Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

40. Olvasói levél.: Új szomszéd, új szokások

2017. március 18. 08:31 - Captain Admin

boritekuj2_1.jpgA mai bejegyzésben arról tájékoztat a levélíró, hogy a kezdetben még örömmel fogadott új szomszédai, végül nemvárt életvitellel lepték meg a mindennapokban.

Tisztelt Admin Kapitány!

Körülbelül fél éve új szomszéd költözött mellénk! Egy kicsit még örültünk is ,mert az előző nem sokat törődőt az ingatlannal és egy kicsit már elhanyagolt volt minden. Az udvart kitakarították és elkezdtek parkosítani.

Aztán kiderült mire a nagy tereprendezés ,mivel felbőgött a homokfútó motor és 5- 6 éves gyerekek köröztek az udvarban közvetlenül a mi ablakunk alatt és a ház fala mellett. Ez a nyári hőségben nyitott ablaknál azzal járt, hogy a lakásunk feltelt kipufogó füsttel miközben mi dolgoztunk napközben.
A zaj, a füst és természetesen a gyerek visítozás ami a motorozáshoz való jogért folyt a pihenésünk kárára ment. Tűrtük és ablak bezárással védekeztünk. Egyszer csak csend lett bedöglött a motor. A fűtési szezon beálltával megindult a második kálváriánk. A falunk szomszédságában alakított ki fatárolót és a mi ablakunk alatt vágja most már egész télen a fát. Én elhiszem,hogy fűteni kell, de hogy mindig csak annyi fát vág amennyit eltüzel az nap és azt is lehetetlen időpontokban az már kicsit sok.Történik a favágás este 21 órakor,de a legszebb mikor vasárnap reggel hajnali 5-órakor állt neki zuhálni. A vágni való fa is mindig az éjszaka leple alatt jön az udvarba ami kocsi ki és behajtással jár annak minden zajával. Ma a feleségem nem bírta tovább és megkérte , hogy szombat délután kedvéért kicsit távolabb vágja a fát a házunk falától. Teljes felháborodás részükről, a nő zaklatásért felkíván jelenteni minket, mert mi nem hagyjuk élni őket! Hát röviden ennyi!

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelentse itt a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr4312347509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.R. Ewing 2017.03.18. 22:34:45

Kutyák, amik éjjel-nappal ugatnak az nagyobb gáz.

Netuddki. 2017.03.18. 22:35:40

"A vágni való fa is mindig az éjszaka leple alatt jön az udvarba"

Ez a kulcsmondat. Lopják?

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.03.19. 00:02:43

Tényleg, miért nem hagyjátok élni őket?

Nevoeiro66 2017.03.19. 01:39:11

senki nem fog igazat adni nektek.

ebella 2017.03.19. 03:27:03

Talán ki kellene hívni a rendőrséget, ha valaki ilyeneket és ilyen időpontban tesz. Tapasztalatom, kijönnek és hatékonyan intézkednek. Ha nem először kell kijönniük, akár ötvenezerre is megbüntetik a csendháborítót. Oszt meglátjátok ki bírja tovább idegekkel és anyagiakkal! Miért kéne eltűrni mindet, egy folyamatos hangoskodó szomszédnak? Ha nem megy szép szóval, hát ki kell kényszeríteni. Lehet.

nyerafidesz 2017.03.19. 05:32:11

Birtokháborítás miatt fel kell jelenteni a jegyzőnél! Van egy jogszabály arra nézve, hogy hány dB az a zaj, amit nem szabad túllépni. Ez a nappali és az éjszakai órákban némileg eltér egymástól, általában az önkormányzatok szabályozzák.

bukszindeksz 2017.03.19. 06:36:10

Borzasztó helyesírással lejegyzett mese.

ebella 2017.03.19. 07:07:51

@Sándor Tury: A birtokháborításnál te fizetsz az eljárásért előre és nem biztos, hogy eredményes, ha nem akkor mennek ki mikor éppen zajong. Ha a rendőrt hívod ki mikor zajong csendháborításét, akkor az eredményes lesz és ő fizet.

bukszindeksz 2017.03.19. 07:44:33

@Könyveslány: Ha már valaki kitalál egy ilyen sztorit, legalább írja le rendesen, hibák nélkül.

what.the.fuck 2017.03.19. 08:06:15

legy kreatív es ott vágj vissza ahol a legjobban faj nékik. én családi házban lakom es 10 ev alatt minden szomszédot be kellett fenyíteni valami miatt mert le szartak a másikat.
aztán megmutattam nékik milyen amikor én szarok bele az életükbe...azota van nyugalom es tisztelet.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2017.03.19. 08:34:43

@bukszindeksz: Szia! Mi utal arra, hogy kitalált story ami a levélben érkezett?

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2017.03.19. 08:35:19

@what.the.fuck: Saját tapasztalat is, gyakorlatilag csak ez működik.

ebella 2017.03.19. 08:41:37

@Admin Kapitány: Én is sajátot írtam. A második ötvenezres bírság után nem zajonganak többé.

bukszindeksz 2017.03.19. 08:54:17

@Admin Kapitány: életszerűtlen, túlzásoktól hemzsegő, végtelenül egyoldalú tálalás, a fogalmazás (és a már felhánytorgatott gyenge helyesírás) minősége, amely az író szerényebb mértékű intelligenciájára utalnak.
Ez mind együtt arra enged következtetni, hogy a sztori erősen sántít, vagy akár teljesen a világgal folyamatosan harcban álló, saját jelentéktelenségét feldolgozni képtelen levélíró szegényes fantáziájának terméke.

solo 2017.03.19. 09:46:15

@bukszindeksz: A hejjjesìràs mijatt eletszerutlen? :))) Hù, de beköltöztetnèlek kicsit egy ilyen szar szemèt bagàzs mellè, hidd el, leszarnàd ki, hogy adja tudtàra a vilàgnak, csak szüntessèk meg azt az àllapotot, amitôl mnden jobb èrzèsû ember làbfeje ökölbe szorul! Mondom ezt ùgy, hogy közvetlen rokon melletti fekete sereg kb ugyan ezen mòdon èl, mint a cikkben ismertetett ,,csalàd" talàn annyi különbsèggel,hogy nincs pènzük quadra. Persze ez hoz magàval màs nyalànksàgokat, mint pl nyàr èjjszakàn jò kis szigetelès ègetès a lopott rèzkàbelrôl, auto bontàs az udvaron, szigorùan èjjel, stb.. Hogy mit!? Rendôr meg jegyzô? Meg csendhàborìtàs? A rendôr màr ki sem jön, a jegyzônek korlàtozottak a lehetôsègei, meg amùgy ô vagy a polgàrmester is fèlig meddig fajtabeli, ùgyh megèrtôek a csalàd megèlhetèsi problèmàival kapcsolatban. Az àram, vìz szolgàltatò k hagyjàk rajtuk a több èves/ szàzezres kifizetetlen szàmlàkat, mert nem tudjàk behajtani rajtuk. Hogy szomszèdkènt hogy viselkedj velük? Hàt ez egy nagyon jò kèrdès,mikor te azèrt mèg ott akarsz èlni egy darabig meg van kèt gyereked is,akit nem lenne baj,ha csak te vàrnàl otthon ès nem a csalàd tagjai a sarkon!

gigabursch 2017.03.19. 09:59:57

Jelentsd fel (köpd be) a NÉBIH-nél, hogy alighanem mindenféle irat nélkül hozza a fát, azaz a tűzifa nem felel meg a faanyagkereskedelmi-láncra vonatkozó előírásoknak!

solo 2017.03.19. 10:06:37

Ezek csak a kirivò dolgok, a folyamatos fennhangon valò ,,kommunikàciò" az alap, a nyàron 2 hetente rendezett zenès csalàdi összejövetel , rosszarcù rokonokkal az alap, a kerìtèsen àtdobàlt dolgok/szemèt az alap, ha szòlsz neki megfenyeget. Ez szintèn alap! Ezt meg màr többek közt a sajàt szomszèdsàgunk szokàsaibòl szemlèzgettem. Ha valaki azt gondolja, hogy ezen tartòsan segìt a feljelentès vagy a jegyzô, az nagyot tèved, ràadàsul attòl mèg kialvatlanul megyek màsnap munkàba, mert tudom,hogy az èjjszakai buli miatt megtehetem a feljelentèsem.

Duplaxiii 2017.03.19. 10:16:14

A történet ismerős, de vidéken jellemzően nem az érkezők a hibásak!
A szemben lévő ház hátsó kertrésze (dupla telek, két párhuzamos utcára nyílik) évtizedek óta üresen állt, az ott lakó két (helyi) szomszéd megszokta, hogy a házaik között egy kb. 300 nöles üres és csendes rész van.
Pestről kiköldöző család megvásárolta az ingatlant, úgy 2 évig a (nekik) hátsó részt nem használták, jóban voltak mind a négy falusi családdal.
Aztán elkezdték rendezni a területet (jött a második baba) és lett hinta, homokozó és egy - még az ingatlan felén egy kis sütő pár székkel, sátorral, de még arra is ügyeltek, hogy az a szomszéd tűzfalához épüljön, ne zavatják őket.
Egyszer egy szombati (!!!!) kerti parti volt, mi is résztvettünk rajta, úgy 10 ember és 3 gyerek lehetett jelen.
Délután (!!!) 5 óra felé (!!!) indult a botrány, a udvar felé néző ház tulaja elkezdett átkiabálni, hogy hagyjuk abba, mert ők pihenni akarnak.
Próbáltuk elmagyarázni, hogy szombat és délután és magánterület és nem valami zajos esemény, max. átlagos beszélgetési hang és gyerekek öröme a hintán, de kezdett elmérgesedni a helyzet, már összeállt a szomszéd komplett és ment a fenyegetőzés.
Az indok:
Ők mindig itt laktak, itt mindig csend volt, ők korán fekszenek, mert reggel mennek a szőlőbe melózni. És az új szomszéd alkalmazkodjon vagy menjen el!
Az egészet videóra vettem, mert nem hittem el, hogy a régiek hétvégén fúrhatnak, faraghatnak, meget a motoroskapa, a kerítésre kiakasztott szokolrádióból a déli népzene, de egy család és gyerekei hétvégén délután nem élvezhetik a saját tuljadonukat!
A szomszéd azt hitte, hogy nyer, mert a feleség testvére volt a rendőr a faluba, az önkormányzatban is rokonok dolgoztak.
Nem nyertek!
A betelepült család megosztatta a telket, épített a másik végére egy egyszerű házat és KIADTA egy sokgyerekes CIGÁNYCSALÁDNAK!

zuulululu 2017.03.19. 11:09:33

"betelepült család megosztatta a telket, épített a másik végére egy egyszerű házat és KIADTA egy sokgyerekes CIGÁNYCSALÁDNAK!"

Persze...birom az ilyen legendákat :D
Nem tudtak szombaton bulizni ezert tönkretették a többi napot is sajat maguknak (is)
Menjek mar a baromsagaiddal...

solo 2017.03.19. 11:11:05

@Duplaxiii: A random vidèki bunkò meg az èveken keresztül zajlò, èletvitel szerû szomszèd gyötrès az kèt külön kategòria! A cikk az utòbbiròl szòl. A különsèg talàn annyi, hogy a bunkòt van esèly meggyôzni a sajàt igazadròl. Vagy,ha neked nem sikerül,majd hallgat a rendôr rokonra. A posztban vagy az àltalam emlìtett szomszèdoknàl nem hasznàlnak a szavak, a pènzbìrsàg ( amùgy nagyon elmès volt aki ezt fentebb emlìtette.. ha nincs mibôl, hogy hajtjàk be rajtuk az 50 ezreket!? Elàrulom, pont leszarjàk,ha ilyesmivel fenyegeted ôket! ) , de mèg a szomszèdba telepìtett ugyan olyan putri bagàzs sem!

zuulululu 2017.03.19. 11:17:46

@what.the.fuck: "10 ev alatt minden szomszédot be kellett fenyíteni"
Pl?

haragatya 2017.03.19. 12:22:45

@bukszindeksz: Attól, hogy tele van helyesírási hibál nem törvényszerű, hogy kamu a sztori.
Nekem is vannak ilyen ismerőseim, akinél hasonló a helyzet.
Sőt, még nálunk is van ilyen szomszéd, aki szombat halynali 4-kor kezdte betondarabokkal megtölteni a konténert, és amikor rákérdeztem, hogy ezt komolyan gondolja-e, azt mondta, hogy ezt sürgössen kell megcsinálni. De komolyan hajnali 4-kor?, persze felverte vele az egész környéket és a gyerek is felébredet.
Természetessen annyira volt sürgős, hogy a mai napig ott a konténer. stb.

Sunny Days 2017.03.19. 12:32:09

nem értem, mi kifogás lehet a favágás ellen, ha valóban csak egy napi mennyiséget vág fel az a szomszéd mindig, akkor az mégsem tarthat olyan sokáig, hogy érdemes legyen balhézni miatta
az meg, hogy kinek mi számít éjszakának, nagyon is eltérő, aki a pacsirtákkal szeret kelni, annak már este hatkor is éjszaka van, de télen a sötétség miatt már akár délután négykor is
nevetséges azon is pörögni, hogy éjszaka behajt egy autó a portára, hát nehogy már egy hisztis szomszéd szabja meg, hogy mikor állhat be az autó és meddig maradhat
bárhol éljen az ember - hacsak nem remeteként mindenkitől távol - a többiekhez való alkalmazkodási képesség fontos, különben megpukkad mérgében
az egész napos quad-ozás - ha igaz - viszont tényleg gáz, az nem udvarra való a zaj és a kipufogószag miatt

what.the.fuck 2017.03.19. 12:47:29

@zuulululu: hosszú..a lényeg hogy szörnyű es nem vart események történtek a szomszéd királyságokban. kiszaradtak a növények...megdoglottek a kutyák. furcsa zajokat hozott a szél. es akkor be köszöntött a béke. O_O

salamander 2017.03.19. 16:49:20

Általában helyi önkornányzati (csend) rendelet szabályozza a napi zajongást, munkavégzést.
Szubszidiáriusan pedig ott van a Ptk. a szab.sért. törvény végső esetben pedig a Btk. garázdaság vagy más különös tényállása.

salamander 2017.03.19. 16:56:42

@solo: nagyon szépen csendesen lehet tárgyi bizonyítási eszközöket gyűjteni (elektronikus adathordozóra) stb.
Amikor ez félreérthetlenül, bizonyíthatóan összeált: akkor szépen lehet menni az illetékes járási ügyészségre.

solo 2017.03.19. 18:05:22

@salamander: Folyamatos a jelzés a helyi jegyző, önkormányzat felé. Évek óta nem történik semmi. El lehet felejteni a jogot meg a törvényeket, amikor vannak,akikre nem vonatkozik, vagy vannak, akik nem akarják érvényre juttatni ezen törvényeket!
Milyen bizonyítékot kéne gyűjteni és hogyan? Menjek oda, mikor kábelt éget este 11-kor, hogy hadd csináljak már egy közeli képet a tűzről, minek füstjével épp tele a házunk? Vagy hadd menjek már be az udvarra, kicsit közelebb a roncs autóhoz, amit épp bontotok, mert takar a ház a tiszta videó elkészítésében? Vagy csak diktafon a zajongás hangjairól? Mikor egy este 3-szor híják ki a szomszédok a rendőrt, akkor a rendőr is hallja, miért kéne még nekem is bizonyítékot gyűjtögetni??
Akik ilyeneket írnak megoldásnak, biztosan nem találkoztak még ilyen problémával. ez csak okoskodás, a valóságban sehová se vezet. A hatóság semmit nem tesz, mert nem akar problémát és neked sem ajánlatos nyíltan konfrontálódni egy 20 tagú családdal, mikor az épp elkészült új házadban lehúznál még pár évet. (csak sajnálatos módon amikor megveszed a házad, még sehol sincsenek ezek a szutykok, mire felújítod, ráköltesz egy vagyont, beköltöznek a szomszédba és kezdődik a kálváriád..)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2017.03.19. 18:05:42

Magyarországon mindenki flexel, van egy szar kínai riasztója ami amúgy senkit nem riaszt el, legkevésbé a betörőt, de random megszólal bármikor, van kibaszott kutyája, bagzómacskája, bömbölő zenedoboza stb. Egy bunkó nép vagyunk sajnos. Műkörmös lotyók és pufidzsekis, köpcös kis gecik országa.

salamander 2017.03.20. 10:56:58

@solo: Sajnos, értem a helyzetet. Sok ilyet láttam, és elismerem, hogy "normál" jogi eszközökkel nem könnyű orvosolni. Az sem hozhat végleges megoldást. Megoldás a helyi ügyészségre küldött feljelentés, mert azok általában felkészültebbek, erősebb a jogi ismeretük és ha felőlük érkezik az utasítás a rendőrségre, akkor azt komolyan veszik. Ha te bejelentgetsz, nekik ezt azt nem sok minden történik, mert
1. rontja a statisztikát,
2. általában ezek a kis tárgyi súlyú bűncselekményeket szabálysértéseket elkövetők valamilyen személyes segítői (besúgói) viszonyban vannak a részletes helyismerettel nem rendelkező rendőrséggel. Megjegyzem, hogy a "helyi segítőkre" nincs törvényi alap, de kényszerűségből így szokott lenni.