Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

20. Olvasói levél: Kötözködő alsó szomszéd, folytatás

2016. január 16. 08:00 - Admin Kapitány

olvkomment.jpgA mai bejegyzésben sajnos egy korábban már ismertetett szomszédi konfliktus folytatását olvashatjuk, amit kommentben írt a korábbi leveléhez. A levélíró úgy néz ki, hogy nagyon belenyúlt az alsó szomszédjával, aki mint látszik, szándékosan próbálja elüldözni őket a lakásukból, mindezt legtöbbször a gyerekükre hivatkozva.

 

Sziasztok. A levél írója vagyok ismét. Eltűntem, de itt vagyok. A helyzet nagyjából változatlan. Kértük csúnyán kedves szomszédunkat, hogy hagyja abba, mert baj lesz. A férjem próbált rá hatni. Aztán felvettük a jó, leszarjuk, és visszakopogunk, visszadübögünk, zenét hallgattunk, hogy ne halljuk mit csinál. Nem segített, sőt! Áttért a hajnali és éjszakai dolgokra. November végén ismét a jegyzőhöz fordultam, aki azt mondta, ha van kellő bizonyítékom, aláírás a lakóktól és tanúm arra, hogy mit csinál, birtokvédelmi eljárást indít a szomszéd ellen. Sajnos bizonyíték hiányában, még nem tudtam megindíttatni, ugyanis hiába veszem fel hangfelvevő segítségével azt, amit csinál, abszolút nem adja vissza a zajt, vagy épp, egyáltalán nem adja vissza, amit mi hallunk.

December 22-én a szomszéd engem és a gyerekemet újra a lépcsőházban várt, fenyegető fellépést tanusított ellenem, ordíbált velem, elhordott mindennek, utasított rá, hogy menjünk el otthonról. Segítségért kiabáltam, persze mire a szomszédok kijöttek, ők behúzták a csíkot. A gyerek meg az ölemben és azt se tudja szegény két évesem, hogy miért ordibálnak a képembe mászva velem. December 24-én, ünnepre hangolódva - gondolom - a kedves szomszéd hozta formáját, azt hittem már robban a ház. Kihívtam a rendőrséget, akik elmondták, hogy azon kívül, hogy szóban helyreteszik, nem tudnak mit tenni vele. Az használt is, kb. egy hétig. Azóta újra megy minden elölről, annyi különbséggel, hogy a dübögéssel napközben felhagyott. És legalább van nyoma, hogy baj volt. Helyette 9-től 10-ig kezdi meg a cirkuszt és hajnalban folytatja.

Na most. Ügyvédhez bejelentkeztünk. A szomszédoktól aláírást fogok gyűjteni, aztán bár nincs hangfelvételem túl sok értékelhető, de megkérem a birtokvédelmi eljárás elindítását. És a gyereket nem fogom visszafogni, mert felesleges. Hiába ülök vele egész nap az ágyon, a szomszédnak az sem elég. Kapja be akkor. Még én érezzem magamat szarul, mert ő hülye. Elég volt.

Segítsetek!! Milyen "címmel" írjak aláíró gyűjtő listát. zavaró tevékenységet folytatok-e vagy sem??? Vagy mit?

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy javaslatait!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

70 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr208261860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.01.16. 19:21:37

"Sziasztok. A levél írója vagyok ismét."

Milyen levél írója?

"Eltűntem, de itt vagyok. A helyzet nagyjából változatlan."

Miben változatlan? Nem tudsz teljesen eltűnni? Szedjél kámfort.

2016.01.16. 19:31:41

A jegyző és a birtokvédelem nem ér semmit, tanúid nem lesznek. A jegyzőnek ezredik dolga sorrendben, hogy jogkövetésre bírja a társasházi bunkókat. Tudok viszont egy jó ötletet: csinálj még egy gyereket, esetleg ikreket. Beszéld meg a férjeddel vagy segítsen valaki. Annyi zsozsót kaphatsz érte, hogy el is költözhettek máshova.

fgabor12 2016.01.16. 19:42:53

Barátom jól ide ugattál.

Bikli néni 2016.01.16. 21:05:06

Hiányolom a történetből a rendőrségi feljelentést, csendháborítás szabálysértése miatt. A levélíró hívja ki őket a következő alkalommal is, és ha maguktól nem teszik meg, fáradjon be a területileg illetékes járási hivatalba, és mondja jegyzőkönyvbe a panaszát. Többször is, ha kell. Nevezze meg (elérhetőséggel) a szomszédait, akik tanúként meghallgathatók az ügyben.
Persze csodát tenni a hatóság se tud, de a többedik szabálysértési bírságtól (főleg, ha a rendőrtől való ijedtség egy hétig tartott) - vagy, ha nem fizeti be, közérdekű munkától vagy néhány nap elzárás kilátásba helyezésétől valószínűleg visszavesz majd a teljesítményből.A birtokvédelem egy nesze semmi, fogd meg jól eljárás, valószínűleg nagyon be fog ijedni attól, ha a jegyző írásban eltiltja a további jogsértéstől.

quisum 2016.01.16. 21:05:54

Erőt kell felmutatni, de úgy igazi szovjet módra. Pl egy Szergej vagy Aljosa csodákra képes.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2016.01.16. 21:23:03

Ismrősöket kell hívni vendégségbe. Majd szépen 11-kor kihívni a rendőrséget. Az ismerős nem árt ha jó nagydarab ember, aki odakiséri a szomszéd ajtajához a rendőröket.

2016.01.16. 22:49:32

Hiányzik a válaszlehetőségek közül az idegbeteg, úgyhogy az elmebetegre szavaztam.

BéLóg 2016.01.16. 22:50:00

@kutyás majmok: Én a Szürke Szamár egyesület képviselője vagyok, mi is tudunk segíteni de ködöt mindenkinek hoznia kell.

mackofej 2016.01.16. 22:53:27

Egy megoldás van: költözés. A hatósági eljárások során "csak" köteleznek, tiltanak, bírságolnak, behajtanak. De a szomszéd ugye marad.
Nem éri meg, szerintem. Holnap nagyon gyorsan költözzetek el. Aludni csak csendben lehet.

huszkupac 2016.01.16. 23:49:00

Hülye ország hülye törvényekkel.

átlátó 2016.01.17. 01:03:50

A rendőrség ilyen esetekben nagyjából annyit ér, mint a prosztata masszírozása evés közben a villamoson...van egy szomszéd kicsávó a muter falujában. Vagy 72-szer volt már rendőri kivonulás, a paprikajancsik általában tegező viszonyban rángatták magukon a szerelvényt még éjjel kettőkor is... aztán mikor kifordultak a sarkon, már tekerte is a volume gombot annak függvényében, hogy literes, vagy kannás mennyiségű pancsoltat vedelt. Na, aztán egyszer egy vasárnapi napos délutánon kettőt rálőttem a sárga színű lőszerrel, a legolcsóbb kivitelő szerkezetből...szándékosan a kapu előtt, hogy közterületen történjen a fönnforgás. Rögtön volt egy kis felfordulás, mellényes vitézek hősködtek rögtön, bevittek rabosítottak, aztán többszöri fellebbezés után (erős pénzmagbírság, enyhébb pénzmagbírság ) végül figyelmeztetés. Arra hivatkoztam, hogy a fölesküdött védelmezők baszták szolgálni a rendet, a koszos munkát én végeztem el. A rendőrök helyett, akik ugye paprikajancsik voltak ezt megelőzően vagy 3 évig, körülbelül 72 esetben.
Amúgy az Ármándó Kalvadosz ősei már jó néhány évszázada migrálódtak, csak hát az integrálódásuk eddig nem sikerült.
A hatóságok csak akkor gyorsulnak föl ilyen és hasonló esetekben, ha az éppen aktuális miniszterelnökök, bojárok, kegyelmes urak, keresztes lovagok, stb., feleségét, szeretőjét, bérmakörösztanyját basszák akarata ellenére. Ami ugye kavics a cipőben, szálka a köröm alatt.
Nekem megérte a lüvüdözés, a rabosítás, a manusnak megmondtam, hogy legközelebb a térdeit lövöm szét, csak éppen tanú nem lesz rá. Egy állítás, egy tagadás. Gondolni meg a rendőrfőkapitány is azt gondol, amit akar. Én is gondolok róluk éppen eleget.

Bambano 2016.01.17. 01:29:32

tehát jól értem, hogy ahol ő lakik, annak a mennyezete a te padlód?
mert ebből eléggé következik, hogy te vagy előnyösebb helyzetben.

ebella 2016.01.17. 03:44:49

Mag kell veretni! (Azért nem verni, mert abból neked leget kellemetlenséged ás folytatja tovább.) Ha kell többször is. Majdcsak megérti, hogy nem illik a szomszédot zavarni.

ebella 2016.01.17. 03:50:25

Egyébként érdeke, hogy vannak országok ahol ez sokkal jobban működik. A rendőr kijön és intézkedik. Ha vissza kell jönnie, büntet, hiszen szabálysértést követ el aki hangoskodik.. Ha többször kell visszajönnie, előállítja a hangoskodót. Vagy olyan is létezik rendes jogállamokban (például Ausztrália), hogy a büntetés mellett elkobozza az eszközt amivel zajt keltesz. Rádiót, porszívót, bármit. Magyarországon van csak az, hogy te szívsz, nem aki zavarja a közösséget.

macihagyma 2016.01.17. 05:55:20

Panelben laktam (Újpalota),átéltem hasonlót. Sokszori szépen kérlek után, éjfélkor dübörög a tuc-tuc, lemegyek, csöngetek...ajtó nyílik és olyat vertem a fejébe, hogy a kisszobáig repült. Utána előre köszönt. Én hiszek az erőszak nevelő hatásában. Igaz 182cm/100 kg vagyok. Amúgy mondta, hogy mi a baj a gyerekekkel?

lol7 2016.01.17. 06:31:30

Le kell fújni gázssprével, aztán lerúgni a lépcsőn. Hát elesett szegény... és még párszor el is fog amíg helyre nem jön az esze.

lol7 2016.01.17. 06:33:09

@ebella: Az jogállam, ez meg Hungarisztán. Itt az elvtársak a legnagyobb gengszterek, a fejétől bűzlik a hal.

E.Katolnai 2016.01.17. 07:27:51

Az egész történetben az a zavaró, h nem ismerjük az alsó szomszéd véleményét, azt az 'élménysorozatot', amit nap mint nap átél egy eleven kétéves gyerek ártatlan apró zörejei következtében. Nem csak játékkocka felüdülése lehet a történetben, hanem ennél jóval több zavaróbb tombolás, hiszen az idős házaspár drasztikus ellenlépésékre van kényszerítve …
Az ilyesmit igazán csak az értheti, aki már élt egy lakótelepi lakásban, ahol felette a kis eleven kölök már hajnal 6-kor beindul rohangál, visítozik, toporzékol, őrjöng … az ilyesmi nem csak zavaró, de undorító is lehet egy idő után.
Azt hiszem evvel összefoglaltad, h mi is mehet nálatok: „És a gyereket nem fogom visszafogni”
Még belegondolni is félelmetes mi lenne ha ti laknátok felettem!

macihagyma 2016.01.17. 07:57:06

Ja, én ezerszer rászóltam a fiamra, hogy ne ugráljon, mert zavarja az alattunk levőt. Másfél évesen vigyorogva, lábujjhegyen közlekedett a lakásban. Egyelőre úgy néz ki, hogy ember lesz belőle és nem egy nárcisztikus elkényeztetett majom.

Bikli néni 2016.01.17. 08:18:33

@E.Katolnai: Ha jól emlékszem, a korábbi posztban volt egy olyan eset is, hogy olyan zajért is elővette őket a szomszéd, amikor otthon sem voltak napokig, mert nagyszülőknél töltötték a hétvégét.
Ami a gyerekkel zajkeltést illeti: tudom, hogy ez nagyon sokakat zavar, de ez nem feltétlenül a szülő leszarom-viselkedéséből ered. Képzeljétek, a legtöbb szülőt ugyanúgy zavarja, ha a gyereke reggel hatkor Duracell-nyusziba megy át, de ezzel sokat nem lehet csinálni sajnos. A hatalmas zajok meg nem mindig abból erednek, hogy a kölök bontja a lakást. Alap felnőtt zajok ugyanolyan eséllyel lehetnek, én pl gyerekzsivalyra nem emlékszem, annál inkább tudok felidézni parkettán fapapucsot (felmentem és TÉNYLEG az volt a lábán), kiskutya körmét a járólapon, pisicsurgást, ordítozós veszekedést, falfúrást, tuctuczenét, megöllektebüdöskrvt. Egyiket se gyerek csinálta, pedig voltak/vannak kisgyerekes szomszédaink.

Bonus track: láttam olyan ügyészi indoklást, ami leírja, hogy a gyerekek normálisnak megfelelő játéka nem tekinthető a mindennapi életviteltől eltérőnek, hozzátartozik a társasház zajához.

Netuddki. 2016.01.17. 09:37:11

Nemtom, itt a posványban nincs olyan lehetőség, hogy ilyen esetekre békéltető segítségét igénybe lehessen venni? Szomszédterápia (pszichológus). Ha nincs, akkor itt a lehetőség, hogy valaki megcsinálja, aztán fizesse nekem a jogdíjat. ;) A jegyző hatásköre lenne kötelezni a feleket, kibújás alóla nem lenne. Aki nem vetné alá magát annak a lakását elárvereznék, megkapná a pénzt, aztán mehetne amerre lát.
Mindkét fél elmondhatná mi a baja a másikkal és együtt találnának rá megoldást. Ennyike.

2016.01.17. 09:42:31

@nagybalfasz: Igen, én is arra szavaztam pont ezért DD

2016.01.17. 09:43:21

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: "Büdös bunkó vagy. "

Figyi, neked nem DK taggyűlésen kellene lenned?

Netuddki. 2016.01.17. 09:44:03

@bértrollbosszantó_kovi1970: Ja, és ott nagyon hamar kiderülne melyik fél nem beszámítható.

2016.01.17. 10:06:32

"És a gyereket nem fogom visszafogni, mert felesleges. Hiába ülök vele egész nap az ágyon, a szomszédnak az sem elég. Kapja be akkor."

Szóval innen fúj a szél. Hát igen, sok olyan nő van, aki azt hiszi, hogy ha gyereket szült, neki mindent lehet, ugyanakkor fogalma sincs, hogyan kell gyereket nevelni. Az alsó szomszéd nyilván nem véletlenül próbál ellenszerként zajt bevetni. Egy kétéves gyerek nem csak trappolni tud, hanem üvölteni is, az anyja még inkább. Nekem is van egy ilyen szőke szomszédom, hála Istennek túl az úton, de az a 80 méter nem elég a visongások és az üvöltések tompítására. Nos, ez a csaj soha nem szólna a már évek óta üvöltöző, szerintem nem teljesen beszámítható kislányára, hogy csendben legyen, hanem inkább túlüvölti. Nem mintha a dög kutyájára is bármikor rászólt volna, hogy ne ugasson feleslegesen. Azt hiszi, hogy kertes házban azt csinál, amit akar és a szomszédai pedig kíváncsiak a magánéletére. Pedig nem. Azt hiszem, hogy beszélnem kell a férjével, mert a nő hangján hallom, hogy nincs rendesen karban tartva az ágyban. Ami megint csak magánügy, mégis kikerül az udvarra.

Rolph Meyer 2016.01.17. 10:10:01

1. Lépcsőházi leüvöltés ellen: bors vagy gáz spray. Aztán bizonyítsa be hogy nem ő támadt rád. Két-három eset után elő se mer majd jönni ha kimész a lépcsőházba.
2. Biztosan van egy-két olyan jóbarát akiknek együttes testsúlya kitesz egy egész focicsapatot. Természetesen házon kívül, csont ne törjön, vér ne folyjon, meg se említsék véletlenül se hogy azt az ejnye-bejnyét miért kapja. Csak legyen jó erős ijedtség a vége.
3. először is kamera a lépcsőházba a saját bejárati ajtóra irányítva. Majd, a kedves szomszéd kulcslukába pillanatragasztót, gombostút, stb. kukucskálójára kis festék, pillanatragasztó, stb. Lábtörlőre kutyakaki,stb. NEM a károkozás a cél hanem a bosszú kiváltása, amit természetesen az előzőleg kihelyezett kamera rögzít. Megvan a bizonyíték hogy a kedves szomszéd agresszív, stb. Fel lehet jelenteni, sakkban tartani.
a mindez nem használ, marad az őrületbe kerketés, ehhez a következő kellékek kellenek: 1 nagy fém lavór, egy 7 decis befőttes üveg, 1 liter hideg viz, illetve éjszakánként 1/2 kg SZÁRAZ borső, rosszabb esetben bab. Lavór a fűtőtestre (nem árt ha a fűtés közös körön van, ekkor maximális a hatásfoka), lavórba befőttesüveg, ezt felőnteni teljesen színültig a száraz borsóval, majd a befőttesüvegben lévő ürt vigyázva kitölteni vízzel. Majd a hatást várni, mert a borső dagadásnak indul és kb 1-2 percenként 1-1 szem koppan a lavórban, ami az egész fütéskörben hallatszik.
Nem szopatás a cél, de ha már semmilyen emberi eszköz nem segít akkor a saját fegyvereivel kell legyőzni ugyanis ő maga azzal tesz kereszbe amivel ő sem szívesen szenvedne el.
uff

2016.01.17. 10:24:20

@Rolph Meyer: Beteg vagy, ember. A társasházak népsége sajnálatos módon többségében pont ilyen, azért tart itt ez az ország. Sajnos a kameráddal semmire sem mész, ha a felvett személy nem járul hozzá, hogy felhasználd. Ezzel legfeljebb magánterületen belül érsz valamit, ha bűncselekmény történt.

jolankovacs 2016.01.17. 10:28:06

Minden lakóközösségben van olyan szomszéd - legyen az kertes, vagy társaház - ahol van egy vehemens idióta, akinek semmi sem jó. Legyen az 5, avagy 500 méterre.
A magyar jogrendbe és igazságszolgáltatásba egy percig se bízz, biztosan veszítesz!
Látványosan emeld füledhez a telefonod és tégy úgy, mintha nem vennéd észre, hogy a szomszéd halgatózik. Jó hosszan beszélgess Andrással, aki ismeri Szergejt, Nyikolájt, Ivánt, vagy akárkit, aki ha minden igaz néhány héten belül Magyarországra érkezik fontos üzleti ügyben, egyenesen Ukrajnából.
Mellékesen említsd meg, hogy ha már úgyis erre járnak intézkedhetnének a TE ügyedben is. Beszélj néhány megtörtént esetről a telefonos barátoddal, de ne vidd túlzásba. Nem kellenek hullák, elég néhány eltört kéz, szarrá vert iskolás gyerek, romhalmazzá vált lakás.
Hidd el, hosszú időre elmúlnak a problémáid.
Ja, csak a beszélgetés előtt kapcsold ki a telefonod, mert végtelen ciki, ha közben elkezd csörögni!:))
A dolog egyébként 99%-os biztonsággal működik és nem bűncselekmény, sőt nem is bizonyítható!!
Tapasztalat!

Rolph Meyer 2016.01.17. 11:16:42

@kopasz barmok országa: köszönöm. Nyilván nem lehetek egészséges ha már több hónapja van egy ilyen szomszédom aki nem hagy aludni és zaklatja a nejem meg a gyermekem. Amint írtam, ezek akkor kellenek ha már nem megy a párbeszéd. Könnyű az elköltözést ajánlani annak aki nem 20-30 évre veszi meg kölcsöből a lakást.
Ugyanakkro a gyermek/ek által okozott zaj nem ugyanaz a kategória mint a rosszinduatból gerjesztett, ugyanis az első nem szándékos és szinte elkerülhetetlen. Hasonló esetben volt részem, már az egész család suttogva beszélt, filcpapucsban járt és az ööszes ajtót, széket stb. filc csíkkal láttuk el a zajcsökkentés érdekében, mégsem volt elég. Ergó nem velünk van a baj, illetve nem gondolom hogy el kellene költözzek otthonról azért mert a gyereknek jön a foga és éjszakánként 5-6x felsír. És igen, verheti a kedves szomszéd a fejét is a radiátorba nem csak a seprűt, akkor sem fog a gyermek foga ritkábban vagy fájdalom nélkül jönni....

2016.01.17. 11:59:49

@mackofej: Az a baj hogy nem lehet mindig költözni, nem mintha mindenhol hülyék lennének de vannak elegen

2016.01.17. 12:01:14

@macihagyma: Sajnos én már nem fogok ekkorára nőni DD

2016.01.17. 12:03:34

@E.Katolnai: Az a baj hogy kisgyerek alatt lakni szívás. Ezért laktunk földszinten mikor az enyém volt kicsi. Most hogy már nagy, a 10. emeleten lakunk hogy ne legyen a fejünk felett senki

2016.01.17. 12:05:17

@bértrollbosszantó_kovi1970: Én úgy tudom van ilyen békéltető akármi de már csak közvetlenül a per előtt, azaz ha megtörtént a feljelentés és egyéb cirkusz. De lehet hogy nem jól tudom.

2016.01.17. 12:10:29

@kopasz barmok országa: Erről már volt itt szó, akkor sem kaptam választ. Ha valamit bizonyítani akarok akkor nyilván nem fogom kikérni az engedélyét annak aki ellen feljelentést akarok tenni hogy ugyan már álljon már meg egy fotó erejéig vagy beszéljen hangosabban mert nem hallatszik a mikrofonban. Márpedig ha teszek, akkor minimum szabálysértést történt, tehát indokolt. a netre nyilván nem tehetem fel de a hatóság bizonyítéknak elfogadja. Szerintem. Szakértők véleménye?

reeingre 2016.01.17. 13:06:49

@Turchi: Jól tudod. Felhasználható gond nélkül, ha más bizonyíték nincs.

2016.01.17. 13:16:06

@Turchi: Én már próbáltam felvételeket készíteni, de a hangminőség és a fix beállítás nem volt jó. Sokkal eredményesebb lenne külön mikrofonnal hangfelvételt készíteni, nyilván időbélyeggel ellátva, majd azt jól megszerkeszteni több fix és mobil kamera képével. Így feltehető a youtube-ra álnéven, ahonnan nehéz lesz eltávolíttatni (ott nem érvényesül a magyar "jogrend"). Amennyiben nem sértesz szerzői jogot, gyakorlatilag sokáig mutogathatod a világnak a szomszédod jogsértéseit vagy szidalmazásait.

2016.01.17. 13:18:15

@kopasz barmok országa: Na így jártam én is, a kép még elment, de a hang csak az enyém volt rajta DD

lol7 2016.01.17. 15:31:43

@bértrollbosszantó_kovi1970:
"nincs olyan lehetőség, hogy ilyen esetekre békéltető segítségét igénybe lehessen venni?"

De, a nyócban egy tizesért olyan békéltető izomagyat bérelhetsz, aki pikpak elmagyarázza az alattad lakó köcsögnek hogy jobb lesz ha befejezi, mert ha vissza kell jönnie, az 3 hónap kórházi beutaló lesz neki.

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2016.01.17. 15:57:07

@lol7: 100 000 az. Tízesért nem ül be a kocsiba.

macihagyma 2016.01.17. 20:30:12

@jolankovacs: Szarrá vert iskolás gyerek.....
A legősibb mesterséget űző egyenesági nőnemű felmenőd nem nevelt téged?

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2016.01.18. 09:04:21

Kedves poszter! Ugyanazt tudom írni mint páran már megtették most is, és az első levelednél is, hogy sajnos a hatóságokat ma Magyarországon elfelejtheted ilyen esetben, mert azok eszközei vannak akikre nem hatásosak, mert nem vesznek tudomást róluk. Ők a saját törvényeik, szabályaik szerint élnek. Jelen esetben idegesítitek őt valamiért, tök mindegy miért, ezért azon van,hogy elüldözzön titeket. Teszi ezt azért, mert úgy érzi,hogy megteheti. Ezen a helyzeten kell módosítani. Ha a költözés nem megoldható, és az eddigi lépések nem vezettek eredményre, akkor hatásosabb eszközökhöz kell folyamodni. Sajnos ez máshogy nem megy. Mivel a férjed nem tudott eredményesen fellépni a szomszédod ellen, ha van ismerősöd aki szívességből szétbombázná a szomszédod arcát, akkor kérd meg. Ha nincs ilyen ismerősöd, akkor meg kell bíznod valakit, különben tönkre fogtok menni ebben teljesen. Még ha belekerül 50-100 ezer forintodba is, akkor is megéri. És ami még rosszabb, ez miatt a gyerek is. Az ember otthona elvégre arra szolgálna,hogy kipihenje, jól érezze magát. Nem pedig azért van, hogy rettegjünk, szorongjunk.
Amúgy mivel fölül laktok, jelentős stratégiai előnyötök van. Én, ha más nem vezetett volna eredményre, akkor már rég elárasztottam volna őket. És ha ebből sem ért, akkor újra és újra!

Saját magatokban keresni a hibát felesleges, ez már eleve egy rossz következménye a történteknek. Szélsőséges esetektől eltekintve egy gyerekkel járó zajokat egy társasházban tolerálni kell. Van ismerősöm, aki hozzátok nagyon hasonló helyzetben van, egy elmebeteg öregasszony lakik alattuk, aki minden neszre(!) bottal kezdi el verni a radiátorcsövet, vagy seprűnyéllel a plafont. Fellépni a bolond ellen nekik nem fér bele, inkább tűrnek évekig. Én már így vagy úgy de leállítottam volna. Nektek is ezt kell tenni, ha magatok miatt nem, akkor a gyerek miatt, mert ilyen feszültségben tengetni a mindennapokat, az egy pokol lehet.

2016.01.19. 16:36:07

@boundary: Köszi, én is így gondoltam de már nem az első eset hogy valaki azt írja hogy a beleegyezése nélkül nem. Hát az ugye hülyeség hogy valaki beleegyezne hogy felvegyék mikor éppen törvényt vagy szabályt sért.

Doppel 2016.02.06. 18:09:55

@Admin Kapitány: Mintha csak rólam beszélnél, alattam is egy ilyen lakik, igaz nappal csak a rádióját üvölteti, az, hogy a falat veri, csak éjszaka jön rá. Feljelentettem (természetesen miután beszélni próbáltam vele, szóltam a gondnoknak, stb.), semmi hatása nem volt természetesen. Nem csak nekem, az alatta és mellette lakónak is állandó gondot okoz. Mit lehet tenni egy ilyennel (ami nem közvetlen fizikai erőszak)?

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2016.02.26. 14:11:12

@gyerekesszomszéd: A hsz-ed moderálom, és leközlöm inkább egy új blogbejegyzésként az előbbiek folytatásaként, mert így csak elveszik...

gyerekesszomszéd 2016.02.26. 14:11:38

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Ismerősök??? Már nem merek idehívni senkit, mert akkor se éjjel se nappal nincs nyugtunk. Egy óra hossza vendégség nálunk, főleg ha gyerekkel jönnek...aztán amit kapunk, felér egy kínzással.

gyerekesszomszéd 2016.02.26. 14:24:20

@kopasz barmok országa: Mivel már a félelemtől eljutottam odáig, hogy leszarom mit csinál, aztán újra oda vissza jutottam, hogy a wc-t nem merem lehúzni éjjel, nehogy az is zavarja őket, így sajnos ez van... A gyerek nincs túlüvöltve, nem vagyok híve a kiabálásnak, azontúl azért sem kiabálok, mert eléggé fél már attól, amit a szomszéd az ágya mellett a falon csinál éjjel és nappal.
Sok nő....hát sok lakótelepi lakos..és sok túl okos....de ha te tudod a legjobban, akkor biztos úgy van.
Megnéznék bárkit hasonló helyzetben, hogy védené magát és a gyerekét.

Gtusa 2016.03.05. 12:50:56

Akinek gyereke vagy kutyája van az költözzön vidékre mert más nem kíváncsi rá.

Burgermeister 2016.03.05. 14:00:20

Sztem nem fogja, dafke azért sem.

Trollie 2016.03.05. 14:13:55

B+, nincs férfi a családban?
Egyszer, ismétlem egyszer kell elbeszélgetni az ilyen elmebetegekkel, de akkor "rendesen"...
Utána ha összefutsz vele a lépcsőházban lesütött szemmel, szó nélkül fog nagy ívben kikerülni...
Tapasztalat. :D

tükörfúró 2016.03.05. 14:41:50

Leírták már a kommentelők, hogy nem lesz vége, mert ilyesmiért kevesebbet adnak mint egy combos gyorshajtásért, és szociális indokokra hivatkozva (betegség, fogyaték, stb) végül azt is elengedik.

Ha meg tudjátok tenni, hogy heteket nem vagytok ottnhon, adjátok ki a lakást pár napra, ezrek csinálják illegálisan. Pár megfelelő bérlő, és szelid nyuszik lesznek pofátlanék. Ha nem, ismételhető.
És be lehet lengetni, el is tudjuk adni ilyeneknek, sőt rosszabbaknak, SOKKAL rosszabbaknak is. Van pénzünk, na szeretnék?

Az emberek egy része nem ért csak az erőből.
A hatóságok pedig gyengék, teszetoszák, korruptak, akinek nincsenek kapcsolatai, és nem egy vérbő típus, az hamar bajba kerül bárhol, munkahelyen, szomszédokkal, akármi.

Nagy családi story nálunk is, hogy kiskorunkban pont ezt csinálta egy fiatalnyugdíjas egyedülálló öreglány alattunk, unalmában.
Feljött, csengetet, idegesített, egész nap azt halgatta, milyen zajok vannak.Mindegy bosszubol, mert neki nem volt család, gyerek, unoka, semmi.

Szocializmus volt, nem voltak ilyen jegyző meg csendháborítás, meg stb. Még telefon sem volt csak pár kiváltságosnak, nemhogy hívsz egyet és mindenki ugrik. Mindent évekig tartott lelevelezni, beadvány, bemenni, meghallgatás, akármi.

Egy ideig normálisan kérték a szülők, pedig nem egy nagypofa utszéli jóanyám, inkább egy törékeny, vékony, szolid lány, főleg még akkor, huszonévesen. Fater sem egy erőművész, sokadik generációs értelmiségiek mindketten.

De betelt a pohár, és egyszer kimondottan ideges hangulatban, mikor odahaza is családi bajok voltak, be lett igérve, mégegyszer feljön, csengetget, kopogtat, okoskodik, károg, arccal az udvar kövén landol a negyedikről.

Nem jött többet.

quisum 2016.03.05. 21:01:15

A pereskedés semmire nem lesz jó, mert a gyerek is nyugdíjas lesz mire vmi ítélet születik, de elgondolkodtál már azon, hogy ha a bíróság kimondja, hogy a szomszéd ne vergődjön mindenért, ez hogyan lesz betartva?
Mivel eddig folyamatos defenzívában voltatok, "magatokra húztátok" a szomszédot, pláne ha nem 100-as. Egyetlen esélyetek van, ahogyan az előttem szólók is írták, "ERŐT kell felmutatni". Sok esetben a veszett duma is elég, /ha ő bolond, te legyél kétszer olyan/ -viszonylag kevés ember ugrik neki józan állapotban a másiknak-, néhány jól elhelyezett fenyegetés csodákra képes.
Off: annyi hasonló sztoriról hallani, hogy elgondolkodtam rajta, jól menő vállalkozást lehetne indítani ezek "megoldására". Ja ezt már beindította Don Corleone.

Valaki0123 2016.03.06. 06:36:54

Gtusa és fajtatársai kivételével tulajdonképpen mindenki hozzászólásában van igazság. Viszont én úgy érzem,itt egy dolog eléggé háttérbe szorult, a gyermek érdeke és fejlődése amit különösen azért kellene kiemelten szem előtt tartani mivel több baba nem lehet. Szerinted ez e terror légkör, a rettegés ami a szavaidban ,mozdulataidban,lényedben már eluralkodott,az hogy gyakorlatilag a természestes mozgásban ,játékban korlátozva van milyen hatással van a személyiségfejlődésére ? Keress ingyenesen gyermekpzsichológust- gyermekorvos, védőnő sztem tud ajánlani- neki talán majd hiszel .
Ha tolókocsiban ülnél vagy vak lennél,esetleg fél karral születtél volna,elhiszem hogy olyan ok áll fenn ami valóban akadályoz abban hogy pénzt gyűjtsetek és elköltözzetek .Gyermeket be lehet adni bölcsibe, visszamehetsz dolgozni,ha egy év alatt tudjátok albihoz szükséges pár száz rugót összegyűjteni,akkor tegyétek,és menjetek. Mozduljatok ! Ügyvédre,pereskedésre futja ? Ne haragudj,nem szeretnék bántó lenni,de ébresztő !!!! Nekem kétéves a fiam,tesója augban születik. Nálunk is van gond alattunk lakókkal,alkalmi drogos alkoholos bulijaikkal ami közös képviselőt,rendőrséget stb hidegen hagyja.Hál istennek már elköltöztek,de vissza vissza járnak tombolni évente egyszer kétszer.
Jelenleg metál zenekara felbomlása miatt itt van párom zenei motyója,ami olyan 300 Watt erősítést jelent,basszussal. Legközelebbi bulinál, Bogyó és babócát vagy Halász Juditot fognak hallgatni említett motyón, full erősítéssel,bulit követő reggel öttől,kb . Ha ez nem hat, pillanatragasztó,purhab figyel be bejárati ajtónál.
Anya vagy,párod apa,ki védi meg a gyereked érdekeit,ha nem ti ? ÉBRESZTŐ !!!

allegravelli 2016.03.06. 06:37:41

Posztoló, ez nagyon gáz. Te is gáz vagy. Elolvastam az előző részt is. Te most komolyan hagytad, hogy egy ilyen elmebeteg terrorizáljon téged és a családod? És még te csitítgatod a gyereked? Tehát az, hogy megfelelj valami szociopata szadistának, aki a saját és a beteg gyereke nyomorúságos élete miatt sokszor ok nélkül (hiszen volt, hogy otthon se voltatok) fenyeget, fontosabb, minthogy az egyetlen gyermeked egészségesen, rettegés nélkül cseperedjen???
Írtad korábban, hogy nem megoldható valamiért, hogy a férjed megvédjen. WTF??? Ez mi? Nem vagyok konzervatív, nőként védtem már meg magam, nem vártam pillogva, hogy mikor jön arra egy férfi, hogy a másik részeget leüsse. De attól még a férjed felléphetett - és fel is kellett volna lépnie -a szomszéddal szemben. Feltéve, ha fontosak vagytok neki, és nincs köztetek gubanc. Mert van, aki csak ebből ért.
Összefoglalva, Taigetosz-pozitívak vagytok férjeddel mindketten. Az bebizonyosodott, hogy képtelenek voltatok bármilyen formában is kezelni a helyzetet, ilyenkor lehet szaladgálni a rendőrségre...Remélem, a gyerek nem ezt a fajta konfliktuskezelést fogja elsajátítani.

babbaba 2016.03.06. 09:43:35

Arra nem gondoltál, hogy zavarod őt? Más rendben tudja a gyerekét tartnai, te meg teszel rá, hogy a másikat zavarja. Ez minimum egy-egy, de te kezdted. Meddig kell tűrnie bárkinek, hogy ti hangoskodtok? Csak mert szerinted a gyerek érdeke az, hogy azt tegyen amit akar.

babbaba 2016.03.06. 09:46:41

@átlátó: Csajk szólok. Nálunk mikor másodszorra kellett kijönnie a yardnak, harmincezerre bötették a hangoskodó szomszédot. Azóta csend van.

Dr.Démonmac1 2016.03.06. 10:25:49

Vegyél vastagabb szőnyeget

átlátó 2016.03.06. 11:51:07

@babbaba: Kösz, hogy csak szóltál...felétek biztosan nem gyászhuszár ruhába öltözött paprikajancsik a rendőrök...én is csak szólok, hogy a fiatalember ellen az önkormányzat is hozott néhány határozatot csekkekkel stafírungozva, annyit ért, mint amikor falra hányod a borsódat. Máskor is szóljál. :D

2016.03.06. 11:52:07

Akkor megtetted az első lépést. Ideje volt. Sajnos a blogot bárki olvashatja, a közönséget nem lehet válogatni csak moderálással. Mindig is lesznek bunkók meg egyet nem értők, ezzel számolni kell. Minden történet megosztja az embereket, mindig lesz aki igazat ad neked és aki nem. A stílus is ugyanígy változó. Ezen nem kell kiakadni.

2016.03.06. 12:11:51

@Turchi: Ja, most látom ez nem friss blog DD, mindegy, a véleményem ugyanaz. Akkor átvette valaki a blogot vagy még nem?

dedunoka 2016.03.19. 23:13:53

Ma megtudtam, hogy a lépcsőházban lévő másik lakásomban, amelyet albérlőnek adunk ki és falszomszéd, tegnap kint voltak a rendőrök, mert a felette lakó rájuk hívta. Tegnap a férjem hajnalig volt fenn és vélt hallani némi zenét kb. éjfélig, de nem volt vészes.Szeptember óta ez a második alkalom hogy egyáltalán észre lehet venni, hogy létezik az albérleti díj befizetésén kívül. (Más szomszéd meg is kérdezte hogy mi van nem sikerült kiadni a lakást? Felmentem a feljelentőhöz aki szintén bérlő és 5 éve itt lakik (nem az én bérlőm) és megkérdeztem miért nem csengetett be hozzá előbb ha zavarta a zaj? Azt mondta azért mert 3 hete egyszer már hallott hasonló zenét éjfél körül és akkor becsengetett, de ennek ellenére most pénteken is zenét hallgattak éjfélkor. Mondanom sem kell hogy felment a pumpa bennem! Elmondtam neki hogyha ennyi gerinc nincs benne, hogy becsengessen hozzá, hogy szóljon neki, hogy csendesebben, vagy hozzám, hogy mit csinál a bérlőm és beszéljek vele, akkor költözzön tanyára! Nem társasházba való ilyen!
Kb.: 2 éve egyébként egyszer már volt egy beszólása amikor jelezte, hogy a kisgyerekes szomszédjára szóljak már rá,(közös képviselőként) mert az egy éves gyereke sír a lépcsőházba, szerinte képtelen anyuka megfegyelmezni vagy rászólni miközben ő reggel 9-kor még aludni szeretne. Akkor simán hangszigetelt ajtót javasoltam neki, mert valószínűleg nem tudta, hogyan működik egy ilyen pici baba.
Amúgy aki "zajongott" egy nagyon tisztességes tanár srác legutóbb vetítéses előadást tartott egy utazásáról, ezért nevetgéltek a barátai! A 3 héttel ez előtti alkalommal is simán elzárt mindent zajforrást amikor megkérték rá, bár akkor is szolidan mentek a dolgok. Mi akkor sem tudtunk róla. Még a lépcsőházi folyosóra sem hallatszott ki semmi, csak láttam, hogy 5 bakkancs van az ajtója előtt.

Szóval kedves levélíró, Te jutottál eszembe!
Vannak olyan szomszédok akik mellett fingani sem lehet a saját lakásodban, mert az is zavarja őket.

2016.03.20. 09:43:47

@atiz_3:
Nekünk is volt egy hasonló szomszédunk, egyszer este fél 10-kor filmet néztünk laptopon, ami azt jelenti, hogy jóval halkabb volt, mint egy átlag TV nézés, ő meg átdörömbölt, kurvaanyázott, rendőrséggel fenyegetőzött. Ebből volt még 2 alkalom 2-3 alkalom 2 éven át. Aztán egyszer ugyanezt megjátszotta Szilveszterkor 12 órakor. Nem éjfélkor, délben! És nem mert filmet néztük, hanem mert túl hangosan beszéltünk szerinte...

dedunoka 2016.03.20. 13:43:07

@nagybalfasz: MA reggel utánajártam vajon nem-e annak volt mégis igaza aki a rendőröket kihívta: Három közvetlen szomszédot kérdeztem meg: eredmény döbbent arcok. Az alsó szomszéd akit leginkább zavarhatott volna és szintén ébren volt még hajnal egykor értetlenül nézett rám : Mi van? Milyen buli? Mikor? (Idős néni aki amúgy ha tényleg zavaró lett volna, NA Ő tuti hogy becsengetett volna és erélyesen elmondta volna nekik, hogy csendesebben.) Szóval még ős se hallott semmit.
A főbérlője is velem értett egyet, azzal a különbséggel hogy Ő nem tanyára hanem erdőbe küldte az albérlőjét és anno pár hete amikor panaszkodott javasolta neki, hogy legközelebb ne csak azért csengessen be ha alatti buliznak, mert zavarja, hanem azért hogy csatlakozni szeretne.
De jó hír: májusban elköltözik! :-))
Lehet hogy búcsúzásul csinálta az egészet, hogy jól bosszút álljon, mert élnek és mozognak körülötte, nem úgy mint Ő akihez még soha a kutya se jött ránézni csak az egy szem barátnője jár hozzá.

Az irigység nagy úr az emberek között. Szegény levélírónak is lehet hogy csak annyi a bűne, hogy egészséges gyermeke van, nem úgy mint az alatta lakóknak....

dedunoka 2016.04.04. 20:59:37

A közösség ereje: Mint fentebb írtam, egyik szomszédunk a rendőrségen feljelentette az alattuk lakót, mert éjfélkor még zenét "vélt" hallani lentről. Nem kopogott be, nem szólt, neki csak ráhívta a rendőröket. Rajta kívül a 9 lakásban többen ébren voltunk és senki nem hallott semmit a bizonyos zenéből. Szóval a közösségi hírújságos falra (ahová a "randalírozó" kirakta hogy legközelebb nyugodtan kopogjanak be és lehalkul ha kell bár nem érti kit zavart és hogy), 8 aláírás gyűlt össze az alábbi szövegekkel:
"Bennünket nem zavart, érezzétek legközelebb is jól magatokat!"
"Nem tudom miről van szó de engem nem zavar ha buliztok néha!"
"Engem se zavart nyugodtan hívj vendégeket máskor is!"
stb
stb.
A feljelentő végül is egy hónappal előbb elköltözött, mert elszégyellte magát. (No meg azért segítettem neki verbálisan felfogni milyen ember (Közöltem vele, hogy nagyon túllőtt a célon és bunkóság volt tőle rendőrt hívni :-)) Más szóval a közösség együtt utálta ki nyíltan egy faliújságon!

gyerekesszomszéd 2016.05.10. 12:53:54

Üdv! A nyomozás lezárult! Tegnap kaptuk meg az ügyészségi határozatot. Amiben a következők állnak: A zaklatás tényállása fennáll. Mivel a gyanusított büntetlen előéletű, ill. tettét beismerte, íés annak reményében, hogy magatartása pozitív irányba fordul, így a vádemelés alól egy év halasztást kap. Amennyiben ebben az ügyben (tovább zaklat, félemlít meg) , stb.vagy más ügyből kifolyólag eljárás indul ellene, azonnal vádemelés indul ellene.

Magyarra fordítva. Ha nem hagyja abba és rendőri intézkedés szükségeltetik, az ügyészség vád alá helyezi, aminek 1 évig terjedő szabadságvesztés a büntetése.

Egyébknét kedves szomszédunk ezidiáig sem hagyott fel a dolgaival, hiába alig vagyunk itthon. De ettől kezdve, ha bármikor csinál valami vadat, én hívom a rendőrséget.

köszönöm a segítségeteket és támogatásotokat!

Admin Kapitány · http://szomszedhaboru.blog.hu 2016.05.14. 12:35:05

@gyerekesszomszéd: Ez jól hangzik, majd írj azért ha lesz még valami fejlemény, visszább fogta e magát a szomszédod stb.