Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

41. Olvasói levél.: Kutyaugatás 0-24

2017. március 25. 07:00 - Captain Admin

boritekuj2.jpgAz alábbi levélben arról olvashatunk, hogy egy olvasónk miként próbálta a jogszerű és hivatalos utat követve, megkeresni a megoldást az életét megkeserítő problémára.
Üdv!

Szóval a probléma a következő. Eleve zűrösen viselkedő család, rendszeres káromkodás a keményebb fajtából, amit bőven kiskorú gyerekeinknek is el kell szenvednie. Ők előtte ilyen nem is hallottak, nem is értik, hogy beszélhet két szülő így egymással? Már ez eleve felháborító.

Amiért írok az, hogy a kutyájuk rendszeresen éjfél környékétől napfelkeltéig egyfolytában ugat. Egy percre sem áll le, nincs szünet. Állatvédő szerint a kutya tartása vezethetett ide, látszik, hogy megfélemlített, tenni nem tud semmit, nincs megkötve. Az önkormányzat részéről beadhatok valamiféle birtokvédelmi kérvényt, amiben az én összes adatom szerepel, de garantálni nem tudnak semmit, ráadásul megsúgták, hogy mivel kisebbségi az illető család, nem is fognak lépni, ugye értem mit váltana ez ki? A kutyára vonatkozólag megkérdeztem a csendháborítást, mosolyogtak rajta. Néha a többi szomszéd hallom kiüvölt, hogy hallgattassa már el a kutyáját, de nem történik semmi.

Vajon a gazda egész családja süket, hogyan tudnak ők aludni? Nos akkor mit lehet itt tenni? A tulaj ugyan kinéz csengetésre, de ha a szomszédok azok, már csapja is be az ajtót. Mit lehet itt akkor tenni? Természetesen egy kutya a zajokra reagál, normális esetben ugat 4-5 percet és vége. Ez a feladata. De itt szó szerint órákon keresztüli folyamatos ugatásról van szó. Még valami: próbáltam a rendőrségen is, elküldtek az önkormányzathoz. A kör bezárult.

Köszönöm, ha elolvassák: Tibor

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelentse itt a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr1712368485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fossilhunter 2017.03.25. 17:49:58

Két dolgot tudok javasolni. Az egyik, ha közvetlen szomszéd és ha a saját kerítésed választ el a kutyától, akkor preparákd meg, hogy áttudjon jönni hozzád, majd ha átjön, akkor hívod a gyepmestert, költséget generálsz neki, illetve akkor nekik kell megoldani a kutya elzárását. Ba van oltva/jelentve/chipelve? Sztem nincs, tovabbi koltseg.
Vegso esetben zsenle fagyállóval perparálva, de ez nagyon csúnya megoldás.

Nekem is sajnos volt hasonlo gondom, en a koltseg generalos trukkel tettem pontot a tortenetre, nem birtak a rengeteg bunteteset es egyeb koltseget, a kutyat menhelyre beadtak.

fossilhunter 2017.03.26. 17:05:48

@ZiZiZi: Kurvára nem vagyok büszke, viszont tisztában vagyok azzal, hogy sajnos milyen lehetőségei vannak valakinek, akinek ilyen szomszédja van.

Birtokvédelem még akkro sem menne, ha foglalkozna vele az önkormányzat, mert azt 10ből 9szer elutasítják, nagyon nyűgös dolog.

Nyilvánvaló, hogy az emberrel nem lehet mit kezdeni, mert a kommunikáció nem működik.

Akkor mi működik ami hivatalos? Nos az, ha a kutya átjön konkrétan, mert arra nem csak birtokvédelmet lehet kérni, de az már állattartási szabályok megszegése. Az ilyen primitív emberekkel csak költségek közvetlen generálásával lehet szótérteni.

Vajon, ha egy félős, vert kutya menhelyre kerül, azzal jobban jár? Ha lehetséges szocializálni, akkor igen.

Nyilván az utolsó megoldással is bajod van, és azzal nekem is, ezért írtam, hogy csúnya megoldás.

No, de zizizi, mesélj, neked milyen ötleted van, a probléma rendezésére? Mert ha nincs semmi épkézláb, a földtől nem elrugaszkodott, akkor tisztelettel megkérlek, hogy menj a picsába a beszűkült látásoddal, ha már nem tudsz a dolgok mögé látni.

fossilhunter 2017.03.26. 20:47:40

@ZiZiZi: :) felőlem annak hívsz aminek akarsz, de továbbra sem látok semmi általad javasolt megoldást, és én vagyok habzószájú, holott te estél nekem fikázva? Picicica, te nem ezen a földön élsz

szamaritánus 2017.04.01. 11:11:21

@fossilhunter: te gyáva szar, miért nem a cigányt mérgezgetnéd? mert ő védkezne is?

SarahConnor 2017.04.18. 10:40:44

Nekünk is volt ilyen kutya a szomszédban. Semmit nem tudtunk tenni, mindenhonnan elküldtek minket. 12 éven keresztül viseltük. Szerencsére a kutya egyszer megszökött, a szomszédok esdekelve kérték, hogy szóljunk, ha látjuk (párzási időszak volt, gondolom, a hormonok szólították el a blökit). Én láttam, alig 2 sarokra a háztól, de nem szóltam a gazdiknak. Nem is lett meg soha, mi meg azóta tudunk aludni.
Csúnya dolog? Igen. De ha senki nem hajlandó segíteni, vagy megoldást ajánlani (hatóságok, önkormányzat...), akkor megsegítem magam. Ez van.