Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

71. Olvasói levél: Új ház, új problémák

2018. június 09. 07:00 - Captain Admin

Gábor írta le levélben a Szomszédháború blognak, hogy milyen az a mindennapokban, amikor az új házában nem úgy alakul az élete a szomszédja miatt, mint ahogyan azt eltervezte, vagy ami minimálisan elvárható lenne. 

Tisztelt Szomszédháború Szerkesztőség!

 

Leírom történetem, kíváncsi vagyok ki mit tenne, mert sajnos törvényesen semmit nem értem el a szomszédommal szemben. Családi házat építettem az agglomerációban egy szép környéken, mint később kiderült egy iszonyú szomszéd mellett. 3 gyerekes család, nagyon pici házzal, kis udvarral mellettem.

 

Jellemző rájuk, hogy nem szereti a környék, ők a zajforrás, ők a problémaforrása, és természetesen a szegény pici ártatlanok is a törvény szemében. Több melléképület van a ház körül. Egyik melléképület ami közvetlenül a kerítésem mellett van (illetve rálóg a kerítésre amit a telkemen áll), oda egy kutya van/volt bezárva, ami 0-24ben őrjöngött, vonyított 3-4m-re a nappalimtól. Nekem minden szabályt be kellett tartanom az építkezésnél, így lelkiismeretem tiszta, nincs mit takargatnom, így hát szóltam szépen, hogy találjanak valami megoldást rá.

 

Eleinte ígéretet kaptam, majd nem történt semmi, mikor már 5x-re szóltam, akkor kiderült semmit sem fognak tenni, mivel ez egy sírós fajta dobermann, szokjam meg. Sajnos a szomszédnak nincs ablaka a kutya felé, ezért neki pont megfelel, hogy másra tolja (egyébként minek ennek kutya?? nah mind1..). Szép szóval nem sikerült eredményt elérnem.  Mivel a melléképület szabálytalan helyen van, ezért próbálkoztam a jegyzőnél birtokvédelmi kérvénnyel, illetve az építési hatóságnál, de nem jártam sikerrel. Állítólag 10 évnél régebbi az épület, ezt 2 rokonnal igazolta (amit én nem hiszek el), így sajnos nem bontatták le vele, az esővíz elvezetést megcsináltatták miután megfenyegettem őket, hogy kárt okoztak nekem, s bíróság lesz belőle.

houses.jpg

 

Természetesen az esővizet hozzám folyatta róla, ami penészedést indított el a kerítés falán amíg épült. Kértem tőle szépen, csinálja meg mert kárt okoz. Semmi hatása nem volt a szép szónak itt sem, őt nem érdekli, ez így van már rég óta, nem fog pénzt költeni rá. A kerítést pedig építettem folyamatosan, így azzal nem állok meg mert szorít a határidő. Hivatalos felszólítólevél (fényképbizonylatok, stb...) után nagy nehezen megcsinálta, belátta gondolom, hogy ez szándékos károkozás akárhogy is nézzük. A jegyző elutasította a kérelmem, hogy minden rendben van, ugyanis megkapta a szomszéd is a kérelem másolatát, s azóta munkaidőben az udvaron van az állat.

 

Ez pozitívként is lehetne értékelni, de...  Ahogy jött a tavasz, a család elkezdte mindennapjait élni az udvaron, ami annyit jelent reggel 8 és este 10 között 10 perc üvöltözésmentes időszak nincs. A házba be sem mennek, sajnos nem tudnak közösségben élni, s nem érdekli őket semmi saját magukon kívül. 3 gyerek egyfolytában üvölt, a szülőket nem érdekli, van úgy hogy a fiú kiáll az udvar közepére (kb 8x8m az egész udvar), s torkaszakadtából üvölt, a szülők közben sütögetnek, a többi gyerek rugdalja a kerítést (amit én építettem 2m magas tömör fal) megállás nélkül, melyre a kutya teszi fel a pontot, hogy addig ő be van zárva a melléképületbe, s ott vonyít, kapar egyfolytában.

 

Ezzel sajnos nem áll meg a történet, van ennek a szomszédomnak egy másik melléképülete is, ami szintén szabálytalan helyen van, de kicsit távolabb tőlem közvetlen az utcafronti kerítés mellett. Itt van neki egy kb 2m magas kéménye (valami kemence lehet). Itt sütöget minden nap (s ez nem túlzás, minden nap 5-6x folyamatosan), ami nagy füsttel jár. Nem grill füst, nem dohányfüst, mert ez durván kormol. Az udvaron nem lehet megmaradni a füst és a zaj miatt de lassan a házban sem, hiába a 3 rétegű ablakok. Tudni illik vizes fa, gallyak, ágak, talán még szemét is lehet a repertoárban (ebben nem vagyok biztos), de abban igen, hogy jól kormol, napi 5-6x csinálja, s minden hétvégén kivétel nélkül. Hétköznap csak kb 16-tól 22ig áll fent ez a helyzet. Gondolom ez előbb utóbb szépen megfog látszani a felületeken is.

grill.jpg

 

Mivel többször szóltam nekik a zajos problémák miatt, és sosem sikerült érvényt szerezni magamnak (hogy csend legyen legalább napi 20 percet), úgy tudom nekem is jár a szombati/vasárnapi nyugalom, de ebben valaki megakadályoz, ezért elgondolkodtam kicsit a folytatásban.

Ennek a szomszédnak minden környező lakóval volt/van problémája hasonló dolgok miatt mint kiderült.

Többször épített melléképületet olyan helyekre, ahova nem lehet, vagy füstölte telibe a bal szomszédját (is) minden nap, aki egy idős néni volt (csak sajnos már meghalt), vagy tett ablakot olyan helyre ahol nem lehet, vagy a szemetet a hátsószomszédja konyhaablaka alatt tárolta (milyen etikus...), de mivel mindent leigazol hogy 10 éve ott van, a másik ember pedig nem érdekli, így akkor szerzett joga lesz, vagy előadja hogy ők a szegény kis család, ők nem tesznek semmi rosszat. Nem roma családról van szó!

 

Szóval nagyon jól tudja, hogy kell magának érvényt szereznie, akár hazudozással is. Értem én, hogy pici ház pici telek, de akkor addig nyújtózkodjon amíg a takaró ér, s ne a másik kárára. Előző birtokos a telkemen fényképpel tudja igazolni, hogy nem 10 éves a melléképület, de az a hatóságnak nem elég. Mivel az átlag ember ha nem tudja bizonyítani, hogy igaza van, így nem ír alá olyan papírt, amin büntetőjogi felelősségem tudatában c. mondattal kezdődik. A szomszéd erre alapoz.

Felmerült bennem, hogy visszazajongok neki, akkor rátett 1 lapáttal, s a kutyát, a gyereket mindent felhasználta ellenem, eléggé durván.

Építkezéskor megcsináltattam a járdát, s akkor kb az összes ház előtt megcsináltatták az emberek ha már elkezdtem, legyen szép egységes végig, egyedül 1 valaki nem, ezek. Friss új járda, jól lehet rajt műanyagtraktorral motorozni, amíg a kutya jobbról vonyít. Sőt még biztattják is őket, hogy hangosabban. Ez szerintem provokáció, nem vagyok pici, lehet arra alapoznak hogy letekerjem valamelyik szülőt?

 

Ezek így nem állnak meg a hatóság előtt, hisz ő majd azzal jön, hogy grillezés nem bűn, vagy a gyereknevetés, vagy közterület, akármi. Szóval ferdítés, hazugság, stb. Nem arról van szó, hogy 2 hetente valaki grillezik, vagy délután játszanak a gyereket. Ez nem az, mert van más gyerekes szomszéd is mellettem, de ezek miatt kb 9ig senki sem jön az udvarára ki, mert nem lehet megmaradni. Megpróbálok most 4-5m magas 2. kerítést építeni a telkemen, de nem biztos, hogy szabályos lesz az úgy már, még ha nem is közvetlen határoló kerítés. Múlt vasárnap már csillagokat láttam az idegtől, de tudom az nem visz előre, ha szétbombázok ott mindent ami mozog. Nekem is van kutyám, a házban van éjjel. Nagyon sok pénz van a házban, ha nem tudom használni, akkor valami alternatív megoldást fogok választani, mert ez így nem marad. Normális dolog ez az állapot szerintetek? Ti mit tennétek, hogy oldanátok meg?

 

Köszi,

 

Üdv. Gábor

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelezze ezen az űrlapon a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr5614027732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2018.06.09. 07:26:51

Felbérelsz néhány sekuris faszit, azok bemennek oszt rendetvágnak. Onnantól kuss lesz.

Semper Fidelis 2018.06.09. 12:28:11

A jó öreg bambusz szélkolompot nem lehet űberelni :)

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.06.09. 13:08:51

Tisztelt Gábor!

Az elköltözést és az ingatlan értékesítését nem találnám elsődleges megoldásnak. De, mivel ön építette és mivel az ingatlan árak most (még) magasan vannak, lehet érdemes elgondolkozni ezen, és amennyiben nullára kit tudja hozni, esetleg kis nyereséget is tudna realizálni, akkor én elgondolkoznék ezen a megoldáson is, mert az idegességtől semmi nincs életminőség rombolóbb, a szomszédai gyerekei pedig a következő minimum 10 évben csak problémásabbak lesznek ahogy növekednek.

Amennyiben maradni terveznek, akkor bizony tudomásul kell venni, hogy önök már háborúban állnak, a szomszéd egyelőre erősebbnek, előnyösebb helyzetben lévőnek gondolja magát (mivel neki van kevesebb veszíteni valója, övé a kisebb, a kevésbé értékes ingatlan) amihez önök mlg nem alkalmazkodtak megfelelően. Az alkalmazkodás a kesztyű felvételét jelenti ebben az esetben, erődemonstrálást, visszatámadást.

szomszedhaboru.blog.hu/2015/12/19/visszatamado_strategia

Elterjedt mentalitás (állítólag a szocializmusban nevelték az emberekbe), hogy mástól várják az emberek a problémáik megoldását, pl az államtól. Ezt ebben a helyzetben is hiába várhatja. Vagy a saját kezébe veszi a probléma megoldását, és ehhez minden hivatalos segítséget igénybe vesz, vagy tűrnie kell.
A problémákat a leírtak alapján így rangsorolnám:
1. kutya
2. Füst
3. Gyerekek

A szomszédja magasról tesz az együttélési normákra, a provokációjából kitűnik, hogy valószínűleg élvezi is, hogy önöknek problémát okoz. A legszebb öröm a káröröm. :) Mielőtt bármibe kezdene azt tanácsolom, hogy üljön le, szellemüljön át egy olyan emberré, akinek az a legfőbb célja, hogy a szomszédja életét annyira megkeserítse, hogy az elmeneküljön. Ha ön nem ilyen, azt felejtse el, bárki lehet szociopata, ha eléggé törekszik rá. :D Ehhez jó alapot szolgál a Szomszédháború blog elméleti stratégiai bejegyzéseinek átolvasása. :)

Dolgozzon ki egy több hónapra szóló, napi akciókat tartalmazó cselekvési tervet, amelyet módszeresen alkalmazzon. A kutya a legidegesítőbb, de egyben a leggyorsabban és legegyszerűbben megoldhat probléma. Nem is értem mire várt eddig?! Amint ezt kipipálja, a szomszédja tudni fogja, hogy beszállt a harcba, és már ön sem válogat az eszközökben. Erre vagy normálisabb lesz, vagy eldurvul a konfliktus. Az eredménytől függetlenül önnek tovább kell alkalmaznia a visszatámadást azért, hogy a szomszédja el akarjon költözni. Ez kell legyen a végső cél!

Nem írta le a kemence helyét, de én nem szégyellnék slaggal átlocsolni amint megjelenik a füst, előbb utóbb megunja. Fentebb írták a kémény eltömítését. Mindent be kell vetni a helyzet és a leehetőségek ismeretében. A gyerekek esetében érdemes a gyámügy segítségét igénybe venni, megfelelőek e a körülmények számukra stb, valamint az összes létező hatóságnál folyamatosan feljelentéseket tenni. Birtokvédelmet kérni, kártárítési pert indítani stb.

Mostanában pont a kutyaugatás miatt lehet olvasni olyan eredményekről, hogy amint van hivatalos jegyzőkönyv a kutyaugatás zavaró tényéről (birtokvédelem, rendőrségi jegyzőkönyv stb) Jó eséllyel lehet kártérítést követelni, aminek során kifizetteti azokat a költségeit, amely a kutya zavaró hatásának elhárítására ön alkalmazott. Nyílászárók leszigetelése, ablakok zárva tartása miatt klímaberendezés beszerelése stb stb.

Saját tapasztalatból írom, hogy CSAK akkor hagy fel a szomszédja az önök életének megkeserítésével, ha egyértelműen jelzi felé TETTEKKEL, hogy ebben a harcban csak ő veszíthet. Ekkor azonban egycsapásra meg tudnak változni. A civilizált problémamegoldás (kommunikáció) nem működik.

ROTFL Manó 2018.06.09. 13:11:21

Szerintem a NAV-ot biztos érdekelné, hogy egy szinesfémtolvaj itt és itt égeti le a lopott rézdrótról a műanyagborítást. Én bejelenteném...

Fikkentáger 2018.06.09. 14:30:44

A NAV-ot kurvára nem érdekli, ki a színesfém tolvaj és ki nem az.

Fikkentáger 2018.06.09. 14:33:19

Egyetértek az előttem szólóval, ha nem vagy alkatilag az a kategória (és a rinyálásodból ez szerintem nagy biztonsággal megállapítható) amelyik képes felvenni a kesztyűt és a szomszéd játékszabályai szerint megvívni nyertesen a háborút, akkor sürgősen add el és költözz.

gabiiii 2018.06.09. 15:37:32

Próbáld ki a kompresszorra kötött ultrahangos kutyariasztó sípot (akár többet is) folyamatosan néhány héten keresztül. A kutya kialvatlan, ezért agresszív lesz és kis szerencsével megeszi a családot.

Fülig José 2018.06.09. 15:59:09

Vazze, tudom, eső után, de...ménem nézted meg hol veszel telket?! Szerinted miért adták féláron? Amúgy ismerem a problémát, lehúztam 17 évet Érden...vagy befenyíted, vagy mész tovább. Esetleg várhatod, hogy feldobja a bakancsot...

Sir Galahad 2018.06.09. 16:56:53

A szerző a saját trehányságának az áldozata. Mielőtt házat, telket veszünk, alaposan meg kell ismerni a környéket, beszélni a lakókkal stb. Itt ez vagy elmaradt, vagy megvezették a szerzőt, amihez igen nagy fokú mulyaság kell. Egyik esetben sem tudom sajnálni, magára vessen. Ez a tanulópénz.

BiG74 Bodri 2018.06.09. 17:49:23

@Sir Galahad:
Azért lakva ismeri meg az ember a szomszédait. Nagyon kirívó dolgokat kell látni ahhoz, hogy tud nem jó helyen keresgélsz.

Aki a harcot javasolja, az gondolom azt is tudja, hogy a harc a normális felet akkor is felemészti, ha nyerő formába kerül. Ez a család valószínűleg nem megváltoztatható. A kutya esetében megkérdezném a jegyzőt, hogy tud-e adni tippet. A füst esetén az is kérdéses, milyen funkciójú a melléképület, és mit keres rajta a kémény, mit égetnek ott? A területi környezetvédelmi hatóságnál be kell jelenteni, lehet, hogy szimplán a honlapjukon. Rosszabb esetben a katasztrófavédelemnél.

Zsuzsi25 2018.06.09. 18:51:08

A gyerekeket nem lehet sajnos megmérgezni, de a kutyát igen! - nézz utána a neten, hogyan lehet feltünés nélkül

Zsuzsi25 2018.06.09. 18:52:44

Javaslom még a rájuk füstölést, illetve bepenészesiteni a falulat, (szintén feltünés nélkül)

funivia 2018.06.09. 19:12:59

Kedves Gábor!

A leveléből úgy tűnik számomra, hogy anyagilag jól áll...
Ha van rá pénze, akkor vegye meg a szomszéd putriját. Lesz egy kicsit nagyobb kertje, vagy építhet rá egy kis vendégházat.
Minden problémája eltűnik, a szomszédokkal együtt.
Ha attól tart, hogy a szomszédja, vételi szándék esetén, felveri nagyon az árát, akkor bízzon meg a vétellel egy ügyvédet, aki eljár ön helyett.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.06.09. 19:16:17

@funivia: igen, ezt én is kifelejtettem, hogy ilyen konkrét szomszéd idegesítéseknél könnyen elképzelhető, hogy azt próbálják elérni, hogy vételi ajánlatot tegyenek akiket bosszantanak. És valljuk be, ez egyáltalán nem roszs stratégia, pláne egy újonnan épített ingatlannal rendelkező szomszéd esetében. :)

maxxxis 2018.06.09. 19:33:35

Pontosan ugyan ilyen szomszédaink vannak.Kutya,4 gyerek (Waldorf iskoa

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.06.09. 19:39:33

@maxxxis: a gyerekek ellen én hangos pornót próbálnék meg bevetni ha áthallatszik a szomszédba rendesen.

maxxxis 2018.06.09. 19:50:43

@Admin Kapitány: köszi,van saját tervem,ha eldurvulna a helyzet.
Amúgy szerintem valamelyik gyerek sérült lehet.
Egyébként nem szükséges pornó,egyszerűen bekapcsolom a Kossuth rádiót (erősítő,hangfalak),közepesen hangosan reggel 8 körül szombaton,és elmegyünk kirándulni.Ezen röhögünk egész nap.Ezzel kapunk pár nap,esetleg egy hét csendet...

Ahoj- 2018.06.09. 21:10:39

@maxxxis: inkább a Bartókot vagy a klasszik fm-et. Esetleg rádió rock ☺️ egyiket sem fogják órákon át szeretni ☺️ vagy letöltesz a YouTube-ról 6 órás egybefüggő végtelenített számot (mondjuk fluor Tomi) aztán hallgathatják 8 órán át a két kicsi legót..

Ahoj- 2018.06.09. 21:14:03

@maxxxis: esetleg vasúti zajvédő falat (olyan 5 méter magasat) a szomszéd felőli oldalon elhelyezni nem lehet?

csillagporszem 2018.06.09. 21:20:05

Költözz el. Mielőtt megveszed az új házat előtte néha nézz rá milyenek a szomszédok.
Mikor vetted a kecót? Télen? Ha tényleg kint vannak egész nap akkor érzékelned kellett volna őket, szóval az sem árt ha nem télen kezdeszz el új házat keresni.
Felhúzhatsz egy 5 méteres kerítést de mi értelme? Aztán majd le is feded és éltek egy bunkerben? A gyerekek zajosak, főleg ha nem foglalkoznak velük, ezzel nem tudsz mit kezdeni. Ha kicsi az udvar akkor az energiáikat nem tudják lemozogni és gondolom így jön ki belőlük a feszkó, főleg tavasszal amikor végre a hosszú tél után kiszabadulnak a szabadba.
A kutyára az állatvédőket rá lehetne mozdítani ha tényleg egész nap bevan zárva, ez már kínzás. Jobb lett volna nekik jelezni, ők ilyen esetben lelkiismeretesek.

Zsuzsi25 2018.06.09. 21:38:58

@csillagporszem: Plusz rájuk lehet hivni a gyámhatoságot is :D ha szerencséje van, elveszik a kölyköket. (Ha már elaltatni nem lehet öket)

csillagporszem 2018.06.09. 21:55:47

@Zsuzsi25: Ha ezt viccesnek szántad nem volt az. A gyerek más kategória.
A szomszéd gyereke autista. Ha kint van az udvaron akkor szinte állandóan csak ezt hallani hogy áááááá akármit csinál. Figyelmen kívül hagyom mert ha rákoncentrok egy idő után idegesítő, így meg totál elvagyunk. Nem tehetnek róla, a gyerek se tehet. Másfelől meg mivel az enyém is autista csak hálát adok az égnek hogy ilyet nem csinál. Lehet ezeknek a gyerekeknek is vannak problémáik, az ember sosem tudhatja.
A kutya viszont egy állat és mégha kötődik is a gazdáihoz (bár ez kérdéses ilyen esetben ha bevan zárva egész nap), sokkal jobban fogja érezni magát egy új gazdinál.

zizi77 2018.06.09. 22:20:21

@Zsuzsi25: remélem, viccnek szántad, de annak is sz@r.
Nekem is 3 gyerekem van, 2 kicsi. Van, hogy ők is kiabálnak a kertben, sőt veszekedni is szoktak. Normális gondolkodású ember ezt elviseli, hiszen tudják, hogy nem kínozzuk őket, de a gyerekek ilyenek. A gyámhatósághoz be lehet fáradni, de mivel semmi olyat nem írt a szerző, ami miatt bármilyen elhanyagolás felmerülhet, jó nagy hazugságot kéne ahhoz ott előadni. Ez meg már nem szomszédháború, hanem rágalmazás.
A szerző leírásából nekem az jön le, hogy azt gondolta, ha vidékre költözik, majd nagy lesz a nyugalom. Ezek szerint nem élt még vidéken, mert egy olyan övezetben, ahol ilyen mini telkek vannak, ha az ő nappalija is 3 méterre van a telekhatártól, ott semmivel nem jobb a helyzet, mint egy lakótelepen.
Nem állítom, hogy semmiben nincs igaza, ha a füstölésnél mérgező anyagokat égetnek, azt nyilván jelenteni kell, de szerintem pl a kutya is pont az ugatás miatt van bezárva. Arról már nem is beszélve, hogy azért a telek megvétele után még épült a ház minimum 1 évig, ami a szomszédok felé se lehetett piskóta, viszont valaki írta, hogy ismeretlen helyen körültekintően kell telke vásárolni. Igaza van.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.06.09. 22:31:12

@zizi77: Többen is írtátok már, hogy amikor új lakóingatlant készül venni valaki, körültekintőnek kell lenni. Ez mégis, hogyan működik a gyakolratban?

Mert abban többen is érdekeltek, hogy egy jól szituált (kevésbé problémásnak tűnő) új lakójelölt készül odaköltözni, akkor ezt meg is tegye. Egy ingatlan ügynök csupa jót fog hazudni a szomszédokról és mindenki másról is. A problémás szomszéd nem fogja kimutatni egyből a foga fehérjét, mert lehet, hogy neki is tele volt már a töke a szomszédjával aki el akarja adni az ingatlanát, és abban érdekelt, hogy az elköltözzön. Aki az ingatlant árulja ő szintén nem fogja elmondani az ingatlan és a szomszédok negatív jellemzőit. Még azzal sem lehetne biztosra menni, ha ideiglenesen leköltözne a helyszínre az ember a vásárlás előtt 1-2 héltre, mert van ahol téli időszakban vannak a problémák, van ahol a nyáriban stb.
Szomszédháború volt, van, lesz. :D

zizi77 2018.06.09. 22:44:54

@Admin Kapitány: vadidegen környékre mindig rizikós költözni, de érdemes tényleg kicsit szimatolni előtte a környéken. Vidéken nem annyira nehéz szóba elegyedni az utcán emberekkel. Természetesen nem olyanokat kell kikérdezni, akik érdekeltek az eladásban. Ráadásul, mivel épített, akár már a telek megvásárlása után és az építkezés elkezdése előtt is érdemes a telken több időt kint tölteni, pont az hasonló kellemetlen meglepetések kiküszöbölésére. Persze az szívás, ha a szomszéd később jön, mert az ellen nincs mit tenni. A lényeg, hogy vidéken sem csak madárcsicsergés van, mint sokan hiszik. És még örülhet, hogy nem tartanak disznót, mert az is megeshetne.

ROTFL Manó 2018.06.10. 00:21:21

@Fikkentáger: Őőő, ha jól emlékszem a jogszabályra, akkor a Fémtörvényben kifejezetten a fináncok vannak megemlítve. Nem tudom, hogy belőled milyen keserű tapasztalat váltotta ki a negatív felhangot, de igenis ők az illetékesek. Szerelemben, (szomszéd)háborúban minden megengedett. Egy bejelentés szerintem belefér. Egy törvénytisztelő álompolgárnak gyanús lehet a büdös, kormos füst, biztos a borítást égetik le a rézdrótról nagyüzemben. Vizsgálják meg!

Ramil Safarov 2018.06.10. 02:07:22

Minden alkalommal amikor megy a hepaj a kertben at kell baszni egy konnygazgranatot. Elobb utobb megatanulnak, meg ezek a gyepesek is hogy kussoljanak.

dukeekud 2018.06.10. 04:45:56

"Megpróbálok most 4-5m magas 2. kerítést építeni a telkemen, de nem biztos, hogy szabályos lesz az úgy már,"

Hangszigetelt kerites az valoszinuleg megoldana problemat, viszont a hossztol fuggoen biztos lenne par millio.
Peldaul ilyesmi megoldas: keritesmania.hu/termekkategoria/kerites/zajvedo-fal
Ugy tudom a kerites az 2.6 meter lehet, de hogy beljebb a telken mi mekkora lehet az kerdes.

Mattersdorf 2018.06.10. 07:39:43

Én költöznék. Ahogy írták előttem, most elég magasak az árak. Szerintem még 1-2 évig, amíg a CSOK és a most felvett sok hitel be nem bukik (megint) addig kellene eladni. Most talán 1-2 milla bukó van csak rajta...

mildi 2018.06.10. 10:11:30

a kutyát lopasd el vkivel, aki szereti a kutyáakt. jobb helyet érdemel szegény.
a többi: jegyző-birtokvédelem

Gudzilla 2018.06.10. 10:33:29

Azért nem túlságosan életszerű, h "3 gyerek egyfolytában üvölt, a szülőket nem érdekli, van úgy hogy a fiú kiáll az udvar közepére (kb 8x8m az egész udvar), s torkaszakadtából üvölt, a szülők közben sütögetnek, a többi gyerek rugdalja a kerítést (amit én építettem 2m magas tömör fal) megállás nélkül)"... Nálunk is játszanak a gyerekek, néha sikongatnak, labdáznak, a szomszédban ugyanúgy, de ez általában ez olyanoknak szokott feltűnni, aki 0-24-ben azt figyelik, h mit csinálnak "odaát". Lásd a tömör fal kerítés általában nem dől ki gyereklábaktól, hangja sincs, ha rugdalják - nekem sokkal inkább úgy tűnik, h van egy (esetleg két) valós problémád - pl. a kutya, aztán ezen addig húztad magad, h onnantól elgurult a gyógyszer. Megpróbáltál betartani neki, nem sikerült, s most már nem lesz jó megoldás.

scsaba1 2018.06.10. 10:52:37

Már sokan elmondták előttem, a posztolót nyilván nem vigasztalaja, de nem veszünk telket 800-1000 m2 alatt, ami mostanában kurva nehéz, mert a friss parcellázásoknak simán vannak kis 200-300 m2 kis zsebkendők. Ez a méret sikeresen ötvözi a panellakás minden hátrányát egy agglomerációs kertes ház minden hátrányával, ahogy írta is valamelyik olvtárs.

@Admin Kapitány:

Az ingatlan megtekintése utáni napokban egész egyszerűen becsöngetni a szomszédsághoz, bemutatkozni, mint lehetséges szomszéd stb.. Az első benyomások általában helyesek, ha pl. egy alkesz kinézetű ősbunkó jön ki az egyébként is elhanyagolt házból, akinek az árokpartján nyakig ér a gaz, akkor bizony azt az ingatlant el kell engedni bármilyen alkalmi vétel is a köcsög ingatlanos szerint.

Mert pl egy 2-3 milliós autó megvásárlásánál manapság az ember kikéri a típus ismerőinek a véleményét, elviszi szervizbe átnézetni, hibatárolót kiolvasni, rétegvastagságmérőzi bőven és ráadásul a szavatoság miatt jóval nagyobb jóval nagyobb a mozgástere is, ha kiderül, hogy mégis véres a torka az autónak.

Ezzel szemben (legalább is az én megfigyelésem szerint) 20-30 milleres ingatlanoknál vásárlásába meg simán beleugranak az emberek anélkül, hogy körbenéznének, hogy hova költöznek, ill. akár egy statikussal megnézetnék a házat....

kommentes nikk 2018.06.10. 10:55:08

@Admin Kapitány: elmondom neked, hogy kell, egyszerűbb lesz, mint gondolnád. Végigcsöngeted az összes szomszédot, akár az egész kurva utcát, és előadod, hogy megvennéd az X házat, és szeretnéd tudni, hogy milyen az utca, milyenek a lakók. Mivel az emberek többsége kifejezetten élvezi kibeszélni a másikat, nagyon hamar ki fog derülni, ha gebasz van. Ha van egy problémás ház, család, akkor arra biztos, hogy többen megjegyzéseket tesznek majd, és ha van egy kis magadhoz való eszed, tudod úgy irányítani a beszélgetést egy kis hízelgéssel, kedveskedéssel, alákérdezéssel, hogy kiderüljön ki a gebaszos, mennyire az, és hogy miket csinál, ami zavaró. Kommunikáció, beszélgetés, így derül ki. és nyilván nem az ingatlanost kell kérdezni...

kommentes nikk 2018.06.10. 11:01:24

Mellesleg a posztoló kicsit olyan nagyvárosi hisztigépnek tűnik, aki úgy költözött le vidékre, hogy volt egy képe a csöndes, madárdalos kiskertjéről, aztán pofánvágta az átlagvalóság. Ahogy olvastam a posztot, egyre vadabb jelenségek kerültek leírásra, szinte éreztem, ahogy a poszter belemelegedik a mesélésbe. Szóval szerintem alapból el kéne osztani kettővel a sztorit, és hozzátenni azt, hogy aki mondjuk városból érkezik ilyen környezetre, annak alapvetően furcsa lehet a kutya, a gyerek, a grillezés, szóval nem biztos, hogy itt a poszter olyan szekatúrának van kitéve, mint amiről beszámol. Mi is Bp-ről költöztünk le agglo csendes utcájába, kiderült, hogy a szomszéd telke olyan pici, hogy a két gyereke jellemzően az utcán játszik, bicóznak, kismotoroznak, kergetőznek üvöltenek, az egyik ráadásul full kretén kisgyerek, bármit mond, azt sikítva teszi. Most erre én is jajonghatnék, de inkább leszarom, a gyerekek ilyenek, majd ha nekünk lesz, valszeg az is fog üvölteni eleget, nem téma.

András Horkay 2018.06.10. 11:42:58

Ugyan kérem. Bemész a távolabbi kocsmába, és kiírsz egy versenytárgyalást arra hogy ki garantálja neked a síri csendet. Az ajánlatokat a napi sör mennyiségre kell tenni és tavasztól őszig tartó időtartamra. Ha nincs csend, ugrik a heti sör mennyiség :) "Lehet hogy nem mondta a mamád, de vannak dolgot amiket csak határozottan lehet elintézni" - egy USa biztonsági cég jelmondata. A jog nem ér semmit, de drága. A másik piszkálása nem elegáns. A meggyőzés eredménytelen és fárasztó.

Penetrator 2018.06.11. 09:59:56

Az ilyen rendkívül "okos" emberek minek jönnek, ide? Sőt még kommentelnek is! Építő hozzászólás nincs, csak a másik fikázása, hogy mekkora barom volt! Nem ő volt ott, nem tudja mik a körülmények... csak a másik ekézése!
Szánalom!

Penetrator 2018.06.11. 10:14:00

Bízz meg egy magánnyomozó irodát. Két három kopasszal elintézik a problámát... Lehet, beköltöznek egy pár hétre, hogy mi vagyunk az új szomszédok... Csávókám hamar költözni fog.

kommentes nikk 2018.06.12. 08:52:57

@Penetrator: az megvan ugye, hogy kommented pont olyan, mint amit ekézel benne? :)))))))

Terézágyú 2018.06.12. 13:34:36

@kommentes nikk:

"Mellesleg a posztoló kicsit olyan nagyvárosi hisztigépnek tűnik"

Hát persze hogy az, mi más lenne??? Gondja van? nem tetszik neki valami? Hisztigép.

Penetrator 2018.06.29. 14:25:16

@kommentes nikk: Miért neked milyen használható ötleted volt, te ősgyökér?

Gyorgy007 2018.09.26. 18:15:24

googlemaps stretview vagy felülnézeti képen látszanak a melléképületek? A googlemaps os képek dátumozottak. Ha ott nincs ott, akkor tudod a dolgod... Hamis tanuzás csúnya dolog, automatikusan az ügyészség vizsgálja.