Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

Gyakorlati SZHB-s eszközök 6. : a boldog élet 2. rész

2016. április 16. 06:00 - Admin Kapitány

A mai bejegyzés, a gyakorlatban alkalmazható szomszédháborús eszközöket bemutató sorozat 6. részét továbbgondolva, a múltheti bejegyzés folytatása, amiben a belépő szintű boldog élet prezentálása került ismertetésre. Ma a boldog élet elhitetésének technikáit ismertetem szomszédháborús szemszögből, haladó szinten.

Ha problémás szomszédja van, jelentse itt a Szomszédháború blognak!

A múltheti bejegyzésből megtudható, hogy: "A boldog élet stratégia lényege, hogy a különböző, az életünket és pillanatnyi közérzetünket befolyásoló tényezőktől teljes mértékben függetlenítjük magunkat, és egy, a szomszédunkétól jelentősen kiegyensúlyozottabb, teljesebb, boldogabb életet prezentálunk, irigységet generálva. Ezzel a célunk,  az ellenség egyensúlyi állapotból történő kizökkentése támadás esetén. Védekezés esetén pedig az elbizonytalanítása. Azt kell üzennünk, hogy az ő szomszédháborús eszközei ránk teljesen hatástalanok, történhet bármi, mi akkor is boldogok leszünk!"

Könnyen beláthatjuk, hogy a különböző társadalmi rétegekben egy esetleges szomszédháborúban, teljesen más eszközök fognak megjelenni, legyen szó védekezésről vagy támadásról. Az elv minden szinten ugyanaz, csak a megvalósítás különbözhet, az elérhető bővebb eszközkészletek következtében.

Haladó szint

Az átlagtól tehetősebb, de a gondtalan jóléttől még távoli lakókörnyezetben élünk. Valószínű, hogy  ebben a társadalmi rétegben van jelen leginkább a szomszédháborús hangulat. Ugyanis ebben a közegben mindenkiben benne van a leszakadás, esetleg az újbóli leszakadástól való félelem, és a frusztráció, mert már nem állunk beláthatatlan távolságra az abszolút gondtalan jóléttől.

gazdag.jpg

Szomszédaink is hasonló gondolatokkal a fejükben tengetik a mindennapjaikat, ezt kihasználva kell cselekednünk a győzelem érdekében. Amire a leginkább építkezhetünk, az itt is az irigység, vagyis elsősorban azt kell elhitetnünk, hogy már nem sokáig fogunk ebben a környezetben sínylődni, és egy nagy ugrással magunk mögött hagyjuk a mostani szomszédaiinkat.

Ugyanúgy mint az állatvilágban, még ebben a közegben is a természet törvényei uralkodnak, és ha valaki ki akar emelkedni egy csoportból, azt a csoport többi tagja együttes erővel visszarántja. Ha nekünk rossz, nehogy már neki jobb legyen! 

Azon kívül, hogy folyamatosan valódi erőfeszítéseket teszünk a kiemelkedés reményében (pl 1-2 panelproli ötletét ellopva, ígéretes üzleti vállalkozásokat indítunk), legalább ennyi energiát fektessünk annak a látszatnak a kialakításába és fenntartásába, hogy mi már valami tutiba belenyúltunk. Hitessük el, hogy nekünk az ittlét már csak pusztán pénzspórolás, ahhoz képest ami ránk vár a jövőben. Harmadrészt pedig mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az ellenfelünk leszakadjon. Az eszközök országonként, régiónként és lakókörnyezetenként változhatnak, de az elv ugyanaz, a gyenge pontot kell támadni.

A fő stratégia lényege: 2/3-ad arányban eredmények elhitetése a kiugrást illetően, 1/3-ad arányban pedig az ellenség leszakadásának elősegítése. A belépő szinten élőknél lényegesen tágabb keretek között választhatunk az elérhető eszközök és módszerek között, de ettől még nem lesz kevésbé idegtépő a harc. Ennek az az oka, hogy hiába bővebbek az anyagi lehetőségeink, ezzel párhuzamosan a szomszédaink is több lehetőségből gazdálkodhatnak. Ami nem változott a belépő szinthez képest, az az, hogy itt is az fog nyerni, aki a legbátrabb lesz, aki mer merészet lépni a megfelelő helyen és időben. A győzelem a lehetőségeink jelentős túlvállalása nélkül elképzelhetetlen!

Ha a szomszédunk egy neves multicég vezető beosztású dolgozója, akkor bármi is a valóság, nekünk ezen túl kell mutatnunk. Hitessük el, hogy saját jól menő cégünk van, az alkalmazotti lét hátrányai már sohasem fognak minket érinteni. Kamu cégtáblák és egyéb megtévesztő harci eszközök beszerzése nem tétel a szintünkön. A rendszeres "látszólag" fontos emberekkel történő üzleti megbeszélések leszervezése sem szabad, hogy gondot okozzon. A szomszédunk közelében mindig kapjunk egy újabb (a vártnál sokkal jobb) üzleti eredmény beszámolót, amit hangosan elismerően kommentáljunk.

Hobbinkat, sporttevékenységeinket mindig olyan időpontokra időzítsük, amikor a szomszédunk épp dolgozni megy. Ezzel is éreztetve, hogy ő mekkora proli hozzánk képest, még ha adott esetben magasabb is a fizetése a miénknél. Azt kell lássa, hogy a jövedelemtöbblet amit realizál, soha nem fogja megérni, mert a mi nyugodtabb, szabadabb, gondtalanabb életvitelünk előnyei, rövid távon is megfizethetetlenek. Ha jól játsszuk a szerepünket, akkor tudni fogja, hogy ettől csak jobb dolgunk lesz, hiszen könnyen még jobban kinőheti magát valamelyik önálló vállalkozásunk. Ezek már elegendőek lesznek ahhoz, hogy rendszeresen kizökkentve őt az ideális egyensúlyi állapotából, napi fejtörést okozzunk neki.

etkezesek.jpgPersze ez nem elég, a szokásainkon kívül a jól látható eszközökkel is reprezentálni kell a vélt vagy valós felsőbbrendűségünket. Igyekezzünk újító technológiákat alkalmazni, ezekről mindenki tudja, hogy az elterjedésükig jóval drágábbak a hagyományos megoldásoknál. Párhuzamosan a pénzpazarló hagyományos technikákkal, használjunk egyedi, szokatlan megoldásokat. Legyen elektromos autónk, akár hitelre megvásárolva, vagy lízingelve. Használjunk minél több robotot, ma már szinte minden háztartási tevékenység kiváltható egy drága robottal. Ez a megoldás kétélű fegyver, mert a szomszédunk a korszerű eszközök láttán könnyen azt gondolhatja, hogy valami forradalmi startup cég tulajdonosai vagyunk. Egy szint után pedig ez számára már behozhatatlan hátrányt fog jelenteni.

Haladó szinten a boldog élet elengedhetetlen kelléke a boldog család. Bármilyen is a viszonyunk a feleségünkkel a 4 fal között, a külvilág felé CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a felhőtlen boldogságot, és az idő műlásával egyre fokozódó szerelmet KELL mutatnia! Ezen a téren ne engedjünk, ha szükséges fogadjunk megfelelő mentorokat, coach-okat, keressünk tanfolyamokat a számára. A gyerekek feladata pedig az kell legyen, hogy a szomszéd gyerekekhez képest már most behozhatatlan versenyelőnyt mutassanak. Ha a szomszéd gyerekek 5 évesen már két nyelven beszélnek folyékonyan, akkor a mi gyerekeink 3 nyelv anyanyelvi ismerete alatt nem állhatnak meg! A gyerekeinkre a képességeiktől és hajlandóságuktól függetlenül, olyan tudást kell ráerőltetnünk, amiben a szomszéd gyerekei biztosan gyengébbek. Nem elég a megfelelő tudás és képességek elsajátíttatása a családtagokkal, ezt 0-24-ben prezentálni kell a szomszédok felé.

Nem szabad megfeledkeznünk a szomszédaink kitörési kísérleteinek megakadályozásáról. Legyenek beépített embereink a szomszédos családokban, erre tökéletesen alkalmasak a kisgyerekek. Fogadjunk magánnyomozót, alkalmazzunk lehallgató és különböző hacker technikákat. Lopjunk információkat, ötleteket, vagy szükség esetén dezinformáljunk.  Tegyünk szert illegális versenyelőnyre, korrumpáljuk, zsaroljuk a szomszédhoz közel álló megfelelő személyeket.

Szükséges képességek: Bár azt hihetnénk, hogy a belépő szinten élő átlagos életvitelhez képest, a haladó szinten a jobb módú lakóközösségek tagjai valamivel gondtalanabb életet élnek, ez közel sincs így. Mivel alapból van bennünk némi frusztráció a leszakadástól való félelem miatt, ez csak hatványozódik akkor, amikor magunkat túlvállalva, és folyamatosan nyomás alatt tartva próbálunk egy jóval tehetősebb és szabadabb életvitelt prezentálni. A színészi képességek ebben a helyzetben legalább 75-80%-ban játszanak szerepet a végső győzelem elérésében, és itt már a családtagokra is komoly színészi feladatok hárulnak. Ha idővel rá is megy a magánéletünk  és a családunk, akkor is mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ez csak azután következzen be, amikor a szomszédunk már vagy lejjebb csúszott, vagy feladta a versenyt. 

Szükséges erőforrások: Haladó szintű életvitellel bizonyosan rendelkezünk a megfelelő kapcsolati tőkével, így az anyagi források elapadása nem jöhet számításba. Nincs az a hitelspirál, ami nem érné meg azért a napért, amikor a szomszédunk racionális pénzügyi döntést hozva, szerényebb életvitelt megengedő lakókörnyezetbe költözésére sor kerül!

Hatékonyság: Ha eléggé elszántak vagyunk, és következetesen és kitartóan alkalmazzuk a fentebb felsorolt technikákat, akkor kétségtelen, hogy győzni fogunk. Nincs az az elvetemült szomszéd, aki megpróbálná felülmúlni ezeket a stratégiákat és technikákat. Lesznek nehéz pillanatok ez kivédhetetlen, de ne felejtsük, hogy ez háború!

A következő elméleti bejegyzésben, az elit szintű boldog élet prezentálása kerül bemutatásra.

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy javaslatát!

Elolvastam, de mi ez a blog?  Olvasói levelek itt!   Még több elmélet itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr218579984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Nincsenek hozzászólások.