Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

Top 10 legrosszabb szomszédtípus

2018. február 25. 13:30 - Captain Admin

top-ten.jpgAz előző 5 leggyakoribb szomszédi konfliktust bemutató lista után most itt egy újabb, azoknak a szomszédtípusoknak a listája, amelyek a legidegesítőbbek és egyben a legnagyobb valószínűséggel össze is hozhat velük az élet. Íme a 10 legrosszabb szomszédfajta.

10. Open

Ő az a társasházi lakó, akinek mindig nyitva van a bejárati ajtója. Kivétel nélkül nő, mindig otthon van, és szabad betekintést enged a lakásába a lépcsőházban az ajtója előtt elhaladóknak. Bármi történik ott bent, mi azt több emelettel feljebb is tudni/érzeni fogjuk. Tudjuk mit főz, mert ömlik ki a szag a lépcsőházba, de mivel nem bízza a véletlenre, el is mondja  a szomszédasszonynak az aznapi programot, receptet, meg amúgy is mindent, ami nála ott bent történik. Meg lehet szokni, de nagyon zavaró tud lenni. Változtatni nem fog, mert nem tud egy több évtized alatt kialakult életvitelen, és alapjában sem egy konfliktust kereső személyiség. Ha szerencsénk van, akkor házias, és önszántából takarítja a lépcsőházat. Egy biztos, nappal ha betörő jön a házba vagy bármilyen idegen, ő tudni fog róla.

 

9. Adatbázis

Többségében nő, és nagyon régi lakó. Igazi információs porszívó, mindenkiről tud mindent, mindenkit figyel, nagyon jól eladja magát, rengeteg szövetségese van, jó viszonyt ápol mindenkivel, mert így tudja beszerezni az éltető erejét, a pletykákat, az információkat a szomszédokról. Amikor új lakhelyre költözöl, maximum 1 hét alatt felismered, nem ritkán magától jön bemutatkozni ami ne tévesszen meg minket, ez csak a rutinszerű felderítő munka. Ilyenkor üdvözlésnek álcázva gyanú nélkül tud fel tud mérni minket, életkörülményeinket, habitusunkat, amit azonnal elraktároz, kielemez, és továbbad.

 

8. Feljelentő

Viszonylag ritka, de annál alattomosabb szomszédtípus, mert még véletlenül sem vállalná fel, hogy problémája van, ebből következően pedig komoly kellemetlenségeket tud okozni. Bízik a hatóságokban, az igazságszolgáltatásban, rosszabb esetben jó kapcsolatokkal rendelkezik ilyen irányban. Két altípusa van, az egyik tájékozott és tudatos, vele nagyon nehéz a dolgunk, mert még arra is ügyel, hogy beazonosíthatatlan maradjon, a másik a kevésbé felkészült, ő leginkább indulatból tesz feljelentést, de ő általában el is áruja magát.

 

7. Bolond

Szerencsére ő sem a leggyakoribb fajta, de ha belefutunk, akkor annak előbb utóbb költözés lesz a vége. 3 altípusa van. Az egyik az aki jól láthatóan sérült, és hiába, hogy nem tehet a betegségéről/állapotáról és él vele valaki aki felügyel rá, ettől függetlenül az életvitelével nagyon megkeserítheti a környezetében élőket. Ki lehet ismerni a szokásait, lehet hozzá alkalmazkodni, meg lehet szokni, de kérdés, hogy megéri e? A másik altípus az, aki már önellátó és cselekvőképes, de első ránézésre és pár szó kommunikáció után is lehet érezni, hogy ő nem százas. Gyakran képzelik magukat terroristának amit nem is titkolnak, szóval a közvetlen szomszédságában várhatjuk, hogy mikor robbantja fel a saját lakását, vagy kínozza meg az útjába kerülő háziállatokat. A harmadik típus a legrosszabb az összes bolond közül, ő az, akin nem látni, hogy bolond, látszólag normális emberként él. Tevékenysége lehet a kukkolástól elkezdve egészen az szomszéd állatainak lemérgezésén át, zaklatás, vagy csak a mások életének megkeserítése, azok bosszantása. Alkalmazkodni lehetetlen hozzá, kiszámíthatatlan, egy nyugodt percünk nem lehet mellette. Vele szemben csak a totális szomszédháború vagy a költözés jöhet szóba.

 

6. Szexállat

Akinek a nemi életét hallják a szomszédok, őt már ide sorolom. Vérmérséklet szerint több fokozatával is találkozhatunk, de mindre jellemző, hogy ugyanúgy mint a nemi élete, a bosszantó jelenség amit produkál az is rendszeres. Ha nincs szerencsénk, akkor még változatos is. Neme lehet férfi vagy nő, életkora széles skálán mozog. Leginkább akusztikai szomszédbosszantásként éljük meg, de pszichésen is hatással van ránk, mivel tevékenységével könnyen irigységet tud kiváltani. Nem igazán lehet elenne mit tenni, de szerencsére nem túl gyakori. Ha szingli a szexállat szomszédunk, akkor bízhatunk az életmódváltásában, vagy egy szolidabb partner megjelenésében, esetleg az elköltözésében.

 

5. Ezermester

Leginkább akusztikus szomszédbosszantó, de a tevékenységének a hatására hamar érezhetjük úgy, hogy szándékosan akar az idegeinkre menni. Napszaktól függetlenül fúr farag, felújít, fűrészel, flexel, kalapál. Természetesen a miérteknek mindig meg van az oka ha rákérdezzük, és értelem szerűen családi házas környezetben jóval gyakoribb, de mivel egy lakótelepen jóval magasabb a népsűrűség, így könnyen előfordulhat, hogy minden hétvégén a vasbetonba maró fúrógép vagy a flex jellegzetes hangjára ébredünk. Kivédhetetlen és gyakori, egyetlen enyhítő körülménye az az, hogy a téli időszakban jóval fokozottabb mértékű a tevékenysége.

 

4. Alkalmatlan szülő

Speciális eset, mert gyakorlatilag a problémát nem ő jelenti, hanem a gyerekei, akikre nincs ráhatása, és akikből több is van, amennyiben nincs szerencsénk. A probléma jelzését azonnal személyes sértésként értékeli, rosszabb esetben már beletörődött a helyzetébe, hogy nincs semmilyen befolyással a gyerekére és azok életvitelét még ős is elszenvedi.

 

3. Kutyás/macskás

Ő az, akiből minden lépcsőházban van legalább egy, és minden családi ház mellett is van legalább egy szomszéd ahonnan vagy a macska járkál át minden nap, vagy a kutya ugatását hallgathatjuk 0-24-ben. Tevékenysége legtöbbször zajjal, szaggal, konfrontálódással jár. Neme bármilyen lehet, ahogyan az életkora is. Az általa okozott kellemetlenségek tényéről őt meggyőzni lehetetlen, hiszen ezek a körülmények az ő életének már szerves részét képezik, így neki ez a normális. Bármilyen a kedvencével kapcsolatos megjegyzést azonnal személyes támadásként értékel. Mivel nagyon gyakori és szinte kezelhetetlen problémaforrást jelentenek, ezért kerültek fel a gazdik a dobogóra.

 

2. Zenélő/zajongó

Ő az, akivel már mindenki találkozott, vagy legalábbis hallott róla. És a kedvenc zenéjéről is. Meg minden egyéb zajjal járó tevékenységéről is. TV-nézés, zenehallgatás, játék a konzolon pc-n olyan hangerővel, hogy három háztömbbel arrébb is, és több emelettel lejjebb is tisztán hallható legyen. Pakolászás, bútorok tologatása akár minden nap, magassarkú cipőben kopácsolás stb stb. Vannak szolidabb, elviselhető mértékű, de rövid távon elviselhetetlen egyedeik is. Fegyvertára kimeríthetetlen és kiapadhatatlan, előfordulása nagyon gyakori, ezért lett ő a stabil második a dobogón.

 

1. Dohányos

Kétféle altípusát lehet megkülönböztetni szomszédbosszantási szempontból. Az egyik az aki nincs tudatában annak, hogy a dohányfüstjével másoknak kellemetlenséget okoz, a másik pedig az, aki tudatában van mindennek, de nem érdekli, nem foglalkozik ezzel. Életkora és neme bármilyen lehet, ha igazán pechesek vagyunk, akkor egész nap otthon van és így biztosítja a folyamatos dohányfüst koncentrációt az lépcsőházban, a lakásokban és az egész épületben. Érdekes vele kapcsolatban, hogy sokszor őt is zavarja ha egy szomszédjának a dohányfüstjét kell szagolnia a saját lakásában. Többségük ha akarná sem tudná abbahagyni ezt a szokását, és mivel roppant gyakori a dohányzó szomszéd, akinek a füstje még akkori is az életünk része, ha ennek elkerülésének érdekében még maga a dohányos is tesz, ezért áll ebben a listában is az első helyen a dohányos szomszéd.

 

Kapcsolódó bejegyzés: Szomszédhatározó 

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelezze ezen az űrlapon a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

84 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr7813697036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2018.02.25. 16:57:19

Bizony, bizony, mindhez volt anno szerencsém.
+1:Agressziv állat, mindenkivel rosszban van, provokál, kavarja a szart.

megvagyhadnagy 2018.02.25. 21:25:52

Egy normális élettér ott kezdődik, hogy 1000 nm telek, 120 nm hàz. Egyből nincs gond a szomszédokkal.

jandera 2018.02.25. 21:31:56

@megvagyhadnagy: Egy normális élettér ott kezdődik, ahol az átlagmagyar anyagi lehetőségei végződnek...

megvagyhadnagy 2018.02.25. 21:38:48

@jandera: Ott tartunk, hogy egy panel/társasház nm ára magasabb, mint egy családi házé. Szóval a panel a luxus, nem a ház.

for-avar 2018.02.25. 21:59:57

4. típus
2016.11.-2018.02.
3 gyerek, de mintha pónik facipőben fagolyót kergetnek. A fel és a lefelé...mert 4. emeleten laktak(mi alattuk pont)2 lépcsőforduló hosszban olifántokat, vagy uruk-hai hadosztályt megszégyenítően közlekedtek. 3 éves kislány minden lépcsöre döngve ugrott
Alapjában ez egy nagyon csendes lépcsőház volt...van itt zenész de az ritkán gyakorol itt...mindenki csendes, nyugdíjas vagy kiscsaládos. Tudnak viselkedni. A szembeszomszédunk is haragudott rájuk és egyszer elgurult a gyógyszer nálam és leüvöltöttem az anyát. két hétig csend volt...de utánna folytatódott. Két hete költözetk el. ok nem volt lépcsőházi karnevál utánna de láthatóan hallhatóan mindenki megnyugodott

EU zászlót mindenhova! 2018.02.25. 22:38:42

@megvagyhadnagy: A flexesbe, ezermesterbe, éjjel-nappal csaholó kutyába, gazégetősbe, a nyáron minden szombatonként hajnali ötig gardenpartizósba hangos zenével , ezesetben is belefuhatsz.
Aztán ott vannak a haszonállat tartók. Még a 90-es években volt egy szomszédunk, aki csirkét és disznót tartott (Pest környéki agglomerációs település). A csirkék rendszeresen átjöttek és összeszarták az udvart. A disznó mocskát gyűjtötte (még letakarni sem volt hajlandó a betongödröt), amit aztán kivezetett a gyümölcsfáihoz trágya gyanánt. Mondhatom, közkedvelt figura volt az utcában..:)
Ezzel egyébként saját magát szopatta meg. Egyszer elmentek nyaralni, a röfi valahogy kijött az ólból, és belefulladt a mocsokgyűjtőbe. Az állatot sajnáltam, őt nem. Még jó, hogy következő nap már hazaértek, mert egyébként napokig ott bűzölgött volna a tetem a 36 fokos forróságban..

Hell-Ász 2018.02.25. 22:55:08

Vannak átfedések avagy kettős "ügynökök". Pl nálam kisgyerekes, de ha lepasszolja a gyerekét nagyiékhoz kiéli magát a zene üvöltetésében.

szemétpasi 2018.02.25. 23:29:44

Csodálkozok, hogy agresszív önjelölt házmester kimaradt. Ez jellemzően unatkozó nyugdíjas aki mindenkinek folyton magyaráz a ház vélt és valós szabályairól és nem lehet úgy kirakni egy kukát hogy ne tudjon belekötni mert 1,5 fokkal kevésébé kell elforgatni, hogy reggel ne süsse a nap a fogantyút szegény kukásoknak...

Trónkövetelő 2018.02.26. 00:21:49

Szerintem a szexállatok szomszédként többnyire férfiak, bár a hangokat többnyire a nők adják ki. De azt figyeltem meg, hogy a nők sokszor szégyellik, hogy a nyögéseik áthallatszanak a szomszédba, ezért amennyiben a nők szexállatok, akkor a szexállat férfiak lakására mennek át, mivel az ottani szomszédság nem ismeri őket, sokszor a lakóhelyükön nem is tudnak viselt dolgaikról.

Fontos hiányzó az alkoholista szomszéd, 2 alfajjal:
1. a magányos alkoholista; Általában vele van a legkevesebb baj, szokásaira csak a kinézetéből (felpuffadt ac, vizenyős tekintet, deformálódott orr stb), illetve az időnként levitt csörömpölő üvegekből lehet következtetni, meg abból, hogy a kisboltban már hitelre is kap kevert ampullát. Gondot csak akkor okoz, ha egyszer csak felfordul, és hetek múlva a hullabűz miatt ki kell hívni a rendőrséget, hogy rátörjék a lakást. Őt inkább sajnáljuk, mint utáljuk.
2. A családos alkoholista. Általában férfi, feleséggel, és legalább 2 gyerekkel. Minden este hazatántorog a kocsmából és terrorizálja a családját, amit kénytelenek a szomszédok végighallgatni. Időről időre valamelyik szomszéd kihívja rá a rendőrséget, ilyenkor pár hétig lenyugszik, az asszonnyal kibékül ("a Béla, ha nem iszik, kenyérre lehet kenni"), aztán kezdődik minden elölről. Senki nem tudja, miből él, honnan van pénze italra. Végül az asszonynak elege lesz, és végleg kidobja, de az igazi megpróbáltatások ilyenkor jönnek a szomszédoknak, hónapokig ostromolja ugyanis a lakást, ahonnan kitették, rendszeresen megjelenik részegen, ordítozás, ajtó rugdosása, lépcsőház ajtó bekúrása betondarabbal stb. Aztán jó eséllyel feladja egy idő után. A másik lehetőség, hogy részeg tombolásában legyilkolja a családját, majd felköti magát, esetleg az asszonynak lesz elege, és döfi a mellkasába a tortaszelő kést.

Lobo Marunga 2018.02.26. 06:59:47

A dohányost kiegészíteném azzal az altípussal, aki a saját lakásában soha nem dohányzik, nehogy büdösek legyenek a cuccai, ezért aztán kizárólag a közös helyiségeket füstöli tele, aztán visszamegy a füstmentes lakásába.
A kutyás-macskásról annyit, hogy nekem volt görényes...
Amúgy kertes övezetben is megvannak a zseniális típusok. Ott aztán igen gyakori a flexes, a körfűrészes és a fűnyírós. Utóbbinak legnépszerűbb típusa a kizárólag vasárnap fűnyírós. De nagy kedvenc a füstölős is, meg az amelyik napos délutánokon kiteszi a magnót az ablakba, és üvölteti a mulatóst vagy a teknőt.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.02.26. 07:45:27

@szemétpasi: régen valóban gyakran panaszkodtak a házmesterekre, de ma már eleve kevesebb van belőlük, mert a lakásszövetkezetek alkalmazottja intézi az ilyesmit, vagy közösen felváltva takarítanak a lakók stb.

Egy olvasói levél sem érkezett amiben a házmesterre panaszkodtak volna, és kommentben is csak elvétve említik itt a blogon is. Egy levélben szidták a közös képviselőt, de azt olyan lakó írta, akinek a saját leírása szerint is több éve halmozódó tartozása volt, így az ő véleményét nem érdemes számításba venni. :)

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.02.26. 07:51:54

@Trónkövetelő: köszi a kategória leírást. Én is laktam egy lépcsőházban alkesszel, de ő csak a 4 fal között volt az. Lepukkant környéken valóban gyakoriak, de általában nincs benne a top 10-ben ha rossz szomszédra gondolunk. A közeljövőben egyesével lesznek részletes leírások minden egyes bosszantó szomszédfajtáról, az alkesz vadbarmokról is. ;)

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.02.26. 07:56:48

@Lobo Marunga: igen, ezeket a dohányosokat én sem értem. Ez a totális bunkóság. A saját lakásába nem füstöl, de a közös használatú lépcsőházba és onnan beszivárogva a többi lakásba pedig simán. :D

A főkertészek és gazdálkodók kerti partizók is egy létező fajta, de nem férnek bele a top 10-be. Egyrészt a magasabb népsűrűség miatt ami a városi környezetre jellemző, plusz azt is figyelembe kell venni, hogy vidéken -pláne falvakban- mindenki fűrészel, mindenki elégeti a gazt. Persze, vannak akik ezt napi rendszerességgel intézik, mások pedig évente csak pár alkalommal. :D

Nouby 2018.02.26. 08:01:09

A kutyáshoz a környezet összeszarását is oda csapnám.

Lift, lépcső, folyosó összehugyozva/ szarva.

Az a párt amelyik kibulizza hogy évi 60 ezer adót legomboljanak a kutyásoktól megkapja a szavazatom.

Szelid sunmalac 2018.02.26. 08:03:51

Vagy ezeknek a kevereke. Aki ha otthon van a gyerek folyton ordit es sir, a no ordit a ferfival, mert a gyerek folyton ordit, a ferfi erre folyton cigizik, tehat ablakot nem lehet nyitni, de ha normalisan megkered, hogy esetleg le tudna-e menni 1 emeletet, hogy lent cigizzen, akkor meg csak agresszivan visszaszol es meg tobbet cigizik, direkt odaallva az ablakod ala.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.02.26. 08:17:02

@Nouby: igen, sajnos a kutyások az külön téma, és nem is kicsi. Hatalmas lehetőséget hagynak ki az önkormányzatok azzal, hogy nem büntetik az ész nélkül kutyatartókat. Eleve a sok kóbor kutya termelését is lehetne csökkenteni, ha lenne egy évi 30-50 ezer forintos kutya adó. Közterület felügyelők és a rendőrök is simán beszedhetnének 30-30 ezreket szájkosár és póráz nélkül sétáltatott agresszív kutyafajták esetén, ürülék föl nem szedése esetén. De az a baj, hogy nagyon sokan vannak, és egy ilyen népszerűtlen intézkedést egy polgármester jelölt sem élne túl.

Lobo Marunga 2018.02.26. 08:25:39

@Admin Kapitány: Nem osztom a véleményed. Azt általában csak a nem vidékiek gondolják, hogy az égetés normális dolog. Épeszű ember nem gyújtja meg a lehullott falevelet, mert az nem száraz, de szárazon sem ég. Viszont mindig van egy hülye szomszéd, aki azt hiszi, hogy igen.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.02.26. 08:33:21

@Lobo Marunga: nyílván teljesen más nedves avart/füvet vagy műanyag szemetet begyújtani és sűrű füsttel elárasztani a környéket, mint száraz avart/füvet elégetni.

dodonovics 2018.02.26. 09:01:12

@Nouby: Direkt azert tartok kutyat, hogy teleszarja a toltes oldalat, aztan az ablakombol nezem, hogy a panelanyukak hogy visitoznak este, amikor az egesz nap az utcan vertyogo kibaszott kolkeiket nyakig szarosan gyujtik befele. Nekem ez meger 60.000 forintot is.

Kis kiváncsi 2018.02.26. 09:17:51

Kimaradt a harácsoló, rosszindulatú. Tavaly vettem egy ikerház felét ahol közös kert van sajnos.2 hét nyaralás után arra mentem haza a garázsom tele van szeméttel,sittel mert a szomszéd felújított.A kert közepére csinált egy beton placcot tudjon ott főzni a csatorna vizet a pincém ablakába vezette mert ott őt nem zavarja.És nem szereti ha vizes a cipője. Emelet még lopta a áramom is mert a hátsó részben neki nem volt bekötve és barkácsolni meg kell.DE mint kiderült a előttem lakóval sem volt túl kedves mert mikor ki költözőt leszerelte a gáz óráját azzal a indokkal nem tudja ki és a közös területen van.Poénként a végén épített egy faházat a konyha ablakom elé 90 napomba telet lebontatni.

Plumper_ 2018.02.26. 09:42:31

Bizonyos szomszédtípusok ellen jogilag is fel lehet lépni. Pl. a szomszédok hozzájárulása kell, ha vki 2-nél több kutyát akar tartani. (nem lenne rossz megszavazni, hogy az illető mindenestül költözzön az erdőbe)
Kiállhatatlan, zajos, bödös egyének, akik elijesztik a lakásvásárlókat, többek között, úgyhogy mikrogazdasági szempontból is károsak.
A feljelentő adatbázis inkább egy típus, még a Horthy-korból és a kommunista időszakból örökölt egyének.

@megvagyhadnagy: akkor is körbe lehetsz kerítve barkácsoló, krehácsoló, kendácsoló, kutyafarmos barmokkal. A jó helyen , belvároshoz közeli panel ér többet, mert nem mindegy, hogy 20 perc, vagy 1 óra alatt érsz a munkahelyre, meló után megint egy óra haza. És senki nem megy ki hozzád a p@-ba.

@Nouby: még ha fel is szedik a sz@rt, a pisával nem tudnak/akarnak mit kezdeni.

Nouby 2018.02.26. 09:43:52

@dodonovics: Jó látni hogy a csóró panelproli sztereotípia megalapozott. Nem zavar ha ezt csinálod ha fizeted hogy szedjék össze.

Btw egyszer egy ilyen anyuka megmérgezi a kutyád lásd a pontokat.

Terézágyú 2018.02.26. 10:18:41

@megvagyhadnagy:
"Egy normális élettér ott kezdődik, hogy 1000 nm telek, 120 nm hàz. Egyből nincs gond a szomszédokkal. "

Ez butaság. Vagy mondjam finomabban, hogy naivitás.

Már írtam, hogy faluhelyen is simán hallható, hogy a 3 házzal odébb lakónál bömböl a zene... stb.

nu pagagyí 2018.02.26. 10:42:29

Elég izzadságszagú poszt.
A legundorítóbbat kihagyta egyébként: a területfoglalót, azt aki a közös terekre (folyosó, lépcsőház, udvar stb.) terjeszti ki a saját lakóterét mindenki rovására.

erol 2018.02.26. 11:06:16

@dodonovics: Ez most komoly? Mert viccnek durva.
A listából egyébként csak a kutyással volt bajom, de azzal kertes és társas házban is.
Az első két pontot nem is értem, miért zavaró ha valakinek nyitva az ajtaja vagy/és pletykál?

Peter100 2018.02.26. 11:30:58

@megvagyhadnagy: Nekem ez van..A szomszédban meg két kutya.. Gazdájuk az az igazi lekezelő arrogáns paraszt. 4 éve hallgatjuk a kutyák tutulását, élhetetlen a házam. Szopok. ez van.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 11:32:05

Én a hármas típus vagyok.

Amikor a VII. kerületben éltem, összeesküvés volt ellenem szervezve a háztömb unatkozó nyuggerei által: kutyaszart hozattak, majd az én kutyáimra fogták.

Kénytelen voltam szétcsapni köztük: artikulálatlan hangon üvöltve tomboltam 5 percet a lépcsőházban. Ez lenyugtatta a nyuggerek zömét, csak egy szívós öregasszony maradt a csatatéren, így őt személyesen fenyegettem meg halállal.

Aztán nyugalom lett.

Bosszúból nem fizettem közös költséget, s el is költöztem ezt a tartozást magam mögött hagyva.

EU zászlót mindenhova! 2018.02.26. 11:49:14

@Peter100: Van valami elektromos zavaró cucc. Próbáld ki hátha. Csak a kutya képes érzékelni, ember nem, és kurva kellemetlen a számára. Úgy is be lehet állítani, hogy csak ugatásra kapcsoljon be..

szemétpasi 2018.02.26. 12:09:38

@Admin Kapitány: Önjelölt házmestert írtam :D

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://elmenyparkpro.blogspot.hu 2018.02.26. 12:16:04

Mindenki tegye fel a kérdés, ő vajon melyik szomszédzavaró típus, ugyanis az ilyet általában csak az egyik irányból a másikba könnyű észrevenni.

Egy tipp. Ha kedves vagy, mosolygós és mindenkinek köszönsz, az nem kerül túl nagy energiába, mégis csodákra képes. Ha megvárod a liftajtóban a néniket, kinyitod előttük az ajtót, stb. olyan jó híred lesz, hogy senki sem fog ellened agitálni. Ha meg igen, nem lesz nagy foganatja. Ha kikötöd az ajtócsengőd és nem nagyon veszel részt a közösségi szarkavarásban, meg se tudod a balhék többségét. Én senkiről nem tudok semmit és bár ciki időnként, azt sem nagyon tudom, ki melyik emeleten lakik.

Komoly problémám szomszéddal csak egy volt, két öreg alattam, akik állandóan basztattak még akkor is, ha csak járkáltam a lakásban. Mire megtanultam repülni, ki is haltak alólam.

GöTi 2018.02.26. 12:53:36

Lényeges, a felsorolás első felébe kívánkozó típus maradt ki:
Az eszetlen, felelőtlen bérbeadó.
Sorozatban csapták már be, több tartozást hagytak maguk után a tróger bérlői, mint amit kifizettek neki, de megint talált egy cigyány családot, akiknek kiadta a lakást. Hangoskodnak. Az ÉMÁSZ (rohadna meg!) olyan előre fizetős villanyórát szerelt fel a bérbeadó kérésére, ami bántóan, hangosan sípol a lépcsőházban, ha lefogy a pénz. Két hete egy nap nem sípolt. Mit gondol a lüke bérbeadó, a következő hónapot ki fogják fizetni a cigók?
Ugyanebből a lakásból másik "szegényemberek" jóvoltából volt már rovar kirajzás is...

commentes nikk 2018.02.26. 12:57:48

Egyszer anno a fősulis albérletben nagy buli volt, valahogy még egy flakon borotvahabot is szétfújkáltunk, nagyrészt a lakásban, de egy kicsi az ajtó elé is jutott, az ott lévő lövényekre. Másnap csönget be a szomszéd öregasszony, aki egyébként egy gonosz hárpia volt, és közli, hogy feljelent minket, mert maró vegyszert tettünk ki a lépcsőházba, néztem nagy szemekkel, hogy mit, hogyan, hova? Aztán leesett, hogy a borotvahab az, már mondani is akartam épp, hogy bocsesz, kis borotvahab került ki, erre előveszi az asszony a kezeit, hogy nézzem meg, maró vegyszer van mindenhol, mert lemarta a bőrt az ujjairól, és baszki tényleg le volt marva a bőr az ujjbegyeiről, szóval épp nemrég kotorászott valami gyenge savban és kapóra jött a hisztihez, vagy annyira felhergelte magát, hogy valahogy leszedte a bőrt az ujjairól, félelmetes volt. Persze nem mondtuk meg, hogy borotvahab, úgyse hitte volna el. Egyébként őszintén sajnálom az akkor körülöttünk lakókat, eszetlen gázos banda voltunk, innen is bocsesz :))))))

Bobby Newmark 2018.02.26. 13:02:41

@Lobo Marunga: A kedvencként tartott görények bűzmirigyeit ki szokás műteni. Onnantól meg nem jelölget, és nem büdösebb mint egy közepes testű kutya. Vagy egy kistestűmek a szája. Mindenesetre nem érzed a szagát, hacsak nem hajolsz 10 centinél közelebb.

Bobby Newmark 2018.02.26. 13:05:38

@Admin Kapitány: A házmester jellegű lakó a 9, 8 és 7 kombinációja. Mindent tud, feljelentget (vagy legalábbis fenyegetőzik vele), és bolond, konkrétan mániás és hatalomfüggő.

Bobby Newmark 2018.02.26. 13:08:47

@Admin Kapitány: Nemtom, az opennél szerintem mindenképp rosszabb, mert kellemetlenebbek a konfliktusok vele. Rosszul szigetelő bejárati ajtók esetében (a dohányos lakókörnyezetében amúgy is ellenjavallt) úgyis pár szippantásból kideríthető, hogy ki mit ebédel épp, a legjobb amikor a jobb oldali szomszéd töltött káposztájának szaga elegyedik a bal oldali szomszéd sült halával a lépcsőházban... Szal ez open nélkül is simán előfordulhat.
És ennél azért kellemetlenebb egy agresszív alkesz.

arckönyv 2018.02.26. 13:12:40

a mindenért panaszkodó szomszéd kimaradt.

Bobby Newmark 2018.02.26. 13:12:44

@dodonovics: Nem értem, hogy minek neked ehhez kutya. SK (vagy SS, mint sajátseggűleg) is meg tudnád oldani.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 13:21:08

@Novák Aircraft Ferencné:

S ez miért gond? Egyébként a valóságban 2008 óta vagyok jelen a blog.hu-n, csak átlag fél évente őj nicket regisztrálok, de mindegyikben van "maxval" és "birca".

Bobby Newmark 2018.02.26. 13:21:57

@erol: A pletykálósnak a bolonddal kombinációja a zavaró, amelyik kielemezgeti a szemetest, pl. Na nem széttúrja, csak ha nem tökátlátszatlan a szemeteszacskód, akkor így megjegyzi magának, hogy nna, megint ott egy viszkisüveg.

zombie67 2018.02.26. 13:22:55

És mi van a guberálókkal, gyűjtögetőkkel?
Azokat szeretik a zemberek?
Csak azért kérdem, mert én hobbiguberáló vagyok jó 3 éve, bp-i társasházban lakom, ahol biztos páran tudnak tevékenységemről, de mivel senki nem barátom, ismerősöm vagy rokonom a többi lakó közül, így nem érdekel mit gondolnak rólam.
Főleg az alu italosdobozokra, egyéb aluhulladékra és a visszaváltható üvegekre bukom!)))
Sajnos az én lakásom közelében is vannak kutyások, mely dögök ugatérozását sokszor el kell viselnem, fúró-faragó idióta is lakik itt, de a folyosón bagózó, italozó lumpenprolik is leledzenek, ahogy a bútortologató, zenélő, cirkuszoló típusokhoz is volt szerencsém.
Úgyhogy bosszúból, időnként fél órán át aludobozokat taposok a konyhakövön!)))

Lobo Marunga 2018.02.26. 13:23:34

@Bobby Newmark: Hát lehet, de ennek ugyan nem volt kiműtve semmije...

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2018.02.26. 13:43:09

Kimaradt a hoarder, vagy külön típusként, vagy a bolond altípusaként.

Ha egyszer egy panelházba beköltözik egy, akkor az a ház onnantól kezdve egészen addig csótányfertőzött marad, amíg a Földet el nem nyeli a vörös óriássá fúvódott Nap. (Mondjuk a csótányokat ismerve lehet, hogy azután is.) Mert még ha az illető ki is purcan / el is költözik / elvitelre kerül a sárgaházba és kényszertakarítanak nála, akkor is kellene vagy három kör csótányirtás minden egyes lakásban, hogy ne maradjon sehol egy fészek, ahonnan újra ki tudnának rajzani. Aki volt már valaha lakógyűlésen, annak szerintem nem kell magyarázni, hogy erre mennyire lehetetlen mondjuk egy 4x11-es panel összes lakásának a tulajdonosát / lakóit rávenni.

Void Bunkoid 2018.02.26. 14:05:37

@nu pagagyí: aaaaazaz, a Hódító Vilmos-típusú, nagyon szoktam szeretni. Abból amúgy a bátortalanabb pl panelház folyosójára (legtöbb helyen már ez ugye zárható) pakolja ki a dolgait, cipősszekrény, bicikli, kartondobozok, szerszámosszekrény, akármi, na a bátrabbja a durva, aki ha netán olyan folyosórész van, ahol az ő lakása egyedül van és nincs más közös helyiség (pl szemétledobó), akkor egyszerűen LEZÁRJA a folyosrészt, sőt némelyik konkrétan lefalazza és odarakja a bejárati ajtaját a folyosóbejárathoz 90 fokban.

Aztán amikor netán valami hosszabb dologgal, szekrénnyel kellene fordulni úgy, hogy pont nem lehet a kedves Hódító által odarakott új határzár miatt, akkor még te érezd magad szarul, hogy fel kell keltened reggel kilenckor, pedig ő még aludt volna, hogy legyen szíves és nyissa mán ki kicsit az ajtót, hogy ne kelljen szétszerelve levinni a polcot.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.02.26. 14:43:23

@Bobby Newmark: a lista összeállításánál a gyakoriságot is figyelembevettem, nem csak az okozott kellemetlenség mértékét.

Bobby Newmark 2018.02.26. 14:57:29

@Admin Kapitány: Értem én, csak nem értek vele egyet. :D Gangos belső udvaros épületben láttam ilyet, de igazából az ablak volt 24/7 nyitva, nem az ajtó, és ott hesszelt a néni egész nap. De az pont nem zavart. Most egy lépcsőházas, lift nélküli, 3szintes társasházban lakom, itt nincs ilyen. 10emeletes liftes panelban laktam 20 évig ott meg ha volt is ilyen, nem láttam, mert még a szinten a hátsó két lakással se volt kapcsolat, nemhogy a másik szinten lévővel, szal ha volt is open, észrevétlen maradt.

Szóval nem értem, hogy ez hogy top10es, tényleg.

Gabor Hermann 2018.02.26. 15:02:08

Egy fontos tipus kimaradt, aki a tulajdonosok közgyűlesèt teszi tönkre:
- vagy úgy, hogy nem èrti / nem olvassa el az előkeszitett anyagot ès folyamatos közbekèdezèsèvel ès ovetetlensègèvel hozza ki a többieket a béketűresükből
-vagy úgy, hogy a megtàrgyalandò napirendi pontok helyett vèlt règi sèrelmeit hànytorgatja fel,
-vagy ùgy, hogy kèjesen, sajàt objektív èrdeke ellenère is akàr, blokkolja a szüksèges közös intèzkedèsek meghozatalàt.
Úgy vettem èszre, hogy ha a tàrsashàz tulajdonosi közössegènek legalàbb 10 tagja van, akkor màr majdnem 1 a valószinűsege az ilyen destruktiv alak felbjkkanàsànak

Terézágyú 2018.02.26. 15:28:47

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
"Mindenki tegye fel a kérdés, ő vajon melyik szomszédzavaró típus, ugyanis az ilyet általában csak az egyik irányból a másikba könnyű észrevenni. "

Így van. Mindjárt itt a példa:

"Komoly problémám szomszéddal csak egy volt, két öreg alattam, akik állandóan basztattak még akkor is, ha csak járkáltam a lakásban. Mire megtanultam repülni, ki is haltak alólam."

Stimmt. Te se vetted észre...

Bobby Newmark 2018.02.26. 15:40:09

@Terézágyú: Tolerancia kérdése is a dolog. Én például pont telibe leszarom a szomszédjaim heppjeit, de cserébe ugyanezt várom el. Pl fölöttem teljesen rendszeres a hajnal háromkor tartott , emelt hangon folytatott családi vita, széktologatással, fel-alá mászkálással, stb. Pont nem érdekel, akkor veszem csak észre, ha pont akkor ébredek fel vizelni, de akkor is mikor visszaérek az ágyamba, egy percen belül alszok is.

Én viszont dohányzok, bent a lakásban. Nyasgem, oldjátok meg, hogy ne menjen hozzátok füst. Ami tőlem telik és elvárható, azt megteszem, vadászkutya orrú nyugdíjassal meg nem vagyok hajlandó foglalkozni. Ugyanígy pl a folyosó takarítás, kukák kitolása az utcára. Én ezzel nem vagyok hajlandó egy percet sem foglalkozni, mondja meg a ház, hogy ez nekem mennyibe kerül, kifizetem. De ha ezek után a lakógyűlés mégis kibassza a havi ötezer forintért felbérelt gondnokot azzal a felkiáltással, hogy "túl drága" meg "de hát ezt mi is meg tudjuk csinálni", attól én még továbbra sem fogok egy keresztbe szalmát tenni az ügyben, mert a kurva anyjukat, azt.

sutyerák 2018.02.26. 15:45:04

a naponta 500-szor,reggeltől estig ajtót csapkodó szomszéd kimaradt. nekem volt szerencsém ilyenhez. párszór szóltam,hogy halkabban,meg ne csapják be,mert ideát ágyúdörrenésként hallani.-mdom nekem aludnom kéne,mert mert dolgozni megyek,/onnan jöttem ,de már füldugóval sem tudok.
leszarták. évekig.
aztán én meg párszor megküldtem a falra tett vágódeszkát egy 10 kilós súlyzóval úgy hajnal 2-körül,-hogy érezzék a törődést. és én voltam a bunkó persze.

2018.02.26. 15:54:42

Kimaradt a galambokat etető vagy kóbormacskákat etető, aki miatt beköltöznek az erkélyekre a szárnyas patkányok és a panelház körül minden macskaszaros és csirkecsont darabok borítanak mindent.

Kimaradt a lomokat felhalmozó, aki az erkélyén halmoz szarokat, majd a folyosón, majd a biciklitárolóban, közös pincében, aztán egyszer csak meghal és a tűzoltók hozzák ki a testét a lomokkal teli lakásából, mert életveszélyesen vannak ott felhalmozva üvegek, újságpapír-kötegek, flakonok, száraz kenyér zsákokban.

Kimaradt a szemétben kutató, aki a CIA-t és Moszadot megszégyenítő alapossággal kutat más szemetében számlák, bankszámla-kivonatok és használt óvszerek után. Ezekből von le következtetéseket a lépcsőházban lakók anyagi, jövedelmi viszonyaira és nemi életére vonatkozóan. Néha pohár segítségével is hallgatózik a falakon.

Kimaradt a beáztató is.

Kimaradt az öblöseket fingó, akinek altesti hangjai a stangban terjednek fel és le.

Kimaradt az egymást folyamatosan gyilkoló család, akik "megöllek te büdös kurva", "szétbaszom a fejedet", "tanuljá', mer' szíjat hasítok a hátadból bazmeg", "kussoljá' má' bazmeg" felkiáltásokkal kommunikálnak egymással, vannak üvöltések, sikolyok, püfölések, tányérdobálások és ajtócsapkodások.

Kimaradt az önkéntes fontoskodó, ex-munkásőr, akiből rendszerváltás után lett közös képviselő, sikkaszt, és egyre gyarapodik, a házban sorra veszi meg a lakásokat.

funivia 2018.02.26. 15:56:08

Az egész TOP 10 legrosszabb szomszédot bevállalná az akinek roma szomszédai vannak.
Akinek már volt/van az tudja mikről beszélek, akiknek meg nem volt/nincsen azok nem is érthetik miért mondom ezt.
Természetesen nem a kikupálódott muzsikus cigányokra gondolok, hanem azokra akik az "ősi szokások" szerint élik az életüket.
Daróczi Ágnes romológus írásait lehet olvasgatni / ő ,maga is roma, tudja miről beszél, amikor leírja a "szokásaikat" - meg a "szemléletüket" a magántulajdonnal kapcsolatban/.

2018.02.26. 15:59:21

Kimaradt a hivatásos nő, aki a lakásában minden nap váltott partnerekkel találkozik és egy kisebb készpénzösszeg fejében testgyakorlatokat végeznek egymáson. Ilyen kurvanéniből szerintem ma már minden magyar társasházban van legalább egy.

2018.02.26. 16:02:45

Kimaradt a büdös, aki ha beszáll a liftbe és lemegy a nyolcadik elemetről a földszintre, akkor utána órákig szúrós izzadságszagú marad a lift. Volt ilyen lakótárs ott, ahol laktam. A szaga alapján lehetett tudni, hogy hol járt az elmúlt órákban.

2018.02.26. 16:18:08

Gyerekkoromban volt a házban egy család, akiktől átterjedt az éppen főzött kaja szaga ( szándékosan nem illatot írok). És ehhez vasárnaponként hallgathattuk a Jó ebédhez szól a nóta című műsort meg a Ki nyer ma -Játék és muzsika tíz percben című rádióműsort, mert a bőrtokba foglalt Sokol rádiót az ablakba tették.

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://elmenyparkpro.blogspot.hu 2018.02.26. 19:50:28

@Terézágyú: Tényleg ennyire érdekel? Kiderült, hogy az előző lakó nem rakott a lakásfelújítása során hangszigetelő réteget a kőpadló alá. Biztosítottam őket arról, amikor ezt megtudtam, hogy erre figyelni fogok (a kommandósok nem járkálnak így, ahogy megtanultam), de ha vendég jön hozzám, azt tolerálják. Hogy nem fogok a vendégeimmel sipítozni ezért, meg ilyenek. Nem tolerálták, néha irtó bunkó dolgokat műveltek és mivel itt két öreg élt vissza a helyzetével, nem sírtam tele a lepedőm, amikor kinyiffantak. Érdekes, a mostani lakónak semmi problémája sincs úgy sem, hogy időnként van itt forgalom. Ha te ezt a történetet csak a másik oldal felől hallod, akkor magam lehetek a köcsög állat és kurvára leszarom, ha ez így terjedt el.

A tanulság. Nem kell mindenkinek mindent elhinni.

Mancilla Pectoralis 2018.02.26. 19:55:54

@Trónkövetelő: Egy újépítésűben laktunk ahol volt egy szinglicsaj.Jött a kandúr,döngettek ezerrel(sajnos még az ágy nyikorgását is lehetett hallani).Pasi meg elkezdett kántálni,hogy Menj már el,menj már el...A csaj meg úgy nyögdécselt mint akit ölnek. Az elején bosszantott,de a végén már volt,hogy a férjemmel csak röhögtünk.Ja és menetrendszerint hajnali három-négy körül jött rájuk a kanosság,persze akkor a legnehezebb visszaaludni...
.Aztán elköltöztünk.Egy ideig itt a grillező-partizók tépték az idegeimet,de ők elköltöztek azóta világbéke van(remélem marad is..)

Terézágyú 2018.02.27. 12:52:15

@Bobby Newmark:
"Tolerancia kérdése is a dolog. .... Pl fölöttem teljesen rendszeres a hajnal háromkor tartott , emelt hangon folytatott családi vita, széktologatással, fel-alá mászkálással, stb. Pont nem érdekel, akkor veszem csak észre, ha pont akkor ébredek fel vizelni, de akkor is mikor visszaérek az ágyamba, egy percen belül alszok is."

Jaaaa.... Hát, így könnyű :)
Ez akkor nem tolerancia, hanem egy olyan képesség, hogy bárhogyan el tudsz aludni.

Ezzel az erővel mondhatnám, hogy toleráns vagyok a szomszédből jövő sz*rszagra - mert egyáltalán nem érzem a szagokat... jaaa, így könnyű.

Terézágyú 2018.02.27. 12:56:15

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
"Biztosítottam őket arról, amikor ezt megtudtam, hogy erre figyelni fogok (a kommandósok nem járkálnak így, ahogy megtanultam), de ha vendég jön hozzám, azt tolerálják. Hogy nem fogok a vendégeimmel sipítozni ezért, meg ilyenek. Nem tolerálták"

És azt nekik miből kellett volna tudniuk, hogy nem te mászkálsz odafönn, hanem az egyik vendéged????

"Érdekes, a mostani lakónak semmi problémája sincs úgy sem, hogy időnként van itt forgalom."

Igen. És?

Ez már csak így van, hogy az egyik embert ez zavarja, a másikat az. Az egyik ember nem viszi vissza a zöldségeshez a kiló almát, akkor sem, ha alul az egyik rohadt - a másik meg akkor is visszaviszi, ha alul az egyik nem annyira piros, mint a felsők....

Van aki "igényes", van aki "nem igényes".
És ugye van, aki bárhol/bármikor el tud aludni...

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://elmenyparkpro.blogspot.hu 2018.02.27. 16:27:05

@Terézágyú: Egyszerű logika. Ha jön fentről bármi hang, akkor van nálam vendég, ha nem jön, akkor nincs.

Terézágyú 2018.02.28. 09:13:46

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
"Egyszerű logika. Ha jön fentről bármi hang, akkor van nálam vendég, ha nem jön, akkor nincs. "

Aha :)

Ilyen egyszerű ez. Te mosod kezeidet :)

Terézágyú 2018.02.28. 09:15:27

Az vótmá, hogy két skót beszélget:
- Képzeld milyen mocskos, szemét szomszédom van: néha éjfél után is átdörömböl, átordít hozzám...
- Hallatlan! És te mit csinálsz ilyenkor?
- Semmit. Nem foglalkozom az ilyen tahókkal, fújom tovább a dudámat.

boundary 2018.02.28. 10:58:48

@karandash: Ó, azok a régi szép idők! :)

boundary 2018.02.28. 11:01:50

@Terézágyú: Ez tényleg skótókkal van? És miért pont skótok?

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://elmenyparkpro.blogspot.hu 2018.02.28. 17:55:33

@Terézágyú: Én úgy gondoltam ilyen egyszerű, aztán az élet rácáfolt erre. Ettől függetlenül maradtam a saját lakásomban lopakodó módban az alattam lakó két öreg miatt attól függetlenül, hogy behatoltak az alapvető privátszférámba (=beleugattak abba, ami normális dolog lenne, hogy valaki a saját lakásában szabadon mozog) és még itt is, magyarázkodnom kell? Ha nem néztek a sorok mögé és egyből azt gondoljátok, ami a birkanetről érkezik, annak az lesz a vége, hogy egy ilyen embernek mint én egyszer csak elege lesz és felrobbantja a két öreget.

Terézágyú 2018.03.01. 08:26:51

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
"behatoltak az alapvető privátszférámba (=beleugattak abba, ami normális dolog lenne, hogy valaki a saját lakásában szabadon mozog)

A felettem lakó meg behatol az ÉN magánszférámba azzal, hogy minden lépését, vécélehúzását, tévézését hallom...

"és még itt is, magyarázkodnom kell?"

Stimmt. És még magyarázkodnom kell, hogy ez engem zavar...?????

"az lesz a vége, hogy egy ilyen embernek mint én egyszer csak elege lesz és felrobbantja a két öreget. "

Nocsak már itt tartunk, hogy TE, aki zavarsz másokat, már fenyegetőzöl is????????
Tipikus ungarisse hozzáállás....

És mi a helyzet a szép szöveggel, hogy "Egy tipp. Ha kedves vagy, mosolygós és mindenkinek köszönsz, az nem kerül túl nagy energiába, mégis csodákra képes." .... :))))

Egyszer mosolyogsz, aztán fenyegetőzöl??? :)))

És mi a helyzet azzal a szövegeddel, hogy "Mindenki tegye fel a kérdés, ő vajon melyik szomszédzavaró típus, ugyanis az ilyet általában csak az egyik irányból a másikba könnyű észrevenni."

:))))))))))))))))))))))

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://elmenyparkpro.blogspot.hu 2018.03.01. 11:24:30

Egy értelmes ember ha elolvassa, amit írtam nem hinném, hogy elkezdene szándékosan szívózni azzal az alapfilozófiával, hogy csak én lehetek a bunkó, ha két öreg áll a túloldalon. Mi van, ha ők azok? "Mindent megteszek azért, hogy ne zavarjam önöket, ám ha előfordul ilyen (pl. vendégek), akkor azt viseljék el." Ez volt az egyezség, amit egyszer sem tartottak be. Annak ellenére, hogy TUDTÁK, hogy ez egy panellakás.

"A felettem lakó meg behatol az ÉN magánszférámba azzal, hogy minden lépését, vécélehúzását, tévézését hallom..."

Költözz el, ha ez téged zavar. Ha meg nem teszed, viseld el, hogy nem csak te laksz abban a házban. (Ehhez szívesen hozzá tettem volna, hogy te köcsög).

"Nocsak már itt tartunk, hogy TE, aki zavarsz másokat, már fenyegetőzöl is????????
Tipikus ungarisse hozzáállás...."

A te tipikus felsőbbrendű és elmigráló hozzáállásod tisztán olvasható, ehhez nem fűzök kommentárt. Amíg éltek annak ellenére tisztelettudó voltam velük, hogy két bunkó voltak és ezt a felrobbantást most találtam ki a hecc kedvéért. Biztos voltak, akik jót röhögtek rajta. Te nem, de ez van.

"Egyszer mosolyogsz, aztán fenyegetőzöl??? :)))"

Te is egyszer mosolyogsz ugyanarra, akivel másik nap veszekedsz. Amúgy soha senkit sem fenyegettem meg, mondanám kérdezd őket, de inkább ne gyere a közelükbe. Itt viszont jó poén lenne, ha nem lennének olyanok, akik itt élik ki azokat a vágyaikat, amiket a szomszédaik előtt nem mernek.

"És mi a helyzet azzal a szövegeddel, hogy "Mindenki tegye fel a kérdés, ő vajon melyik szomszédzavaró típus, ugyanis az ilyet általában csak az egyik irányból a másikba könnyű észrevenni.""

Ez egy olyan kérdés, amivel kapcsolatban veled erős aggályaim támadtak. Ugyanis gyorsan úgy lehet IQ-t fejleszteni, ha megpróbálod magad mások szemével reálisan látni.

Uni1002 2018.03.02. 08:16:56

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Megloptad őket, ne csodálkozz hogy kutyagumival válaszoltak.

Uni1002 2018.03.02. 08:30:23

8. Feljelentő.
Egyszerre 3,4 ügye fut, minden létező lakógyűlési határozattal másnap már a bíróságon van, képes a legkisebb akármit is kiszúrni, ügyvédje is van, és sorban nyeri a pereket, a társasház ellen, már két közös képviselőt kikészített, szinte mindenkinek bedob egy levelet a sérelmeivel, és mindenkinek elmondja, hogy ő csak jót akar, meg törvényességet, már hírünk van a városban, és a bíróság már majdnem 400000(négyszázezer) forintot fizettetett ki a ház közös számlájáról, a kis játszadozásaira, miközben kb. ugyanannyi a közös költség tartozása. Engem másfél oldalas levélben fenyegetett, pechjére felolvastam a lakógyűlés előtt, kiderült, hogy nem vagyok egyedül...

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.03.02. 08:39:43

@Uni1002: vannak ilyenek akik hobbiként űzik a pereskedést és a feljelentgetést, bár ezt nem értem, hogy a saját lakótársait miért jó ha magára haragítja. Pláne így, hogy tartozása van.

Bobby Newmark 2018.03.02. 12:50:38

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Mindenesetre azon elgondolkozhatnál, hogy ha a világon mindenütt, amerre csak jársz, személyesen vagy virtuálisan, és inkább előbb, mint utóbb MINDENKI rühelli a pofádat, akkor lehet, hogy nem a világgal van a gond.

Terézágyú 2018.03.05. 15:00:01

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
"Ez egy olyan kérdés, amivel kapcsolatban veled erős aggályaim támadtak. Ugyanis gyorsan úgy lehet IQ-t fejleszteni, ha megpróbálod magad mások szemével reálisan látni. "

Akkor te most próbáld magad tahónak látni. Tudod: mások szemével...

Uni1002 2018.03.06. 09:09:15

@Gabor Hermann: Pontosan. Aztán másnap már reggel a bíróságon van, perelve az egész társasházat...

Uni1002 2018.03.06. 09:18:28

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ha nem fizetsz közös költséget, attól még elviszik a szemetedet, neked is megy a lift, takarítanak az ajtód előtt, fizetik a közös képviselőt, soroljam a többi szolgáltatást, amit ellenérték nélkül veszel igénybe? Ezt minek neveznéd? Mert mindig vannak becsületes befizető emberek helyetted is. Őket lopod meg. Ezt egyesek nem hajlandók felfogni, de manapság a végrehajtót is rájuk lehet küldeni. Általában ezek szoktak a leghangosabban követelőzni, hogy legyen festés, meg új burkolat. Azzal szoktam leszerelni őket, hogy a cigány is annak a nótáját húzza, aki a bankjegyet tette a vonóba.
Ingyen ebéd nincs.

Uni1002 2018.03.06. 09:21:37

@Admin Kapitány: Szerintem unatkozik. A bíróságra, ügyészségre, rendőrségre lassan haza jár. Azt hogy utálják a lakótársak? Élvezi...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.06. 10:39:35

@Uni1002:

Leszarom őket, Ha nem képesek rendesen viselkedni, nem kapnak tőlem közös költséget. S pont. Ha nem tetszik, mehetnek panasszal a sóhivatalhoz. Pont ismét.