Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

A szomszédháború blogról

2015. augusztus 15. 08:03 - Captain Admin

A rossz szomszédság török átok, avagy amikor a probléma házhoz jön. A hatóság eszközei végesek, a megoldás a saját kezünkben van. Van?

A blog lehetőséget teremt a rossz szomszédi viszonyt ápolóknak, a nyilvánosság elé tárni a mindennapjaikat megkeserítő élethelyzetüket, így segítve őket a megoldás felé. Írd meg a saját történeted ha megoldást szeretnél, vagy oszd meg a tapasztalataidat ha korábban már sikerült győznöd.

5_205.jpg

A blog létjogosultsága kétségtelen, nap mint nap lát hall az ember szomszédok közötti konfliktusokról, akár évek óta tartó viszályokról. A megoldás sokszor az orrunk előtt van, és az lehet sokkal egyszerűbb, mint azt bárki is gondolná. De sokszor csak a megfelelő stratégia kidolgozása, és következetes végrehajtása vezet eredményre. Vannak akik hatékonyan tudják kezelni a felmerült vitás helyzeteket konfliktusokat, de vannak, akik konfliktuskerülőek és inkább tűrnek.

Rendszeresen szeretnék megosztani a témában érintettektől történeteket, akik talán egy két építő jellegű kommentből reményt vagy biztatást kaphatnak. 

A blog elsődleges célja (mások számára) szórakoztató, vagy éppen kevésbé mulatságos, valós történetek publikálása anonim módon. Valamint, az elméleti bejegyzések segítségével átadni egy olyan tudásanyagot a rendszeres olvasóknak, aminek a segítségével egyre több olvasó válhat felkészültté, egy esetleges elfajult szomszédi konfliktus következtében kialakult szomszédháborúra. Ezáltal megpróbálni javítani a nemlétező együttélési kultúrán, a kisebb nagyobb itthoni lakóközösségekben.

A blogbejegyzések kezdetben a téma alapos elméleti körüljárásával fognak foglalkozni, majd később fokozatosan megjelennek az olvasói és saját történetek, a témával kapcsolatos érdekesebb hírek, cikkek, videók is.

Kezdetben hetente 2-3 bejegyzéssel lehet számolni, ami gyakorlatilag egy elméleti bejegyzést, és két olvasói levelet jelent.

Megoldhatatlannak tűnő helyzetek, elviselhetetlen szomszédok, elméletek, tapasztalatok, gyakorlati megoldások, javaslatok, tippek, viták, ötletek, jogszabályok, stratégiák stb.

A szomszédháború blog olyan lakóközösségeket feltételez, amit azonos kultúrájú és vallású szomszédok alkotnak.

A blog megjelenése Chrome böngészőhöz, 125%-os nagyításhoz és 1920x1080-as felbontáshoz van optimalizálva.

Ugrás az első bejegyzéshez!

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét!

Ha a blog elnyerte a tetszését, akkor kérem Like-olja, vagy ossza meg ismerőseivel  a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr297681608