Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

6. Olvasói levél: Koncert, az utca lakóinak

2015. szeptember 01. 06:00 - Captain Admin

boritekuj2.jpgA mai levélben arról panaszkodik olvasónk, hogy egy, az utcájukba nemrég odaköltözött család, rendszeresen koncertekkel örvendezteti meg az utca lakóit. Hiába jelezték nekik a problémájukat, a szép szó mit sem ér.


Tisztelt Cím! 

Ez egy viszonylag kis falu Pest megyében, a nevét szándékosan nem írom le. Egy – feltehetően pesti család – megvett az utcánkban egy korábbi krimót, amivel együtt kaptak egy több száz wattos (zenegépet).

A család minden hétvégén megjelenik és az a kedvenc szórakozásuk, hogy a legkülönbözőbb időpontban tuc-tuc zenéből koncertet adnak az utca lakóinak, ezek az időpontok lehetnek akár este 8 órától hajnali 3-ig, vagy mint tegnap déltől este 22 óráig, de olyan hangerővel, hogy mi pl. becsukott ablak mellett képtelen vagyunk tv-t nézni, vagy rádiót hallgatni

Többen szóltunk nekik, hogy normális ember ilyen hangerővel nem hallgat semmit, de ez falra hányt borsó a számukra. A dologhoz még hozzá tartozik, hogy az épület nagyjából 4 x 4 méteres tehát rezonancia dobozként szolgál még az épület is! Volt már hasonló eset, amikor bejelentettük a csendháborítást a polgármesteri hivatalhoz, aminek az lett az eredménye, hogy kb. 6-7 hónap (!!) után kijött valaki és azt mondta a csendháborító családnak, hogy  ejnye-bejnye. Ez maga az államigazgatás csődje.

Tisztelettel egy (sajnos) magyar állampolgár!

A levél moderálás nélkül került leközlésre.

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

 

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr217747906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.09.01. 08:11:05

Tisztelt levél író!
A ha jól értelmezem, akkor ez a család egy korábbi kocsma épületét vette meg zenegéppel együtt, de azóta a kocsma már nem üzemel, csak az épületet használják. Ez azért furcsa, mert egy 4x4m-es épületben, hogyan fér el egy család?
Minden esetre ha rendszeresen és tényleg ennyire hangosan zenélnek, akkor érdemes a hatóságok segítségét igénybe venni, ne elég szólni, addig kell nyaggatni őket, amíg meg nem bírságolják őket. És ezt addig csinálni, amíg nem változtatnak.
Ha nem ott élnek az épületben, hanem csak bulizni járnak oda, akkor ez a legjobb eset, ki kell figyelni, hogy ált. mikor nincsenek ott, és levágni az elektromos vezetéket az oszlopról. Ebben az esetben én semeddig nem várnék ezzel.
Üdv

borso 2015.09.01. 15:24:55

ilyen esetben hiába vár a hatóságokra, azok a seggmeresztésen kívül semmihez nem értenek. amikor nincsenek ott véletlenül "villámcsapás" miatt leég az egész. legyetek már tökösek, faluhelyen mindent elintéznek az emberek egymás között és nem a tohonya hatóságokra várnak.....

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.09.01. 15:29:42

@borso: Azt hittem, hogy ezzel a mai vezetéklevágásos tanáccsal túllövök a célon, de látom más is szeret hatékonyan problémát megoldani. ;)

borso 2015.09.01. 15:40:36

békés rendszerető ember vagyok, sokáig azon voltam, hogy szép és kultúrált szóval mindent meg lehet beszélni, lehet kérni szépen is, lehet megkérni emberi hangon is. sajnos az elmúlt években tapasztalatból rájöttem, hogy egyes embercsoportok már már állati ösztönökkel reagálnak mindenre a hatóságok meg az adók beszedésén kívül semmiben nem segítenek. így a szép szót nálam is felváltotta a tettre kész gondolkodás. nem vagyok büszke rá, de sajnos nincs más. állatokkal állat módjára, önkényeskedőkkel önkényesen kell bánni. valaki egyszer azt mondta nekem röhögve-vigyorogva egy normális hangnemű kérés után, hogy "apukám az erősebb kutya baszik" "farkastörvények vannak". mondtam neki köszönöm a felvilágosítást és otthagytam. Megkapta a "farkastörvényt" azóta 5 méterről előre köszön......

fidesz a mutyipárt 2015.09.01. 15:45:43

Komolyan gondolod, hogy abban az országban ahol egész rendőrszázadokat uszítanak rá a purdé ellopott telefonjára, vagy a főrendőr óráira, és a más ügyekben akár évekig húzódó DNS vizsgálatot másnap reggelre végzik el, a te megoldásod ér valamit?
Szedd össze az összes embert akiket zavar a dolog, ha összejöttök pár százan akkor egy laza körbefogásos hadművelet után szétbaszni az egész házat a zenegéppel együtt, oszt ha valaki kérdez valamit utána, akkor mindenki a Pista szőlőjében volt 10 km-el arrébb, és bulizott.

fidesz a mutyipárt 2015.09.01. 15:48:08

De van ennél humánusabb megoldás is, mindenki pottyant egy szatyorba, házat körbevesz, szatyorba a termékre egy kocka élesztő, egy pohár cukros tej, összeráz, ablakon bebasz.
Szevasz.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.09.01. 16:03:45

@fidesz a mutyipárt: Ezt a módszert már hallottam, de nem tudom elképzelni, hogy mi lesz a biológiai folyamat eredménye, azon túl, hogy gondolom nagyon büdös. Írd le légy szíves, tényleg nem tudom.

É2I 2015.09.01. 16:21:22

A rongálást felejtsétek el. Jelentsétek be, hogy drogtanya - valszeg az is - és a kommandò hinti be sòval. estleg némi vadkendert szedtek a határban előtte és beszórjátok a kerítésen, már biztonság kedvéérz

fidesz a mutyipárt 2015.09.01. 16:22:55

@SZHBadmin:

Én is csak a falusi legendáriumból ismerem, mely szerint a pottyantósba bedobott fél kiló élesztő még a deszkát is lenyomta.
De ha ez nem működik, ott van a tuti megoldás, a kedvenc, a szippantós autó.
Oszt jónapot, még a zenegép is megtelik.
Ahogy azt egyik kedvenc aktorom mondotta, "őrült kell egy őrült ellen".

Dánka 2015.09.01. 18:02:32

Kedves levélíró, kedves kommentelők!
A hozzászólókkal maximálisan egyetértek, már azt korábban én is írtam, hogy én is szembesültem vele, Magyarországon farkastörvények uralkodnak. Mind munkahelyi- , mind saját tapasztalat, hogy a szép szó és a hatóság az esetek többségében nem old meg semmit. A kommentelőkkel is egyetértek, mert szívem szerint én ugyanezt tenném a szomszédommal aki a 15 m-es tujasorunkat legyomirtózta, mert már nem látott át, a tacskónkat pedig leöntötte trágyalével, csak úgy. Addig mindig mindent elnéztünk nekik, jobb a béke sóhajtással. Most betelt a pohár, a finomkodás helyett mi is megígértük neki, ha mégegyszer meglátjuk, onnantól már csak a háta közepét fogja nézni, jobb kéz nélkül. Nekünk bejött. Mi is gyomirtózni akartunk náluk, de végül nem tudtuk megtenni.
Nem tudom, hogy aki ajánlotta az "élesztős" megoldást, tényleg megtenné-e. Mert a gond mindig ott van, amikor el kell indulni és tényleg meg kell valósítani az addig elvben tökéletes megoldást.
Ettől kissé "finomabb" megoldást találtam. Neked szerencséd van, mert nem tartózkodnak mindig ott, a szomszédok miatt sem kell aggódni. Menj be egy halászati szaküzletbe, és vegyél ragadozó halaknak való halferomont. Kb. 5 flakont, bár minél több, annál jobb. Persze ha értetlenül néz rád az eladó nem kell közölni vele, mihez kell ilyen mennyiség. Öntsd át virágpermetezőbe. Az ajtót, ablakokat, kilincset, lábtörlőt, kinti székeket, lépcsőt, mindent fujjál be vele alaposan. A legjobb, lenne, ha hozzáférnél a beltérhez.
Ennek a szernek olyan elviselhetetlen és garantáltan hosszú hatóanyagú szaga van, hogy a hányinger garantált, míg ott vannak.Nem nagyon lesz kedvük bulizni, mert el lesznek foglalva azzal, hogy mi a "túró" az, ami ilyen elviselhetetlenül büdös. A közvetlen szomszédok nem éreznek belőle semmit. Környezetbarát megoldás, és nem túl brutál. A lényeg,hogy csak gumikesztyűben nyúlj a flakonhoz, mert egy jó darabig lemoshatatlan.

Dánka 2015.09.01. 18:05:55

@Dánka: Utólag elolvasva a kommentemet, bocs a stilisztikai hibákért.

dedunoka 2015.09.03. 22:55:25

@SZHBadmin: és Kedves Levélíró!
Ügyintézőként egyetértek a blogírójával, hogy a helyi hivatalnál be kellene jelenteni a csendháborítást, továbbá hogy "addig kell nyaggatni őket, (mármint az ügyintézőt) amíg meg nem bírságolják őket"
Ugyanis a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 195 §(1) bekezése értelmében:

Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken,....... indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát,......, szabálysértést követ el.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a közterület-felügyelő, ...szabhat ki helyszíni bírságot.

Azaz ha napközben, munkaidőben csinálja akkor helyszíni bírságot tud kiszabni a közterületfelügyelő, DE mivel éjjel bulizik, adatot kell gyűjteni: videófelvétel, hangfelvétel a mobillal az ablak előtt, ahol látszik hogy hol készült és mikor. Ezt be lehet vinni, átadni és ha úgy gondolod akkor kérd az adataidnak a zártan való kezelését így sose tudja meg ki volt az utcában legfeljebb sejti ha korábban azzal fenyegetted, hogy feljelented.
Ebben az esetben is először adott a lehetőség a jogszabály szerint hogy CSAK figyelmeztessék az illetőt. Sokszor kell egy második bejelentés a bírsághoz!
Az ügyintéző nyaggatás pedig azért fontos mert ma egy ügyintéző annyira túlterhelt (pl szerény személyem) hogy az ügyfeleit kénytelen titkárnőként kijelölni! Pl: Kérem érdeklődjön hetente egyszer hogy kész van-e a döntés és ha zaklat akkor lehet, hogy megunom és meg tudom csinálni, vagy ki tudok menni. Egy héten 5 napból három napon semmi mást nem csinálhat egy ügyintéző csak fogadja a panaszosokat és veszi, veszi be az ügyeket, és meghallgatja a szomszédbosszantásokat. Két nap van rá kimenni a helyszínre ahol ismét hallgatja órákig csak egy nénike monológját, és még döntéseket is kellene hozni. Van hogy egy döntésem 22 oldal volt és legalább 15 jogszabályhelyet idéztem.
Továbbképzések, szabadság, betegség ez mind mínusz. Lassan csak azokat az ügyeket oldom meg ahol életveszély van ... Lehetetlen küldetés.
Bocs hogy itt nyávogok, de amióta leépítették a közigazgatást, nemrég számoltam meg hogy pontosan 6 ember munkáját végzem. (Vagyis kellene elvégeznem.)

ÉS a B verzió:
RENDŐRSÉG!
Nem kell félni tőlük, nyugodtan lehet éjjel is hívni. Nagyon rendesek és azonnal jönnek! A telefonnak hála nekünk csak ritkán és rövid ideig versenyeznek az utcában a vadmotorosok. Háromszor megy fel le és negyedjére telefonálok, aztán csend. Telefonban kérdezik a neved, de téged már nem zargatnak hogy miért csörögtél vagy mi van.
Két három rendőrségi kihívás és kész!

A C verzió ha már a fentiek nem használnának bár kétlem, akkor szintén az előzőekhez csatlakozóan a villanyvezeték levágás,ah lengőben van bekötve. Elvégre sokszor nincsenek a telken. Ehhez egy vagány villanyszerelő ismerős kell. Nekik van mászóvasuk amivel az oszlopot megmásszák. Két perc.

Peppone Botazzi 2015.09.13. 14:33:15

Kedves levélíró, reméled olvassa még és figyel. Mert van megoldás az ön gondjaira.
Ne önkormányzathoz jelentgessen.
Írjon egy levelet a proartnak, mahasznak, artisjusnak. Írja meg hogy odavittek egy zenegépet és kérje hogy ellenőrizzék le, hogy jogosan használják e.
Tucatjával indulnak a feljelentések mostanában, amikből büntetőeljárás van, mert nem jogtiszta tartalmat játszanak le rajta. Ezek a szervezetek majd kimennek, de ám vámosokkal ellenőrzést tartani és nagyon jó eséllyel lefoglalják a zenegépet, megindítják az eljárást és még egy csinos bírság is befigyel majd a zajongóknak. Sok minden lesz ott utána, de szórakozóhely és zenélés többet nem.
Vágjon bele, garantált a sikere.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2015.09.13. 19:57:15

@Peppone Botazzi: Ez jó tanács, okvetlen megér egy próbát, bár szerintem azóta már ellepte őket az élesztősfekália! :D