Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

74. Olvasói levél: kocsma a szomszédban

2018. június 30. 10:10 - Captain Admin

Mit tehetünk, ha egy kocsma zajai keserítik meg a mindennapjainkat? Ezt kérdezi levelében Klaudia, akitől megtudhatjuk, hogy milyen az élet egy vendéglátó egység szomszédságában élni.

Tisztelt Szomszédháború blog! 

Nekünk olyan problémánk van, hogy nem messze a házunktól üzemel egy "pizzéria" ami kocsmaként is működik. Ezzel még önmagában nem is lenne semmi bajunk.

De a drága tulaj hetente többször is idehozza a barátait, családtagjait és hajnalig tartó bulikat rendeznek  "nyitva tartás" után (9-től 10-ig vannak nyitva de van hogy hajnal 4 kor is még dübörög a zene). Itt a nyár és még az ablakainkat se tudjuk kinyitni a zaj miatt.

tavern-1242627_1280.jpg

Ez nem csak az én családomat zavarja. A környéket igazából kisgyermekes családok és idősek lakják akik nem mernek lépni mert félnek a "bosszútól". Röhejesen hangzik de elég érdekes formák járnak ide szórakozni. Mondhatnám azok a sittes formák. Egyszer vitába keveredtem az egyik családtaggal egy ilyen bulis éjszaka után, de még ő háborgott, hogy ők egy vendéglátó egység és hogy mi maradiak vagyunk, és csak minket zavar ha ők jól érzik magukat. Jah, és hogy ők ebből élnek…

Jeleztük a helyi önkormányzatnál ezt az egész helyzetet, de csak annyit tudtak tanácsolni nekünk, hogy ha problémánk van hívjuk a rendőrséget és ők majd megoldják. Csakhogy hiába hívjuk ki őket, miután elmennek ugyanúgy felhangosítják a zenét, ordibálnak stb. Volt olyan eset is, hogy a sokadik bejelentés után a rendőrök kihívtak minket is a ház elé és azt mondták, hogy oldjuk meg a problémát a kocsmában tartózkodó személyekkel. (Ők nem érnek rá ilyen helyzetekkel foglalkozni). Nem is értettük, hogy gondolják ezt. Részeg emberekkel álljunk le vitázni holott csak csöndet szeretnénk?!?!?!

Ezek után totál olyan érzésünk van, hogy magunkra vagyunk hagyva ezzel a problémával. Mivel senki nem foglalkozik vele ezért ugyanúgy tartanak bulikat. Mit tehetnénk ezzel a problémával? 

Üdv. Klaudia

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelezze ezen az űrlapon a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr2214062891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.06.30. 10:28:42

Kedves Klaudia!

Nem derül ki a leírásból, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Vagyis a kocsma már akkor is működött, amikor ti odaköltöztetek, vagy ti már régóta ott éltetek, és egyszer csak nyitottak egy kocsmát mellettetek. Gyanítom, hogy a kocsma volt ott előbb.

Azt lehet tudni az ilyen kis vidéki kocsmákról, hogy amióta nem tarthatnak játékgépet és dohánytermékeket sem árulhatnak, a bevételi forrásuk jelentősen leapadt. Nagyon sok vendéglátóhely be is zárt ez miatt. Az biztos, hogy ebbe a kocsmába sem önlik a pénz, írtad is, hogy a haveri társaság jár oda dorbézolni, szóval nagy vendégkörrel eleve nem rendelkezhet. Azt nem írtad ugyan, hogy a pizzéria része mennyire működik az egységnek, de feltételezem, hogy az sem eget verő, így összességében nektek azt kellene elérni bármilyen eszközzel, hogy ne működhessen az egység mint vendéglátó hely.

Nincs mese, vagy költöztök, vagy felvállaljátok velük a konfliktust és mindent megtesztek, hogy előbb utóbb bezárják az egységet. Azzal, hogy zavar a zaj nem foglalkozik a hatóság. De minden más probléma érdekelheti őket, pl nem adnak blokkot, rendeltek egy pizzát és bepanaszoljátok a minősége miatt minden lehetséges hatóságnál stb. Fontos, hogy ne csak ti, hanem az összes olyan szomszéd akiket szintén zavar a működésük tegyetek meg minden kellemetlen lépést az ügyben.

Próbálkozni kell mindennel ami eszetekbe jut, és ami a legjobban felidegesíti a szomszédod, azt kell erőltetni. Könnyen lehet, hogy amint erőt mutattok megváltozik a hozzáállása, mert rájön, hogy ő veszíthet többet, és megegyezhettek abban, hogy kocsmaként nem, csak pizzériaként fognak tovább működni. Ez is lehet egy cél nektek.

nancy1990 2018.06.30. 12:22:57

Sziasztok! Klaudia vagyok kiegészíteném azzal hogy a “pizzeria” mostanában nyílt (2-3 éve) és a weboldalukon az van kiírva hogy végleg bezárt. Pedig nap mint nap ott vannak és kinyitnak.(kedvük szerint nyitnak ki) 2re van értékelve googlen és olyan kommenteket írtak hogy nyers kaját szállítottak ki. Szóval ezt kifelejtettem...

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.06.30. 12:34:55

Amennyire én tudom, egy ilyen vendéglátóhelynek kell lennie hivatalos nyitvatartási rendje, amit pontosan be kell tartani. Így már világos, hogy nem egy stabilan működő vállalkozásról van szó, könnyen elérhető,h bezárjanak. Nézz utána mi a módja az illetékes hatóságoknál a feljelentéseknek, és minden lehetséges módon tegyél panaszt. Fogyasztóvédelem, nébih, nav stb. Mindegyik másra harap.

Azonban azt tudni kell, hogy ha be is szüntetik az üzemelést, baráti összejöveteleket és ezzel a zajongást minden további nélkül folytathatják majd, ezen a téren nem lesztek előrébb. El kell kezdeni támadni őket, és megtalálni azt a gyenge pontjukat, ami miatt hajlandóak lennének változtatni a szokásaikon,h kevésbé zavarjanak. Pl nekem van egy öregember szomszédom, aki egy időben mindenbe belekötött, állandóan kötözködött velem is és az élettársam is. Nem lehetett vele beszélni, azt hitte, hogy az épületben ő a főnök, az lesz amit ő akar vagy valami ilyesmi. Amikor rájöttem, hogy ebéd után minden nap alszik, akkor napokig olyan zenét üvöltettem otthon egész délután, ami neki biztosan nem az ízlésébe vág, és amitől biztosan nem tud aludni. Így megmutattam neki,h ha akarnám, ilyen élete is lehetne, minden nap. Ebből értett. Elmaradtak a kötözködései, leszokott róla. Ezeket a meccseket le kell játszani sajnos,.

Nouby 2018.06.30. 15:06:27

Piliscsabán a cigánykocsma felett laktam 1 évet.

A megoldás a kifárasztás.

Megy a mulatási? Rájuk hívni a rendőrt. Neked 3 perc neki fél óra munka és lelövik a bulit.

Dohányoznak odabent, retkes a pult, szemétszállítás nincs, nem adnak blokkot stb-> 1-1öt perces levél megírása egy illetékes hatóságnak nekik több órás munka plusz a büntetés mert úgyis találnak valamit.

Egyre figyelj, nem szabad vergődni és tehetetlenségükben nem téged találnak meg hogy levezessék.

axolotl77 2018.07.01. 07:28:46

" Piliscsabán a cigánykocsma felett laktam 1 évet."
Már bukod a dolgot. Te dolgozol, ők nem. Téged ki lehet fárasztani, mert neked aludni kell valamikor. Normál esetben ugyanakkor. Ők akkor alszanak, amikor nekik jó.
Ott az előny őnáluk.

Punxsutawney Mormota 2018.07.01. 07:52:26

Jegyzőnél birtokvédelmet kérsz. Az illetékes önkormányzatnál bejelented, hogy nyitvatartási időn túl is üzemelnek, illetve nincsenek nyitva. A rendőröket folyamatosan nyaggatni kell.

Nouby 2018.07.01. 09:01:01

@axolotl77: Egyetemista voltam, azok nem alszanak. Nem fér bele az időbe a tanulás és az ivás mellé.

Btw a kocsma rövidesen bezárt.

hawkeye 2018.07.01. 09:43:10

Rendőrök? Kijönnek, bemennek, megisszák az ingyen piát, elteszik a borítékot, s beleírják a jelentésbe, hogy az intézkedés eredményes volt. Ennyi...