Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

51. Olvasói levél: Kutyafarm

2017. november 05. 16:57 - Captain Admin

boritekuj2.jpgA mai bejegyzésben kiderül, hogy van új a nap alatt, ugyanis ehhez a problémához hasonló levél még nem érkezett. A levélíró az egyik kutyatartó szomszédjáról panaszkodik, és az általa előidézett lakhatatlan körülményeket írja le.

Kedves Szomszédháború blog!

Abban a reményben írok levelet, hogy talán kapok megoldást a problémámra, ami igazából nem csak az én problémám, hanem a környékünkön élő több tucat családé is. Egy völgyben élünk, aminek a két oldalán vannak a lakóházak, és itt él egy család, aki az igen nagy telkét arra használja, hogy kutyákat tart otthon. Kb 40-50-et!

kutyafalka.jpg

Ennyi kutya azzal jár, hogy állandóan ugatnak, nincs szünet, a hangerő pedig arányosan annyival zavaróbb, mint egy kutya esetében. Nappal mindent és mindenkit megugatnak, ha az egyik elkezdi a többi folytatja, éjjel pedig a közeli erdőben arra tévedő vadállatok ingerlik a kutyákat. A völgy adottságai miatt mindannyian azonnal értesülhetünk arról, ha a kutyák észrevettek valamit. Nyáron lehetetlen átaludni egy éjszakát nyitott ablakokkal, ha jobban rákezdenek, akkor az udvaron telefonálni sem lehet a zajtól.

Próbáltunk hivatalos úton tenni az ellen, hogy gyakorlatilag egy kutya menhelyet üzemeltetnek egy lakóövezetben, de a hatóságok nem találtak kivetni valót, ugyanis a kutyánként szükséges előírt terület rendelkezésre áll a telken ennyi kutyának is. Fel nem foghatom, hogy egy család kedvtelése hogyan lehet felsőbbrendűbb több tucat család jogától a pihenéshez. Bármilyen javaslatot örömmel fogadnék!

Válaszukat köszönöm!

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelezze ezen az űrlapon a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

124 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr9413185918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 08:16:06

@midnightcoder2: a kutyulimutyuli sokkal cukibb mint a büdösdisznó, ráadásul nem is olyan menő kutyacombot enni mint füstöltsonkát.

Dinkainka 2017.11.06. 08:24:14

@furious ewok: Nem lehet szabályozni a tartható állatok számát. A fidesz eltörölte ezt a törvény, ha az állattartásra vonatkozó szabályozást betartják, akár 1000 kutyát vagy tehenet is tarthat!

murray 2017.11.06. 08:25:44

nálunk is ez van. a tulaj reggel 5kor elmegy kibassza a kutyát a hidegbe az meg ott üvölt amig a barom haza nem jön. én meg erre ébredek.

a másik amikor kutyát visznek az utcában akkor végig üvölt az összes dög. az a kiba. állatbuzi világot, azt.
köszöntem. :-)

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2017.11.06. 09:01:26

Jó reggelt!

A 3. opciót, ami akár a kutyák életébe kerülő megoldást jelenti, én tettem bele a szavazás egyik kérdésébe, mint az egyik (ha nem az egyetlen) gyakorlati megoldást is jelentő opciót. Én mindig is állatbarát voltam, nincs gondom sem a kutyákkal sem a macskákkal, de sajnos nagyon sokszor azt látni, hogy a kutya gazdája nem áll messze a (semmire meg nem tanított) kutyája szellemi képességeitől.

Véleményem szerint a kutyatartók kb 10%-a nevezhető felelős kutyatartónak, ennyien vannak ismeretében a saját kutyájuk igényeinek (pl mozgásigény, területigény) képességeinek (kettéharapja a villanyoszlopot is ha olyanja van) és fontos nekik a kutyájuk megfelelő tartása, és ezt meg is tudják valósítani a gyakorlatban. A többi egy teljesen irracionális döntés eredményeként lett kutyatartó, holott teljesen alkalmatlan arra, hogy kutyát tartson, neveljen. Itt lehetne írni példákat a kis panelban tartott dán dogokról vagy egyéb nagytestű kutyákról stb, ezek az emberek nem normálisak, mentálisan nem egészségesek, a kutya nekik csak eszköz valamihez, ami még azt is megéri, hogy a kutya 3x akkora alkalommal telefingja a lakásukat mint az egész család együttvéve.

A 10% felelős kutyatartó kivételével alapvetően 2 féle kutyatartó embertípust látok. Az egyik a nők, akik szinte kivétel nélkül magányosan élő lelki toprongyok, fogalmuk sincs a saját kutyájukról és annak szükségleteiről, igényeiről. Arra tartják, hogy ne egyedül legyenek, legyen valaki, akit lehet szeretni és viszonozza is azt. Ezen kívül csak a minimális mértékben viszik le elvégeztetni a dolgát, futtatni ünnepekkor sem, mert nehogy elszaladjon mert akkor ki fogja elkapni, és különben is, ő sem szokott futni.
A másik főbb csoport a férfiak, a balfasz férfiak, akiknek az életükben semmire nincs ráhatásuk, befolyásuk, sem tekintélyük. Vesznek hát egy kutyát, így már van kinek parancsolni, lehet mutatni az utcán a kutyának ordibálás közben mennyire belevaló férfias férfiak. Ezért szeretik pl a 30 kilós gyerekek az agresszív természetű és masszív felépítésű viadalokra alkalmas kutyafajtákat, mert egy esetleg két póráz és szájkosár nélkül sétáltatott ilyen kutyával nem kel tartani az első szembejövő pofonjától, vagy kötözködésétől.

Amikor beszélgetés szintjén rákérdeztem kutyás ismerősöknél (nem a felelős 10%), hogy miért szájkosár nélkül sétáltatja a mozgásigényes zavarodott és mindennek neki menni akaró amsaffját vagy a német juhászát közterületen gyerekek között, akkor azt válaszolja, hogy mert neki nem kell, és az ő kutyája nem olyan! Mindezt úgy, hogy a nevére nem hallgat a szerencsétlen kutya. Ez amúgy, hogy "AZ ÉN KUTYÁM NEM OLYAN" ez minden kutyás-nem kutyás beszélgetésnek vége, amikor elfogynak a kutyás érvei, és be kellene ismernie, hogy ő bizony alkalmatlan a kutyatartásra is, ugyanúgy mint, az élet többi más területén is kudarcot vallott. De ezt beismerni nagyon nehéz lenne, hiszen kutyát tartani mindenki tud (szerintük) hiszen csak enni kell adni neki és levinni pisilni kakilni, és megtanítani neki a nevét.

Ezeknek a következményeit szokták megunni a hónapokig vagy évekig az ilyen idióták által teleszaratott közterületeket, vagy a véget nem érő kutyaugatásokat, és lemérgeznek a faszba egy fél utcát vagy lakótelepet. Én sem gondolkodnék sokat a megoldáson.

A levélíró megpróbált hivatalos utat említett, gondolom előtte beszélt is az illető szomszéddal. A lemérgezés drasztikus, de kétségtelenül eredményes. A petárdázás is megoldás lehet, de csak hosszabb távon. Kérdés persze, hogy a kutyák gazdáinak számít e annyit a kutyák jobb életkörülménye az esti petárdadurrogtatáshoz képest, hogy a kutyák számának lecsökkentésére adják a fejüket. Kétlem. Sajnos ebben az esetben pedig vagy a hosszútávú és módszeres pereskedés, jogi úton történő folyamatos támadás, de ez hosszadalmas, és brutál költséges. A többi megoldás (petárda, nagy teljesítményű ultrahangos eszköz, mérgezés) bár állatkínzásnak minősülhet ha lesz tettes, de a legtöbb kutyásra sajnos még így sem biztos, hogy lehet hatni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.11.06. 09:02:43

@karandash: Csak fussunk össze, megetetlek a kutyáimmal!

@murray: Inkább örülj a pár perc csendnek és szunyókálj! Én fel sem ébredek a kutyaugatásra. Amelyek pedig velem alszanak, azok kussban vannak.

Jozsef Imre 2017.11.06. 09:04:17

@FayRodisz: Gondolom akkor a törvény veled van, mert nálad nagyobb tahó nem létezik!
Ahogy írtad is, igazi őrült vagy!
A kutyák miröl tehetnek?
Az ilyen férgeket,mint te, kéne megmérgezni!

Klesk 2017.11.06. 09:06:17

Nálunk a szembeszomszédnak van egy kis russel terrierje. Régen kettő volt, akkor csak ugattak minden szirszarra, de most csak egy van. Ez vagy fél, vagy magányos, de napi több alkalommal 1-3 órán keresztül vonyít. Gazdi persze nincs otthon, a kutya ül a kapuban és vonyít. Lelkiállapotomtól függően néha sajnálom, néha lapáttal ütném agyon, csak hagyja már abba. El nem tudom képzelni, hogy miért kell valakinek mások életét évekre megkeseríteni a hülyeségével.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 09:07:24

@Jozsef Imre: a szúnyog se tehet róla, hogy szúnyognak született nem állatbarát embernek, ettől még agyoncsapod amikor rádszáll.

A kutyások többsége képtelen felfogni, hogy emberek között él.

Jozsef Imre 2017.11.06. 09:09:56

@eßemfaßom meg áll: Te egy igazi fajbarom vagy!
Téged meg egy panel 10. emeletére költöztetnélek, de előtte sterilizáltatnálak!

Jozsef Imre 2017.11.06. 09:11:43

@eßemfaßom meg áll: Bebizonyítjátok,hogy az embernél aljasabb állat nem született a Földre, és hogy az emberiség megérett a pusztulásra!

Jozsef Imre 2017.11.06. 09:16:15

Igenis létezik olyan,hogy felelős állattartás, habár ez nem a cikkben leírt gazdára igaz.
De szerintem ez a trend.
De olyant leírni,hogy valaki utálja a kutyákat...megmérgezni őket..., nálam kib@ssza a biztosítékot!
Egy kutya NEM tehet semmiről!!!

haXXor 2017.11.06. 09:17:28

Hármas opció végéhez külön szeretnék gratulálni. Nehogy vigyünk egy pizzát neked is...

BOAR 2017.11.06. 09:19:49

Nálunk van olyan, hogy állattartási rendelet ami alapján a családi házas övezetben "háztartásonként" három kutya tartható. Azt nem szabályozzák, hogy hogy a barom szomszédom hány disznót tarthat és hová teszi a trágyát...
40-50 kutya az beteges gyűjtögetés vagy üzlet de semmiképp sem normális, ha ezzel az önkormányzat nem kezd semmit akkor el kell hajtani őket a picsába(mármint az önkormányzatot)...

commentes nikk 2017.11.06. 09:19:49

Nem egész egy éve költöztünk ki Bp közeli kisvárosba, oltári szerencsénk van, mert alig van kutya a közelben, az egyik szomszédunk spúr nyugdíjas pár, kutyátlanok, a másik oldalon egy 13 éves vak németjuhász van, az már nem ugat semmit, az utcában meg még van egy hangtalan Lassie, egy moszkvai őrkutya, ami hetente ötöt ugat, meg egy hiperaktív puli, de az már hat házzal odébb, és nem hallani. Nagyjából ennyi, tényleg mázli, mert egy ilyen posztbéli kutyabuzi szomszéd teljesen tönkreteheti az ember életét, tenni ellene meg kb semmit nem lehet.

commentes nikk 2017.11.06. 09:22:19

A szavazást meg a sok felháborodó nemgondolkodó egyszerűen nem érti, a posztoló nem állítja, vagy propagálja a harmadik opciót, hanem kérdezi, szóval teljesen rendben van az ott, sokkal érdekesebb feltenni az ilyen kérdést, és elemezni a válaszok arányát, mint álpíszí módon háborogni ellene.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 09:24:27

@Jozsef Imre: Te legalább öszintén vagy kretén, nem játszod meg magad

Jazo 2017.11.06. 09:25:18

Szerintem biztos van olyan jogszabály, ami megoldaná a helyzetet, csak kell egy jogász aki megkeresi, vagy kapásból tudja is. Nem csak az állattartást szabályozzák, ami jórészt az állatok védelmét látja el. Gondolom vannak pl. a zajjal kapcsolatos szabályok is, vagy pl. a birtokvédelem.

Arra tippelek, hogy ha az illetőnél mindent szabályosnak találtak ennyi kutya esetén, tehát az elhelyezéssel, a higiéniával sem volt gond, minden kutya rendelkezett oltással, beültetett chippel, akkor az illető egy gazdag és befolyásos ember, vagyis korrupció is fennállhat az ügyben.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 09:26:21

@BOAR: 3 kutya már böven elég egy környék élhetetlenné varázsolásához

haXXor 2017.11.06. 09:29:13

@commentes nikk: Jóember, nem píszíségből háborodik fel ezen az ember. Ezt nettó kreténség beírni ide, ennyi. Szerepelhetne az is, hogy a kutyatartó megölése, az is ugyanilyen kretén dolog lenne. Értemén, hogy el lehet venni egy állat életét és egy ilyen szituban, az alulművelt lakosság körében még népszerű megoldás is, de tudod vagyunk egy páran, akik mostanában pont ez ellen akarunk tenni. Nem csak a tett a rossz, hanem annak propagálása is. Ha ez számodra nem elfogadható és 'píszí' módon menteni akarod a posztírót az téged minősít, a te dolgod. De ha amellett akarsz érvelni, hogy az állatkínzás (vagy pusztán az állati élet lealacsonyítása) számodra elfogadható akkor ne erőltesd a saját érdekedben.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 09:30:18

@Jazo: vagy esetleg egy barominagy telken (irja is a levélíró, hogy az) elfér 40 kutya szabályosan is. Ami lehet, hogy csak 15 (hasraütöttem) hiszen a levélíró nem tudott konkrét számot írni, csak annyit lát, hogy a szomszédban sok kutya van.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 09:32:13

@haXXor: "Szerepelhetne az is, hogy a kutyatartó megölése"

Nem egészen, az emberölés az konkrétan bűncselekmény bármilyen viszonylatban nézed, a kutyákat meg a sintér teljesen legálisan elaltathatja

commentes nikk 2017.11.06. 09:33:05

@haXXor: te sem látsz az állatvédő dühtől, de leírom még egyszer szívesen. Ez nem egy állítás, hanem egy kérdés, aminek érdekes, értékes tanulságai lehetnek. Nem biztatás, hanem egy feltett kérdés. Ha ez nem érthető, akkor erről ennyit. Egyébként én magam elég nagy állatbarát vagyok, a környék kóbor macskái nálunk esznek, amelyik gyakori vendég, az már bolhairtó nyakörvet is kapott, ha tartósan ottmaradnak, benti macskák lesznek, van sok éve nálunk lakó hüllőnk, és tavasszal előreláthatólag kutya is lesz, alaposan átgondolt fajtaválasztással, szigorúan tenyésztőtől, pokoli jó élete lesz. Más életét tönkrebaszni a kutyatartással, na az a kreténség, nem pedig ezzel kapcsolatban kérdést feltenni.

haXXor 2017.11.06. 09:40:22

@eßemfaßom meg áll: Egy állat megölése is konkrét bűncselekmény. Egy gerinces / 3 év szabadságvesztést ér ami nem sokkal kevesebb mint az emberölés. Az állat elaltatását az állatkínzáshoz meg lövésem sincs hogyan keverted ide... Semmi köze nincs sem ahhoz amit leírtam, sem a sztorihoz, sem a szavazáshoz.

Tinman 2017.11.06. 09:41:52

Rendkívül aktuális téma! NAPONTA fel kellene hozni, hogy a kutyatartók jó része kapjon már a fejéhez!

Nekünk is van egy nagytestű kutyánk, de éjszakára egy nagyobb és melegebb helyen alszik, mint sok hajléktalan, ergo nincs éjszaka kint, se láncon nem volt soha. Mégis szeret ugatni, egyértelműen a többi távoli kutyával kommunikál. Nappal ezzel nincs gond, ugasson, de éjszaka ne, mert arra rámegy az ember egészsége. Mi tudunk viselkedni, a többi kutyatartó miért nem?

A szomszéd ellenben egy igazi tróger! Az előző kutyájának ólát is egyre közelebb tolta felénk, élvezzük mi az esti vernyogását, mivel 90%-ban láncon tartja. Aztán az egyik rendkívül hideg télen (-16 fok körül) a kutya feladta és akkor legalább fél évnyi csend következett. Kb. újjászülettünk. Aztán vett egy pulit, ami kis területen, főleg láncon tartva egy idegbeteg szarházi lett. A repülő madárra is ugat, mindenre morog, csahol éjszaka poklot csinál, de úgy, hogy közben a helység összes többi kutyája kussol.

Több, mint 1 évig tűrtük! Aztán átmentünk hozzájuk és SZÉPEN megkértük, hogy változtassanak a dolgon, mert belebetegszünk. Szemtől szembe maszatoltak, tereltek, nyammogtak, pár napig csendesebb volt a dög, majd szépen lassan újra ment az éjszakai kínzás. Adtunk nekik újabb fél évet! Nem lehet mondani, hogy nem vagyunk toleránsak, qrvára azok voltunk!

Aztán írtunk nekik egy levelet a család nevében, mindenki aláírta, hogy amennyiben nem változtat sürgősen az éjszakai zajongáson birtokvédelmi eljárást kezdeményezünk ellene. Erre az lett a reakció, hogy este bezárja a dögöt, de hajnalban kiengedi!!! Eszemfaszomegáll! Mintha hajnali fél 5-kor baszki nem aludna az emberek 95%-a. Agyhalott barom.

Jelenleg itt tart a dolog... most megint várunk 1-2 hónapot, hogy mi fog történni, de ha marad a hajnali ébresztő, ami után 10 percenként ugat a korcs, akkor a létező összes hatóságnál ahol csak lehet feljelentjük. Ha ez sem vezet eredményre marad a 3. opció. Amennyi fájdalmat és kínt okozott már az a rohadt dög, szinte vágyakozom erre az opcióra... mondom ezt úgy, hogy imádom a saját kutyámat és ő is rajong értem. De van egy pont amikor elfogy már minden jószándék.

Ez volt az egyik sztori. A másik az, hogy a kutyatulajdonosok nagy része baszik betartani a közterületre vonatkozó szabályokat. Az elmúlt alig 3 évben -futóként- 2x harapott meg kutya. Miért? Mert se póráz, se szájkosár, se parancsra megállás nem volt.

Rohadtul szedjétek össze magatokat trógerul viselkedő kutyatartók, mert ott is fel lesztek nyomva, ahol nem is gondoljátok, aztán ha ez nem jön be...

Mancilla Pectoralis 2017.11.06. 09:43:23

@Klesk: Szóltál már a szomszédnak? Nálunk két házzal arrébb van egy terelőkutya. Amikor nyaralni ment a szomszéd egész éjjel(szó szerint..estétől reggelig,10 perces megszakításokkal)vonyított.Írtam a szomszédnak, ő pedig intézkedett(kutyit elvitte az akire az etetést rábízták).De ehhez jófej szomszédnak kell lennie.Nekem is volt kutyám(dobi)és így is baromira idegesített ha akár a sajátom,akár másé vonyít /ugat non-stop. Próbálj meg alternatívákkal előjönni,a szomszédnak,hogy ne támadásnak élje meg és te is jól jársz, mert neki is érdeke lesz a blöki megnevelése(on:sajnos a magyar kutyatartók 90 % hírből sem ismeri a kutya szocializációját és se kutyaoviba,se suliba nem viszik őket..Csak megy az esztelen imádat, vagy a ridegtartás de középút nincs.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 09:43:49

@haXXor: a szavazásban hol szerepel állatkinzás? Ne a démonaiddal küzdj hanem azzal ami le van írva.

haXXor 2017.11.06. 09:45:21

@commentes nikk: Oké. Elfogadom amit írsz de ettől még ÉN kreténségnek tartom, hogy ide fel lett véve. Mondom, egy bizonyos rétegnek népszerű megoldása az állat legyilkolása ha az zavarja az életét, én ezzel pedig nagyon nem értek egyet. Örülök neki, hogy nálatok is létezik a felelős állattartás gondolata, sok örömet kívánok az állatokhoz.

Más életét tönkre baszni kutyatartással szintén kreténség. Ebben messzemenően egyetértünk. Én, így látatlanban azt is meg merném kockáztatni, hogy azoknak az állatoknak annyira nem lehet jó élete (nem tudom elképzelni, hogy több tucat kutya, olyan 'igényes' környezetben él, hogy az jó nekik) ami ugye meg állatkínzás... A szurkolók az állatkínzás ellen csoportot lehet érdemes megkeresni, hátha tudnak segíteni (elég egy állatot rosszul tartani ehhez és máris viszik az összeset)

haXXor 2017.11.06. 09:45:59

@eßemfaßom meg áll: Ne legyél kretén te is, kérlek.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2017.11.06. 09:47:06

40-50 kutyát ritkán tart valaki csak úgy poénból. Ha menhelyről van szó, akkor nem nagyon lehet mit csinálni (mármint ha van engedélye, stb.) Ha ellenben szaporítótelepet üzemeltet a kedves polgártárs, akkor érdemes mielőbb kihívni rá valamilyen állatvédő szervezetet és/vagy a rendőrséget.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 09:47:28

@haXXor: Szóval nem sikerült idézetet találni? Csak azok a Hangok, azok ne suttognának állandóan, ugye?

devilstrueface 2017.11.06. 09:48:24

@odamondó:
0. füldugó

egyébként meg azt a harmadik opciót nem kell komolyan venni, nem hinném, hogy a bloggerben komolyan felmerült, inkább csak azért lehet ott, hogy mindenki szembesülhessen azzal, mennyi elborult ember van köztünk (aki azt választja)

Tinman 2017.11.06. 09:48:28

@Admin Kapitány: Rohadtul így igaz. A 2 kutyaharapásom során, mind a 2x kedélyesen kurjantott a gazdi, hogy "nem bánt", "de bazdmeg rajta lóg a vádlimon a kibaxott kutyád!", erre nyilván nem volt már reakció és amikor az ép lábammal pofán rúgom az ebet még neki áll feljebb!!! Magyarul azt várja a gyökérpöcs, hogy hagyom, hogy a kutyája a vádlimat zabálja. Amúgy mi a fasz bajuk van ezeknek, rosszabbak, mint a korcsuk! Sokkal.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 09:49:34

@devilstrueface: "0. füldugó"

ha az embernek pl kisgyereke van akkor nem igazán opció nem meghallani ha éjjel elkezd sirni.

Tinman 2017.11.06. 09:49:35

@devilstrueface: Semmit nem ér. Vettem rohadt drágát is.

devilstrueface 2017.11.06. 09:49:49

hát az 1/4ed az viszonylag sok...

devilstrueface 2017.11.06. 09:59:49

@eßemfaßom meg áll: @Tinman: azért a semminél egy picit többet ér, nyilván nem mindenre megoldás. nekem a 0-24be dörömbölő felső szomszéd ellen egész jó, persze csak hétvégén, mert akkor nem érdekel a reggeli ébresztő.
hogy is mondjam, nem az üggyel kapcsolatos igazi álláspontomat tükrözi, inkább csak azt az egyszerű, de 99%-ban kivitelezhetetlen megoldásokat felsoroló hsz-t próbáltam kiegészíteni valami hasonlóan frappánssal

Fiona Schultz 2017.11.06. 10:00:49

@Tinman: Nem helyes a szomszéd kutyájával kapcsolatban a 3. opciót elfogadnod. Az az állat nyilván szenved, állatkínzásnak van kitéve. Állatvédőkhöz kellene fordulnod, akik a kutyát elvennék a felelőtlen, alkalmatlan gazdájától. Vagyis tulajdonosától, mert az ilyen ember nem gazda.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 10:08:06

@devilstrueface: ismétlem, amennyiben pl gyerek van (vagy bármilyen egyéb okból nem lehet az ember éjjelre süket) nem alkalmazható.

Tinman 2017.11.06. 10:08:22

@Fiona Schultz: Tudod mi fog ekkor történni? Ha elveszik tőle a kutyáját, másnap dobni fogj a patkánymérges kolbászt a kertünkbe, amit a német juhászunk napközben garantáltan elfogyaszt. A következő napon pedig máris ott lesz az újabb eb nála...

Az, hogy mi helyes és mi nem, azt miért csak a szenvedő alanyoknak kell ismerniük???

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 10:09:51

@Fiona Schultz: Nem helyes a hétvégi rántottkaraj eredeti tulajdonosával kapcsolatosan a 3. opciót elfogadnod.

Tinman 2017.11.06. 10:10:27

@devilstrueface: Azért mondom, hogy nem ér semmit, mert nélküle kegyetlenül hallod az ugatást, vele meg. 30 dB-el halkabban... ami még így is vidáman 40 dB, amellett még mindig nem tudunk aludni. Meg különben is... ő zajong és én költsek a probléma megoldására? Nem lehetne, hogy ő nem zajong? Az nem olcsóbb?

PomberMaci 2017.11.06. 10:11:18

Pár száz wattos ultrahangos sziréna ráirányítva a kutyatelepre. Egy idő után vagy a gazdi dobja be a törölközőt, vagy berekednek a kutyák, de megoldódik a dolog.

csodalámpa 2017.11.06. 10:16:35

Csak nem a Futrinka-tanyáról van szó? A szokásos kommentek, kutyás és kutya/tartó-ellenes oldalról. Pfff...uncsi már nagyon. A sok szájkaratélyos kutyabuzi-ellenes legényke egy pitbull-gazdi nemzetiséginek még azt is hagyná, hogy a kutyája oldalbapisálja, max egy tacskó-tulaj nyuggerrel mernének emberkedni irl :D :D :D Egyébként a gazdák kb.70-80%-ától el lehetne venni a kutyát nem megfelelő tartás miatt. Két kutyám van, eddig csak az iskoláztatásuk (ovi-alap-középfok) 250 000 HUF körül tart, és nem is munkakutyák, "csak" hobbi családi kutyák. Ezt nem mindenki engedheti meg magának, illetve aki megengedheti, az sem költ erre, pedig én mindenkinek kötelezővé tenném, kevesebb lenne a szökött kutya, a kutyaharapásos eset, a verekedések.

csodalámpa 2017.11.06. 10:20:16

@Kovácsné: Ennyi. De nyilván nem szaporító, mert azt már rég fel tudták volna számoltatni az állatvédőkkel és a hatóságokkal a hivatalos úton. S emiatt még támogattam volna is a bejelentőt, de tuti nem erről van szó.

NoOne 2017.11.06. 10:20:57

@midnightcoder2: "Akkor mi a fenéért kell hisztizni pár kutya miatt ? Az sem különb állat semmivel sem mint a disznó vagy a tehén. "
Az jutott eszembe, hogy a kutyát errefelé nem igazán esszük. Ha meg nem a táplálkozás miatt pusztítod el, az már más kategóra. Egyébként a szerencsétlenek csak kutyaként viselkednek. Ettól függetlenül ekkora számban lakókörnyezetben kutyát tartani orbitális tahóság, de nem a kutyáké... :)

midnightcoder2 2017.11.06. 10:21:29

@haXXor: "Értemén, hogy el lehet venni egy állat életét és egy ilyen szituban, az alulművelt lakosság körében még népszerű megoldás is, de tudod vagyunk egy páran, akik mostanában pont ez ellen akarunk tenni."

Ez a ti konkrét elmebajotok. Mert hogy amíg ezrével ölik le naponta a disznókat azért, hogy meglegyen a déli menü, addig elég vicces pár, a disznóknál is butább állatka halála miatt ennyit hisztizni, csak azért mert aranyos, szőrös és szépen csóválja a farkát. A kutya amúgy is egy ragadozó, ami a természerben (Pl. ha elvadul) főállásban azzal foglalkozik, hogy más állatokat öljön. És amikor a kutyát vagy a macskát beviszed a menhelyre, ott azzal hogy életben tartasz ott egy kutyát, egy rakás más állatot ölsz meg, amiknek a húsával a kutyuli-mutyulit táplálod.

Denise Hogyisdugják 2017.11.06. 10:37:21

@Admin Kapitány: mindenképpen ríszpekt a megtisztelő válaszért, de a kutyák a kerítés nélkül mindenképpen elmentek volna már rég, ergo nem igazán tehetnek a sorsukról. amúgy már óvodában is tanították nekünk, hogy a birka béget, a macska nyávog, a kutya meg ugat...
a bejelentés az állatvédőknek mindenképpen ajánlott, elvégre vagy rossz soruk van vagy tenyésztik őket. utóbbi esetben egy másik, nem kevéssé erőszakos (adózással foglalkozó) szervezetnek mehet a bejelentés, mert 99% hogy nincs bejelentve. persze ezek nem oldják meg szegény kutyusok sorsát, esetleg a szomszédét :-( amúgy nem tért ki senki arra, hogy a posztoló megpróbált-e bármiféle orális kommunikációt a kedves kutyatartó szomszédokkal vagy csak egyből a kutyákra kattant rá...

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2017.11.06. 10:37:25

Szóval ha kakast tartok ami ugyebár minden hajnalban kukorékol, továbbá tehenet ami bőg, kecskét ami mekeg, és néhány lovat, melyek nyerítenek, készüljek föl rá hogy valami városi gyökér, aki azt hiszi hogy vidéken az élet maga a csönd és nyugalom, majd zaklatni fog mert ő a 4 millió plusz malacpersely forintjából azt hitte hogy bevásárolta magát a a paradicsomba.. Talán költözködés előtt tájékozódni kell a hely jellegéről.. Megértem a problémáját csak pont leszarom. Vidéken egy faluban minden háznál legalább egy db kutya van. Ha valaki éjjel egykor megáll a faluban, vagy végig sétál az utcán, a falu összes kutyája ugatni fog, ez olyan kibaszottul biztos mint a halál és az adók. Tehát ha van egy falu amiben van 200 ház, az kétszáz db kutya ugatás garantáltan. Meg lehet szokni vagy el lehet menni a picsába Csepelre egy panelba.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 10:38:28

@NoOne: csak kíváncsiságból, egy adott állatnak mit változtat a halálán az, hogy megeszed utána vagy nem, jobban fog neki örülni ha elmondod neki előtte, hogy jól fogsz lakni vele?

Klesk 2017.11.06. 10:39:55

@Mancilla Pectoralis: Nem, neki nem szóltam. Nem is akarok, mert itt elég nagy a tér a házak között, és ha bent vagyok, akkor nem hallom. Másoknak sokkal zavaróbb lehet, majd ők megteszik. De általában elég hiábavaló. Közvetlen szomszédomhoz egyszer odarakta a gyereke a teljesen idegbeteg tacskót, amelyik órákon át képes volt monoton, megállás nélküli ugatásra. Azért hozták ide, mert a gyereke szomszédjai már fellázadtak. Na itt se volt jobb. Nem is gondolná az ember, hogy milyen agresszív egy ilyen kistestű kutya. Azért szóltam, mert féltem, hogy az óvodás gyerekeim egyszer átnyúlnak a kerítésen, és ez az istenverés megnyomorítja valamelyikat. Nagyon szolid levelet írtam a lányának, a válasz ordenáré kiabálás lett a szomszédasszony részéről. Mondjuk a kutya elkerült. De két házzal arrébb teljesen hiába szóltak a kutyás családnak, hogy a puli keverék mindig kiszökik és megtámadja az embereket. Öregekre kifejezetten támadott, magam is láttam. Egyszer hozzánk is bejött, amíg a párom kiállt a kocsival, és a saját kertünkben morgott ránk. Akkor még nem voltak gyerekeim, annyira nem hatott meg. Szóltunk, egyszerre hárman mentünk oda hozzájuk. Ordítozás volt a válasz. Akkor vitték el, amikor a saját totyogó gyereküket támadta meg. Á, nem sok értelme van az ilyen szólásos dolognak. Az a helyzet, hogy normális ember már eleve nem enged ilyeneket a kutyának, csak az idióta, de annak meg hiába szól bárki. Ilyenkor jön a kutya likvidálása, mert a problémát meg csak meg kell oldani. Nem az ugatás a gond, hanem a támadások. És azok rendszerint gyerekre vagy öregre veszélyesek, mert a kutya értelemszerűen nem az erősre támad.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 10:41:30

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: a hajnali kakaskukorékolás meg az egész éjjal vonitó-ugató falka egy picit más élmény. A tehenek, lovak és egyebek meg alszanak éjjel.

Egyszer próbáld ki, a valóság nem pont ugyanolyan mint amilyennek te elképzeled

Klesk 2017.11.06. 10:52:53

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Igen, szoktak erre a falusi életmódra hivatkozni az emberek. Csak az a helyzet, hogy régen nem ekkora kertek voltak. Az én gyerekkoromban még nem volt a telkeknek ilyen veszett ára. Simán volt egy hold terület a kert. Az ilyen háztartásokban az első kertben csak a virágok meg a diófa állt, a jószágok, ólak a hátsó kertben voltak. A parasztházakban a tisztaszoba az utcafronton van, így aztán az állatok kb 40-60 méterre voltak az alvóktól. Meg a házak is mások voltak, nagyanyám házának 80 centis rakott fala van, abban süket csönd van akkor is, ha kint háború van. Ehhez képest a mai településeken egymás hegyén-hátán laknak a népek. Ez már nem alkalmas az állattartásra. Itt pillanatok alatt lehet egymás életét tönkre tenni. Ez lakó-pihenő övezet, aki tényleg állandóan szeretne jószágot tartani, annak ott a tanya, ott van hely ólnak, trágyának, tyúkudvarnak, és a kutyának is lesz hol szaladgálnia.

commentes nikk 2017.11.06. 11:00:46

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: hát ez velős akart lenni, de csak marhaságra futotta. Azért azt érzed, hogy a 40 kutya/kert nagyon nem ugyanaz, mint a hatszor 1kutya/kert, ami kb a normális egy szomszédságban. És attól, hogy vidék, még nem default, hogy éjjel nappal kutyahad ugasson, a vidék a lakótelepiek elképzelésével szemben nem arról szól, hogy minden udvarban huszonkét disznó sivít meg 6 kutya csahol.

Jakab.gipsz 2017.11.06. 11:14:23

A "felelős kutya tartás" szófordulat helyett, a "hozzáértő" kifejezést kellene alkalmazni, akkor talán szót is érthetnénk egymással.

kewcheg 2017.11.06. 11:23:17

ma a kutyások terrorja zajlik....

kewcheg 2017.11.06. 11:40:17

Csak megjegyezném, hogy az állat (gerinces) gyors és lehetőség szerint humánus elpusztítása nem azonos az állatkínzással, amit minden épeszű elítél....

gurigapapa 2017.11.06. 11:40:40

Az a baj, hogy a kutyatartókra nem vonatkoznak törvények vagy nem alkalmazzák ezeket. Mit lehet pl. arra mondani, mikor kiszökik a "nembánt" nevű kutya az utcára, megöl egy embert, majd a gazdi kap max. felfüggesztettet? Engem az ugatás marhára nem zavar, az sem, mit csinál kerítésen belül, de mikor az utcán rohangál az eb, és szerencsésebb esetben csak ugat, rosszabban harap is, ott keményen odalépnék, igen komoly pénzbüntetés vagy akár elzárás formájában!

klacus987654321 2017.11.06. 12:03:38

Az egy érdekes kérdés, hogy ki költözött erre a vidékre hamarabb. Az 50 kutyás ember, vagy a posztoló. Ha utóbbi, valószínűleg az, akkor cuccolj szépen, és költözz egy csittifitti kertvárosba, ahol elő van írva a két kutya meg az 1 macska, és cső. Gondolom ahol laksz, ott lehet tartani lovat, tehenet, juhot bármit. Akkor persze meg a szarszaggal lenne bajod... ez van ezekkel a városiakkal.

Klesk 2017.11.06. 12:06:44

@gurigapapa: Én sem értem ezt a mostani filozófiát. Régen nálunk a kutya éppolyan jószág volt, mint az összes többi az udvarban. Megbecsültük és gondoztuk éppúgy, mint a többit. De senki nem akart vele aludni, fodrászhoz vinni, étterembe vinni, szerelmeskedni vele. Ugyanakkora baromságnak tűnik ez itt vidéken, mintha a disznóval akarná tenni valaki. És senki nem gondolja, hogy előbbrevaló az állat, mint egy ember. Alapvetően szerintem azok vannak megelégedve egy állat feltétel nélküli 'szeretetével', körülugrálásával és kéznyalogatásával, akik a normális emberi kapcsolatokban valamilyen nehézséggel, problémával küzdenek.

klacus987654321 2017.11.06. 12:07:23

@gurigapapa: Milyen alapon? Van pár kutyám, és igen kimegy az utcára. A kotorékeb féléket nem lehet bent tartani. Általában kint nem bánt, ha igen akkor meg be van oltva. Legjobb ha idegen nem kódorog az utcán, és akkor nincs gond. Felénk mindenkinek kimegy a kutyája, senkit sem bántanak, és senkit sem zavarnak. Tudod VIDÉKEN, ahol állattartás van, ott előfordul az ilyesmi...

Tinman 2017.11.06. 12:34:25

@klacus987654321: Fogjatok le, mert sokkot kaptam ^^

1. "Van pár kutyám, és igen kimegy az utcára" -> Nem mehet ki! Ez nem egy aranyhörcsög, hanem emberre/állatra veszélyes ragadozó! Ezen mi olyan kurva nehéz felfogni?

2. "A kotorékeb féléket nem lehet bent tartani." -> De lehet, másnak megy, neked is menne, csak szarsz bele az egészbe...

3. "Általában kint nem bánt, ha igen akkor meg be van oltva" -> Erre kizárólag szitkozódást lehet írni, az ugye megvan?

4. "Legjobb ha idegen nem kódorog az utcán" -> Ez az elmebaj melyik szinte már?

5. "Felénk mindenkinek kimegy a kutyája" -> Felétek mindenki agyhalott, a törvényekre magasról szaró idióta?
6. Az állattartásnak megvannak a maga szabályai, persze a fajtátok csak saját magára képes gondolni.

Az egész hozzászólásod egy rohadt nagy bicskanyitás generátor!

kewcheg 2017.11.06. 12:37:09

..a kutyakérdés ugyanolyan píszí lett mostanra, mint a nemi identitás, vagy a roma/migránskérdés.Sajnos valami miatt már a kérdést se lehet feltenni, hogy"dehát miért?" Nyugaton lassan több a kutya mint a gyerek. A kutya az új gyerek. Sokkal több joggal. Akkor se illik szólni, ha netán valamiért négykézláb állsz, és az eb hátulról beakasztja neked...vagy simán rád ugrik az utcán.A sértett valamit motyog zavartan, majd elhúzza csíkot...ez a világ mostmár fordítva van bekötve.

Tinman 2017.11.06. 12:37:52

@Klesk: Idén történ, hogy kértem SZÉPEN egy nőt, hogy a kutyáját vigye ki az irodából/eladó térből, mert többek között első dolga volt mindent összejárni a laminált parkettán, nyáladzani, szaglászni. Ami utána történt az kőkemény volt. Nem az volt a reakciója, hogy bocsi, addig kint hagyom a folyosón, hanem teljes gőzzel nekem esett, hogy én sehol nem érek annyit, mint a kutyája, dögöljek meg, a kutya milliószor többet ér nálam stb... ekkor felszólítottam, hogy távozzon és még durvább lett, mindennek elmondott. Erre leültem, feltettem a lábam az asztalra és csak néztem. 2 percig bírta, majd eltakarodott. Konkrétan SEMMIT nem tehettem ellene ezen kívül. SEMMIT!

Tinman 2017.11.06. 12:40:51

@Klesk: Cirka 2 hónapos eset, hogy futótársam ismerősének kisgyerekét kapta el keményen az eb egy patakparton. Az egyik kórházból aztán a másikba küldték, mert kb. semmit nem tudtak vele kezdeni annyit kellett rajta varrni. Büntetés? Hogy mi? Semmilyen büntetés nem történt!
A tulajok szerint a gyerek a hibás -nem ám a szabadon kóborló eb-, mert idézem: "vékony, magas, irritáló hangja van."

Na ezt tessék feldolgozni...

klacus987654321 2017.11.06. 12:46:14

@Tinman: Ez a Te bajod. Egy foxi minden csak nem életveszélyes, a puli meg a jag sem. A Komondorom meg nem tud kimenni a 15 cm-es lyukon a kerítés alatt, arra figyelni kell. Mondjuk nem is akar, mert döglik nappal, éjjel aktív. Ennyi. Ha odajössz, és bármelyik megharap, valószínűleg Te vagy a hibás, mert baszogattad, olyan hülye még úgysem nem járt felénk...

Klesk 2017.11.06. 12:50:18

@Tinman: Magam is úgy gondolom, hogy túlságosan átestünk a jogvédelem túlsó oldalára. Lassan tényleg több joga van a kutyának, mint az embernek, és aki nem azt vallja, hogy a kutya többet én mint egy ember, az nem felel meg a társadalom elvárásainak. Már nem illik bevallani, hogy az ember nem kedveli őket. Gyerekként rendszeresen kergettek meg a kóbor vagy kiszökdöső kutyák itt falun. Tudta az ember, hogy hol kell beletekerni jobban, hogy ne tudjanak leszedni. Éjszakánként zeng az egész utca, itt Pesten a belvárosban meg bűzlik minden épület és tereptárgy térdmagasságig, mert össze van hugyoztatva. Engem meg nem igazán hat meg a kéznyaldosásuk és felugrálásuk. Nincs velük gondom, csak legyenek normálisan tartva magánterületen, azon kívül meg pórázon és szájkosárral.

commentes nikk 2017.11.06. 12:56:59

@klacus987654321: te beteg vagy. A puli meg agresszív szar, ahánnyal találkoztam, mind harapós volt. Ha majd tényleg jól megharap valakit a kutyád, akkor végre meg leszel büntetve, ugyanis ez bűncselekmény, és nem kutyát, hanem a félkegyelmű gazdáját veszik elő, ha hagyja, hogy a lyukas kerítésén kimászkáljanak a harapós kutyái. Összesen több mint két évtizedet laktam vidéken, és tanúsíthatom, hogy nem, nem az az általános/normális, hogy a kutyákat hagyják kint lófrálni az utcán, ez csak a putris környékeken divat, feltehetőleg te ilyen helyen laksz.

klacus987654321 2017.11.06. 13:00:41

@Klesk: A kutyának van egy funkciója, nem azért tenyésztették ki tíz ezer éve, hogy nyalja a kezed. A városban nagytestű kutyát a vakvezetőn kívűl nem is lenne szabad engedni. Ez az egyik oldal, a másik oldal, meg a megkötési hisztéria. Nem tarthatod láncon, mert jajgatnak a jogvédők, na az is egy vicc. Az a legjobb ha nincs semmi, mert az senkinek sem bassza a csőrét.

Klesk 2017.11.06. 13:01:42

@klacus987654321: "Az a legjobb ha nincs semmi, mert az senkinek sem bassza a csőrét." Tökéletesen egyetértünk.

devilstrueface 2017.11.06. 13:01:59

@Klesk: "Tudta az ember, hogy hol kell beletekerni jobban, hogy ne tudjanak leszedni." jaja, ez ismerős. imádtam :) engem mondjuk mindig egy kis tacskó-keverék szarcsimbók kergetett általában, az mondjuk nem olyan vészes. néha, ha volt kedvem leugrottam bringáról és szerepcsere :)

na, de viccet félretéve én ezzel nem azt mondom, hogy az a normális, hogy utcára engedjük őket.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 13:04:23

@klacus987654321: "Legjobb ha idegen nem kódorog az utcán, és akkor nincs gond."

Remélem kiírtátok a falu határában, hogy "Kotródj idegen, ez a mi földünk"

Vidéki házunk környékén fel sem merül, hogy a kutyák szabadon császkálnának az utcán és nem lenne baj ha valakit megharapnának hiszen be vannak oltva. Be is baszna ha ez lenne a normális.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 13:09:35

@klacus987654321: "A kutyának van egy funkciója, nem azért tenyésztették ki tíz ezer éve, hogy nyalja a kezed."
Ezt a funkcióját viszont az elmúlt évtizedekben elvesztette abban a környezetben ahol élünk így a tartása maradt puszta önszórakoztatás.

"Az a legjobb ha nincs semmi, mert az senkinek sem bassza a csőrét."

Pontosan.

klacus987654321 2017.11.06. 13:11:11

@commentes nikk: @eßemfaßom : Magánterület, az út magánút egyéb kérdés? A legkisebb porta is két-három hektár. Szóval jó a kérdés, hogy mit is keresel ott, amikor az utca elején kint van, hogy behajtás csak ENGEDÉLLYEL. Három szomszédomból kettőnek komoly fegyverei is vannak, mert vadásznak, nem a kutya jelenti a legnagyobb veszélyt....

Azt persze nem tudjuk, hogy a blogíró vajon mikor költözött, a kutyás előtt, vagy után?

commentes nikk 2017.11.06. 13:14:56

@klacus987654321: baszki, akkor viszont jól mellébeszélsz, mert ezek szerint valami tanyán élsz egy kurva nagy magánterület közepén, de te utcáról beszéltél, szóval akkor megy a szájkarate faktor, szó sincs utcáról. Itt a többség hagyományos vidéki utcákról beszél, tudod kert, ház, mellette kert, ház, és így tovább.

Klesk 2017.11.06. 13:15:25

@devilstrueface: Ha csak egy kerget, az nem olyan gáz, de falkában már nem adják olyan könnyen. Bár gondolom ezt te is. Nem is izgatott annyira, amíg nem lettek gyerekeim, de azóta másképp látom. Lelki szemeim előtt ilyenkor megjelenik, ahogy a sító kisfiamat szorongatja egy utcán randalírozó kutya, és azonnal elkap a gyilkos érzés. És kontroll nélkül ki is törne belőlem, az biztos.

klacus987654321 2017.11.06. 13:16:09

@devilstrueface: Nehogy már egy tacskótól megijedj, milyen falusi gyerek az, aki fél egy kutyától? Három gyerekem van, semmilyen állattól sem félnek, amikor pl lovagolnak, van hogy valami kutya odamegy és körbecsaholja a lovat... ezért is jó ha van nála ostor... ennyi.

Amitől parázni kell, az felénk nincs, ilyen pl. a farkas, meg a medve. Az a veszélyes nem a puli...

kewcheg 2017.11.06. 13:17:01

@eßemfaßom meg áll: "kotródj idegen,ez a mi földünk..." :)) a pasas valahol a mély-Délen képzeli magát a húszas években, már csak a fehér csuklya meg az égő kereszt hiányzik hozzá...:)

Klesk 2017.11.06. 13:20:11

@kewcheg: Á, szerintem csak poénkodik a fickó. Nyilván nem lehet ekkora marha, amekkorának mutatja magát.

devilstrueface 2017.11.06. 13:22:13

@klacus987654321: Háború és békét megszégyenítő négysoros kommentet írtam, igazán végigolvashattad volna

@Klesk: megértem

klacus987654321 2017.11.06. 13:22:24

@commentes nikk: Nem beszélek mellé, mert a postás, meg a kukás kocsi bejön. Olyan utca amit mi tartunk fent, nem az önkormányzat. Falu de a földek nagyrészt már külterületen vannak. Maradjunk annyiban, hogy Vidéken, szóval igazi vidéken, nem ritka, hogy a kistermetű férgező kutyák kimennek. Nem tudod benntartani! A foxi 1,2 méter mélyre leás kb 20 perc alatt. A láthatatlan kerítést leszarja, mert meg sem kottyan neki az elektrosokk. (Na az az állatkínzás egyébként ) A Kommondor jóval kevésbé bírja mint ezek. Megfogja borzot is, azt nem sok kutya tudja nyugi..

Kertvárosban 10 nm-es betonon nem szabad kutyát tartani, ugyanaz mint a panel...

2017.11.06. 13:25:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: oké, fussunk össze és etess meg a kutyáiddal! Benne vagyok.
Nem tudom ezt hogy tervezted, de én olyasmire gondoltam, hogy az egyik kutyádat úgy kérném, mint a Gong Bao csirke, legyen benne szárított csili, mogyoró úgy imádom. Meg egy kutyát megcsinálhatsz gyömbéres marha mintájára. Mellé kong xin cai jöhetne, vagy ti goa ye (édesburgonya levele) kis zúzott fokhagymával. Mellé egy üveg hideg sör...
Figyelmeztetlek, ha engem akarsz megetetni a kutyáiddal, akkor hamar ki fogsz fogyni a kutyákból! Elég nagyétkű vagyok.
Jelenleg Ázsiában vagyok, de ha Magyarországon járok, akkor megetethetsz kutyával. Felírtam.

commentes nikk 2017.11.06. 13:26:01

@klacus987654321: na jó, de utcáról beszéltél, mint valami helyi seriff vagy Rambó, hogy aki oda bejön, megérdemli a kutya általi halált :) Erre kiderül, hogy tanyáról van szó, ami azért nagyon-nagyon más, mert az egy bazi nagy magánterület, ahol nyilván szabadon lehet a kutyád, mert az olyan, mint egy nagy kert, de te utcáról beszéltél, utca alatt meg a 99% nem a tanya bekötőútját érti :) Nekem például 450 nm-es kertem van, ott szerintem már bőven elfér egy kutya, lesz is majd tavasszal.

klacus987654321 2017.11.06. 13:38:12

@commentes nikk: Ez van. Utca mert a házak ott vannak, és közös.

Vegyél kommondort, az nem megy ki, nem ás, nem ugat, elég sunyi, a gyereket is imádja, igénytelen. Télen -10 ben hanyat fekve alszik a betonon... A miénktől nappal bejönni be tudsz, át is léphetsz rajta, bele is rúghatsz, a probléma mindíg kifelé van... Kifelé halál van.... Éjjel viszont őrjáratozik, nagyon durva...akkor se ki se be.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 13:39:19

@klacus987654321: "Magánterület, az út magánút egyéb kérdés?"

Egyéb kérdés, hogy miért nem ezt írtad eredetileg ehelyett:

"Van pár kutyám, és igen kimegy az utcára. A kotorékeb féléket nem lehet bent tartani. Általában kint nem bánt, ha igen akkor meg be van oltva. Legjobb ha idegen nem kódorog az utcán, és akkor nincs gond. Felénk mindenkinek kimegy a kutyája, senkit sem bántanak, és senkit sem zavarnak. "

Hazudni teccik esetleg?

klacus987654321 2017.11.06. 13:43:37

@eßemfaßom meg áll: Nem, 12 ház van... beljebb még további 30. Ezért írtam utcát.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 13:44:27

@eßemfaßom meg áll: ja hogy teljesen irreleváns példát teccett elővarázsolni. Lófaszt se érdeklik, hogy mit csinálnak a dögeid Vilegvégealsó dűlőn túl a Préripusztán. Ott van a helyük.

klacus987654321 2017.11.06. 13:53:06

@eßemfaßom meg áll: Jah, oda valók. Az is beteg aki városban tart ilyet. A kertvárosi sorház meg nem vidék.

Az eredeti blogból nem derül ki mennyire vidék, és a blogíró mikor költözött oda. Pl. ha felénk költözne, biztos kiakadna... és nem a kutyákon...

dukeekud 2017.11.06. 14:01:31

"Fel nem foghatom, hogy egy család kedvtelése hogyan lehet felsőbbrendűbb több tucat család jogától a pihenéshez. Bármilyen javaslatot örömmel fogadnék!"

Esetleg 3 meter magas betonkerites ? Azon az oldalon, ahol a zavaro szomszed van. Nyilvan nem olcso, de vastagsagtol fuggoen csokkentene a zajt.

klacus987654321 2017.11.06. 14:27:37

@dukeekud: Lehet ingatlanspekuláció zajlik. Lemegy a telekár, arrafelé.. :-)

FayRodisz 2017.11.06. 14:58:28

@Jozsef Imre:

Viszed a prímet. Már nagyon rég találkoztam akkora hülyével, aki egy mondatot sem tudott felfogni és megérteni abból amit írtam.

Void Bunkoid 2017.11.06. 15:03:14

Talán feleslegesen írok, biztos írt mán más is, de igazából aki falura kiköltözik, az tudjon rá, hogy ott igen, hajnal négykor kakaskukorékolás van, szombaton reggel flexelés, délelőtt fűnyírás, délután faaprítás motorosfűrésszel van, valamint az egyik oldalból disznószarszag, a másikból meg az égetett gaz füstje lengedezik.

Valamint minden portán kutya van, és éjjel ha bármi gyanús nesz van, a "kutyatávíró" körbemegy a faluban, és hamarosan zeng a környék. Akár tíz percenként is.

Cserébe rengeteg hely van, viszonylagosan nyugalom van (feltéve, hogy a fenti dolgokat - mivel vidéken ezek normális dolgok - nem stresszfaktorként kezeli és együtt él az ember vele), nem zsebelnek ki az aluljáróban, nem akarnak lehúzni apróval ötméterenként, nem ROHAN senki, valamint nem szarik/hány az éccaka hazatérő részeg angol erbíenbiző a lábtörlődre, és nem ordítoznak részeg/drogos niggerek éjjel kettőkor az utcán (amitől szintén nem lehet ablakot nyitni).

klacus987654321 2017.11.06. 15:15:50

@Void Bunkoid: COOL!!!!
A láncfűrész mint tudjuk a vidék jedikardja, a flex meg a férfiasság - hozzáértés mércéje...

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.06. 15:16:46

@Void Bunkoid: "de igazából aki falura kiköltözik"

Egyrészt anyáméknál falun fele sincs a felsoroltaknak, se disznószarszag, se kakas, se minden portán kutya (van vagy 3 az utcában) viszont fele ugyanúgy igaz ide a környezetemre ami egy megyei jogú város családiházas belterülete. Szóval ez nem falu-város kérdése

Void Bunkoid 2017.11.06. 15:56:55

@eßemfaßom meg áll: igen, a kertváros is tulképpen lehet "falu" ebből a szempontból, ahol kert van, és nem csak telerobbantották az egész telket térkővel, az maga után vonja a kerti foglalatosságokkal járó zajokat.

Mint ahogy faluban is letérköveztetheti valaki az egész udvarát, hogy ne kelljen sz*rakodni kertészkedéssel.

És külön piros pont, hogy még egyikőtök sem emelt szót az ellen, hogy tele szájjal niggerezek :D

sakkosfx 2017.11.06. 19:44:41

Ne teremtsünk poklot szomszédaink számára, ha kutyatartók vagyunk! Ha valaki szól egy ugatós kutyáért jelzem mindet meglehet tanítani arra, hogy ne ugasson! Meg kell ismerkedni Pavlov munkáival a feltételes reflexekről! És ha valaki szól az neki is kellemetlen és mindegy is miért teszi félelemből vagy mert kisgyerekét felébreszti mind untalan! A nagy és kisméretű kutyák gyenge idegzetüek a túltenyésztés miatt, ezért inkább a közepes méretűt kell választani! Én már nem tartok kutyát régen, de az együttélési szabályokat érdemes mindkét oldalnak be tartania!

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.07. 09:42:55

@sakkosfx: "de az együttélési szabályokat érdemes mindkét oldalnak be tartania" a kutyás nemalvó szomszédjának mi a betartandó szabály?

az igazi nano 2017.11.07. 23:15:38

@eßemfaßom meg áll: Ez viszonylag egyértelmű: a rá vonatkozó együttélési szabály az az, hogy ő csak egy másodrendű állampolgár, akinek kötelessége magát alávetni a kutyások hóbortjának.

Szívesen írnám, hogy ez csak irónia volt, de egyre inkább ebbe az irányba haladunk :(

NoOne 2017.12.01. 00:29:47

@eßemfaßom meg áll: Bocs, régen jártam erre...
Az állat halálán egyáltalán nem változtat.
Arra utaltam, hogy a kutyát nem "vágóállatként" tartjuk, ergo jellemzően másként is viszonyulunk hozzá -- már aki, persze... --, meg arra, hogy nem kedvelem a nem élelemszerzés célú állatölést. No meg arra, hogy a kutya, többségében emberekkel körülvéve ("emberi falka") az emberekhez idomul, ezzel szemben a "kutyafalkában" elsősorban kutyaként viselkedik, amit nem is tehetne másként, mert nem sokáig marad életben. Ezt lehet nem szeretni, de az állatnak felróni eléggé oktalan viselkedés, nemde?