Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

38. Olvasói levél: Állítólag hangos vagyok

2016. november 20. 08:57 - Captain Admin

boritekuj2_1.jpgA mai levél kicsit kakukktojás a korábbi olvasói levelekhez képest, ugyanis most arról írt egy kedves levélíró, hogy őrá panaszkodnak a szomszédok (az egyik biztosan), és nem tudja, hogy valóban vele van a gond, vagy a szomszédja túl érzékeny a társasházi körülményekkel együtt járó hatásokra. Azt, hogy kinek van igaza, most is el fogja dönteni a szavazás, de az önvizsgálat már eleve dicsérendő.

A kedves felső szomszédomnak van problémája velem. Szerinte hangos vagyok és hallja ahogy káromkodok. Nem tetszik neki a vérmérsékletem. Valóban lobbanékony természet vagyok. Ha elszakad a cérna elordítom magam aztán semmi bajom. Nem ordítozok órák hosszát. Egyszer már gyámügyet is hívott ránk. Ők kijöttek, azt mondták hogy nekik hivatalból ki kell jönni minden bejelentett esethez, de ha valaki kiabál az még nem ok arra, hogy beavatkozzanak. Napi szinten veri az ajtónkat, hogy zavarja ha kiabálunk a férjemmel, vagy a gyerekkel. Mondjuk én is hallok ugyanígy másokat, de elviselem, eszembe nem jutott volna hogy én bármelyik szomszédnak megmondjam, hogyan viselkedjen az otthonában.

Kérdésem: mit tehet a kedves felső szomszéd? Van-e okom aggodalomra???

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelentse itt a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr4011975910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2016.11.20. 16:29:24

Kedves Levélíró!
Véleményem szerint az alkalmankénti veszekedés, kiabálás, belefér egy többlakásos társasház normális életébe. Az emberek mások, ki ilyen, ki olyan. Én Olaszországban láttam/hallottam olyan családi veszekedést, amikor a 3. emeletről virágcserepek ruhák poharak repkedtek kifelé, fönt a lakásban pedig ordítozott a nő. És ezt többször is tapasztaltuk abból a lakásból. :)
Viszont, ha nap mint nap és naponta többször is kiabál, veszekszik, lényegében a normálistól jóval emelkedettebb hangerővel kommunikál a lakótársaival, az szerintem már nem mondható normálisnak.
A szomszédja ajtódörömbölése sem az, de ő ezen kívül nem sokat tud tenni annak érdekében, hogy ön ne hangoskodjon. Azt javaslom, hogy ha ilyen hirtelen felindulós típus, akkor keressen valami rendszeres stresszlevezető elfoglaltságot, leginkább a futást ajánlanám, vagy mindenféleképpen valami pörgős, izzasztó, fárasztó testmozgást, ilyen nőknek való ugribugri edzést. Hamar eredménye lesz.
A másik pedig a rendszeres szexuális élet, tegyen lépéseket ez ügyben! ;) Gyerekkoromban én is két emelettel feljebbről hallgattam egy fiatal anyuka gyereknevelési praktikáit, minden nap, éveken keresztül. Ő b.szatlan volt, de futni kezdett és elhalkult, a férje csak kövérebb lett, szóval biztos, hogy a futás javított a közérzetén. :D

Hörömpő cirkusz világszám 2016.11.21. 03:34:41

Kamaszkoromban az alattunk lakó "nevelte" így a gyerekét. Majd minden délután hallottam, hogy ordítva szidalmazza, elhordja mindenfélének az alig kétéves kölköt. Este még rosszabb volt, mert a csendben sokkal jobban hallható volt az üvöltözés. Tizenhat voltam és féltettem a gyereket, hogy baja esik. Ha felnőtt lettem volna, biztos rájuk hívom a zsarukat.

A nő egyébként a férjével is "hangosan kommunikált", de lényegesen ritkábban, mint a gyerekkel.

kerdes 2016.11.21. 08:02:47

Gyanítom, hogy inkább a posztoló gyerekeit (vagy a sajátját, ugyanis nem mindenki szeretné, ha a gyerek káromkodást halljon) félti "csak" a szomszéd, hamár a gyámügyet is kihívta. Valószínű a posztoló sem gondol bele, hogy a gyerekeinek milyen stressz lehet, azt "várni", hogy vajon anya mikor lesz lobbanékony és kezd el üvölteni velük. Szuper érzés lehet....

murray 2016.11.21. 08:15:24

@Admin Kapitány: "A másik pedig a rendszeres szexuális élet, tegyen lépéseket ez ügyben! ;)"

itt az igazság. a baszatlan nőnél nincs rosszabb.

mikor panelban laktam, mellettünk visitva kúrtak a fickó előbb végzett, a csaj dühében tárgyakat vágott a közös falhoz. átordítottam hogy: "befejezzelek?" asszony díjazta..

tízes 2016.11.26. 06:03:14

De jó is lenne, ha inkább kiabálnának az alattam lakók, nem pedig bagóznának. Arra sem kelek fel, ha ütvefúróval dolgoznak a szomszédban. De a dohányfüstöt nem bírom.

Minden társasházban vannak "hangosék" és "büdösék". Van ahol ez a kettő fedi egymást.

Amikor büdöséknek szóltam, hogy büdösek, hirtelen hangosékká változva káromkodták tele a lépcsőházat.