Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

Blogszabályzat

2015. augusztus 11. 21:28 - Captain Admin

§ A Szomszédháború blog szabályzata §

A blogszabályzat folyamatosan módosul, kérlek látogasd gyakran!

Tartalom

 • bejegyzések
 • kommentek, hozzászólások
 • adatkezelési irányelvek, reklámok

 

Bejegyzések 

I. A bejegyzések tartalma:

1. A bejegyzések tartalma lehet:

 • a blog szerzője által készített szöveges bejegyzés
 • a blog szerzője által leírt valós és témába vágó történet
 • komment a Szomszédháború blogról
 • olvasó által beküldött és a blog témájával kapcsolatos (anonim) olvasói levél
 • a blog szerkesztője által készített űrlap
 • az olvasó által az űrlapon leírt szomszédi konfliktus anonim módon
 • internetes oldalakról származó, a témával kapcsolatos cikkek, hírek, történetek.

2. A posztok illusztrációs céllal a blog témájával kapcsolatos képeket és videókat is tartalmazhatnak. A más internetes oldalakról származó cikkek, hírek, történetek közlése esetén, a forrást minden esetben az érintett bejegyzésben jelöli a szerkesztő.

 

 II. Észrevételek

 1. A Szomszedhaboru blog email címére bárki elküldheti a bloggal kapcsolatos észrevételeit. A blog email címe: szomszedhaboru@gmail.com 
 2. A beküldött észrevételek lehetnek pozitív illetve negatív tartalmúak is.

 

III. Olvasói levelek 

 1. A Szomszedhaboru blog email címére bárki elküldheti a bloggal kapcsolatos levelét, saját, témába vágó történeteit.
 2. Aki levelet küld a Szomszedhaboru blog elérhetőségére, egyben elfogadja, hogy levelének tartalmát a szerkesztő közzéteheti a szomszedhaboru.blog.hu weboldalon anonim módon, illetve a blog facebook oldalán.
 3. A Szomszédháború blog életében rendkívül fontos a hitelesség, de az olvasói levelek tartalmának valódiságát ellenőrizni képtelenség. Amennyiben kiderül, hogy a levél beküldője félrevezette a szerkesztőt és az olvasókat is, az adott olvasói levelet tartalmazó bejegyzés törlésre kerül, illetve a levél küldője kitiltásra kerül a blogról. 
 4. Az olvasói leveleket tartalmazó bejegyzések címeit a Szomszédháború blog szerkesztője adja meg, a levél tartalmát figyelembe véve. 
 5. Közlés előtt a beküldött leveleket a blog készítője (szükség esetén) kis mértékben átszerkeszti, amely szerkesztés a nagyobb helyesírási hibák kijavítására, és a szöveg olvashatóságának érdekében annak tagolására terjed ki. Ennek megfelelően a blog szerkesztője tartalmilag egyáltalán nem, vagy szükség esetén is csak a lehető legminimálisabb mértékben módosítja a levél tartalmát. 
 6. A Szomszédháború blog nem vállal felelősséget a beküldött levelek tartalmáért, a levelekért kizárólag a beküldőt terheli a felelősség.
 7. Azon beérkezett levelek, melyek tartalma közlésre került a Szomszédháború blogon, a közléstől számított 90. napig megőrzésre kerülnek. A közléstől számított 90. nap letelte után a levelek törlésre kerülnek a blog postafiókjából.
 8. Nem minden olvasói levél tartalma kerül leközlésre a Szomszédhaború blogon. A leközlendő levelek publikálásának jogát, illetve a publikálás időpontját a szerkesztő fenntartja magának! A leközlendő levelek beküldőinek a levél beérkezését követően, a blog szerkesztője mindig visszajelzést küld.
 9. A Szomszédháború blogon nem leközölt leveleket a szerkesztő törli a blog postafiókjából, de az észrevételekre leterheltségtől függően válaszol.
 10. A Szomszédháború blog bejegyzései időnként az érdekesebb kommenteket is tartalmazhatják. Aki hozzászól a bejegyzésekhez, az tudomásul veszi, hogy a szerkesztő felhasználhatja és önálló bejegyzésként közölheti a hozzászólásait.

 

Kommentek, hozzászólások 

 1. A blogon a regisztrált felhasználók közül bárki kifejtheti a véleményét az adott bejegyzéssel vagy a Szomszédháború bloggal kapcsolatban. 
 2. A kommentekért mindenki maga vállal felelősséget! 
 3. A Szomszédháború blog szerkesztője nem tud minden kommentet átolvasni, ezért előfordul, hogy néhány nem oda illő hozzászólás is a helyén marad. Ebben az esetben kérlek vedd fel a kapcsolatot a szerkesztővel.

4.  Hozzászólóként tiltott:

 • az obszcén kifejezések használata
 • a rasszista megnyilvánulások használata
 • a gyűlöletkeltő megnyilvánulások használata
 • mások személyiségi jogainak megsértése
 • a politikai megnyilvánulások
 • más weboldalak reklámozása
 • a SPAM-elés
 • a blog olvasóinak és szerkesztőinek sértegetése 
 1. Ha a felsoroltak bármelyike szerepel egy hozzászólásban, a hozzászólást a szerkesztő törli.  
 1. Azt a hozzászólót, akit rendszeresen moderálni kell, a szerkesztő 1 figyelmeztetést követően kitiltja. A kitiltás időtartama minimum egy hónap, de a kitiltás hosszának meghatározásának jogát a szerkesztő fenntartja magának. 

 

Adatkezelési irányelvek, reklámok 

 1.  A Szomszédháború blog email címére küldött leveleket, a Szomszédháború blog Facebook oldalára küldött üzeneteket, valamint a blog egyes bejegyzéseiben szabadon kitölthető űrlapokon beküldött személyes adatokat a szerkesztő bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja tovább.
 2. Az 1. pontban felsorolt módokon beérkező adatok megadása önkéntes alapon történik, az adatkezelés célja az esetleges későbbi kapcsolatfelvétel lehetőségének megteremtése.
 3. A blogon megjelent szövegek a Szomszédháború blog tulajdonát képezik, ezeket máshol a forrás megjelölése, és a blog szerkesztőjének hozzájárulása nélkül közzétenni tilos! A forrásmegjelölésnek a blog nevét tartalmaznia kell, és/vagy az adott blog bejegyzésére mutató linket elhelyezni. 
 4.  A blogon más internetes oldalak reklámozására, és egyéb reklámozási tevékenységre is van lehetőség. A reklámhelyek pontos helyéről és a reklámozás módjáról emailben kérhető pontos tájékoztatás. A blog email címe: szomszedhaboru@gmail.com 
 5. A Szomszédháború blog nevet engedély nélkül felhasználni, azzal visszaélni tilos! 

 

A blog szabályzata 2015.08.10-én lépett életbe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr247684620