Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

34. Olvasói levél: Dohányzó anyaotthon

2016. szeptember 17. 09:04 - Captain Admin

boritekuj2_1.jpg
A rossz szomszédi viszonyok közös jellemzője, hogy a megoldásban nem mindig érdekelt a két szemben álló fél, és az így kialakult helyzet súlyosságát, a nap mint nap benne élő szenvedő fél érzi csak igazán, neki kell tennie valamit a megoldás érdekében. Ez sok esetben nem egyszerű feladat, jó példa erre a mai levélben ismertetett élethelyzet is.

 
Tisztelt Szerkesztő!
 
Egy összetettebb szomszédi problémával kapcsolatban zavarnám Önt. Úgy 8 éve az alattam lakó egy olyan egyesületnek adta el a lakását (társasház)  akik terhes kismamák gondozásával, felkarolásával foglalkoznak. Ezeket a kismamákat családi, erőszakos, stb  sérelmek "érik", ez a hely alattam az utolsó mencs-vár számukra (valami ilyesmi a szlogenjük is), hogy nyugalomban kihordhassák, majd örökbe adják a gyerekeiket. Tudomásom szerint nem tarthatják meg amúgy sem. Talán nem ez az egyetlen ilyen lakása az egyesületnek.

cigimami.jpg
Ez a része abszolút nem érdekel azon kívül, hogy sajnálom azokat a majdani szülőket akik megkapják ezeket a gyermekeket, tudván mit művelnek magukkal ezek a "hölgyek". Mondanom sem kell, hogy a javuk milyen származású. A városban nem élnek ilyen családok. Az előzményeket figyelembe véve már gondolom sejthető a probléma. Többségük láncdohányos, van hogy az utcán füstölnek nagy hassal. És sajnos volt már olyan is amikor a ház előtt ittak a pasijaikkal, mert ott nem szólhat nekik senki ezért. A dohányzás az erkélyen mindennapos és nem tudunk mit kezdeni ezzel, csak szagolni. Az is előfordul, hogy hajnalban, szintén az erkélyen beszélik meg szexuális életüket, zavarva ezzel a közösséget.
Egyszer feljelentette a lépcsőház kollektívan az egyesületet a jegyzőnek, de ott meg is állt a dolog. Gondolom nem sok esélyünk van egy olyan egyesület ellen, akinek a vezetőjét a Parlamentben is kitüntették munkásságáért, de talán valami ötletet tudna adni a probléma kezelésére?
 
Üdvözlettel.

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelentse itt a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr9311716201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2016.09.19. 19:17:13

Tisztelt levélíró!

A helyzet elfogadhatatlan és nem egyszerű, de mindig van megoldás, így kell hozzáállni! ;) Mivel az "anyukák" folyamatosan cserélődnek, velük felesleges foglalkozni, mert mire az egyiket civilizált viselkedésre tanítanád valahogyan, addigra elkerül onnan, és jönnek az újak helyette. Ezért a megoldás érdekében az egyesülettel kell kezdeni valamit! Itt 3 fő csapásirányt jelölnék ki:
-legális érdekérvényesítés: minden lehetséges jogi eszközzel. Feljelentések, bejelentések, perek indítása akár részeredmények elérése érdekében is.
-fél legális megoldáskeresés: ebben az esetben az lenne a lényeg, hogy valahogyan el kellene lehetetleníteni az egyesület működését abban a lakásban úgy, hogy az egyesület üzemeltetője máshová költöztesse át magát ebből a lakásból, a benne lakók érdekében. Rendszeres "véletlen" eláztatások, fűtéscső véletlen átvágása vagy bármi olyan cselekedet ami még nem büntetendő, és egyértelmű üzenet a tulajnak,h enek így nem lesz jó vége.
- a harmadik stratégia pedig az első kettő alkalmazása egyszerre. ;)

Azzal nem kell foglalkozni, hogy a parlamentben van valaki az egyesületből, ezek mind ingyenélő senkiháziak, akiknek bőven van veszíteni valójuk, nem szívesen konfrontálódnak. Szóban és ijesztgetés szintjén próbálkoznak, de az előbb leírt okok miatt és mivel tartanak a nyilvánosságtól is, inkább kerülik a konfliktust és a felesleges problémákat. Ez saját tapasztalat is, de erről már írtam korábban. Szóval nincs más hátra, a szomszédháború már zajlik, eltökéltséggel kitartással és kreativitással lehet győzelemre jutni.