Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

Gyakorlati SZHB-s eszközök 6. : a boldog élet 3. rész

2016. április 23. 06:00 - Captain Admin

A mai bejegyzés, a gyakorlatban alkalmazható szomszédháborús eszközöket bemutató sorozat 6. részét továbbgondolva, az előző két bejegyzés folytatása, amiben a boldog élet prezentálása került ismertetésre belépő és haladó szinten. Ma a boldog élet elhitetésének technikáit ismertetem, szomszédháborús szemszögből elit szinten.

Ha problémás szomszédja van, jelentse itt a Szomszédháború blognak!

Fent vagyunk a csúcson, mi vagyunk az elit! Akár beleszülettünk, akár hosszú kemény és kitartó munkával jutottunk el ide, joggal érezhetjük úgy, hogy megérdemeljük. Nekünk ez kijár! Kijárnak a luxuskörülmények, és az is, hogy ne legyenek szomszédaink. Rossz szomszédaink pedig pláne!

A felső tízezer számára is csak egy álom, amit mi minden nap megtapasztalhatunk. Az a minimum, hogy az életterünkön nem kell osztozni másokkal. Ám a mi szintünknek hatalmas hátránya, hogy a vetélytárs szomszédjelöltek is hasonló lehetőségekkel, és legalább a miénkkel megegyező harci kedvvel rendelkeznek. Nem szabad bedőlni a hamis biztonság látszatának, bármikor felbukkanhat valaki, aki a mi életvitelünkre, és az elért eredményeinkre pályázik. Ha nem vigyázunk, akkor bármikor kibukkanhat a tengerből egy sziget, közvetlenül a miénk mellett. Vagy arra ébredünk egy reggel, hogy egy az éjjel a miénk mellé épült felhőkarcoló vet árnyékot a hálószobánkra, eltakarva a napfelkeltét.

sziget.jpg

Sok mindenünk van, ezért sokat is veszíthetünk, és mindig lesznek próbálkozók. Erre a szintre nem juthat el bárki, mégis vannak elegen, akik közül senkit sem akarnánk szomszédainknak. Mint az élet többi területén is, a hatalom az információ birtoklásában rejlik. Mire ide jutottunk, hosszú lista van azokról, akik így vagy úgy, de hozzájárultak az eredményeinkhez.

Egy jóval rövidebb listánk biztosan van azokról is, akikkel egy esetleges szomszédháború esetén, komoly harcot kellene vívnunk. Velük érdemes jóban lennünk, valószínűleg egyikükkel sem különösebben rossz a kapcsolat, különben már valaki veszített volna, ami túl nagy veszteséget jelentene. Sokkal inkább jellemzőek a "ha nem bánt nem bántom" jellegű kapcsolatok. A veszély és az erő (nézőpont kérdése) az összefogásban, a kooperálásban rejlik. Ugyanis "az ellenségem ellensége a barátom" elv elit szinten fokozottan érvényesül, a nagy tét miatt. Hogy hogyan is működnek ezek a szomszédháborúk a valóságban, ezt jól mutatja az alábbi jelenet:

Senkiben sem bízhatunk, ezért több szintű biztonsági intézkedéseket kell foganatosítanunk az élet minden területén. Ha támadásra kerül a sor, az gyakorlatilag gazdasági és katonai támadó hadműveleteket jelent ellnünk, rossz esetben együtt a kettőt. Eddig nem szabad eljutnunk!

A legjobb védekezés a támadás, ezért gondolván a  jövőre, inkább mi terjeszkedjünk mint a lehetséges szomszédaink. Mint egy birodalomépítő stratégiai játékban, terjeszkedjünk! Vásároljuk föl a környezetünkben lévő minél nagyobb sugarú körben a területeket, valamint ezeken túlmenően a stratégiailag fontos objektumokat. Célszerű olyan lakhelyet választanunk, ahol az ország politikai és gazdasági körülményei lehetővé teszik a gondtalan terjeszkedést. Legjobb megoldás egy mindentől távol lévő sziget, de ebben az esetben is, biztonságos távolságon belül legyen a mi ellenőrzésünk alatt minden szárazföld. A védelmi technikai eszközeink mindig legyenek a legkorszerűbbek! A legjobb az, ha már rég felvásároltuk az ilyen téren a legfejlettebb megoldásokat kínáló vállalatot.

Gazdasági téren is mindig résen kell lennünk, folyamatosan vásároljuk fel azokat az innovatív megoldásokra vonatkozó jogokat, amelyek esetlegesen az ellenségünk birtokába jutva, behozhatatlan előnyt jelentenének számára. A növekedésben soha ne álljanak meg a vállalataink, üzleti érdekeltségeink, és ha valamelyik lehetséges milliárdos szomszédjelöltünk gyengeséget mutat, azonnal támadjunk! Fordítva ugyanezen okból kifolyólag, soha nem szabad gyengeséget mutatnunk, és a lehetőségekhez mérten fedhetetlennek kell lennünk.

Humánerőforrás téren nem tudunk mást tenni, mint kellőképpen megzsarolni megfizetni a legjobb szakembereket. Beépített emberek nélkül a hosszútávú fennmaradásunk esélytelen, ne legyen fehér folt a beépített embereinket mutató globális térképen! Ezzel párhuzamosan az elhárításra is több energiát kell fordítanunk mint a lehetséges ellenfeleinknek.

Elit szinten is fontos szerep jut a családtagoknak. A legjobb alkalmazásuk az a saját gyerekeink beházasítása az ellenséges családokba. Ezzel ismét két legyet ütünk egycsapásra. Folyamatos bejárásunk lesz az ellenség birodalmába, és ezzel együtt értékes információkhoz juthatunk, valamint érdekeltté tehetjük a rivális családot a béke fenntartására. Természetesen ha valamelyik leszármazottunknak nem lenne kedve a házassághoz az adott körülmények között, akkor nekünk kell döntenünk. Ez nem lehet akadály, a kényszerházasság intézményét már régóta sikeresen alkalmazzák.

Ha mindent jól csináltunk, akkor a cégeink bekebelezték a földön lévő összes lehetséges riválist, az elérhető legtöbb földterületet, kizárólagos jogot birtoklunk minden, az életben maradáshoz szükséges természeti erőforrás fölött, elérve így azt, hogy ne legyenek rossz szomszédjaink.

A következő pár elméleti részben a hétköznapi, rossz szomszédi viszonyokat jellemző, gyakori szituációk megfelelő kezeléséről lesz szó.

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelentse itt a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?  Olvasói levelek itt!   Még több elmélet itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

 

Szólj hozzá!
Címkék: elit elmélet boldog

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr638631272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.