Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

44. Olvasói levél: Buliműhely

2017. augusztus 05. 18:02 - Captain Admin

boritekuj2.jpgA mai olvasmányban abba tehet betekintést az olvasó, amikor egy szomszédnak nem csak egy, hanem több kifejezetten zavaró, életvitelszerű tevékenysége is van. A blog nyelvezetére lefordítva a többfrontos támadást olvashatjuk ki a leírtakból.

A dolog ott kezdődik, hogy a varos egyik legnívósabb lakó pihenő övezetben élünk, és a szomszéd itt üzemeltet egy karosszériát, amiben reggel 8-tól este 7-ig flexelnek és kalapálnak nyitott ajtónál. Ezt mar 17 éve viseljük, szép szó ezen már régóta nem segít, de balhét eddig nem akartunk csinálni belőle, jobb a békesség. Az elmúlt 4-5 évben romlott a helyzet, mivel a tulaj elvált a feleségétől és magára maradt a ház amit ide építtetett a karosszéria mellé, aminek a terasza szerencsére pont a mi házunkra néz.

Egy 17 és egy 18 éves gyereke van akik előszeretettel hívják ide a barátaikat és valamiért napközben nem tudnak röhögni vihogni meg kiabálni csak éjfél után. A lánya még a jobbik eset, mert az ő barátai csak az előbb említetteket végzik, de amikor a fia hívja ide a 80 as IQ-val sem rendelkező barátait, na akkor aztán beindul az ordibálás, a dobálás, a kiabálás, rombolás, hányás, meg minden ami a csövön kifér. A srác már megígérte, hogy nem rendez több bulit, amit aztán elfelejtett legutóbb, a lányuk is össze vissza beszel meg hazudik, az apjának azt állítja, hogy mi vagyunk a hangosak meg a rossz fiúk, és mivel ő sosincs otthon, máshol lakik, ezert ő neki hisz.

Legutóbb bankettet rendeztek ide, amit legjobb tudomásom szerint étteremben szoktak tartani, és nem hajnali 5-ig tart, akkor is átmentem szólni, hogy egy kicsit legyenek halkabbak, 20 percig azok is voltak aztán ugyanúgy ordibáltak utána. Többször is szóltunk mar nekik, magasról lesz***ak. Rendőrt is hívtunk legutóbb az sem segített. Amikor a fiú bulit tart, és szólunk nekik, hogy ne ordibáljanak, visszakiabálnak, hogy ez itt a buliház, és hogy a kurva anyánkat. Mivel az illető édesapa vállalkozó, ezert láthatóan nem érzi szükségességét annak, hogy figyelembe vegye a körülötte élőket, vagy hogy megfegyelmezze a gyerekeit, hiszen nekik mindent szabad...

Az utcában 4 házzal arrébb is hallani amikor itt buli van. Elköltözni nem akarunk hiszen már hozzánk nőtt a telek és a kert, feljelentést nem akarunk tenni, de azt hiszem muszáj lesz, ezt több felvétellel is alá tudnánk támasztani, és a szomszédok is bizonyíthatják. Érthetetlen, hogy egy ilyen helyen, hogyan lehet egyáltalán karosszériát üzemeltetni, és még este is hangoskodni mellette. Ékezetet sajnos nem tudok írni, ezért elnézést kérek, és lehet, hogy a levél is egy kicsit elkapkodott, hiszen ilyenkor felmegy a pumpa, de azt hiszem 50%-ban leírtam az itt tapasztaltakat, de lenne meg bőven mit írni...

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelentse itt a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr1112722068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wrstjnethn 2017.08.07. 10:36:12

"üzemeltet egy karosszériát" Ha ez egy karosszéria lakatos műhely, akkor én az önkormányzatnál érdeklődnék, vagy a cégjegyzékben néznék utána, van-e erre engedélyük. Ha van, akkor videófelvétel + hivatalos zajmérési jegyzőköny az alapja az önkormányzati panasznak, feljelentésnek, stb. A másik megoldás egy jó irányzott gyufa a nyitott ablakon keresztül...

Netuddki. 2017.08.07. 11:37:43

Az első bekezdés után azt írtam volna, hogy örülj nem kocsma van a szomszédodban, de végigolvasva inkább csendben maradok.

A karosszériás problémával nem tudom mit tehetnél, talán 17 évvel ezelőtt kellett volna. A másik esetben meg minden alkalommal bejelentést kell tenni a rendőrségen, dokumentálni, aztán ügyvéd és birtokvédelmet kell kérni a jegyzőnél.

Még annyit, hogy a katasztrófavédelem ellenőrzi talán ezeket. Elég szigorú környezetvédelmi előírások vannak manapság, amit lehet csak úgy tudott a szaki teljesíteni, hogy lefizette az ellenőröket.

efi 2017.08.07. 11:41:43

Ahhoz képest, hogy nem tud ékezeteket írni, elég sok van.

Prosectura3 2017.08.07. 12:15:37

@efi: És elég sok nincs :-)

Niki0214 2017.08.07. 12:22:49

Ne szórakozzatok már!Alap,hogy mindent meg kell tenni ellenük,feljentés,önkormányzat,bejelentés,minden,ami lehetséges.Nem kell azzal foglalkozni,hogy mit szólnak,meg csöndben maradni,én minden alkalommal kihívtam a rendőröket a felső szomszédomra,amikor bulit rendeztek,nem is rendeznek azóta sem.Meg is büntetik őket,főleg ha többször is kijönnek és továbbra sem maradnak csöndben,nem áll le a buli,sőt nálunk az egyik alkalommal úgy volt,hogy akinek nem oda szólt a lakcímkártyája,azt el is kísérték szépen,hogy valóban vége legyen a bulikának.Merjetek lépni,nem hinném,hogy utána kövekkel fogják dobálni a házat....

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.07. 12:33:48

Ilyen esetekben csak az agresszív fellépés segít.

Én az ilyesmit artikulálatlan üvöltéssel, vérben forgó szemmel és heves kézmozdulatokkal oldom meg. Ilyenkor a szomszéd megijed, s visszafogja magát, mint a kisangyal.

Peetee 2017.08.07. 13:10:49

Az első két mondatban meg is bukik a történet: 17éve él a "varos egyik legnívósabb lakó pihenő övezetben". Nem tudok olyan európai várost (nem csak magyar), ahol 17 éve (!!!) nem volt olyan infrastruktúra-fejlesztés és település-fejlődés, amikor új családi házak épültek és az addigi no.1 csilli-villi, újgazdag utca visszacsúszott a második helyre. Mindenhol folyamatosan épülnek a "lila akác közök", Ráadásul roppant kíváncsi lennék, hogy valójában mennyire volt az az utca a helyi Beverly Hills éppen 17éve, ha az első perctől kezdve egy maszek karosszériás műhely nyomja az ipart ott. Én valóban egy új parcellás helyre költöztem 7éve, és már most sem miénk a legszebb utca a városban...sőt. Csak simán szépek vagyunk, nekem ez is elég...

videki gyerek 2017.08.07. 15:08:35

Amennyiben ez a karosszeria uzemeltetes, valami muhelyt jelent, akkor kapasbol ellenoriztetni kene, hogy az adott helyen van e joga ilyen tevekenyseget folytatni. Mert szinte kizart, hogy ilyen ipari tevekenyseget lakovezetben vegezhetne torvenyesen. Ezenkivul rendszeressen ki kell hivni a rendorseget. Szerintem ez semmivel sem kellemetlenebb, mint eveken at turni az oruletet.
Es hat vegso esetben 3 meteres zajvedo keritest kell epiteni. Persze ez draga, de meg mindig jobb mint, evekig turni es megorulni.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2017.08.07. 21:41:09

A probléma lényegét abban látom, hogy 17 évig nem zavart a szomszéd ténykedése, most pedig igen. Gyakorlatilag ő könnyen hiheti azt, hogy az életvitelével egyáltalán nem zavar senkit. Most ha szólni fogtok nekik, akkor joggal mondhatja majd, hogy ha eddig nem zavart, akkor most miért jössz ide kötözködni?! És valamennyire igaza van.

1. Beszélni kell vele.
2. Erélyesebben kell vele beszélni, ha az 1. pont eredménytelen, valamint kilátásba helyezni egy komolyabb konfliktust (bejelentések, feljelentések stb), ami biztosan nem használ neki.
3. Válaszcsapásokkal több fronton visszatámadni.

Fikalnyik Eugén 2017.08.13. 15:06:00

"Elköltözni nem akarunk hiszen már hozzánk nőtt a telek és a kert"

Ez a mondat jusson eszedbe majd az onkológián is kemó előtt...

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.08.20. 10:16:08

@Fikalnyik Eugén: Nem hinném, hogy attól valaki rákot kapott volna, mert a szomszédban flexelnek, vagy buliznak.

boundary 2017.08.30. 14:32:59

@onlajnok: Ideileg teljesen ki lehet készíteni egy embert ilyesmivel.
Az én szomszédom 3 évig illegális autószerelő műhelyt csinált a garázsából A szerencsétle zseninek ráadásul nincs is legális kocsikapuja), és ÉJJELre kértek havertól gépeket, amivel átlag éjfél- hajnali 3 -ig úgy dörömböltek, hogy ugrált az ágy alattam, gyerekem nem tudott nyugodtan aludni. Ezt ál. 2-3 naponta.

Intézkedtem, azóta is a muszlimfajzat szomszédnőnek áll feljebb, nagy pofával.