Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

27. Olvasói levél: Problémás család

2016. május 07. 06:00 - Captain Admin

boritekuj2_1.jpgA mai olvasói levelet tartalmazó bejegyzésben arról ír egy olvasó, hogy a lépcsőházukban egy renitens család zavarja a többi lakóit, és jogi eszközökkel már részeredményeket is elért ellenük.

Ha problémás szomszédja van, jelentse itt a Szomszédháború blognak!

A család, akikről írok a következőkben több fronton is támadják mind a magam/családom mind a társasházat, annak szabályait. Nevezett lakók –társasházon belül is költöztek már –idős embereket becsapva, bérlet, közös költség, nem fizetése miatt lakás elhagyásra kényszerültek. Gondnokunk nem tudta hatékonyan védeni a tulajdonosi érdekeket, ahogy közös képviselő sem. Pár éve költöztek a lakásom mellé. Itt a hangoskodás, lépcsőházban dohányzás, mint napi rutin, folyosón tárolt szemét, és a katasztrófa védelem által jóváhagyott menekülési útvonal eltorlaszolásával teljesedett ki.

Mire sikerült kapcsolatba lépnem a tulajdonossal, addigra már természetesen rossz híremet költötték. Így sikerült lakásom másik oldalán élő férfi bizalmába is férkőzni. A szomszéd férfi jogviszonyát tisztázandó –nem tulajdonos, hanem haszonélvezője volt a lakásnak. Ezen úr lakását „takarították”. Mire kiderült, hogy újra ki kell költözni, már kész volt a menekülési tervük, ami két részből adódik. Kulcsuk volt az említett haszonélvezeti lakáshoz, másodsorban a haszonélvező meghalt, eképpen szót emelni ez ellen nem tudott. Nosza rajta, át is költöztek. Ekkor természetesen magam erejéből derítettem ki a tulajdonosi viszonyt, ami egy bankot takar. Hangoskodás, folyosón cigizés, szemetelés még mindig napi rutin. Mikor fent nevezett jogi személy tudomására jutott ezen áldatlan állapot természetesen hatósághoz fordultak. Természetesen a rendőrség kiszállt és egy intézkedés során megállapították, hogy a lakó és gyermekei „jogellenes magatartásukkal, mint az ingatlan jogcím nélküli használói súlyosan sértik a tulajdonost (bank) megillető jogainak gyakorlását”. Ezt követően szabálysértési eljárás, és polgári peres eljárást is kezdeményezett. A lakás kiürítési perben a központi kerületi bíróság jogerős határozat alapján a bank kezdeményezte a bírósági végrehajtási eljárás megindítását. Ez a tulajdonos jelenlegi hivatalos állásfoglalása.

Sajnálatosan ismétlem önmagam, mert: Hangoskodás, folyosón cigizés, szemetelés még mindig napi rutin. Ennek köszönhetően természetesen többszöri szóváltásba is keveredtem már. Legutoljára már egy híres nevű bűnszervezet rám küldésével is megfenyegettek – amire a rendőrség úgy reagált, hogy fegyverezzem fel magam. Úgy értem vegyek gáz/riasztó pisztolyt, mondták nem hivatalosan. Írásba ezt a javaslatot természetesen nem adták.

Ha esetleg javaslatot kaphatnék milyen egyéb módokon oldódhat meg a gondom, kérem jelezzék.
Köszönöm : Csanád

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelentse itt a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

12 komment
Címkék: levél

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr18668194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagymano 2016.05.07. 19:15:31

a BANK (tulajdonos) miert nem b@ssza ki öket a lakasbol, minel tovabb var a BANK annal jobban leamortizaljak a lakast amely komoly ertekcsökkenessel jar...

borzimorzi 2016.05.07. 19:59:26

Szerény kisegérként megbújtak volna a halott ember lakásában, még évekig nem abajgatta volna őket senki. Hülyék ezek?

]{udarauszkasz 2016.05.07. 20:21:24

@borzimorzi: valoszinu,nem az a fajta,aki kepes az osztonos kesztetesein.uralkodni.

bandiras2 2016.05.07. 22:24:18

nem vagy egyedül kedves poszt író!
lakogyules.blog.hu/2015/08/28/elhetetlen_lett_a_tarsashaz_az_onkormanyzat_miatt

néud át a hozzászólásokat a teljesebb képért.

Bajjjer Zsot 2016.05.08. 10:30:51

@borzimorzi: Ezeknek nem kell megbujniuk, mert tudjak, hogy alanyi jogon jar nekik lakas, es ha nem kapnanak, akkor majd a libsik korbe visitjak a felvilagot, hogy itt nacizmus, fasizmus, meg holokauszt van.
Ezert aztan nem bujkalnak, nem szerenykednek.

2016.05.08. 10:39:43

@Harry Hole: Szerintem félreértettél. Én is igazat adok neki. Csak az volt furcsa ahogy @Jossarian: megfogalmazta: "nyíg, nagyon ráér, stb." Ebből én nem azt szűrtem le hogy a posztolónak igazat ad. És bizony laktam ilyen házban, szörnyű volt. Jobban tudom mint ahogy azt el tudod képzelni. És meg is tanultam mivel jár ez. Valamint nem tartom magamat sem és másokat sem rasszistának hogy ezt le is írja. Most betennék ide egy linket amit egy ilyen házról írtam de nem biztos hogy a blog gazda megengedi és nem akarom reklámozni magam. Szóval röviden, a posztolónak adtam igazat.

Jossarian 2016.05.08. 15:00:22

@Turchi: Ez egy normalis valasz volt. Am en nem a posztolonak adok igazat. Mert olcso penzert var komfortot. Raadasul nem az egyen dolga megoldani az ilyen jellegu problemakat. Hanem a nem letezo kozossege. Egy jol mukodo tarsadalomban kb. naponta otszor csongetnek a rendorok a balhes csaladnal. Aztan vagy megunjak vagy elkoltoznek a hozzajuk hasonlok koze. De mivel nem igy mukodnek a dolgok ott, hat igy jart aki ilyen szomszedsagba koltozott. A posztolo inkabb szervezne egy lakokepviseleti testuletet es lepne fel kozossegi kepviselokent. Ha mar raer, mert levelezgetni raer, forditana hasznos dolgokra a folos energiajat. Ezer pelda van Europaba, hogy lehet kezelni az ehhez hasonlo helyzeteket, csak le kell koppintani. Addig meg marad a vircsaft :)

2016.05.08. 16:25:10

@Jossarian: Erre majd válaszolok később csak most ez a nyamvadt tapenolós billentyűzetem van

2016.05.08. 20:54:25

@Jossarian: Akkor elsőre mégis jól gondoltam hogy nem a posztolónak adsz igazat csak aztán Harry összezavart :-). Megpróbálom rövidre fogni mert nagyon is érintett voltam. Az igaz hogy nem volt pénzem ezért egy önkormányzati lakásba sikerült beköltöznöm. Igen, csóri voltam diplomás létemre és a szüleim sem tettek a seggem alá semmit. Én komfortosítottam a lakást saját erőből. A szomszédaim fehér emberek voltak. Egy ideig. Aztán az egyik elköltözött és jött a balhé. Én kisgyerekkel, szomszéd meg szamurájkarddal. (komoly). Igen, én is kihívtam a rendőröket akár többször is egy nap míg a többiek kussoltak. Bírósági tárgyalásra is én jártam a csecsemő gyerekemmel míg a többek még mindig kussoltak. Megfenyegettek, leköptek de nem hagytam magam. Lakóképviselet? Haha, analfabéták, beszarik gyülekezete. Mondjuk blogba se írtam meg hanem az illetékes szerveknek addig míg a seggüket végre hajlandók voltak megemelni. 2 évembe került de ők költöztek el és még élek. Abban igazad van hogy tenni is kell valamit nem csak elvárni de a csóriság, a félelem nagy úr. Aztán én is elköltöztem szerencsére.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2016.05.08. 21:27:21

Tisztelt Csanád!
Az ilyen fenyegetésektől nem kell megijedni, mert ha ezeknek az embereknek tényleg lenne bűnözői kapcsolatuk, akkor már rég tudna róla, illetve nem kényszerülnének élősködésre sem. Nem hivatalos megoldásként bárkivel elbeszélgetnek olyanok, akik ilyesmivel foglalkoznak, csak kicsit kérdezősködjön utána a saját környékén. Az ön esetében a leírtak alapján elvileg a hivatalos út hamarosan megoldást (kilakoltatást) eredményezhet, mert a banknak érdeke, hogy gyors lefolyású legyen a dolog, mert annál hamarabb értékesíthetik a lakást.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2016.05.08. 21:37:10

@Jossarian: Szerintem jól csinálta a dolgokat a levélíró, és a bank érdekeltsége miatt, szerintem hamarosan eredménye is lesz. Nem lehet mindenkitől elvárható,h akár egyedül is hatékonyabban lépjen föl egész családok ellen..

boundary 2016.05.09. 11:03:03

@borzimorzi: Szia Borzi! De régen olvastalak ! :)