Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

62. Olvasói levél: elektrosokk

2018. február 10. 07:00 - Captain Admin

villam.pngAz alábbi olvasói levelet első olvasáskor viccnek gondoltam, de ismerve a mai hazai együttélési normát, sajnos könnyen elképzelhető, hogy vannak épületek, ahol jelenleg is a leírtak szerint telnek a mindennapok.  

Hello! 

Budapesten lakom, XIII. kerület, panel. A felső szomszédom elmebeteg. Tudni kell, hogy ez egy elég régen épült panel, áthallatszik a köhögés is. Egy időben a gyerek sok zenét hallgatott, hangosan, mert kamaszodik és ugrált az ágyon, mert táncol. Normális gyerek.

A vezetékezése a háznak pont olyan, mint az összes többi panelben: kiégett, fekete színű, textil béléses, könnyen átég, már nem szigetel semmit. A felső szomszédom és egy időben az oldalsó szomszédom is azzal büntették a gyereket OTTHON a saját lakásunkban, hogy a webáruházakban kapható 6.000 Ft-os elektromos sokkolót nekifeszítették a falnak. 

Egy elektromos sokkoló 2 db AA-s ceruzaelemmel működik, csinál belőle 22.000 Voltos feszültséget. A lakás kicsi, maximum 3 méter egy nagyszoba, mindkét szomszéddal érintkezik, plusz a felső és az alsó szomszédokkal is. Ha megbuherálják a sokkolót, mondjuk leragasztják a sokkológombot cellux-szal és rákötik egy 12 Voltos tápforrásra, akkor a kisgyereket meg a kutyákat, meg a felnőtteket is, akár egész nap 22 000 Voltos feszültséggel "büntethetik" a  perverz állatok. 

Tüneteket okoz, még akkor is ha a falon keresztül jön át:

  • - a 10-es idegszál, ami a szívet irányítja, élesen fáj, a nyak bőre lúdbőrözik, felmegy a feszültség, magas vérnyomást okoz, úgy érzed, hogy kimenekülnél a világból. Az érzékeny területeken: nyak, száj széle, kéz, láb irritálódik, éjjel rémálmaid lesznek tőle.
  • - akár szabad szemmel is látható a feszültség az elektromosság szikrákat vet a sötétben.
  • - ha a zuhany vagy a vízvezetéket sokkolják vele, amikor valaki fürdik, akkor ütni fog a fal, csípni fog a víz.
  • - azt hiheted, hogy pánikbeteg vagy, közben nem, csak sokkolnak a szomszédaid. Orvoshoz mész, nem találja az okát, beutal a pszichiátriára, indokolatlanul.
  • - problémás családokat előszeretettel bántalmaznak így a szomszédaik, függetlenül attól, hogy kisebb vagy nagyobb gyerekről van szó. 

Megoldás?

aramlany.jpg

Közvetlen elhárítására magad elé emelsz egy üveggel, fával keretezett papírborítású képet. Ezzel szigeteled magad. Azt is lehet, hogy fogsz egy ikeás kávéhabosítót, az elektromágneses teret generál, tehát kiüti a gerjesztett elektromágneses mezőt, vagy bármilyen háztartási eszközt, amiben van motor: pl. habverőt. Ha áramtalanítod a lakást, amit jól teszel, akkor elemmel működőt használsz. Ha nagyon szükséges, akkor vásárolsz egyet te is. Webshopban kapható, a posta utánvétellel szállítja, és éjjel ha úgy érzed, akkor lézerkardosat játszol és a két elektromos mező kiüti egymást. 

Velünk azért csinálják a "közös képviselet" tagjai, mert megkérdeztük, hogy mégis mit csinálnak a közös költséggel ami a társasházat illeti, mert szerintünk nem adnak a havi magas közös költségért szolgáltatást, semmit. Ma éjjel 1:30 és reggel 7 óra között a felső szomszédom folyamatosan sokkolta a padlót, a benne futó elektromos vezetékekkel együtt, úgyhogy én ma meguntam, hogy csak védekezem: mondom, fakeretes papírborítású üvegezett képpel, ami szigetel, úgyhogy rendeltem egyet én is a webshopból, és majd meglátom, hogy a felső szomszédom hogyan alszik éjszaka, ha én használom az ő eszközét vele szemben. Meguntam, hogy a gyereknek rémálmai vannak. Meguntam, hogy a kutyánkat büntetik.

Gondoltam: megírom neked is, sok állat él a panelekben.

Szia!

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelezze ezen az űrlapon a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr1413647172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fossilhunter 2018.02.10. 07:19:32

1) Saját ajtót bekamerázni, hogy belülről kívülre lásson, tehát látni lehessen ki kozelit az ajtohoz
2) a szomszédok ajtaját éjjel körbe purhabozni.
3) ha hasonló bosszút csinálnak, rendőrségi feljelentés, van bizonyíték felvetel, max kerdeses a jogszerusege.

Terézágyú 2018.02.12. 09:11:42

Mindenki a levélíró életére tör. A sok szemét lakó.

Ilyenkor szokták ugye azt ajánlani, hogy el lehet költözni egy tanyára.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.02.12. 12:10:09

Kedves levélíró!

Ha a tényeket nézzük, akkor időrendben előbb a konfliktusok forrását a te gyereked jelentette a leírásod alapján.
"Egy időben a gyerek sok zenét hallgatott, hangosan, mert kamaszodik és ugrált az ágyon, mert táncol. Normális gyerek."

A többi már valószínűleg ennek a következménye. A sokkoló ilyen módon történő használata furcsán hangzik elsőre, de ebben az országban mindent és annak az ellenkezőjét is el lehet képzelni. Amennyiben tényleg ezt és így használják otthon szórakozásból a szomszédai, ez ellen tenni kell, de nem az a megoldás, hogy egy elektrosztatikus kísérleti állomást alakítanak a lakásukból, hanem eljárást kell kezdeményezni a megfelelő hatóságnál.

Ha ez eredménytelen, akkor el kell gondolkozni a költözésen. Ha ez sem járható út, akkor annak a vége egy olyan szomszédháború lesz, ahol a ház is odalesz előbb utóbb. :D

Rastafári 2018.02.13. 21:24:22

Jézusom, ilyen faszságokat rég halottam, hogy tudna egy elektromos sokkoló akkora térerősséget produkálni, hogy te a fal túlsó felén mindenhol érezd... Nagyon paranoiás ember lehetsz, elárulom neked egy nagyobb Tesla tekercs talán esetlegesen képes lenne erre de egy sokkoló? 10 percig röhögtem amíg eltudtam kezdeni írni... Meg hogy egy motoros eszköz semlegesíteni tudna egy elektromos mágneses teret barátom nagyon gyorsan kapj elő egy fizika könyvet és olvasd el az elektromos fluxusról szóló részt. Meg jó hogy nem Paks 2 épül feletted...

SarahConnor 2018.02.20. 08:21:05

Én ezt egyszerűen csak nem hiszem el.

MEDVE1978 2018.02.20. 18:30:24

Valószínűtlennek tűnik nekem. Az első dolog biztosan az lenne, hogy megkeresnék egy fizikában és elektromosságban képzett embert. Ha mégis lehetséges, akkor bizonyítékot próbálnék meg gyűjteni az ügyben. Ha ez így van, akkor ez már testi sértés, illetve emberölési kísérlet is lehet. Ez viszont büntetőjogi következményekkel jár. Ha tehát így van, akkor bizonyítás kell (bíróságot biztos lenyűgözné a videó a szikrákról), lehetőleg szakvéleménnyel. Utána meg indulás a bíróságra. Ez nekem tettlegességnek minősül, tehát nem más mintha pofon vágott volna vagy a gyereket vágta volna pofon.

Diorella Queen 2018.04.06. 14:31:53

@Rastafári: :)))))
Nekem is totálisan paranoiásnak tűnik a levélíról.:D

dangbird 2018.04.23. 11:34:32

Elég az általános iskolai fizikát tudni ahhoz, hogy megállapítsuk, kamu vagy tévképzetes agyszülemény az egész. Kezdettől azt kerestem, hogy ok, 22000 volt, de hol vezeti át a gyerekbe? Olyan előfordul, hogy ráz a fal, ha nedves és ha rossz a szigetelés, de hogy jön ide mindez? Aztán mikor jött a kávéhabosítóval való védekezés, letettem arról, hogy bármilyen, fizikával rokonítható magyarázatot találjak a sztorira. Tarts képkeretet magad elé? Ez már rosszabb, mint az alumíniumsapi.