Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

35. Olvasói levél: Tartós légszennyezés

2016. október 01. 13:30 - Captain Admin

boritekuj2_1.jpg
A mai olvasói levélben -ha jól értelmeztem- arról panaszkodik egy olvasó, hogy a szomszédjából régebb óta folyamatosan átáramló füsttől, már egészségkárosodásai is keletkezett, de sem ő, sem a hatóság nem lépett még érdemben a megoldás érdekében.

Tisztelt Szerkesztőség!

 

A birtokvédelmi per semmire nemjó! Az alperesnek nem kell bíróságra mennie? Ő nem állíttatik elő? Holott kb 10.éve tart ez a füstölés, amitől én asztmás és ma COPD-s lettem, ivászat és bagó nélkül! Miskolcnak nincsen szabályzata, de aki ismerős az gyilkolhat naponta, mivel a bűz+korom+ pernye "ELÖNTI A HÁZAMAT"! Éjjel olyan nagy a kibocsájtás forró gőz, gázok kénes ami a házban és az udvaron, ami komoly milliós károkat okozott már! Kormányhivatal löki a témát, szerinte" nyáron senki nem fűt"! Ezt íróasztalba kapaszkodva kijelenteni abból a pozícióból felelőtlenség!

 

Tehát 600. napja kb szívom a bűzt, naponta törülöm a kormot betegen és mivel egy egész házat, mely 22 éves és hermetikusan elzárni nem lehet! Sem kéményei nincsenek szabályosan, de a hegy visszaverheti a bűzt. IG. szakértő hárommillióra áraztatta be a kormányhivatallal a 8 hetes teherautós mérést ami őrültség, egy terepviszonyok növényzet tudom mind vágjam ki, és szomszédot mindenről értesítik, egész életében csaló, kofa volt és trükköző állat! Soha nem beszéltünk, de az én életemre miért törnek? Ez gyilkosság! Ehhez Miskolc Kormányhivatala segítséget ad nekik! Kénes  lakóssági füstölésekre nincsen az országban törvény! Akkor mi is a teendő? A házam eladhatatlan? Más kompetens szomszéd nincsen! Az utcán alig észlelhető este, de nappal is fűtenek? Miért? És bűz van! Nem szegénység, igénytelenség!

 

Tigáz kimutatta 2009-től csökkenő a fogyasztásuk, 2015-ben 52.000 MJ/év és 2016-ban nincsen adat, ez bíróság részére érkezett felperes kérte, aki a leányom és két diplomás környezetmérnök!! Senki nem szemlézik,de marasztalnak engem, kat.védelemnél és a rendőrségen meghurcoltat. VII.26. kénes gázszag amitől fáj a fejjem, befulladok stb, nem szirénázó tűzoltóautót hívtam 6 égő házhoz!!!! Palackkal felfegyverkezve  8 fő? Mérőeszköz kilátta? Én egy tokot láttam ami mobiltelefon  is lehetett? Számlapot nem ,kalibrálást mi? Válasz nincsen, jegyzőkönyv a mérésről? És a vonulásról? Nincsen? Akkor joggal kérdezem minek érkeztek, erre van pénz? Ezer irat gyártására, és az ügy ma sincsen megoldva, sosem lesz, mert megvesztegetés is lehet?

 

Kéményseprő 2012-ben megállapította", mobilkandalló ,béléscső és engedély nélkül üzemel? Miért nem büntette?Ez a Google felvételen is látható nappal füstöl a kémény! Mi a további teendő? A közig.iratok mind rosszak, szabálytalanok ügyvéd szerint!! 40 milliós egészségi állapot miatt-i per lehet megoldaná, de ezt Miskolcon soha nem lehet intézni! Más városba csak engedéllyel vihető per alperes miatt! Idegileg kiborító,ami folyik, de ők 9 db kutyát is tartottak,150.000 ft AFA és adócsalás mellett eladhatták, de megdöglöttek, ezt onnan tudom engem akartak megverni a dühödt vevők, mivel csengőjük sosem volt, de  6 db diesel igen! Belterületen! Itt aki KOFA az mindent megtehet! Akkor mit is tehetek? Gyulladt tüdővel és rossz vérgáz értékeimmel és 4x szívom a FOSTER szteroidot! Ami rombol és a bőröm már cafatokban lóg ujjaimon!! Igy vezetek háztartást!

Kiváncsian várom válaszát,ha kapok választ.

Üdvözlettel

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr3211757457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarahConnor 2016.10.02. 08:48:50

Ez az a poszt, amit teljesen felesleges kitenni. Zavart, annyira felháborodott, hogy nincs jól összeszedve, megfogalmazva. Csak nyomokban értem, miről van szó, de hol kutyákról beszél, hol mérőműszerről.... Azt értem, hogy füst van és nem csinálnak semmit, de részletet semmit nem tudok kihámozni. Időpazarlás az ilyet megírni, elolvasni is. Ha a feljelentést is ebben a stílusban teszik, megvan az ok, hogy miért nem foglalkozik vele senki...

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2016.10.02. 09:04:51

@Lenina Huxley: Sajna egyet kell értsek, csak a lényeg érthető valamennyire, pedig sokat javítottam már az eredeti levélen. A probléma szerintem az, hogy a levélíró közvetlen szomszédságában valamiért valamit állandóan égetnek/eltüzelnek, és a széljárás miatt egész nap hozzá áramlik a füst nagy része. A többi már valószínűleg fikciók belemagyarázása. A hatóságok valóban nem valami cselekvőképesek ez tény. Én azt tanácsolnám a levélírónak, ha valóban ennyire zavarja a szomszédja életvitele, és semmilyen eszközzel nem tud rájuk hatni (van ilyen is, mert nincsenek meg hozzá a megfelelő eszközei), akkor költözzön el, meg egészségünkből csak egy van, hülyeség ilyen helyzetben az ingatlnahoz ragaszkodni, az ott lesz a halála után is.

Fülig José 2016.10.02. 21:03:59

@Lenina Huxley: jó neked, én egy szót sem értek....szép napot!

szil_ 2016.10.02. 22:23:19

Annyit értettem belőle, hogy éppen elbuktak egy levegőszennyezés miatt indított birtokvédelmi pert, ráadásul igazságügyi szakértő még szép summát is a nyakukba számlázott. Mérésekkel nem sikerült bizonyítani az igazukat, közvetett bizonyíték meg nem volt elegendő (csökkenő gázfogyasztás). Az egészségromlás önmagában nem lesz bizonyíték, mert ahhoz valahogy igazolni kellene, hogy tényleg a szomszédtól jött a füst/kénes gáz (amit nem tudtak bemérni).
Hát, a perköltség rendesen megvágja a családi büdzsét.
Az már rejtély számomra, hogy a kofák mitől megvetendő lények. Meg az is, hogy a kutyák hogy jöttek a történethez.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.10.02. 22:33:52

@Admin Kapitány:
Vagy szóljon a Zorbánnak! Az fújja még a passzát szelet is!
Pályázzál EU-s pénzt passzátszélre, neked is marad még belőle 10%, hogy visszafordítsd a füstöt a szomszédra.

V.János78 2016.10.03. 00:18:24

Valóban elég zavaros a levél szövege, én viszont nagyon is megértem a panaszost. Ugyanis mi is ismerjük,milyen ez. Egerben van a házunk, családon belüli rossz viszony miatt ugyan évek óta nem lakunk ott, de mikor még ott laktunk, 3 háznyira tőlünk egy elmebeteg szinte egész évben füstölt a kéményén büdöset, ki tudja, miket égetett. Nyáron is a nagy melegben, mikor kénytelenek voltunk az ablakot kinyitni levegőért. Mivel autószerelő volt, sokszor autógumikat is égetett . Sokszor voltunk az önkormányzatnál, jegyzőnél, volt sok kamerafelvételünk a füstölésről bizonyítéknak, de évekig semmi nem történt. Az utca többi lakója is szenvedett és érezte nyilván a füstöt, de mikor össze kellett volna fogni,vagy aláírásokat összeszedni, szinte senki nem mozdult az ügyért....Mikor kihívtuk a rendőrséget, meglepő módon mindig elállt a füstölés!Nagyon valószínű,hogy jó ismerőse volt az elmebetegnek a rendőrségnél, aki mindig súgott,hogy most álljon le a füstöléssel, amíg kimennek a rendőrök. Ők sokszor csak elgurultak a háza előtt kocsival, és semmi nem történt... Pár perc múlva folytatta a füstöt. Most nem tudom,mi a helyzet ott, mert nem lakhatunk 10 éve a házunkban sajnos. De a mi tapasztalatainkból kiindulva nem sok jóval tudom biztatni a panaszost, a hivatalok semmittevését, aktatologatását ismerve... Nem tudom,milyen szabályozás van ilyen kirívó füstölésre, lehet,hogy településenként más.

2016.10.03. 07:19:58

Mikor elmegy otthonról beszórsz két vödör törmeléket a kéménybe, majd ráöntesz két vödör gyorsan kötő betont. Ennyi. Arra kell figyelni, hogy ne lásson meg senki :-)

Kicknick 2016.10.03. 09:45:41

A levélirónak agyára ment a füst. Szó szerint

Viszlát és kösz a halakat 2016.10.03. 10:21:13

@V.János78: "szinte egész évben füstölt a kéményén büdöset, ki tudja, miket égetett."

Mivel kitudjamit !tilos! égetni, így simán ki kell rá hívni a hatóságot.

Viszlát és kösz a halakat 2016.10.03. 10:22:16

@Viszlát és kösz a halakat: ja hívtátok. Akkor rá kell gyújtani a házat. A szemétégetés veszélyes üzem, bármi megtörténhet.