Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

Szomszédhatározó

2015. augusztus 17. 17:00 - Captain Admin

Ha a szomszédunkkal olyannyira eszkalálódott a konfliktus, hogy a harcbalépés elengedhetetlen, akkor az eredményre vezető stratégia kidolgozásának feltétele, az ellenség pontos megismerése, alapos kielemzése. Ehhez nyújt segítséget a mai bejegyzés.

Amennyiben te is kiegészítenéd a listát, a felsorolásban még nem szereplő szomszédbosszantó típusokkal, vagy módosítanád a meghatározásokat, akkor kérlek kommentben írd meg javaslatodat.

 

 A fogalomtár című bejegyzésben már ismertettem a szomszédbosszantó kategóriáit, ezeket az alábbi ábra szemléleti:

abra1_1.jpg

Vagyis a szomszédbosszantó a motivációjának mértékétől függően lehet tudatos vagy tudattalan. 

 

A gyakorlati kivitelezés szempontjából pedig, lehet aktív vagy passzív.

 

 

Az ellenség alaposabb megismeréséhez, most 4 új fogalommal kell megismerkednünk, mert a szomszédbosszantókat a kellemetlenség okozás módozatai, és az eszközfelhasználás szerint az alábbi kategóriákba csoportosíthatjuk:

  • Akusztikus szomszédbosszantó
  • Kémiai szomszédbosszantó
  • Fizikai szomszédbosszantó
  • Pszichológiai szomszédbosszantó

 

A továbbiakban pedig meghatározásra kerülnek a szomszédbosszantó pontos típusai, melyek a következők:  

1. A tróger: Kémiai és egyben pszichológiai sz.b. Azért pszichológiai is, mert retteghetünk,hogy abból a dzsuvás környezetből amiben él, mikor mi mászik át hozzánk, mikor fertőződünk meg valamivel. Bármilyen nemű lehet. Kezelése minden esetben hatósági segítséggel lehet csak eredményes. A környezetére és legtöbbször saját magára is igénytelen, mocskos, büdös, tele van szeméttel a lakása vagy a háza és annak udvara. Messziről ki lehet szagolni, hogy hol lakik. Gyakran minden kacatot és szemetet gyűjtöget, hazavisz. 

2. A kukkoló: Pszichológiai sz.b. Férfi és női szomszédunk ugyanakkora valószínűséggel lehet kukkoló, az eltérés a kukkolással kideríteni kívánt információ különbözőségében van. Amíg a női kukkolót legtöbbször a kíváncsiság, irigység motiválja, addig a férfi kukkolók szexuális érdeklődésüket fejezik így ki, felénk (is).

3. Az ezermester: Egyes egyedei mind a négy alkategóriába beleesik, de leginkább akusztikus sz.b. Napszaktól függetlenül: fúr farag, felújít, fűrészel, flexel, kalapál. Természetesen a miértekre mindig meg van az oka ha rákérdezzük. Általában férfi. Kezelése jogi úton körülményes, a jól megválogatott, és megfelelően felhasznált saját eszközeinek ellene fordításával lehet eredményeket elérni. Illetve a harc magasabb szintre történő emelésével.

4. A felügyelő: Fizikai sz.b. Neme bármilyen lehet, legtöbbször az idősödő korosztályhoz tartozik. Ha kell feljelent, bejelent, szól, elszállíttat, fegyelmez, felszereltet, lezárat, kinyittat, megjavíttat, intézkedik! Ha nem viszi túlzásba a tevékenységét, és a lakóközösség érdekeit mindenkivel szemben egyformán érvényesíti, akkor hasznos tagja lehet a lakóközösségnek.

5. A feljelentő: Fizikai és pszichológiai sz.b. Neme bármilyen lehet. Alattomos sunyi rohadék! Ahhoz nincs gerince, hogy szemtől szemben megmondja a problémáját, de még csak szólni sem mer! Van amikor egyértelmű a kiléte, de sokszor hosszú időnek kell eltelnie, mire rájövünk, hogy pontosan ki tette a feljelentést, mert a legvégsőkig tagad! 

6. A zenélő: Akusztikai szomszédbosszantó. Mindkét nem képviselheti ezt a típust, ráadásul a korosztály sem egyértelműen behatárolható. Van szolidabb még elviselhető mértékű, de vannak még rövid távon is elviselhetetlen egyedeik. Ide sorolhatjuk azokat akik saját hangszeren játszanak, vagy akik rendszeresen zenét hallgatnak olyan hangerővel, hogy három háztömbbel arrébb is, és több emelettel lejjebb is tisztán hallható legyen.

7. Rocco/Michelle: Akusztikai szomszédbosszantó. Neme férfi vagy nő, korosztálya változó, inkább fiatal vagy középkorú. Rocco-nál szerencsésebb esetben csak az ágy (vagy más erre használható bútordarab) mozgatásából eredő nyikorgások, recsegések hallhatóak, de nem ritkán ő maga, vagy  az aktuális partnere is a hangját hallatja. Michelle esetében viszont már gyakrabban lehetünk fültanúi a beteljesüléshez vezető folyamatnak, (illetve a megfelelő körülmények kialakulásával), idővel a boldogsághormonok szétáradásával járó extázisnak is. 

Egyéntől függően, az okozott kellemetlenség lehet:

  • egy, rövid ideig észlelhető, de fokozódó hanghatás
  • elhúzódó, hosszabb ideig észlelhető, de fokozódó hanghatás
  • intenzitását nem változtató, folyamatosan ismétlődő hanghatások.

8. A gazdálkodó: Lehet kémiai, fizikai és akusztikai sz.b. is. Tevékenysége általában zajjal és szaggal jár. Neme legtöbbször férfi. Az általa okozott kellemetlenség mértéke az enyhétől az elviselhetetlenig változhat. Kezelése viszonylag nehéz, leginkább határozott fellépést és az alkalmazott stratégia következetes végrehajtását igényli.

9. A kutyás/macskás: Akusztikai, kémiai, de fizikai sz.b. is lehet. Tevékenysége legtöbbször zajjal, szaggal, konfrontálódással jár. Neme bármilyen lehet, ahogyan a kora is. Az általa okozott kellemetlenségek tényéről őt meggyőzni lehetetlen, hiszen ezek a körülmények az ő életének már szerves részét képezik, így neki ez a normális. Kezelhetősége viszonylag egyszerű, ha már megvan a gyenge pontja. Ez minden esetben ugyanaz!

10. A kertész: Fizikai, kémiai és pszichológiai sz.b. Tevékenysége vagy zajjal, vagy környezetszennyezéssel jár. (Pl.: fűnyírás, permetezés, füstölés). Legtöbbször férfi. Kezelése határozott fellépést, valamint a saját eszközeinek ellene fordítását igényli.

11. Az énekes: Akusztikus szomszédbosszantó. Leginkább női nemű. Viszonylag könnyen kezelhető fajta, mert a tevékenységét általában jókedvében végzi, amit könnyen elvehetünk.

12. A bolond: Fizikai és pszichológiai sz.b. Neme bármilyen lehet (gyakran megállapíthatatlan), kora szintén. A kellemetlenség okozásának mértéke és eszközei a lehető legszélesebb skálán mozognak, amik egymás végtelen számú variációjú módozatait jelenti a gyakorlatban. Pont ezért a kezelhetősége lehet nagyon egyszerű vagy éppen ennek ellentéte is.

13. Terrorista: Hasonló a bolondhoz, de már közel sem annyira vicces. Fizikai és pszichológiai sz.b. Neme bármilyen lehet, kora szintén. Elsőre normálisnak tűnhet, de hosszabb együttélés után, már mindenkinek világos, hogy nem százas. Gyakorlatilag rettegés mellette az életünk, mert nem tudhatjuk, hogy mikor váltja be valamelyik fenyegetését, és tényleg felrobbantja a saját lakását.

14. A fegyelmező: Fizikai és akusztikai sz.b. Neme bármilyen lehet, legtöbbször az idősödő korosztályhoz tartozik. Abban különbözik az önkéntes gondnoktól, hogy ő szinte csak kizárólag a jóval fiatalabb korosztályhoz tartozókkal mer konfrontálódni. Akár még hasznos is lehet egy ilyen egyed a lakóközösségünkben, de az általa okozott kellemetlenség (ordibálás) legtöbbször sokkal nagyobb zajszennyezéssel jár, mint ami az ő reakcióját előidézte.

15. A bunkó dohányos: Kémiai és fizikai sz.b. Neme bármilyen lehet, kora szintén. Egyáltalán nincs tekintettel a lakóközösség többi tagjára. Legtöbbször nincs is tudatában annak, hogy másnak kellemetlenséget okoz, mert annyira el van foglalva a saját életének problémáival. Kezelése viszonylag egyszerű, de határozott fellépést, valamint a saját eszközeinek ellene fordítását igényli.

16. Open: Akinél mindig nyitva van az ajtó. Bármikor szabad betekintést kaphatunk az életébe, valamint több emelettel feljebb is pontosan kiszagolhatjuk, hogy aznap mi lesz az ebéd. Kémiai és fizikai sz.b. Neme legtöbbször nő, általában idősebb, nyugdíjas korosztály.

17. Az alkalmatlan szülő: Ez azért érdekes típus, mert konkrétan legtöbbször nem ő okozza a kellemetlenségeket, hanem a neveletlen gyerekei, akiknek a száma jó esetben csak egy. Végső soron mégis vele kell egyezkednünk vagy háborúznunk, ha megoldást szeretnénk. Akusztikus és fizikai sz.b. Neme legtöbbször nő, mivel az apa szinte soha nincs otthon, ráhatása a gyerekekre szinte nulla. Ebből kifolyólag a probléma kezelése is nagyon nehéz. Legtöbbször fiatal vagy közép korosztály.

18. Adatbázis: Pszichológiai sz.b. Neme 97%-ban nő. Szinte mindig régi lakó, sok esetben már az épületbe első beköltözők között volt, ezért fenntart magának némi előjogokat, de nem ez a legfontosabb jellemzője. Hanem az információmennyiség ami rajta keresztül áramlik, és amit el bír raktározni. Vigyázni kell vele,hogy milyen információkat osztunk meg vele, mert azt mindíg tovább adja. Előnyünkre válhat ha jóban vagyunk vele, mert a stratégiánk kidolgozásához alapvető információkat gyűjthetünk be tőle.

19. Playboy/girl: Az egyik Jolly Joker kategória, ugyanis többféle szomszédbosszantó fajta sajátosságait fel lehet nála fedezni. Pl hangosan szexel, gyakran tart bulit, és nem ritkán még állatot is tart. Neme értelemszerűen bármi lehet, maximum középkorú. Kezelhetőség viszonylag nehéz, mert magabiztos, jól érzi magát a bőrében. 

20. A bunkó: A másik Jolly Joker. Neme szinte mindig férfi, minimum közép korosztály, de inkább idősebb. Bármelyik szomszédbosszantó kategória eszközeit használhatja, és bármelyik szomszédbosszantó típus sajátosságait felfedezhetjük nála. Gyakran diktátorként viselkedik, mindig neki van igaza, és mindig van aki ebben őt megerősíti (legtöbbször az aki fél tőle). Érdemben kommunikálni vele lehetetlen. Legtöbbször csak a saját birodalmában alakít, a külvilágban pedig átlagos ember látszatát keltve beolvad a tömegbe. Viszont otthon már olyan életvitelt folytat, amivel nem csak a saját családtagjai, de az egész lakóközösség életét megkeseríti. Kezelhetősége nagyon nehéz, talán az egyik legkeményebb ellenfél. Ha szerencsénk van, olyan fajtát fogunk ki, aki csak a családját idegeli, és valamilyen mértékben figyel a látszatra.

A különböző szomszédbosszantó altípusok összehasonlítását, egy későbbi bejegyzésben végzem el.

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Olvasói levelek itt!   Még több elmélet itt!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor ezt leginkább egy Like-al, vagy egy megosztással jelezheti.

84 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr907699472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamaritánus 2015.08.18. 14:40:39

én még tudnék egy tizenhatodikat is:
aki listázza a bosszantó szomszédokat, abban a tévhitben élve, hogy ő a tökéletes.

YenZen 2015.08.18. 14:44:43

Lemaradt a lebabázó :) Mire örülnél, hogy kinövi a kölök az állandó ordítást, jön a következő...

a fidesz csak lopni tud 2015.08.18. 14:52:16

Arra nem gondoltál, ha senki sem tetszik akkor veled van a baj?

toportyánféreg 2015.08.18. 15:08:51

meg az este 10-kor döglött kutyából(? ) főző, hogy még akkor se lehessen azt a kurva ablakot kinyitni, hogy egy kicsit szellőzzön a lakás, oszt csodálkoznak hogy inkább odaülök a torzítós szintetizátoromhoz boci-boci feldolgozást jászani kettő hangra

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.08.18. 15:13:48

Este a kommentek alapján bővítem a listát, mert már most is van olyan, aki a mi lépcsőházunkban is van egy, de kimaradt: A nyitott ajtónál főző nénike. :)

2015.08.18. 15:16:18

@toportyánféreg: Alattam kínaiak laknak. Este 9-kor kezdenek főzni. Meséljem? DD
Ráadásul panelban ahol mindenki mindenkivel össze van kötve a szellőző nyílásokon keresztül.

2015.08.18. 15:19:45

@szamaritánus: Ez csak egy poszt, nyilván kicsit sarkítva de igaz. Bizonyára a poszt írójának is vannak idegesítő szokásai de azokról majd más fog írni DD. Ilyen alapon semmilyen témát nem lehetne kibeszélni mert az író is bizonyára érintett.

2015.08.18. 15:24:57

@szhblog: És valszeg a nyitott ajtónál főző nénikéhez fognak hamarabb betörni, hacsak nincs rácsa. Ha meg van, akkor is parasztság. Ezt a listát még lehetne bővíteni rengeteg dologgal de akkor megkapod hogy magadat miért nem sorolod bele. Én megteszem. Néha kiabálok. Hangosan.

2015.08.18. 15:27:24

@toportyánféreg: Előfordulhat, de akkor egy lakásban kellene laknunk DD, ja és a galambok oda fészkelnek, láttam a tojásokat, hát qrva jó!!

Szabinho 2015.08.18. 15:28:28

Van egy olyan típus is, akinek egy méteres hanghalai vannak és ezeken max hangerőn zenét hallgat. A dohányosnak van egy olyan alfaja, hogy láncdohányos, aki az ablakod alatt él. Aztán vannak az airbnb szomszédok, akik minden héten mások, jellemzően részegen éjjel ordítozó külföldiek, meg ott van hazánk legnépesebb kisebbsége, akiknél szintén vannak érdekes szokások, hajnali hangos vendégek, bejárati ajtót szétrúgó fiatalemberek. Ja igen, magyarok is szoktak este 9-kor főzni, alattam is. A kutyatartó, aki csak aludni jár haza, de a kutyája egész nap ugat egyedül a lakásban. Meg akik állandóan a gangon vannak és azt nézik hova mikor kivel mész. Az egyik lakó vasárnap reggel 7-kor kalapál, a másik szerda hajnali 3-kor. Ja és a galambokat az udvaron etető néni, aki miatt a ház tele van galambokkal és az ürülékükkel.

sweetlana (törölt) 2015.08.18. 15:59:23

1000 négyzetméteres telken, családi házban lakunk, faluban. Szomszéd: baromfiudvar (!!!) végében pottyantósra jár wc-re (lakásban nincs neki). Ez nem lenne baj, de őket zavarta a 6 udvari macsek. Hogy odaszarnak. A tyúkok meg a kacsák, az nem baj, azok angolvécére járnak. A problémájukat úgy adták a tudtunkra, hogy mikor biztosak voltak benne, hogy a teraszról halljuk, hangosan ecsetelték, hogy meg kéne mérgezni a macskákat, mert ez már így nem mehet tovább. Na, azóta MINDEN macskát befogadtunk, aki ott akart maradni nálunk (most kb. 14 van). Lehet mondani, hogy szemét szomszéd vagyok!!!

Szóval van a: megölöm a macskádat, kutyádat, stb. szomszéd!

HPep 2015.08.18. 15:59:32

Egy iráni szomszédunk volt, aki egyik nap szőrén szálán lelépett. Úgy itt hagyta a cuccait, mint macska a szarát. Közben a folyosó erősen szaglott, nem tudtuk eltalálni, hogy honnan jön ez a szag. Kiderült, hogy tőle. Olyan szinten telebüdösítette, telefüstölte, vízipipázta, füvescigizte a lakást, hogy a főbérlő az összes cuccát kidobatta, de még a polcokat is leszereltették, a padlót is felszedették, mert az alatt meg rohadt valami. A takarítók zsákolták a személyes homlijait, de a matraca is a kukatárolóban végezte. Utána szellőztettek ezerrel...

Leone_510 2015.08.18. 16:16:44

van egy kukkoló is a közelben de a szomszédom egy fél tróger, nem gyűjtöget csak büdös ótvar édeskés rothadó cigiszagú a villanykapcsolóig retkes a lakása fala....és ez kérdezi , hogy mi miért nem járunk össze ha már szomszédok vagyunk...azé baszod mert büdös vagy és nincs miről beszélnünk és te sem teszed be a lábad az én kecómba az tuti

2015.08.18. 16:21:51

@YenZen: Az egyetlen zaj amit el tudok viselni az a gyereksírás. Főleg mert arra nincs megoldás, nem szándékos és valahogy az élet rendje. Ettől még idegesítő, még a saját is DD

Mortanius 2015.08.18. 16:23:39

Van még a hiperaktív (kis)gyerek! Apja/anyja nem szól rá/ nem foglalkozik vele. Még este 10-kor is rohangál, üvölt, labdát pattogtatja, száguldozik a folyosón rollerrel/ biciklivel stb.

Plusz még a szomszéd aki a vacak sz*rjait mind kipakolja folyosóra, hogy még véletlenül se lehessen elférni.

Ja még egy... A figyelő.
Egyszerűen bármikor is léphetsz ki a lakásból, mindig találkozol vele valahol a ház környékén. Vagy éppen beszélget valakivel, vagy ül éppen a szomszédos padon, vagy pont akkor indul/ jön meg a vásárlásból, vagy a hirdető táblát olvassa... egy a lényeg, ő mindig ott van, mindent lát, mindenről tud ami a házzal, lakókkal kapcsolatos. Lényege a megfigyelés és az információgyűjtés.

Elstron 2015.08.18. 16:25:45

@sweetlana: Ööö, most nem azért, de a macskák gondolom nem a baromfi udvarba járnak üríteni, hanem a veteményesbe, a járdára, stb. Ezt mondjuk megértem, hogy nem tetszik a szomszédságnak. A mérgezős duma sima tahóság, de ti sem vagytok egyszerűek a 14 döggel.

sélli_ 2015.08.18. 16:32:28

@Mortanius: +1!!! A bunko barom gyerekes, akinek mindent lehet, neki minden JAR.
Ha szolsz neki felhaborodik, mert neki ez JAR, es egyebkent is mit tudom en, nekem nincs 3 gyerekem. (ez teny) es ha nem tetszik koltozzek el. Alkalmazkodasra teljesen keptelen, bunko, paraszt, aki elozo eleteben barlangban lakott.

sélli_ 2015.08.18. 16:35:18

@a fidesz csak lopni tud: Tipukis kultularlt hozzaszolas - gratulalok hozza.. Nem tetszik koltozz el.Ez egyedul sikerult osszeraknod vagy lexikonbol olvastad?
Rad meg gyujtsa ra nyugodtan a szomszed a hazat, de ne kiabaljal ha mar nagyon meleg van....!Turj!

benedek012 2015.08.18. 16:47:46

Volt szerencsém a gyerekeshez, aki nem bírta a kölykeit megfékezni.
Az énekeshez, aki középkorú félbolond kanca volt és azt hitte, tud énekelni.
A dohányos, eggyel fentebb akinek a hamuja a párkányomra hull.
De a kedvencem a hülye, aki szögeket vert az ajtajába, kifelé, majd "sünit" letakarta egy lepedővel.
Később rálőtt a rendőrökre, aztán mikor túl rövid kezelés után kicsapták, ordítva danolászott a lépcsőházban nácikról, meg nem adott pénzekről, kurvákról, stb.

sélli_ 2015.08.18. 16:53:48

@benedek012: Jesszus! Te hol laksz? :) :)

efi 2015.08.18. 16:55:21

Már füvet nyírni sem lehet?

2015.08.18. 18:23:54

@Jossarian: Proletárok?? Sirálmak? Kifejtenéd ezt kicsit bővebben? Vagy érezzem magam szarul mert esetleg én is a nincstelen proletárok közé tartozom és akkor már nem lehetnek problémáim vagy "sirálmaim?"
Proletár jelentése: újkorban bérmunkást, bérből élő nincstelen, elnyomott munkást jelent. És még van pár jelentése a mai változatok szerint. Örülök hogy téged ez szórakoztat. Egy budai kertes villából nézve lehet hogy engem is szórakoztatna bár nem biztos. Most is egész jó helyen lakom, mégis átérzem a beírók gondjait.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.08.18. 18:27:16

@szamaritánus: "én még tudnék egy tizenhatodikat is:
aki listázza a bosszantó szomszédokat, abban a tévhitben élve, hogy ő a tökéletes."
Kérlek írj róla bővebben, én személy szerint még nem találkoztam ezzel a típussal, és szakmai oldalakon sem olvastam ilyenről. Ha más kommentelők is megerősítik,hogy mégis létezik ez a kategória, akkor majd kitalálok neki egy megfelelő nevet, és bekerül a listába. ;)

Homo Homini Lupus 2015.08.18. 18:31:11

Kertvárosi övezetekben a tahó, aki nem kapcsolja ki a riasztót. Mondjuk egész éjjel szól, s csak ő nem ébred rá fel. A jó k..va anyját!

sweetlana (törölt) 2015.08.18. 18:41:29

@Elstron: A veteményesben igazad van, de a szomszéd kert is majd 1000 négyzetméter, tehát nem a zsebkendőnyi, kiskapával rendezgetett forma. A 14 csak áttételesen a "miénk", mivel nagyjából csak potyázni járnak hozzánk. Amúgy az is megérne egy misét, hogy miért csak mi adunk rendesen enni a macskáknak. Meg miért csak mi gondoskodunk arról, hogy ne legyen szaporulat. Nem volt szívem elzavarni az anyamacskát a 3 vézna kölkével, mert - ugyan nem a közvetlen szomszéd, hanem kb. a negyedik szaporodni hagyja, de enni nem ad nekik (a 14-ből 6 onnan jár át, én meg ilyen balek vagyok).

2015.08.18. 18:50:28

@efi: Lehetni lehet csak még nem találtak ki olyan időpontot ami mindenkinek jó lenne DD

2015.08.18. 18:53:01

@benedek012: Baró helyen laksz! Én a zongorát nem bírom elviselni, a trombitát, meg ilyesmiket. Kivétel ha jól játszik.

2015.08.18. 18:54:10

@benedek012: Eddig nálam ez viszi a prímet: szöget bele aztán letakarni DD

2015.08.18. 18:55:43

@Homo Homini Lupus: A riasztó érdekes eset, van hogy a macska mozgására is megszólal. Valahogy másképpen kellene ezt kitalálni.

2015.08.18. 18:57:51

@Mortanius: Néha kétségeim vannak hogy hiperaktív-e vagy csak szimplán hülye a neveletlen a szüleivel együtt.

2015.08.18. 19:01:18

@Szabinho: Na ez mind volt a régi házunkban. Elköltöztünk.

2015.08.18. 19:03:14

@a fidesz csak lopni tud: Nem azt írta hogy senki sem tetszik hanem azt hogy mi nem teszik. A blog nem arról szól hogy mi tetszik.

2015.08.18. 19:19:39

@sweetlana: "MINDEN macskát befogadtunk, aki ott akart maradni nálunk (most kb. 14 van). Lehet mondani, hogy szemét szomszéd vagyok!!!"

Igen, az vagy, de ha ez megvigasztal, a kutyások az ország népességének legalja (ha nem veszem figyelembe a bringásokat és a robogós parasztokat).
Szóval, arra nem gondoltál, hogy tyúkot tartani hasznosabb lenne? Vagy a macskahúst jobban szereted?

vanRob 2015.08.18. 19:23:20

Mellettünk is lakik valahol egy Michelle, éppen pár napja ébredtünk a "boldogsága hangjaira". Mondjuk dugtunk egy rendeset mi is, de azért na...

lucernaböde 2015.08.18. 19:30:53

A mi szomszédunk az "antikertész" kategóriába tartozik. Tavasszal még elveteményezett úgy ahogy, aztán ennyi. Gondolkodtunk rajta, hogy elmagyarázzuk neki, hogyan kell használni a kapát. A gaz meg burjánzik... Olyan fajok is megjelentek nálunk, amilyenekkel eddig még nem találkoztunk. Parlagfű meg van bőven. Megkértem, hogy legyen szíves elvégezni a gyomirtást, erre fűnyíróval lenyírta az eperágyást. Eperrel együtt. A többi gazzal (kb. 900 négyzetméter), nem csinált semmit.
És akkor én vagyok a szemét, ha ezek után írok a jegyzőnek?

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.08.18. 19:31:59

Kedves hozzászóló szomszédok! :) Két hsz-t kitöröltem, mert csak sértegette az olvasókat. Viszont két altípussal már biztosan bővülni fog a lista, az egyik a nyitott ajtónál élő lakó, a másik pedig a sok gyerekes szülő és a kezeletlen gyerek lesz egy kategórián belül, de ezt még kitalálom,hogy legyen, mert mind a kettő szomszédbosszantó típus létezik, és viszonylag gyakoriak is. ;) Köszi az ötleteket. ;)

2015.08.18. 20:27:33

@Jossarian: Olyan sok volt a hozzászólás hogy nem vettem észre hogy kivették a válaszod. Erről a bloggazda dönt, nem én. Még mindig ott tartok hogy a proli mást jelentett régebben mint most. Ha én proli voltam esetleg a régi világban, én ugyan tűrtem a kritikát. Munkásszállón laktam, se pénzem, se lakásom csak munkahelyem. Nem éreztem jól magam a bőrömben és rosszul is esett ha még ezért csesztettek is hiszen nem tehettem róla. Bérházban is éltem, rettenetes volt. A világ legundorítóbb helye. (na jó, Afrika szarabb) Egy kis betekintés a régi bérházba ahol laktam: panaszkodjunk.blog.hu/2013/12/07/a_regi_haz_320

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.08.18. 20:32:55

@Jossarian: Már másodszor kellett moderálnom a hozzászólásod, így kapsz egy figyelmeztetést. Kérlek olvasd el a blogszabályzatot! Sértegetés helyett inkább próbálj meg érdemben hozzászólni, különben legközelebb bannollak.
Válaszolva a kérdésedre: Engem is érint a blog témája, de ha valaki blogot ír, ez nem hátrány.

szamaritánus 2015.08.18. 21:40:25

@szhblog: írj magadról bővebben te :D

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.08.18. 21:46:03

Kémiai helyett nem inkább biológiai?
Én egyébként egy kutyással bajlódom mostanában. Három kistermetű fehér kutyája van, amelyeknek egyfolytában be nem áll a pofája. Az a legrosszabb, hogy egymást hergelik a kis dögök (meg engem).
Az ultrahangos kutyariasztónak van valami értelme?

Béla Forgó 2015.08.18. 22:35:25

Hm..nekem a jó sors egy fenti szomszédot adott, aki csak teljes hangerővel képes hallgatni a modern tuc-tuc zenéket...masszív cuccai vannak remegnek a bútorok, és rezeg az üveg a szekrényben...jaa..és ezt kora reggel 6 kor és éjjel fél2 kor is simán nyomatja...már 5x beszéltem vele, le se szarta..3x rendőr lett rá hívva..akkor pár napig csend van..de aztán megy minden tovább.
Lassan egy esti találkozó lesz leszervezve vele pár haverral...más megoldást nem látok :)

Anders Behring Breivik 2015.08.18. 23:32:21

Minden problema megoldhato egy lefureszelt, duplacsovu vadaszpuskaval.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.08.18. 23:52:25

@Anders Behring Breivik: Én is szeretek néha álmodozni ilyemikről..Ha megtudnám ,hogy három hónapom van hátra valami gyors lefolyású betegség miatt, én lennék Mr. igazságosztó, amíg le nem szednek a rendőrök..:))

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.08.18. 23:54:23

@Béla Forgó: Valami zavaró cuccot nem tudsz beszerezni? Kár hogy nálunk nincs CIA outlet..:)))

assasin 2015.08.19. 00:15:48

@A megvalósult amerikai ólom..:

Hogy zavarsz egy hi-fi tornyot??
várom az ötleteket :)

bontottcsirke 2015.08.19. 06:40:40

Sajnos a magyar paraszttal együtt élni a legritkább esetben lehet, példéul társas házban egyáltaln nem. Tuning-kipufogócsöves három műszakos, aki leélt buzukival jár százezerér' mert ő úr, ugye hajnalban kályhacsöves ezres motorral, a hajnali fűnyíró-ezermester annypicsája, szarból levest főző szagoljátok csak. a cigány-ciccegő, proli-pulya potyogtató ordítva játszó, a harcikutyás-fasz meg a társai.

45-ös Glockkal tudnám kezeli ezeket, de sajnos a magyar vicc-jogrend ezt nem engedi. Szerencsére vannak őserdei zártkertek ahová el lehet meneküni. Ott már csak a balkéni gerle van, de azt sassal meg slavia 6,31-el meg lehet javítani.

Andie 2015.08.19. 08:46:42

@A megvalósult amerikai ólom..: Állítólag nincs, de lassan én is muszáj leszek kipróbálni. Dog-repel és társai alatt a hozzászólók azt írják 80%--ban, hogy visszaküldték, mert sz.rt sem ért. A prospektusban is írják, hogy kell 2-3 hét mire a kutya "megtanulja", hogy ha ugat, akkor jön az ultrahang. De állítólag 2 hónap után sem tanulták meg. Én nem vagyok műszaki zseni, de gondolom az ilyen kis elemes szutykoktól nem is várható, hogy a 4-5 méterre lévő szomszéd kutyát, akit tán még egy sövény is takar rendesen megriasszon az ultrahanggal. Mai napig keresek egy forrasztós, elektrós szakit, aki összerakna nekem egy igazán brutál hangerejű, nagyteljesítményű ultrahangos riasztót, rendesen megfizetném!
Ugyanis nálunk dettó ez van. Kis 3 kilós dög (macskám nagyobb nála), a falevél lehullására ugat, vinnyog, vakkog, sikít, visít, fél óráig. Aztán gondolom elfárad, de 5 perc múlva egy szellőtől megmozdul a sövény, és kezdi újra. Ha emberek jönnek arra, hát akkor kész, örjöngve, magából kikelve vinnyog a kis rohadék hangján, hogy még az ablak becsukása sem segít. Egy kutyát arra sétáltatni meg egyenesen komplett esti móka neki. Van mellette egy nagytestű farkaskutya, érdekes, az hármat ugat, aztán kész. Szembe dettó, egy kis spániel, az CSAK a kutyákat ugatja meg, kb 10-15 mp-ig. Ez a normális, nem?
Szóval nem értem, a szomszéd hogy bírja ezt elviselni, hát nekem a pofámról leégne a bőr, elásnám magam, a kutyámmal együtt, ha ilyen szinten bosszantanám a szomszédomat.
És ez magánház, faluhelyen!!

De laktam én ám lakásban is, rövid ideig, mikor felkerültem Pestre.
1.) Fejem fölött éjszaka mosó, porszívózó, szobát átrendező.
2.) Hetekig olyan hangok voltak, főleg délután és este, mintha valaki egy kb 1x1x1 méteres kockát gurigatott volna ide-oda. Néha 1, néha több puffanás egymás után, de úgy, hogy remegett a 60-as fal mellettem. Nem bírtam, felmentem: hát a kisgyerekes tipus volt. Kislány, úgy 10 év körüli, gumimacik erobikra járt, és mikor hazaért az "edzésről", apunak (tipikus tróger, ifás, fuvaros) be kellett mutatni dupla előadásban. Emeletes ágy létrájának 3. fokáról padlóra, vissza fel, padlóra, vissza fel, órákon át. Aztán flashdance előadás, piruettekkel és ugrásokkal tarkítva. Kérdésemre, hogy netán neme lehetne ezt befejezni, a válasz: ő ugyan nem köti le a kedvemért a gyereket, vegyek fel fülhallgatót. Köszi.
3.) Kis fiatal, feltűnően csinos hölgy a fejem fölött rendszeresen 23-0 óra között távozott kirittyenve, majd hajnal 2-3 fele hazaérkezett. Tippelhettek a foglalkozására. De ez nem zavart volna. Hanem imádta a magassarkú csizmákat, cipőket, és ezeket gondolom elsők között felvette, és kb fél óráig ebben járkált fel-alá a lakásban. Próbáltam elképzelni, mit csinálhat elinduláskor, de nem tudtam rájönni, mert magamból kiindulva a felöltözéstől a távozásig tartó időintervallumban kb 3 métert teszek meg a ruhás szekrény és a bejárati ajtó között. Szóltam neki, kérte a bocsikat, de 1 hét múlva minden a régi. Mondjuk itt a födém volt a bibis, mert olyan papírvékony betonlemez volt, hogy ha leejtett egy tollat, megmondtam, milyen fajta volt.
4.) Ez már családiház, de sajna a szomszédban (illegálisan közel építve, kb 5 méterre) lakott a tulaj. A tipikus gyűjtögető, kukából a fiam sz.ros pelenkáját kiszedő (jó lesz az eltüzelni a kazánban!), saját anyját 5 ftért eladó tipus. Hazudott, csalt a számlákkal, fiktív csekkeket mutatott be, mint fogyasztásom, rendszeresen átjárt a kertembe, tett-vett, ha kiültem a teraszra, rögtön beszélgetett, próbált bepalizni "bizniszekbe" (rendeljünk fát felesbe - amiről kiderült, hogy ő ingyen kuncsorogta ki az önkormányzatnál, és ezután kifizettette velem a felét), stb. Egyik reggel arra ébredek, hogy röhögés, hangoskodás az ablak alatt, megy a betonkeverő, flexelnek, garázsom nyitva (benne a nemrég vett 4 éves 3 millás autó) - vagy 8 román c.gány ott bulizik, rakják fel a klinkertéglát a "házam" lábazatára. Kérdezem a tulajt, hogy neme tán szólni illett volna, hogy szombat reggel ezzel kezd? És miért a kocsim mellett heggeszt valamit? Stb.. A válasz: ez az ő háza, ha nem tetszik, el lehet költözni.
Megtettem.
Ekkor lett saját házam. De mint az elején látszik, ez sokmindentől ugyancsak nem véd :)

pityókaborsommelier 2015.08.19. 09:32:12

Otthon parkoló kamionos/buszos szomszéd, különösen IFA, Kamaz, Roman, Rába, Ikarus.

Advanced Flight 2015.08.19. 10:24:45

@Andie: gumimacik erobikra járt

Most kicsit meghaltam...

sélli_ 2015.08.19. 12:45:50

Az egyik legjobb sztorim az az volt, hogy ujepitesu tarsashaz, lakasok szep, fokozatos atadasa ugye, ami mivel jar? Lakasavato buli- lakasavato buli hatan-nal. Az elso 3-4 honap utan mar fel sem tunt hogy mar megint buli van, mondom egyszer csak elfogynak az uj tulajdonosok. Beszereztem egy fuldugot es voila, problemam megoldva.
Egeszen addig, amig valameyik este a fejem feletti szomszedon volt a sor, (fiatal srac, videkrol felkoltozve, egyetemi haverjaival buliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii) no, mondom semmi gond, ajto-ablak becsuk, fuldugo be, alvas.
Reggel kelek fel, megyek ki az erkelyre kave+cigi komboval felebredni, nyitom az ajtot, mondom mi ez a cucc az ajton vegig folyva? arrebb nezek, az egesz erkely uszik a dzsuvaban... kellett kb 1 perc mire rajottem hogy elozo este paradicsomos spaghetti volt a `menu` a szomszednal es valakinek nem birta a gyomra a gyurodest ezert sikeresen kiokadott az erkelyen, ra az enyemre... hat nem voltam boldog...
Gumikesztyu, domesztos, erkely sika-mika (ha genya akartam volna lenni akkor felmegyek reggel 8-kor es felkeltem az ossze kis majmot, de jo fej voltam mondok varok 12-ig)
De nem kellett, ugyanis a fiatalember hulla sapadtan egy vodorrel a kezeben hebegve-habogva becsongetett 11-kor hogy szerinte tortent egy kis baleset es elnezest ker es jott osszetakaritani a buli maradvanyait....
Mondtam neki hogy kosz de mar tulvagyunk rajta :). remelem legalabb jo volt a buli, de ha lehet mostanaban ne nagyon legyen ismetles ha lehet. Jo fej volt, hozott egy uveg bort bocsanatkereskent.
Legalabb jol nevelt volt es vallalta a `kovetkezmenyeket` :)

mesecina 2015.08.19. 13:00:26

nálunk felettünk lakott egy tapló proli nőszemély: telefüstölte a lépcsőházat, éjjel bútorokat tologatott vagy téglákat dobált vagy mittudomén, néha hétvégenként reggel benyomta a mulatós zenét pár órára, valamint úgy locsolta az ablakpárkányán a virágait, hogy 20 liter vizet rázúdított és az én párkányonra folyt le a földes víz. ablakpucolás az felesleges volt, mert pár nap múlva újra csupa retek meg vízkő volt minden.

benedek012 2015.08.19. 13:48:37

Ami még kimaradt a "c" kategória.
Ahova azok betelepednek, ott aztán vége a világnak.
Ismerősömnél megtörtént.
Jött a kiccsálád, 6-8 db.
Majd a nagyobb kiccsálád, 20-30 váltásban.
Mind a lépcsőházban dohányoztak, napraforgóztak, zenéltek, kávéztak, stb.
Ha valami kint maradt az ajtó előtt, az másodperceken belül eltűnt.

sweetlana (törölt) 2015.08.19. 14:11:52

@kopasz barmok országa: :))))))) Húsért a boltba járunk. Szoktam bringázni is!
Ismétlem a 14-ből sok a potyás-kajáért odajárós, csak már nem zavarom el őket olyan vehemensen. (Nehéz is lenne, mert reggel meló előtt adok kaját a macskáknak, vicces lenne félhatkor hajkurászni a nem sajátokat - akkor belekerülnék egy sokkal rosszabb szomszéd kategóriába, így max. balfasz vagyok, aki a távoli szomszédét is eteti.)

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.08.19. 15:06:14

@sélli_: Szerintem itt teljesen korrekt volt a te és az ő hozzáállása is.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.08.19. 15:11:27

@Andie: Bár állatbarát vagyok, de ha ilyen kutya lenne a szomszédunkban, és a gazdája nem kezdene vele semmit, miután megkérném rá, akkor én hallgattatnám el. Gyakran hallani ilyet,hogy egyik szomszéd megmérgezi a másik kutyáját, de ezek mögött legtöbbször ilyen történetek és előzmények vannak. Merem azt mondani, hogy érthető. Ráadásul ezek éjjel is nyomják ha a kertben vannak.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.08.19. 15:16:57

@pityókabor sommelier: Ez is egy létező kategória, de nem olyan gyakori, valamint ha belegondolunk, akinek ez a munkaeszköze, akkor ő ezt gyakorlatilag nem tudja máshogy megoldani. Volt buszsofőr szomszédom, aki a buszával járt haza, de senkinek semmi baja nem volt vele, bár ő olyan helyre parkolt ahol nem volt akkora kincs az elfoglalt parkolóhely, de jval messzebb is volt a házától.
Az már más kérdés, akinek több teherautója is van, és a lerobbant roncsot otthagyja évekig rohadni, és közben folyamatosan foglalja a parkolóhelyet. Viszont ezeket el lehet szállíttatni ügyesen, csak ki kell tolni az útra,hogy valamennyire akadályozza a forgalmat. Utcánkban volt már ilyenre példa.

Gyokszi 2015.08.19. 15:27:52

Nekem olyan szomszédom volt, aki beszélni nem tudott, viszont annál jobban szeretett. Ha megláttam, hogy közelít a lépcsőházhoz és együtt kellene felmenni vele, inkább mentem egy kört a ház körül, amíg felért, mert nagyon kellemetlen volt, hogy lökte a szöveget én meg csak annyit tudtam mondani mindig, hogy "Tessék?".

Egyszer a földszinten álltam, kezemben egy újsággal, a családot vártam. Megérkezett az ürge és már jött is a valami Földön túli nyelvre emlékeztető nyelven feltett kérdés. Kétszer visszakérdeztem, harmadszorra már ciki lett volna, hát bedobtam, hogy "ja, igen, persze". Erre kikapta az újságot a kezemből és elvitte :). Máig csak feltételezem, hogy azt kérdezte, hogy olvasom-e még az újságot vagy elkérheti.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.08.19. 15:28:30

@Béla Forgó: A zenebona idegesítő nagyon, de pont ezért lehet nagyon hatásos fegyver is! ;) A mellettem élő, állandóan kötözködő, feljelentős (egy unatkozó vénember) szomszédom, akkor állt le, amikor rájött, hogy telhetnek úgy a napja is ezentúl, hogy egész nap Prodigy-t hallgat. Volt, hogy ugyanazt a számot (a kedvencem) egész nap, amíg én a dolgaimat intéztem. :D
Nincs más választás, hasonló mértékű kellemetlenséget kell neki okozni, mint amit ő okoz. Első körben kifigyelném,hogy mik azok az időpontok, amikor valószínűleg pihen. Akkor kell támadni! Ha ebből sem ért, akkor más gyenge pontot kell keresni, pl az autója. Választhat, beruház egy vezeték nélküli fülesbe, vagy ennek a többszörösét költi karosszériásra.
Persze nem arról van szó,hogy nem hallgathat zenét a másik, de vannak akik állandóan ezt teszik, ráadásul erősen zavaró hangerővel. Ez is egy új kategória lesz, de nevet kell neki még adnom, mert zenész már van. :)

Turchi (törölt) · http://panaszom.blog.hu 2015.08.20. 14:19:52

3 hete a nyolcadik emeletről feljött az "őrült" néni. Már csak így hívjuk. Mi a 10. emeleten lakunk. Bevilágít az erkélylámpánk az ő szobájába. Mondja ő. Mert a fény az kanyarban terjed mint tudjuk. Nincs az erkélyünkön lámpa. Fél órát magyarázott, mire megkértem hogy jöjjön be, nézze meg hogy nincs az erkélyen lámpa. Sosem volt. Nem jött be. Ő volt az aki levessel leöntötte a földszinten valóban csak beszélgető, nem ordító családot. Jól célzott a nyolcadikról. Eltalált mindenkit.

Turchi (törölt) · http://panaszom.blog.hu 2015.08.20. 16:00:42

Úgy általában a bloghoz, régen röhögtem már ennyit, pedig tudom milyen kellemetlen dolgok ezek, én is benne vagyok, voltam sokszor! Gratula a blog szerzőjének :-). Lehetne hetente sorsolni a hét legjobb beszólását DD, nekem a tüskés ajtó

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.08.20. 19:35:59

@Turchi: Én is gondoltam már erre, hogy jutalmazni kellene a hét vagy hónap kommentje díjat, illetve olvasói levelet, de ehhez díj is kell, a díjhoz pedig az,h kinője magát a blog. Pólókat gyártatni akarok mindenféleképpen, ezt már eldöntöttem, de jó lenne nem saját keretből. Majd szépen lassan haladunk szerintem. ;)

Turchi (törölt) · http://panaszom.blog.hu 2015.08.20. 20:00:07

@szhblog: És mi lenne ha Google hirdetéseket tennél fel oda ahol most üres a hely? Kis pénz, lassan jön de biztos.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.08.20. 21:10:14

@Turchi: Inkább én próbálok meg majd hirdetőt találni, lehetőleg egyet, de azt hosszabb távra. Vannak ötleteim, de ez még odébb van kicsit. ;)

rabbithunter 2015.08.25. 09:16:39

Mi a költözés mellett döntöttünk. Tavasszal mindenképpen elmegyünk. Egy kisvárosi lakópark ikerház. Anyu és apu artikulatlanul ordit. Na nem dühösek, csak ők így szoktak beszélni. Szombaton vendégeik voltak. Olyan szinten orditottak hogy be kellett zárni ajtót ablakot. A gyerekeik üvöltve görögnek fel s le a lépcsőn, közben különféle tárggyal verik a falat. Minden hétvégén reggel 6-kor indul a buli. Apuci a csikkeket a közös bejárathoz dobálja, amit az én másfél éves gyerekem szedegetne fel -ha hagynám. Terelőkutya , okkal ok nelkul üvölt, van hogy hajnalban vagy az éj közepén, mert gazdi ha éjjel nikotinhiánya van, kiengedi pisilni. A kurva kutya meg ugat.

dedunoka 2015.08.27. 21:56:10

Van "a lépcsőházi" típus aki a lépcsőházban hangosan közlekedik, ordítozik és nem veszi észre, hogy mindenki hallja amíg felér.

Nekem volt két olyan fiatal pár a szomszédom akik tőzsdén dolgoztak és minden nap éjjel egykor jöttek haza. A csajszi persze tűsarkúban és a legfelső emeletig vonulva nagyon szerették a lépcsőházban hangosan megbeszélni, hogy mi volt aznap, majd amíg a lefekvéshez készülődtek, zenét hallgattak, meg a hölgy még egy darabig topogott a tűsarkúban amíg át nem öltözött. MINDENKI felkelt a házban MINDEN ESTE!!! Persze sok pénzük is lehetett, mert jó kocsijuk volt meg időnként eltűntek melegebb éghajlatokra nyaralni, de éppen ezért beképzeltek is voltak így ők persze jobban panaszkodtak, hogy nem tudnak délig aludni, mert mi meg füvet nyírtunk, vagy hogy merészelünk a csecsemő korú síró gyermekemmel a lépcsőházban hazafelé jönni az orvostól reggel 11-kor.

dedunoka 2015.08.27. 22:07:21

A "macskás" tipus
Ha már van kutyás típus, akkor lehet macskás.
Van olyan szomszédom aki az egy dolog hogy macskát tart. (egyébként ő tisztán is tartja mind a 8-at) de a garázsom előtt eteti a kóbor cicákat is, így a csontokba vagy a cicakajás trutyiba, egér vagy madár maradványba, én lépek bele minden reggel.
A kóbor cica őrület óta minden évben kinyírják a rigóinkat a cicusok a közös kertben. (Eddig ide költöttek).
A cicák teleszarják a homokozót és telepisilik. Most már letakarjuk, de eddig nem kellett, mert nem volt kóbor macska környéken.
A cicák teleszarják a közös kert füvét is, ezért nem tudunk leteríteni nyugodtan egy plédet, nem tudunk tollasozni, mert váratlanul belelépünk, vagy bográcsozás után enni a fa alatt, mert rohadt büdös van amit keresni kell a fűben, hogy honnan jön a szag.

dedunoka 2015.08.27. 22:12:54

A "galambos" típus
Nekem volt egy ügyfelem tolerálta, hogy a szomszéd galambokat etet, sőt, ha lejött a fenti erkély felől a galambszar hát takarította ő s. 3 hónapig nem beszéltem vele és kiderült, hogy azért nem volt elérhető élet halál közt volt a kórházban. Madárinfluenzával kezelték.
Valószínüleg a galambürüléktől kapta el, legalábbis ezt mondták neki.
Van olyan családi ház is a környékemen, amelyet nemsokára ezért kell elbontani mert az albérlő olyan sokáig tartott benne galambokat, hogy a madárguanótól tönkrement a födém és az egyéb karbantartás hiánya miatt az épület menthetetlen no meg nem is lehet egészségügyi veszély nélkül felújítani a tetőt.

dedunoka 2015.08.27. 22:20:48

A "drogozó" típus (talán a 13.as bolondhoz is lehet hasonlítani, vagy annak egy alfaja)

Nem tudom hogy erről kell e írni vagy már mindenkinek van ilyen szomszédja?

Ismerek olyat akit a drogozás miatt elhagyott a felesége és elvitte a gyereket is. Azóta minden szomszédhoz jár éjjel ha belövi magát és keresi a családját.
Bevilágít az ablakon, vagy ordítozva rugdosva az ajtót, viperával a kezében hogy tudom hogy rejtegetitek őket, adjátok ki.
A lakók férfiú tagjai persze magához térítették bár tetlegességig nem fajult a dolog, de 7 rendőrautó ment ki a helyszínre olyan feszült lett a hangulat a társasházban.
A rendőrség tehetetlen, azt mondták majd ha vér fog folyni akkor tud ennél többet tenni.
És ez csak egy belövés története...

dedunoka 2015.08.27. 23:01:53

A "tücsök"
NEm tudom hogy besorolható e, de már többször találkoztam vele életem során. Nemrég a szemközti fáról a konyhába költözött be és 3 este próbálta megértetni velünk hogy CSAK sötétben és teljes csendben zenél vagyis ha lefekszünk lekapcsoljuk a villanyt és eltelik pár perc ergó lazulva aludnánk, NA akkor rázendít. Villany fel rohanás a konyhába, tücsök elhallgat. Vad keresés. Nincs. Villany le szunya. Tücsök megint kezdi. Most te jössz, szólok a páromnak. Váltottuk egymást a keresésben. Volt hogy végül hajnal kettőkor feladtuk és felkapcsolt villanynál aludtunk el.
De harmadnap megtaláltuk!!!
VÉGE
Amúgy apámék is szenvedtek egyszer pár hétig, egy ilyentől de ők nem találták meg mert a fán fészkelt az ablak alatt.

dedunoka 2015.08.27. 23:05:51

A "rendezvényszervező" típus.
Gyerekkoromban egy olyan téren laktunk amelynek a közepén volt egy iskola, körben meg a társasházak.
Nyári szombati estéken meg a suliban LAGZI-t tartottak. A térnek mondanom sem kell nagyon jó akusztikája volt. Én viszonylag jól aludtam mert a gyerekszoba ablaka a ház másik oldalára nyílt de apám nem egyszer úgy kelt vasárnap reggel hogy
- Este nagyon jó lagzi volt!!
- Miért? -kérdeztem.
- Mert hajnal 5-ig húzták!

Ugyanezt élhetik meg egy diszkó közelében lakók.

dedunoka 2015.08.28. 13:35:45

A "tisztaságmániás".
Ő az aki a közgyűlésen felveti hogy csak ő takarítja a házat, majd miután beosztottuk és mindenki ahogy tudta csinálta, a felmosásunk után rá egy órára megint felmosott mintha csak azt akarná demonstrálni hogy mi rosszul csináljuk, vagy nem vagyunk olyan alaposak ami egy átlagembernek elfogadható. Mindenkit fusztrált vele.
Én azóta nem haragszom rá amióta a lánya elmondta hogy tisztaságmániás és amióta ő maga kérte meg a lakótársakat, hogy a kiírástól függetlenül hadd mosson fel amikor akar mert neki erre ideg kényszere van.
Ő az egyébként aki ha lehull 5 falevél és estig nem sepri valaki fel rajta kívül a ház előtt, akkor már szövegel.

dedunoka 2015.08.28. 13:42:11

A "veszekedős"
Ez is lehet férfi vagy nő, de én még csak nővel találkoztam. Artikulátlanul és rendszeresen üvöltött a szomszédban, amikor gyerek voltam, arra aludtam el hogy az idős néni kiabált: "Piszkos bandita! Rád áldoztam a fiatalságomat, elrontottam az életemet!" Mindig ugyanaz a szöveg. A papa (sértett fél) halála oldotta meg a dolgot meg egy új lakó. Egyébként apám ilyenkor éjjel a telefonkönyv alapján kikereste a szomszéd nevét és rácsörrentett. Amikor felvette letette. Aztán el is halkultak.

Nemrég a felettünk lakó hölgy ordítozott a pasijával (kb 1 évig) sokszor éjszaka úgy, hogy az alattunk lakó jött fel hozzá nem egyszer hálóingben, hogy csillapodjon mert nem tud az egész ház aludni. Már hangszigetelő ajtóra is akartunk neki gyűjteni, mert amúgy nem volt más baj a lánnyal csak a temperamentuma. Végül itt is megoldódott mert új pasija van akivel nem kell ordítoznia.

dedunoka 2015.08.28. 13:48:22

A "nem törődöm a szomszédokkal"
Főleg betöréseknél nem jön ki jől az ha nem ismerjük egymást vagy nem figyelünk oda pedig sejtjük hogy valami nem stimmel.
Budapesten laktunk egy függőfolyosós házban. Mindenki lát mindenkit, de senki nem ismer senkit. A földszinti lakó elment nyaralni egy hétre. Jöttek is a bútorszállítók és mindent -ismétlem: MINDENT- elvittek bocsánat loptak tőle, mire hazajött. A szomszédok azt hitték költözködik! Csak azt nem hogy ki.
Amúgy onnan mi is úgy költöztünk el hogy volta ki megkérdezte a lépcsőház ajtóban hogy elfelé vagy befelé költözünk?
Barátnőmet is azért rabolták ki mert a szomszéd hallotta és látta is hogy betörték a szomszéd ablakát, sőt tudta hogy nyaralnak hiszen ő locsolta virágot, mégis lefeküdt aludni és nem jött ki a lakásból körülnézni egy kicsit, mert nehogymá mászkáljon, nem az ő lakásának ablaka tört be.

dedunoka 2015.08.28. 14:09:23

A "hajléktalan"
Ez amolyan ad hoc szomszéd is lehet, de persze hosszú távú is. Ismerősöm arra kelt egy éjjel hogy valami horkolástól nem tud aludni és kiderült hogy valaki a küszöbén aludt.
A munkahelyemen a bejárati ajtó mellé szokott sz....ni egy illető mert van egy beszögelés ahol jó el tudott bújni. Készíttettnünk kellett az "Ő kedvéért" egy marha nagy rácsot hogy ne tudjon odaguggolni.
Egy függőfolyosós házban pedig saját kitermelésű hajléktalanunk volt. a földszinten a feleség kirakta a férjet a bútor felével együtt. A függőfolyosó alatt nem ázott tény és való, de amikor az ürülékszag erős volt, szóltunk a rendőröknek akik bekopogtak a feleséghez hogy engedje be legalább fürödni meg WC-zni mert a lakás fele amúgy még mindig őt illeti.
A hiradóban ha jól emlékszem egy ilyen hajléktalant aki társasházi lécspőház előtt aludt, meg is öltek mert zavarta az ott lakókat úgyhogy szerintem ő is zavaró szomszéd lehet.

dedunoka 2015.08.28. 14:17:48

A"parkoló"
Ez is egy idegesítő fajta. Az egy dolog ha két helyet foglal el vagy a szokott helyünket, de ha garázsom elé áll.... Mivel 10 évig megszokták hogy abban a garázsban nem áll ki be senki, másfél év beköltözés után is megállt valamelyik szomszéd vagy a vendége a garázsom előtt. Se elmenni sem hazajönni nem tudok. Hazafelé jövet jól ráállok, hogy majd csengessen ő be ha végzett, ha meg elfelé megyek akkor becsöngetek mindenkinek, hogy kitaláljam ki volt az. Jó játék!
Apámnak szintén ilyen emberek a szomszédjai. Amikor a vonathoz vitt és időre mentünk nem kérdezgetett sokat. Legfelül laktunk és mindenkinek megnyomta lefelé menet a csengőjét úgy hogy meg sem állt. Amikor leért akkor visszakiálltott: "El lehet állni a garázsom elől!"
Tényleg az a gáz hogy mindig más állt oda így nehéz volt találgatni. Így viszont a hajnali vonat indulásunkról mindenki tudott. A megállni tilos tábla sem segít amúgy az ilyen emberek nem tudnak olvasni és nem ismerik a kreszt! Apámék már elköltöztek én meg másnak adtam ki azt a garázsom és aki kivette az a garázs előtt is parkol a másik kocsijával is így nem tudnak ráállni.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.08.28. 15:29:23

@atiz_3: Megfontolom a javaslataid, és amelyiket széles körben is elterjedtnek gondolom én is, azt valamilyen formában beépítem a szomszédhatározóba. ;)

dedunoka 2015.08.28. 18:31:39

Közben gondolkoztam és a drogozó típust inkább "szenvedélybeteg"nek hívnám ahová az alkoholistákat is be lehetne sorolni. Az alkoholisták nagy része szerintem legfőképpen a saját családját zavarja, de ha a közös udvarban pisil a gyerekek előtt úgy hogy a nemi szervét lefelejti elrakni az már gáz.
Az okádva hányás is előfordulhat, vagy az asszonnyal ordibálás, vagy megverés, ami áthallatszik.
Nekem volt olyan bejelentéses ügyem is, ahol sajnos ha gondnokolt volt az illető ezért nem lehetett vele mit kezdeni hatóságilag.
Viszont ha én lennék annak a gyereknek a felmenője, hát lenne ötletem...
A javaslataimmal tégy belátásod szerint. Elvégre te szerkeszted az oldalt.
Az egyik hozzászólásodban olvastam, hogy moderálod azokat akik nem a témát boncolják, hanem a többieket piszkálják és nem megfelelő hangnemben. Külön köszönet érte hogy ezeket eltakarítod!!

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.08.28. 20:17:45

@atiz_3: A listát hamarosan némileg átalakítom/módosítom. Az alapelv az volt az összeállításnál, hogy próbáltam összeszedni azokat a rossz szomszéd típusokat, akik gyakran előfordulnak, szinte minden kisebb faluban vagy lépcsőházban van 1-2, és sokan könnyen beazonosítanak belőlük az ismeretségi körükből. Pl a rokkert és a hobby DJ-t felesleges külön venni, belefér a zenészbe.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.08.30. 12:49:36

Szolgálati feljegyzés:
A listát módosítottam, előreláthatólag ez a végleges, de alapos indoklás esetén további módosítás nincs kizárva. ;)

timazda 2017.03.03. 10:58:11

Mellettem alkalmatlan szulok laknak ket elviselhetetlen, a folyoson uvoltozo, trappolo, a falat uto agyhalott altalanos iskolas gyerekkel. Ennek koszonhetoen en a bosszanto kutyas akusztikailag zavarom az alattunk lako alkalmatlan alberlo anyukat, aki a 8 honapos gyereket az orakon at tarto HAGYD MAR ABBA parancsszo uvoltozesevel probalja lenyugtatni. De az senkit ne zavarjon, hogy hajnal 3kor is ezt csinalja (amikor mindenki mas alszik.. Meg a kutyam is)... Van ennek egy baratnoje 2 szinttel lejjebb szinten kisgyerkoc anyukaja, aki 2 szinttel lejjebbrol hallja hogy a kutyam kaparja a szobam ajtajat. Az alberlo anyukaval szemben lakik a mindenttudo neni. O tenyleg mindent tud mindenkirol, de halistennek az en oldalamon all ugyanis szerinte a kutya dolga az ugatas. (Hozzatennem nem ugat ejjel nappal a kutyam, csak ha a retardalt gyerekek az alkalmatlan szulokkel bosszantjak). Felettunk pedig az asztal- es szekhuzigalo Manyika lakik. De ebben a lepcsohazban elofordul a ket meleg lakoval szemben elo homofob is aki bosszubol beragasztja a melegek ajtajat. Biztos ok meg hangosan sexelhetnek.. :D Ja a masik oldalon gengszterrepper lakik aki hangosan hallgatja a rapet majd atszellemulve kiabal vulgaris megollektehulyek..a kemenysegu jokivansagokat szamomra ismeretlen celpontoknak. Tarsashazban elni csodalatos dolog.. :D