Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

16. olvasói levél: Bicikli a lépcsőházban

2015. november 14. 06:00 - Admin Kapitány

boritekuj2.jpgA mai bejegyzésben folytatom a saját szomszédháborúm ismertetését, aminek kialalkulásáról ebben a korábbi bejegyzésben volt szó, és aminek alanya egy bicikli, a szereplők pedig BB és én. Aki nem olvasta el az előzményeket taglaló bejegyzéstaz okvetlen tegye meg! Többieknek pedig lesz itt minden, igazi csemege! :)

Hiába lett nagyságrendekkel dohányfüstmentesebb a lépcsőházunk, a konfliktus BB-vel nem szűnt meg. Még az 1-2 egésznapos Prodigy kúra is csak időlegesen bizonyult hatásosnak. Szerencsére az alattunk lévő lakás már évek óta üres volt, így csak BB szórakozott. Pedig a lépcsőházban lévő ablakok nyitva tartott állapotának ideje,  a dohányfüst mértékének csökkenésével arányosan változott. Az ok a bringám.  Ugyanis a lépcsőházban nem lehet biciklit tárolni, de amúgy semmit sem. Ettől függetlenül sokan tartanak a lépcsőházban ezt azt, ha más nem ideiglenesen. Én is így voltam a bringával.

Mivel nagy értékű, így a földszinti tárolóhelyiség kizárva, marad a lakás. Lopták már el egy korábbi bringámat, az érzés felejthetetlen. Elkövettem azt a hibát, hogy amikor általában hazaértem tekerésből, akkor kilakatoltam a lépcsőházi korláthoz, hogy megszáradjon rajta a sár a hó, majd utána vittem be a helyére. Persze volt, hogy kint felejtettem, de nem voltam érdekelt abban, hogy huzamosabb ideig ott legyen, így nem is volt. Ha valakinek útban lesz, akkor majd bekopog, erre kétszer volt is példa.

bringa.jpgEz ment egy jó ideje, amikor is azt vettem észre, hogy valaki hozzá nyúlt, mert nem úgy van ott, ahogy én odaraktam. Konkrétan valaki nekinyomta a korlátnak úgy, hogy az a festésen is nyomot hagyott, mint ha nem fértek volna el tőle. Tippem volt, hogy ki az, de nem kellett sokáig tippelgetnem. Egyszer csak összefutunk BB-vel, és közli, hogy nem lehet biciklit tárolni a lépcsőházban! Válaszom az volt, hogy nem tárolok, mire ő bizonygatni kezdte, hogy igen.

Állítását alátámasztotta némileg, hogy épp akkor indultam tekerni, és a bringáról akkor vettem le a lakatot. :) Tovább értetlenkedtem, majd elmagyarázta, hogy azért probléma ez, mert amikor jön haza és mind a két kezében szatyor van, akkor nem fér el rendesen és beleakad a biciklibe. Kértem, hogy mutassa meg, pont két szatyor volt nála. Ő lelkesen szemléltetni kezdte, hogy amikor szándékosan nekimegy a biciklinek, akkor valóban beleakad. Mert gyakorlatilag ez történt, neki dőlve a korlátnak és a biciklinek próbálta elhitetni, hogy ő így közlekedik a lépcsőházban.

Mondtam neki, hogy talán nem kellene ennyire az ideális ív követésére törekedni egy 90 fokos fordulókkal tarkított lépcsőházban, mire azt válaszolta, hogy akkor sokkal többet kell gyalogolnia, és különben sem mondjam meg neki, hogy hogy közlekedjen a lépcsőházban. Ezután rövidre zártuk azzal, hogy közöltem nem lesz jó vége ha még egyszer hozzányúl, ő pedig tájékoztatott, hogy fel fog jelenteni.

Telt múlt az idő, egyszer csak egy hétfő délelőtt kopogtat a katasztrófavédelemtől két srác. Közlik, hogy bejelentést kaptak, miszerint ezen a címen egy kerékpárt tárolnak a lépcsőházban, és az akadályozza a lakókat a közlekedésben. Kicsit kínos volt, mert a bringa épp bent volt a lakásban, vagyis nem a lépcsőházban. Ezt érzékelték a katasztrófavédelem emberei is, így csak arra kértek, hogy várjam meg amíg felveszik a jegyzőkönyvet, és írjam alá, mert ez nekik kötelező. Mondom semmi akadálya, de mégis miről? Hát arról, hogy kivizsgálták az esetet, és a lakcímem bejárati ajtója előtti lépcsőházban, a menekülési útvonalat akadályozó illegális tárolás nem történik. Azt hittem rosszul hallok! Tehát arról vesztek fel jegyzőkönyvet, hogy minden rendben? Igen volt a válasz. Arról is szoktatok ha szépen süt a nap? Tudják ők is, hogy hülyén hangzik, de ez van. Aláírtam a jegyzőkönyvet, miszerint nem tárolok semmit az ajtóm előtt. Erről megérkezett a hivatalos levél is, melyben közölték, hogy megszüntették az eljárást, lényegében papírom volt arról, hogy nincs a lépcsőházban a bringa. :D

Legközelebb amikor összeakadtunk BB-vel (bringa a lépcsőházban) kérdezi, hogy nem értem meg, hogy nem lehet a lépcsőházban a bicikli?  Mondom nem, mert nézze meg most is ott van, nem látja? De megmondták a tűzoltók is, hogy nem lehet! Igen, nem lehet ott tárolni, de nem is tárolom ott, erről már van egy határozatom is a katasztrófavédelemtől, megmutassam? Fel fog jelenteni ha nem viszem be, és meg fognak büntetni és majd levonják a számlámról. Hajrá, mehet a feljelentés, válaszoltam.

Kb aznap elintézhette, mert a következő hétfő délelőtt mit ad isten, épp porszívózom a lépcsőházban a lábtörlőt, és látom, hogy két egyenruhás jön fölfelé, ugyanaz a két arc. Természetesen meglepődtem amikor láttam, hogy hozzánk jöttek, bringa kilakatolva a korláthoz, fényképezőgép lóg a nyakában, na mondom ez már kezd nem vicces lenni, de eddigre már utánajártam a dolognak, biztos voltam benne, hogy nagy gond nem lesz, de majd most kiderül.

Olyasmi arcot vákata.jpggtak, mint amikor a NAV ellenőr az ellenőrzés elején már tudja, hogy nagyot fogott, és pörögnek az összegek a lelki szemei előtt. Az egyik csak annyit mondott, hogy szóval erről a bringáról van szó?! Valószínűleg igen, közöltem, és közben levettem a lakatot. Mégis hogyan lehetne kimagyarázni egy korláthoz kilakatolt bringát, ami le is van fényképezve? :) Közben próbáltam puhítani őket, hogy nem tárolom itt a bringát egyáltalán, látják takarítok, erre az időre hoztam csak ki. Nem hatotta meg őket.

Kértek egy mérőszalagot, mert elfelejtettek hozni, de azt mondták, hogy igazából annyira nem is fontos, mert ők már most látják, hogy ez nem lesz meg! Kérdem, hogy mi? Hát a távolság. Miért mennyinek kell lennie? Minimum 83cm-t kell szabadon hagyni, de ez tuti nem lesz meg! Mondom akkor mérjünk, de szerintem meglesz, mert a 132cm az több mint a 83! Mit ad isten, pont 132 cm-re volt az ajtótól az ajtóval szemben a bringa. Az ajtó és a korlát között 165cm a távolság. Fejvakarás tanácskozás, na mindegy, azért lefényképezik. Én fogtam a mérőszalag végét az ajtónkhoz, így készült a fénykép. :) Közben hallottam, hogy a mellettünk lévő lakásban az ajtónál szöszmötöl valaki, gondolom BB figyelte az eseményeket a kukucskálón, és közben önkielégített. 

Miután bevittem a biciklit, már csak a szokásos jegyzőkönyv megírása maradt hátra, kértek, hogy írjam alá, de mondtam, hogy ne vicceljenek, nincs kedvem sem időm minden hétfőn jegyzőkönyvekkel foglalkozni, egyszóval nem fogom aláírni. Amúgy sincs ott már a bringa. Mondták, hogy nem érek el vele semmit, mert akkor hatósági tanút keresnek, ajánlottam a mellettem lakó büdös bunkót. Mielőtt elköszöntem megkérdeztem tőlük, hogy a hatósági tanúnak nem kellene jelen lennie akkor, amikor a tettenérés történik? Mert a bringa már most sincs ott, a hatósági tanú pedig még sehol. Természetesen BB készségesen segített, kb fél órán át beszélgettek, gondolom a felmenőim is szóba kerültek. 2 hét múlva jött a levél, tartalma ugyanaz mint a legutóbb. :) Hihetetlen, hogy egy ilyen helyzetben lévő országban, ilyen dolgokra megy az adófizetők pénze.

Telt múlt az idő, ha BB valamiért szólt, (mert ritkán ment el mellettem szó nélkül), akkor csak annyit mondtam neki, hogy mehet a feljelentés! Ettől gyakorlatilag pillanatokon belül elvörösödött a feje, gondolom felment a vérnyomása az egekbe. Majd egyszer itthon ebédelek, és közben hallom, hogy valamit nekiütöttek a korlátnak a lépcsőházban, és remeg a korlát mind a 4 emeleten. Mint amikor valaki belerúg egy nagyot, nagyon jellegzetes hangja van. Nem tulajdonítottam neki jelentőséget, gondolom valakik cipelnek felfelé valami szekrényt vagy valamit. Azért csak kimegyek és azt látom, hogy a bringát úgy nekinyomták a korlátnak, amennyire csak lehet, természetesen nyoma is maradt. Most az én vérnyomásom ment fel pillanatok alatt, amit BB ajtaján való dörömböléssel kezdtem csillapítani. Fél perc után nyitott ajtót, kölcsönös ordítás stb, kilátásba helyeztem, hogy amennyiben még egyszer hozzányúl, feljelentem szándékos rongálásért, a festés pedig drága mulatság lesz. De azon se csodálkozzon, ha egyszer valakik esetleg az ő vagyontárgyaihoz is hozzányúlnak. Majd tájékoztattam a kettőnk fizikai állapotának különbözőségéből eredő esetleges hátrányairól.

  • Értsem meg, hogy nem lehet kint tárolni a biciklit!
  • Nem tárolom kint!
  • De igen!
  • De nem!
  • Soha nem gondolta volna, hogy egyszer neki ilyen szomszédja lesz.
  • Ez van!
  • Ő 40 éve itt él és mindenki ismeri, tiszteli!
  • Én pedig 2 éve élek itt és kutyának sem nézlek.

Hosszú ideig nem beszéltünk ezután szerencsére, pedig minden maradt a régiben. Bringa hol kint volt, hol nem. Majd egyszer valaki kopogott, BB volt az, és tisztelettudóan megkért, hogy vigyem be a bringát legyek szíves, mert lakásfelújítás lesz náluk, és a munkások oda szeretnének pakolni. Miközben bevittem a bringát nem bírtam megállni, hogy mondjam neki, hogy lehetett volna ezt korábban is normálisan.

Ekkor beszéltünk utoljára. Már ez az utolsó eset is furcsa volt, és az ezt megelőző szokatlan hosszabb békeszünet is, de végül össze állt a kép. Unokája született! Azóta nem zavarja semmi, gondolom a korábbi megkeseredett életében ez olyan mértékű pozitív változás, hogy már nem unatkozik annyit, és jobb dolga is van. Gondolom irigyelte valamennyire a mi aranyos kisgyerekünket. Azóta már sportágváltás miatt bringa nincs, és szerencsére cigifüst sem, így konfliktus nélkül ennek a szomszédháborúnak egyelőre vége.

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy javaslatait!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

62 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr438076608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

szamaritánus 2015.11.15. 10:37:13

mi a probléma? a f.szkalap kint hagyja a biciklit már csak dafkéból is, és még neki áll feljebb? nem tárolja kint, csak kurva gyakran lakatolja a korláthoz. :DDDD elmész te a p.csába, ha az én szomszédom lennél, már az erkélyről lógnál le.

toportyánféreg 2015.11.15. 10:56:31

öld meg majd magad is - dupla haszon

AG444 2015.11.15. 11:11:16

Igazi kellemetlen alak a posztíró. Csöpögtesd a havat és a sarat a lakásodban, ne a lépcsőházban.
BB még türelmes volt, én a harmadik alkalommal már flexeltem volna a biciklit darabokra.

Stefi Schneider 2015.11.15. 11:47:53

Jó nagy paraszt vagy, és meg világgá is kurtolod. Őszinte együttérzésem a szomszédnak.

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.15. 12:24:44

Az első 4 kommentet bent hagyom, de kérem, hogy fussátok át a blogszabályzatot. Kritika jöhet, de indokolj, érvelj is. Anélkül csak sértegetésnek veszem, és törlöm.

Mint kiderült nem történt szabályszegés azzal, hogy néha ott volt a bringa a korlátnál. A szomszédot sem akadályozta semmiben,amikor mégis, akkor azonnal szólt és megoldottuk. Akár még rendszeresen tárolni is lehetne a lépcsőházban ebben a módon, de ehhez már új lépcsőházi menekülési tervet kell készíttetni a katasztrófavédelemmel. A konfliktusok azóta megszűntek, leírtam,h minek a következtében. Ebből kiderülhetett bb valós problémája.

user friendly 2015.11.15. 13:02:56

ez az az eset, amikor a két szomszéd megérdemli egymást. az egyik hülye, mert nincs jobb dolga, a másik meg nem bír az egójával és majd ő megmutatja, hogy vele nem lehet kukoricázni. közben a probléma megoldódik magától és mindkét hülye azt hiszi, hogy ő nyert. végül is win-win a vége, mindenki örül, de szerintem egyszerűbb lett volna azt a bringát nem kint tartani. még alkalmilag sem. mondom ezt úgy, hogy én is gyakran jövök-megyek biciklivel és előfordul, hogy két menet között 5-10 percre a lépcsőházban hagyom. más kérdés, hogy nálunk nem zavar senkit, de ha valaki szólna, betolnám a lakásba és ennyi, még akkor is, ha szerintem nem zavarja és simán elfér tőle és tudnám, hogy kötözködés az egész. sem kedvem, sem időm hülyékkel vitatkozni, az egóm meg jól elvan ez ilyen "győzelmek" nélkül is.

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.15. 13:33:55

@user friendly: Ezt hogy érted, hogy magától oldódott meg a helyzet? A bringa kb 2 éven keresztül volt még így használva,hogy néha kint volt pár órára, de szólni már ezidő alatt nem szólt, tehát amióta unoka született. Szerintem egyértelmű az összefüggés.

zuhanorepulesss 2015.11.15. 13:41:17

A katasztrófavédelem kétszeri kiérkezésekor az adófizetők pénzét emlegeted.
Akkor ez már nem zavaró, amikor a bicskanyitogató szokásod miatt, ismét az adófizetők pénzéből új menekülési tervet kell készíteni?
Ez számomra kettős mérce. Szimpatikus hozzáállás.
A lépcsőház közlekedésre való, a tárolók tárolásra. Erre utal utóbbiak neve is.
Az én bicajom is benn van a lakásban, egy tolvajt nem tart vissza a lépcsőházban egy lakat.
A sár, hó problémáját akár meg is érteném, gondolom nem csak a lakás előtt takarítasz fel, hanem a bejárati ajtótól végig, ahol lecsöpög.
Nekem is vannak bosszantó szomszédaim bosszantó szokásokkal, de örülök, hogy nem ilyenek, mint Te vagy.
Nahh, mehet a kitiltás, ha másnak más a véleménye. Vagy azt várod és kizárólag azt viseled el, ha mindenki bólogat és királynak tart? Nem lehet sok barátod.

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.15. 14:14:33

@zuhanorepulesss: tudod jól,h nem moderállak, mert nem olyan a kommented. Ha olyan lenne, akkor emailben írtad volna. De meg sem fordult a fejemben, eddig sem sokszor volt rá példa.

A menekülési tervért fizetni kell, nem ingyen csinálják. De az ilyen dolgok, hogy mert valakinek ismerőse van a katasztrófavédelemnél és unalmában feljelentgeti a másikat, ez kő keményen az adófizetők pénzének pazarlása. Ráadásul eredménytelenül. :)
És rendszeresen felsöprök, a lépcsőházban, a hólét pedig eleve úgy kezeltem,hogy rongyot raktam a bringa alá ahova csöpögött. Ez két helyen történik, középen a hajtóműnél és a hátsó keréknél ahol a talajjal érintkezik. Tapasztalat.
A történetből kimaradt, hogy a bringa csak azután kezdte el zavarni, miután vele bevitette a közös képviselő a fa kb 1,20m magas 60cm mély krumplitárolására szolgáló régi szekrényt a lépcsőházból. Erre reagált így,h ha neki nem lehet, akkor nekem se lehessen!

user friendly 2015.11.15. 14:16:57

@SZHBadmin: úgy értem, hogy tőletek függetlenül oldódott meg: született egy unokája, ami lefoglalja és nem a bringáddal foglalkozik. ettől függetlenül tartom, hogy tök fölösleges ilyen piszlicsáré vitákba belemenni. betolod a biciklit és kész. minek ebből háborút csinálni?

nyu 2015.11.15. 14:17:09

Mi házunkat anno 100k-ra bírságolta a tűzoltóság, mert az x évenként esedékes tűzvédelmi ellenőrzéskor a lépcsőházban le volt lakatolva egy robogó, pedig mellette maradt még vagy két méter, senkit nem akadályozott a közlekedésben.

Szóval a poszter örüljön, hogy némi ejnye-bejnyével megúszta, és visszavehetne az arcából.

nyu 2015.11.15. 14:20:47

"A történetből kimaradt, hogy a bringa csak azután kezdte el zavarni, miután vele bevitette a közös képviselő a fa kb 1,20m magas 60cm mély krumplitárolására szolgáló régi szekrényt a lépcsőházból. Erre reagált így,h ha neki nem lehet, akkor nekem se lehessen! "

Tűzvédelmi tervben előírtak mindenkire vonatkoznak, nem csak a szomszédra.

hauptrichter 2015.11.15. 14:21:22

Kerékpáros vagyok. Vigyázok rá. DE a lakásban tartom és soha nem a lépcsőházban. És véleményem szerint más se tartsa ott, nem arra van a lépcsőház (főleg ha - még ha kicsit is - akadályoz a kierékpár a szabad mozgásban). Véleményem szerint is a posztíró az, aki - sajnos - hülye és összeférhetetlen, és ezt nyíltan vállalja is :-).

Álom Polgár 2015.11.15. 15:46:45

Az alapsztori ismerős. Tök megértelek. Én is így tárolom a bringát, ha esős idő van.
Aki érti-érti aki nem az nem. Igen inkább itt csöpög le, nem a lakásban, amit utána feltakarítok.
Láttam ezt kifogásolják egyesek, akiknek remélem mindig van valami rongy a zsebében vagy amikor belép a lépcsőházba papucsot húz ! Hülye ! Van akinek 3 gyermeke van, van akinek 2 kutyája akik tényleg tudják behordani a vizet. Amivel nincs is baj mindenki fizet a takarításért nálunk. Hülye !
Az érdekelne, hogy valami min. távolság tényleg megvan-e szabva, van-e valami rendelet szám.?
A 40 év házban eltöltött esztendő nem jogosít semmire, tuladon jogok vannak senki nem főnöke senkinek. Nálunk gyermek probléma volt: Nyár de. 10 óra lent 3 gyermek játszik, zsivaj ahogy kell.
Földszinti lakó neveli a gyermekemet, akinek a gyereke 20 évvel ezelőtt ugyanitt játszott.
Aztán lementem meggyőztem, 190/110 kg vagyok nem puha, és már nem szoktam feleslegesen érvelni,
egyszerűen unom. A többit nem írom le.

Hodor Hodor 2015.11.15. 16:30:55

Szerencséd van hogy ilyen béketűrő szomszedod van! Én levagtam volna a szaros biciglidet a gangról , és megneztem volna hogy értetted e, vagy te is repülni szeretnél!

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.15. 16:58:11

@nyu: A robogó tűz és robbanás veszélyes. Automatikusan jár érte a bírság.

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.15. 17:01:17

@Hodor Hodor: A válaszreakció is hasonló lett volna. De inkább fokozottabb, oktató jellegű. ;)

CyberPunK 2015.11.15. 18:57:14

Akkor egy kis logikus gondolkodás, kedves poszter. Ha tűz van és áll a füst a lépcsőházban, akkor a lakók a korlátba kapaszkodnak és annak a segítségével jutnak le vakon. Ennek az útjába raktad a bringádat, ebbe lehet fennakad, leesni, bokát kificamítani. Csak azért nem vagy még gyilkos, mert nem volt még tűz.

Kuntakintekitekinte 2015.11.15. 19:29:20

Nagyon nem bírod az igazságot...

snorbi 2015.11.15. 20:06:50

Én se csipázom, ha egy közös tulajdonú részt valaki kisajátít...
Plusz hatóság is böntetheti a házat azért, ha a folyosón tárolnak valamit, mert pl. tűz esetén akadályozza a menekülést...

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.15. 20:25:35

@CyberPunK: Ahogy a képen látod, és amennyi helyet így szabadon hagy, az nem szabálytalan, ez kiderült. Nem minden nap, hanem néha órákra volt kint csak. Ez legfelső szint, csak BB-nek kellene tűz esetén a bringa mellett elmennie. Bár ő jó látási viszonyok között is nekiment, lehet igazad van. :D

dedunoka 2015.11.15. 22:05:19

Nálunk is vannak(voltak) "dolgok" a lépcsőházban. Anno a villanyóra szekrények (mindenkié egymás mellett a pinceszinten van) előtt volt pl motorkerékpár, benzin, meg autógumik tömege. Azt meg ugye tudja mindenki, hogy az leggyakoribb tűzeset a villanyórák körül történhet. Arról ne is beszélve hogy amíg nem volt szekrénybe zárva a villanyóra, volt hogy napközben áramszünet lett és vártam vártam hogy visszakapcsolja szolgáltató, de estig csak nem történt meg. A szomszédban meg észrevettem,hogy már ég a villany. Kiderült, hogy egy biciklit támasztottak a kapcsolónknak odalent.
Azóta megbeszéltük egy gyülin és az éghető cuccokat is elpakolta mindenki. Mostmár van szekrény is.
Szóval szerintem nem mindegy mit és hová teszünk. Azóta is van bicikli az alagsorunkban, sőt babakocsi is, amit egy kicsit kerülgetnem kell, de eszembe sem jut szekírozni vele a szomszédot. Nincsenek lelakatolva az igaz (8 lakásos ház) és kedvemre odébb tolom ha éppen a garázsból feljövet útban van. Szerintem ennyit ki lehet bírni. A fotó alapján nem úgy tűnik hogy élhetetlen lenne BB bejárása. A hatóság is valószínüleg azért szüntette meg az eljárást, mert nem szűkíti úgy a folyosót hogy az szabálytalanná váljon, ráadásul nem tömegek fordulnak meg a legfelső szinten.
Örülök, hogy BB is egy kicsit lenyugodott.

babbaba 2015.11.16. 03:28:30

@Álom Polgár: És ha hatvan kiló lennél és százötven centi, te nagyonbátor? Vagy ha a szomszéd két méter tíz lenne, és százötven kiló?

Micsoda ember aki a testméreteivel érvel? (Persze, ha nincs igaza, akkor nem marad más.) Akkor neked mindent szabad, ha az átlagnál nagyobb vagy. Akár a biciklidet is ott tárolhatod ahol akarod, a gyerekeid meg egész nap bosszanthatják a szomszédokat. Mennyi az IQ-d? Azt elfelejtetted leírni, csak az "óriás" tesméreteid egy részének közlésére futotta.

Bohócnok 2015.11.16. 06:50:04

Hulye fasz, ha tuz lenne, ott akadalyoztatnad a menekulest a szaros bicikiddel. Nagyon draga volt? Vegyel egy olcsot a midennapokra meg egy dragat turazni.

zsoci 2015.11.16. 07:43:48

Látom barátom, Te pont az a tahó biciklista vagy, akik miatt a normális emberek utálják ezt az állatfajtát. Igenis kint tárolod, és igeni tilos, és zavarsz vele másokat. Az meg az igazi tahóság, hogy hagyon hogy a koszos víz kint csöpögjön le róla. Arról nem is beszélve, hogy ha szólnak akkor csendben maradsz és elrakod.

Ráadásul leírtad: van biciklitároló. Legyen az jó. A többiek sem hozzák be az autójukat a lépcsőházba.
Ha meg ennyire bele vagy szeretve abba vacakba, vidd be és tedd az ágyadba!

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.16. 08:10:56

@zsoci: Bicikli tároló kizárt, mert onnan egy 10 éves is ellopja, nemhogy olyan, aki kifejezetten lopni akarna onnan valamit.Saját tapasztalatom,hogy pl a rendőrségre nem számíthat az ember ilyen esetben sem, csak széttárják a karjukat. A legutóbbi ellopott bringámat is én találtam meg, még majdnem nekem lett bajom a dologból önbíráskodás miatt.

A tárolás és az között,hogy időnként kint van a korlátnál aza különbség, hogy a tárolás esetében állandó jelleggel a korlátnál van a bringa, még akkor is, amikor pl én nem vagyok otthon. Itt nem ez történt, csak akkor volt kint, amikor otthon voltam, és rövid ideig, max órákra. Ez nem tárolás. LEírtam azt is, hogy a lecsöpögött hólét pl mindig feltöröltem. Ez szerintem megfelel a minimálisan elvárhatónak. Ha tűzvédelmi szempontból gáz lett volna, akkor a katasztrófavédelmisek nem méricskélnek, hanem megbasznak 30-50 ezer forintra és kész. De meg van állapítva cm-ben kifejezve,h mi akadályoz és mi nem. A bringa nem akadályozott senkit ilyen szempontból sem, és errő hivatalos papírom is van tőlük. Szóval ez ennyi. Amikor szólt BB, akkor első szóra 2 percen belül behoztam a gépet, de erre az évek alatt csak egyszer kellet sort keríteni. A bringa alapból a lakásban egy ajtó mögött felakasztva egy kampón lógott. De sarasan nem hoznám be amíg meg nem szárad. Más sem. Ez pár óra.

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.16. 08:12:33

@Bohócnok: Nem kellett olcsó, nem közlekedéshez kellet, hanem bringázni.

Leptis Magnaq 2015.11.16. 08:15:40

Tipikus magyar mentalitás! BB, aki nem tudja elfoglalni magát - számtalan hasznos elfoglaltság van , önkénteskedéstől a kommunikációs , klubszerű képzésekig - szívatja a szomszédját, anélkül, hogy egyszer is megkérdezné, miért így tárolja a kerékpárját. A sunyi alak ráuszítja a hatóságot, akik ilyen piszlicsáré ügyekben vesznek el. Alattomos, ártó szándékú , pitiáner alakokkal van tele az ország!

Kuntakintekitekinte 2015.11.16. 09:03:52

Tipikus magyar vagy. Az összes posztodból az derül ki, hogy összeférhetetlen vagy, mégis úgy próbálod beállítani, hogy mindig más a hibás.
Kezeltesd magad, szükséged lenne rá.

para_noir 2015.11.16. 09:09:23

Nem értem a háborgó kommentelőket. A hatóság megállapította, hogy szabályos a bringa elhelyezése, innentől puszta hiszti a szomszéd rinyálása. A másik viszont, hogy én például biztos nem tárolnám lakáson kívül a bringámat, mert félteném, plusz üzenem a poszternek, hogy dzsetvázza már le a becsúszószárat, mert rossz nézni így.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.11.16. 09:43:04

A dohányzásosban neked volt igazad, poszter, de itt te csinálod direkt a feszkót.
Tárold a bringát a lakásodban és kész, nincs problem.

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.16. 09:49:32

@Kuntakintekitekinte: Igen magyar vagyok, vállalom! És jó magyarnak lenni ilyenkor pl amikor kijutottunk az EB-re! :D
Összeférhetetlen biztosan nem vagyok, de konfliktuskerülő sem. az a tapasztalatom, hogy sajnos ma még egy ilyen kis közösségben is mint egy lakóközösség, ez vezet eredményre. Neked furcsa lehet ez, aki valószínűleg képtelen vagy érvényesíteni az érdekeidet. Én mindig meg fogom tenni, minden körülmények között, a lehetőségekhez képest. Tusom, hogy ezt ma sokan nem tehetik meg, és ez lehet neked is irritáló. Mert félted az állásod adott esetben, vagy nem akarsz megbántani másokat, ezért fel sem vállalod a véleményed, nem szeretsz konfrontálódni stb. Te dolgod. Én nem ilyen vagyok szerencsére, nem fogom megjátszani magam, sem meghunyászkodni.

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.16. 09:53:34

@para_noir: Azért arról nem volt szó, hogy szabályos a dolog, hanem annyira nem szabálytalan,hogy még meg is büntessenek érte. Ha a büdösbunkó szomszédom megkér, akkor megbeszélem vele normálisan. De eszében sem volt normálisan közeledni. Én ilyen esetben így reagálok, mert a tapasztalatom az,hogy felesleges emberi módon reagálni olyannak, aki nem emberi módon közelít.
A bringát már más használja, írtam,h eladásra került. Teljesen jól működött, bírta az igénybevételt, csak terepen használtam, a legközelebbi is Merida lesz. Ez egy Merida Matts TFS 700D volt.

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.16. 09:58:00

@enpera: Ott volt tárolva, időnként volt kint órákra, leírtam,h mikor milyen esetekben. Tárolásról szó sem volt. Amúgy ilyen esetekben nincs igaza senkinek, szabályos vagy szabálytalan van, illetve elvárhatónak mefelelő és nem megfelelő. Ha a babakocsitároló olyan biztonságos lenne, akkro ott tárolnám. De mivel nem olyan, ez egy kényszerhelyzet. Ráadásul 8 lépcsőháznyi lakónak van kulcs ahozzá, mert minden lépcsőházban a tárolókat ugyanaz a kulcs nyitja. Gyakorlatilag 8x13 lakásnyi ember lehet a tolvaj, ha eltűnik. Nincs az a kalambó aki kinyomozná ha ellopják.

Fodor Balázs 2015.11.16. 10:55:39

@SZHBadmin: " Ott volt tárolva, időnként volt kint órákra, leírtam,h mikor milyen esetekben. Tárolásról szó sem volt."

Mi a tárolás és mi nem? Hány perctől és miért?

"Amúgy ilyen esetekben nincs igaza senkinek, szabályos vagy szabálytalan van, illetve elvárhatónak mefelelő és nem megfelelő."

Te a közös, osztatlan tulajdont használtad saját célra. Semmi baj nem lett volna, ha a lakógyűlésen engedélyt kérsz erről és kapsz. De nem ezt tetted.

Kuntakintekitekinte 2015.11.16. 11:22:41

@SZHBadmin:

"És jó magyarnak lenni ilyenkor pl amikor kijutottunk az EB-re! :D"

Nem érdekel a foci, de mintha valami olyat olvastam volna, hogy a hajrában volt valami öngól. Ha igen, akkor biza nem a teljesítményünknek köszönhető a kijutás, hanem mások hibájának. De azért örülj, erre tartanak.

A többiről:

Amit művelsz az nem érdekvédelem, hanem sima kötözködés. Sokan látják így, tehát ez nem csak az én véleményem, ha nem is tetszik és kitörlöd, akkor sem.
Munkahelyet is feleslegesen kevered ide, jó párszor már megírtam, hogy a magyar a munkahelyén igazi beszari seggfej mint te is, és ha jól megnézed te is csak a nyuggerekkel vagy nagy legény, igazi emberrel nem mersz kötözködni. Ettől függetlenül én speciel veled, a nyuggerrel keménykedővel ellentétben melóhelyen vagyok igazi ember, ha valami nem tetszett, szó nélkül küldtem el a megfelelő agyhalottat a jó anyjába, 3 év alatt cirka háromszor akartak kivágni. De te csak emberkedj tovább a nyugdíjasokkal, mint mondtam erre vagy alkalmas, normális emberi kapcsolatokról meg ne papolj, alkalmatlan vagy rá, egy kötözködő barom vagy.

Keress dilidokit, sokat segíthet.

Kuntakintekitekinte 2015.11.16. 11:27:51

Még annyit, hogy annyira buta vagy, hogy ráadásul még saját magaddal cseszel ki. Ha vennél egy csomag szemeteszsákot, a leggagyibb fajtából és letennéd a kerék alá az előszobában, akkor még feltörölnöd sem kéne a lépcsőházat, lecsöpög a bringa, kivágod a zacsit oszt jónapot. Igaz akkor nem baszakodhatnál másokkal, szóval maradj a saját verziódnál, kötözködj és dolgozz. Ennyi agyad van. Erre vagy alkalmas.

Arcade Macho 2015.11.16. 11:28:36

jol latom ez a legfelso emelet, es akkor egy azaz egy db ajto van meg ott?

az akkor egyfajta kozos terulet, a kettotok terulete, meg kell egyezni es ha kolcsonos a dolog akkor OK

amugy meg a katasztrofavedelem / tuzoltosag nem szeresse a sunyiban odarakott cuccost, na most tipikusan panelban azert a racs es a bejarati ajto kozotti masfel metert meg ugy ahogy kitapogassak mert szamitanak ra, de ez a bico suru fust eseten tutti tokonszurta volna valamelyik tuzoltot, tehat erosen nem ajanlott!!!

Kuntakintekitekinte 2015.11.16. 11:29:20

"Még az 1-2 egésznapos Prodigy kúra is csak időlegesen bizonyult hatásosnak. "

Ez is csak egy újabb bizonyíték arra, mekkora paraszt vagy.

Arcade Macho 2015.11.16. 11:33:55

@SZHBadmin: "Ahogy a képen látod, és amennyi helyet így szabadon hagy, az nem szabálytalan, ez kiderült."

o rendesen elmondta
fustben az ember az a korlathoz tagozodik, es azt tapogatva jut le, na most abban az esetben az a kerekpar az egy gyilkos eszkoz
szerintem lepcsofordulora egyaltalan nem lehet rakni, annak ellenere hogy csak egy "expendable" szomszedod van

2015.11.16. 12:29:15

A tűz gondolom előtte érdeklődik, hogy mikor jöhet, szól a blogírónak, hogy vigye be a bringáját...

A szomszéddal megérdemlitek egymást.

zsoci 2015.11.16. 12:41:32

@SZHBadmin: Semmi különbség nincs a között, ha 5 percig van ott vagy 5 évig. Ha útban van útban van. Kötelességed eltüntetni. Másrészről helytől függetlenül egy koszos biciklinke nincs helye egy képcsőházban.

A Tüzoltók meg fognak büntetni, csak nem ennyire, hanem 300.000-re. Először csak figyelmeztetnek, legközelebb büntetnek. Széelsségtől függetlenül semmit sem szabad a menekülő uton tárolni. Nem a szélesség számít, hanem, hogy bele lehet akadni.

Én, ha egyszer beleakadnék, fognám a erővágáót, kettévágnám a vázat, és a kukába helyezném.

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.16. 12:42:27

@Fodor Balázs: Az állandó a tárolás. A nem állandó az nem. Ha pl egy év alatt több időt van ott mint nem, akkor az állandóan ott van. A néha pár órára az fényévekre van az állandótól. De szerintem nem mindegy az sem,hogy mennyire könnyen lehet elvinni onnan. Pl gy bringát igen, egy szekrényt nem.

boundary 2015.11.16. 12:48:47

Egyszerűen: ha nem lehet ott semmit se tárolni, egy percre se tárolj semmit.

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.16. 12:54:55

@Kuntakintekitekinte: Mivel rendszeres olvasója vagy a blognak, az alaptalan sértegetéseid ellenére is részletesen válaszolok neked.
1. Ha nincs az öngól, akkor is kijut a mi vagyis a magyarok csapata. Nem a tiéd. Mert jól játszottak és küzdöttek és idegenben is nyertek.
2. Ne jelenidőben beszélj, mert már többször írtam,h a bringa már nincs meg.
3.Ha valóban olyan tökös ember lennél mint amilyennek mutatod magad itt a kommentekben, akkor már rég saját lábon állnál és nem másnak dolgoznál, várva,h mikor unják meg a hülye stílusod és rúgnak ki a francba onnan. :)
4. Nyertem már munkagyi pert nagy céggel szemben és kártérítésit is nagy szolgáltatóval szemben. Ezek nem nyuggerek.
5. Amikor ideköltöztem, az első lakógyűlésen szembesültem azzal,hogy egy a házunkban élő senkiházi, akinek a fia országgyűlési képviselő, évek óta nem fizet semmi közművet, semmi közösköltséget. Csak ivóvízből többmilliós tartozása volt, amit 15 év nemfizetés alatt halmozott föl. Egy lakó sem, közöttük a nagypofájú BB-sem emrt szólni neki. Én kezdeményeztem a szavazást is,h kössék ki nála a vizet, amit nem kevés vitatkozás árán tudtam elérni a hozzád hasonló, csak fotelben nagypofájú lakókkal. Víz nélkül nem tudott élni tovább, és eltakarodtak innen, eladták a lakást, abból levonásra kerültek a tartozások.
5. Belátom hibáztam! Mégpedig azzal,hogy nem írtam le a posztban minden apró részletet, mert már évekkel ezelőtt volt. De az igazsághoz hozzá tartozik, hogy BB-nek akkoriban állandó jelleggel kint volt egy krumplitárolására használt fa szekrény a korlát előtt a lépcsőházban. És először azért verte rám az ajtót, mert a biciklim hátsó kereke hozzá ér a szekrényéhez, és egy jól látható fekete gumi nyomot hagy annak oldalán. Ez a nyom egy vizes ronggyal könnyen letörölhető, de az a szekrény egy összetákolt fos volt. Ezután jött egy új rendelet, és a közös képviselő kötelezte őt a szekrény eltávolítására. Ettől gurult el a gyógyszere, mert he neki nem lehet kint állandóan a szekrénye, akkor nekem se lehessen kint még néha sem a bringa. Innen indultak a dolgok, nem onnan,h szépen kért volna valaha is valamire. Egy irigy geci, aki nem tudja elviselni ha a másiknak valami több vagy jobb. Ha további kérdésed van örömmel válaszolok. ;)

Arcade Macho 2015.11.16. 12:57:37

@zsoci: "A Tüzoltók meg fognak büntetni, csak nem ennyire, hanem 300.000-re. Először csak figyelmeztetnek, legközelebb büntetnek. Széelsségtől függetlenül semmit sem szabad a menekülő uton tárolni. Nem a szélesség számít, hanem, hogy bele lehet akadni. "

nekem is ez a velemenyem, habar meg hozzatartozik a menekulo utvonalhoz pl. az ablakhoz vagy a tuzjelzohoz vezeto ut is
ja es a Tuzoltok nem a delikvens buntetik hanem a tarsashazat :)))

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.16. 13:00:48

@boundary: Papírom van róla az illetékes hatóságtól,h nem tároltam ott semmit. Mivel nem is tároltam ott semmit. Ha igen, akkor az kiderült volna az ellenőrzések folyamán. De nem derült ki. Ezen az alapon közlekedni sem szabad a lépcsőházban, mert ha véletlenül tűz üt ki, akkor akadályozom a lefelé gyorsabban futót. Ez a bringa ha akadályozott volna valakit, akkor az csak BB, de ő tudja jól hol van. Amúgy egy másik épületben már gyulladt ki a házunk, tűz esetén pont a lépcsőházban nem fog közlekedni senki, mert az alig nyitható kevés ablak miatt ott lesz a legnagyobb füst. Kérdeztem a tűzoltókat is, kapásból rávágta,h mindkét irányból az ablakon keresztül fognak oltani és bejönni. Elméletileg ez a bringa itt egy gyilkos eszköz lehetett volna, de könyörgöm, ezekben az épületekben ráccsal lezárt emeletrészek vannak és sorolhatnám még. Nem arról van szó,h 1000%-ig mindenki betart minden szabályt. Közel sem, elég csak a dohányzásra gondolni. Ők szeghetnek egyértelműen szabályt, más pedig nem is súrolhatja azok határát? De igen. Ennyi történt.

Arcade Macho 2015.11.16. 13:03:13

@SZHBadmin: " Az állandó a tárolás. A nem állandó az nem. Ha pl egy év alatt több időt van ott mint nem, akkor az állandóan ott van. "

nem erdemes erolkodni ebben nem lesz igazad
a KRESZ pl. jol definialja azt hogy egy autoval valahol meg tudjal ugy allni hogy a kozelben vagy es azonnal el tudjal onnan allni (minek hivjak, megallni vagy varakozni ezt sose tudtam)!
a KRESZnel nagyon egyszeru a dolog eldontese, a zsaru elkezdi irni a buntit, es azzal 5 percen belul vegez, ha visszaertel akkor ideiglenes volt a dolog ha nem akkor repul a par 10e...

jelen esetben is siman az 5 perces szabalyt lehetne alkalmazni, de jobbat mondok, ugy hagyd kint hogy nyitva van az ajtod, igy legalabb ra is latsz

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.16. 13:03:24

@zsoci: 3x voltak ellenőrizni, nem történt büntetés, aminek oka van. És még egyszer, soha nem volt ott úgy a bringa,h nem voltam otthon. Bárki szólt volna (mint ahogy szóltak is 2x) azonnal behozom, vagy indulok vele tekerni.

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.16. 13:07:36

@Arcade Macho: Az 5 perc semmi idevágó szabályozásban nincs meghatározva. Tárolni nem szabad, ennyi. Az,h rosszul van megfogalmazva a jogszabály, arról nem a lakók tehetnek. Itt 83cm-t említettek,h amennyiben ettől kevesebb marad a folyosón az akadályt képező tárgy miatt, akkor azonnali a büntetés. Máskülönben figyelmeztetés. Büntetnek is errefelé rendesen. Jelen esetben azért nem büntettek,m nem történt szabályszegés. Azért van megállapítva egy mérték ami elválasztja büntetést a figyelmeztetéstől, mert a gyakorlatban tűzoltásnál gondolom egy 83cm-t nem meghaladó nem akadályozza a tűzoltást és vagy a menekülést, míg egy attól nagyobb mértékben helyet elfoglaló tárgy már igen. Logikus.

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.16. 13:11:33

@Kuntakintekitekinte:
"a nyuggerrel keménykedővel ellentétben melóhelyen vagyok igazi ember, ha valami nem tetszett, szó nélkül küldtem el a megfelelő agyhalottat a jó anyjába"
Sokunk tapasztalata az, hogy az ilyen ember aki melóban emberkedik (az esetek 99%-ban csak lefelé), az otthon az asszonynak van becsicskulva, és ezzel kompenzál. De ezt hagyjuk, ez nagyon más téma, erre vannak megfelelő blogok, fórumok.

Kuntakintekitekinte 2015.11.16. 14:25:39

@SZHBadmin:

1. Mint jeleztem, nem érdekel a hülyék sportja. Meghagyom neked és a többi agyhalottnak.
2. Ha nincs meg, akkor mit rugózol rajta? Azon felül, hogy igazoltad amit írtam, számodra a feszültség keltése a fontos.
3. Saját lábamon állok. Nem írtam, szóval igaz lehetne a víziód, de már rég magánzó vagyok. Szóval ezt is benézted.
4. Leszarom.
5. Nagy ember vagy. Igazi gyökér. Ha nem gond ettől nem fogok leborulni előtted.
5(6). Ismét igazoltad mekkora gyökér vagy és még számolni sem tudsz.

Asszonycsicskulásnál meg ne magadból indulj ki.

Kezeltesd magad, jobban jársz, mintha minden héten hülyét csinálsz magadból a folytonos hisztiddel amivel belekötsz másokba.

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.11.16. 14:34:33

@Kuntakintekitekinte: Megpróbáltam, de érdemben nem lehet veled vitázni. Ellentmondanak a saját mondataid egymásnak, így semmi érte. Üdv

Arcade Macho 2015.11.16. 14:37:47

@SZHBadmin: "Az 5 perc semmi idevágó szabályozásban nincs meghatározva. Tárolni nem szabad, ennyi. Az,h rosszul van megfogalmazva a jogszabály, arról nem a lakók tehetnek."

pontosan te is azt mondod akkor hogy egyaltalan nem lehet ott tarolni, lerakni ideiglenesen sem, hiszen nincsen meghatarozva idobeliseg!!!

es akkor a jogszabaly!
www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=iparbiztonsag_gyik_valasz&gyik_id=179
"A közlekedőkön a tűzvédelmi hatóság engedélye nélkül elhelyezhető tárgyak:

a piros színnel jelölt területeken 1,95 méter magasság felett virág, növény (a virágtartó alsó része legyen az említett magasságban);
a piros színnel jelölt területeken ajtók előtt lábtörlő;
a kék színnel jelölt területen virág, növény (a lépcsőfokra elhelyezési tilalommal)
a piros színnel jelölt területeken kívül a folyosók végeinél, ahol menekülés nem történik (pl.: zsákfolyosó végfala és a legközelebbi lakásbejáratok közötti terület) babakocsi, kerekesszék, kerékpár, roller, valamint ezekhez hasonló egyéb tárgy."

tehat mashol nem lehet bringat lerakni!!!
amugy kell egy masodik korlatot csinalni ugy hogy meglegyen az 1.1 meter, azt lefedni pl. gipszkartonnal aztan az igy a tarsashaztol ellopott terulettel azt csianlsz amit akarsz, en a Tuzoltosag jogszabalya alapjan javasoltam csak ezt a megoldast, mert szerintem csak igy ervenyes az az 1.1. meteres minimalis szelesseg, hogy az arrafele menekito tuzolto ne gabalyodjon bele

zsoci 2015.11.16. 19:21:51

@SZHBadmin: Te ennyire ostoba vagy, vagy játszod? És gondolod, hogy ha tűz van és rohannak az emberek, majd szólnak, hogy vidd már be? És amikor már nekiment valaki és kiszakította a ruháját, után szóljon? Értsd már meg, hogy a közelekedő út nem kacat tároló! És azt is, hogy pofátlanság, hogy hagyod, hogy a kosz a közös lépcsőházban csöpögjön le róla.

Fodor Balázs 2015.11.16. 19:34:08

"Az állandó a tárolás. A nem állandó az nem."

Mi az, hogy állandó, meg nem állandó? Definiáld.

"Ha pl egy év alatt több időt van ott mint nem, akkor az állandóan ott van."

Miért pont egy év? Ki méri azt le? Miért 50% aránynál van a határ és nem 25%-nál?

"A néha pár órára az fényévekre van az állandótól."

Mi az, hogy pár óra? Miért a "pár óra" a nem állandó?

Nem kötözködésből kérdezem.

"De szerintem nem mindegy az sem,hogy mennyire könnyen lehet elvinni onnan. Pl gy bringát igen, egy szekrényt nem."

Ha te mondjuk rosszul leszel, vagy épp nem vagy otthon, akkor mi egyszerűbb? Eltolni egy szekrényt, vagy nekiállni leflexelni a láncot a lakattal?

"Papírom van róla az illetékes hatóságtól,h nem tároltam ott semmit."

Igen. Akkor, amikor épp ott jártak. De te másnap tárolhattál ott bármit. Az a papír nem arról szól, hogy te kategorikusan, a világegyetem megszűnésének pillanatáig nem tárolsz ott semmit.

"Ez a bringa ha akadályozott volna valakit, akkor az csak BB, de ő tudja jól hol van."

De a mentők, tűzoltók nem biztos. Vagy esetleg BB vendégei. Vagy bárki más, aki ott jár és nem tartja észben.

"Amúgy egy másik épületben már gyulladt ki a házunk, tűz esetén pont a lépcsőházban nem fog közlekedni senki, mert az alig nyitható kevés ablak miatt ott lesz a legnagyobb füst."

Mutasd azt a papírt, ami feljogosít téged ilyen szakvélemény kiállítására.

Fodor Balázs 2015.11.16. 19:40:56

@SZHBadmin: "Az 5 perc semmi idevágó szabályozásban nincs meghatározva. Tárolni nem szabad, ennyi. Az,h rosszul van megfogalmazva a jogszabály, arról nem a lakók tehetnek."

Nem. A jogszabály jól van megfogalmazva. Nem tárolhatsz biciklit ott: nem hagyhatod a biciklit egy másodpercre sem magára lekötve. Tolhatod, lehet a kezedben, de nem hagyhatod ott. Azt sem csinálhatod, hogy bemész a lakásba fél órára és addig lekötöd, mert ha akkor üt ki a tűz és mondjuk BB-nek az unokái vannak ott vendégségben és buknak fel a bicikliben, akkor erkölcsileg igen nagy bajban vagy. Nagyon helyesen jogilag is.

"És még egyszer, soha nem volt ott úgy a bringa,h nem voltam otthon."

Kit érdekel, hogy otthon voltál-e, vagy sem? Ezt csak te hiszed, hogy számít. Nem számít.

"Máskülönben figyelmeztetés. Büntetnek is errefelé rendesen. Jelen esetben azért nem büntettek,m nem történt szabályszegés."

Ne abból indulj ki, hogy mit büntetnek, hanem hogy mi a helyes. Ott lekötni a biciklit a folyosón nem helyes, még pedig azért, mert nem csak, hogy szabályt sért, de veszélyes is.

Fodor Balázs 2015.11.16. 19:46:06

@SZHBadmin: "Ezen az alapon közlekedni sem szabad a lépcsőházban, mert ha véletlenül tűz üt ki, akkor akadályozom a lefelé gyorsabban futót."

Nagyon jó a példa. Az nem életszerű, hogy a lépcsőházat közlekedésre ne használja senki, hiszen azért van, meg máshogy nem tudnál bejutni a lakásba. Viszont a bicikli tárolását máshogy és máshol megoldhatod, tehát az nem máshogy nem feloldható kényszer, hogy az ott van lekötve.

body_andras 2016.01.11. 13:05:47

A posztoló hozzáállása elég egyoldalú. Ha BB bringája szúrna tökön amikor mész, ideges lennél te is. Meg ha havi 20 ezer a gázszámlád mert a fűtés hatásfokát egy teljesen lefagyasztott lépcsőház rombolja, az is.
Ugyanakkor a poszt tanulsága a kommentekben keresendő. Rettenetesen agresszív, vérszomjas horda ez a magyar nép, ha így gondolkodik hétköznapi problémákról: "a harmadik alkalommal már flexeltem volna a biciklit darabokra". Tipikus, "dögöljön meg a szomszéd tehene" hozzáállás.
Ezért tartunk ott, ahol... mondom ezt immár sokadikként, de nem utolsóként a hazai kommentfalak történelme során.

Thomas115 2016.07.13. 17:05:04

Mindenhol van házirend, amit be kell tartani, függetlenül attól, hogy mit mond a katasztrófavédelem stb. A folyosó az közlekedő, nem tároló. Ha mindenki kikötözgeti a kerékpárját, akkor az az épület hangulatát is befolyásolja. A feljelenés nagy unatkozásra vall, de igaza volt a szomszédnak. Ennyi erővel bárki a folyosón gyűjthetné a szemetet, ha megvan a fal és a szemét között a 83 cm távolság. Ez nem így meg. A közös használatú részeket a célnak megfelelően kell használni, a közlekedőt közlekedésre, a mosókonyhát mosásra stb. Tárolásra a saját lakásra, vagy a közös kerékpártároló áll rendelkezésre.