Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

77. Olvasói levél: Nyugdíjas átjáró

2018. szeptember 19. 22:15 - Captain Admin

Az alábbiakban egy újdonsült olvasó kéri ki a Szomszédháború blog közösségének a véleményét a problémájával kapcsolatban, aminek a pontos részletei szolid cenzúra után olvasható. Főszerepben a nyugdíjasok. :)

 Tisztelt Szomszédháború!

Nagyon tetszik a blogotok, sajnálom, hogy csak most találtam Rátok, én is érintett lettem a témában, pedig sosem gondoltam volna. A sztorit igyekszem rövidre fogni. A helyszín: (titok marad, a szerk.)

2017.07.01-el költöztünk a csatolt képen balról látható, 4 lakásos eltolt szintes családi házba. A mi közösségünk nagyon jó, minden szomszéd jóban van a másikkal. A háború kb. 2018. tavaszán robbant ki a képen látható átjáró miatt, a jobbra látható 4-esekkel. Természetesen ott mindenki nyugdíjas, a rosszabbik fajtából. Sajnos az egész onnan indult, hogy a köztünk lévő átjáró nem közterület, a másik négyeshez tartozik, 40 éve úgy elmérték a hivatalban a telkeket. A nyugdíjasok a kezdetektől ott laknak, az átjáró 40 éve használva volt.

Természetesen hirtelen kitalálták, hogy lezárják, mert szerintük én jogtalanul használom. Hozzáteszem, maximum átjárásra volt használva, illetve itt tudtam csak bevinni a téli tüzelőt, mert sajnos hátul van egy nagy melléképület, amin keresztül nem tudok bejutni. Az olaj a tűzre az volt, hogy nyitottam oldalra egy tolókaput a könnyebb bejutás miatt (ők ezt szóban engedélyezték, itt követtem el nagy hibát, hogy nem adattam írásba). A következő lépés az volt, hogy szó nélkül birtokvédelmet kértek ellenem, csatornákat, mindent le akartak szereltetni, mondván az ő telkükre lóg, azelőtt persze 40 évig jó volt így. :)

atjaro.jpg

Annak rendje és módja szerint engem az önkormányzat el is tiltott az átjáró bárminemű használatától... Kb. júliusban kijött a helyi földhivatal, újra mérte az egészet, és kiderült, hogy nekünk is van benne részünk, persze pontos számokat azóta sem tudunk. Innentől véleményem szerint nem lehetne birtokvédelemről sem beszélni, hiszen van részem nekem is. Az átjáró túlsó végét önkényesen leláncolták, mondván az övék.

A csatolt fotón látszik, hogy ennek az egy köznek lenne értelme, mert ezen át lehet jutni a hátsó utcába, a többin nem. A nyuggerek folyamatosan fényképeznek, felnyomnak a különböző hivataloknál (Önkormányzat 3x, köztereseknél a kutya miatt 2x). Csináltam az udvaromba egy féltetőt, erre rám hívták a helyi építésfelügyeletet, ez a heti sztori. Mi jöhet még? Meddig vagyok én ezt köteles tűrni? A poén az, hogy nem is a közvetlen szomszédaim.

Jelenleg itt tartunk, nagyon szeretünk itt élni, de ezek a szemétládák már a mindennapjainkat kezdik el megkeseríteni. Feleségem otthon van az 5 hónapos kisgyermekkel, pont nem ez hiányzik nekünk még. Ha bármi jó tippetek van, szívesen hallgatjuk :)

Üdvözlettel

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelezze ezen az űrlapon a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

 

163 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr314250223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2018.09.20. 17:52:20

Földhivatal? Tulajdoni lap? Ott konkrétan látszik mi-merre-meddig! (annó ugyebár eléggé kesze-kúsza módon méregették a földeket, így nem egy ilyen eset van)

laci_52 2018.09.20. 18:29:58

Én sem értem, a levélíró miért hagyta ki a lényeget: a két ház nyilván két különböző telken van, de hol van köztük a telekhatár? A baloldali ház falának vonalában? Akkor tényleg nehéz ügyről van szó! Talán az átjáró középvonalában? Ez egyszerűbb eset, fel kell húzni oda egy kerítést és mindkét ház lakói egymás zavarása nélkül használhatják az átjárót.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.09.20. 18:57:47

Kedves Norbi!

Ha 40 évig nem volt problémájuk, az azért lehet, mert:
1. ezek álproblémák, igazából veletek van bajuk
2. 40 éve még nem voltak öregek és nem irigyelték a fiatalokat.

Én úgy látom, hogy azok az öregek kötözködnek, akik elbaszták az életüket, irigylik azt amiből neked biztosan több van, az időt. Ha hivatalosan hozzájuk tartozik az átjáró területe, akkor hozzájuk tartozik. Ettől még persze átjárhatsz azon ha úgy van kedved, de ők ezt le is zárhatják ha akarják. Elviekben könnyen lehet a konfliktust kezelni ilyen szomszédokkal, nekik fontosabb a nyugalom, kevésbé bírják a zajt a feszültséget stb, de sajnos megvan az a hatalmas helyzeti előnyük, hogy nyugdíjasok lévén állandóan otthon vannak, így egy szomszédháború esetén több alkalmuk nyílik ártani nektek.

Az lenne a legtisztább megoldás, ha hivatalosan tisztáznátok, hogy ki mekkora részben használhatja az átjárót és ennek megfelelően használnátok.

Hörömpő cirkusz világszám 2018.09.20. 19:16:48

Ha megvolt a hivatalos felmérés, kapnotok kellett belőle egy példányt. Abból kristálytisztán látszania kell, mekkora a ti részetek és mekkora az övék. Ez alapján fel lehet húzni a kerítést, ahogy az előttem szóló is mondta.

sZulamith 2018.09.20. 19:51:45

Sajnos sok idős ember nem éli az életet, nem nyitott a világra, ez tény. Viszont a levél iró nem tudja, hogy Ő milyen lesz, ezért ne nyugerezzen.

Dzendör Sztadiz 2018.09.20. 20:01:06

Esélytelen vagy a nyugdíjasokkal szemben. Költözni kell. Túlerőben vannak a rosszindulatúak.

Zsuzsi25 2018.09.20. 20:32:38

@sZulamith: Hát ez a fajta szemét mocsadék nyugdijas tipus biztosan nem lesz....

Zsuzsi25 2018.09.20. 20:39:27

@Dzendör Sztadiz: Igen. Sajnos nagyon átérzem a levéliro helyzetét. Ugyanezt én is átéltem. Pont tavaly halt meg a zaklato! Nagyon boldog voltam. Meg az egész lakoközösség. A rohadék nyugger baszta irtani a csotányokat. Jöt azzal, hogy nincs rá pénze, (ez rendben is van, érthetö) Fel lett ajánlva, hogy összedobjuk rá, plusz segitünk akár kitakaritani is, ha szükséges. Nem engedte. Mi meg igy hiába irtottuk a csotányokat, felesleges volt, mivel átjöttek, - Veszélyes volt ránk nézve, (hát még ahol anyuka panszolta, hogy belemászott a csotány a bölcsöbe)
:S - Mikor végre meghalt, hivatalbol jöttek takaritani. volt lehetöségem belesni. - Mocsok, igénytelenség. Ezek ellen nincs esély....

hokihari 2018.09.20. 20:47:21

Ilyen marhasagon vitazni!Mi lesz rosszabb a szomszednak ha atjarnak Ezen az ures földdarabon.Ha lezarjak több lesz a nyugdij? Vagy Mit nyernek?Miert kell ilyen faszsaggal foglalkozni.Erthetetlen szamomra ez a gondolkodas.Inkabb innanak egyutt egy kavet sutivel ehelyett önkormanyzathoz rohangalni??Vegelathatatlan veszekedest kezdeni a semmiert!

Feketű Norbert 2018.09.20. 21:08:14

@laci_52: Sajnos ezt kifejtettem,jogos. Amikor a birtokvèdelmet kèrtèk,a telek hatàra pontosan az èn hàzam szèle volt,mintha az àtjàró nem is lètezett volna. Ezt rakta újra a földhivatal,melyről új vàzrajzot kaptunk. De a vicc,hogy ebből nem derül ki,hogy mi merre,mert csak az új hatàrok làtszanak,szàmszerűsítve nincsen. Szóval nesze semmi,fogjuk meg jól,egyenlőre.

Dr. Trejo 2018.09.20. 21:10:02

Valahogy add a tudtukra, mennyire szereted a Kedves Vezetőt. Önként és dalova fognak eltartási szerződést kötni veled. ;-)

Feketű Norbert 2018.09.20. 21:11:52

@sZulamith: Ehhez nem kell nyitott vilàgszemlèlet,annyi nem volt bennük,hogy szemembe mondjàk,hogy mi a baj,egyből rohangàltak a hivatalba,gerinctelenek. Az a minimum hogy nyuggerezek ezek utàn,ne is haragudj. Ès van amelyik mèg nem is köszön,pedig előre köszöntem,eddig

Feketű Norbert 2018.09.20. 21:14:40

@hokihari: Konkrètan az egyikük vàzolta,hogy neki itt lesz a kertje

funivia 2018.09.20. 23:47:47

Mielőtt elmérgesedett volna a helyzet fel lehetett volna ajánlani, hogy az átjárót karban tartod, nyáron lenyírod a füvet, télen elhányod a havat / leveledből úgy veszem ki, hogy te fiatal férfi vagy, akikkel meg vitázol azok idős emberek, nekik ezek a dolgok már nehezükre esnek, neked meg kis testedzés/.
Ez a vonat sajnos már elment - akkor volt az állomáson, amikor szóvá tették a tüzelő hordásodat. /Vajon miért is? Esetleg nekik rosszkor - hajnalban, vagy késő este - csináltad, és zajjal járt? Vagy elpotyogtatott dolgok maradtak tüzelőhordás után az átjáróban? Vagy a tolókapu amit felszereltél zajos?/
Ezt csak azért írom le, mert hátha még költözöl, és akadékoskodó szomszédok mindenütt vannak, de kis jóindulattal többnyire le lehet szerelni őket.
Mit tehetsz ebben az elmérgesedett helyzetben?
Tégy úgy, mintha nem létezne az átjáró. Mintha mindig is ott lett volna a kerítés, úgy vetted volna meg a lakásodat. Akkor is megvetted volna nem? Ne foglalkozz az elmúlt negyven évvel. Teljesen mindegy, hogy mi volt régen. A tüzelő kérdést engedd el. Vagy korszerűsítsd a fűtést, hogy ne kellejen tüzelőt hordanod / ez neked is kényelmesebb, és tisztább / Vagy tárold másutt a tüzelődet, ha nincs pénzed, igényed fűtéskorszerűsítésre. Esetleg, ha műszakilag lehetséges nyiss egy ajtót a nagy melléképület felé, ha mindenképpen ott akarod tárolni a tüzelődet.
Feldobott féltetőknek /mi van alatta?/ ugatós kutyáknak /hol a kutya az udvaron, vagy a lakásban?/
zörgő tolókapuknak nem szoktak örülni a szomszédok.
Én a szomszédom tolókapujától kapok idegzsábát, amikor reggel fél hatkor elmegy nagy csörgés, csattogással /én még szunyhatnék kicsit/, és este tizenegy után beáll nagy csörgés csattogással. /Közben is beáll, meg kiáll, de napközben nem érdekel./

élhetetlen 2018.09.21. 00:11:26

@laci_52: „Talán az átjáró középvonalában? Ez egyszerűbb eset, fel kell húzni oda egy kerítést”. Aranyos ötlet, de, ahogy elnézem ezt az átjárót, ha középre felhúznak egy kerítést, akkor a hátán hordhatja be a téli tüzelőt, mert akkor már oda kocsi nem fér be.

Ramil Safarov 2018.09.21. 00:50:28

Nem kene ugy tul spilazni, mert ez rem egyszeruen megoldhato problema.
Lealvanyozni egy geppuskat az epulet ele, majd felgyujtani a hazat. Aki kiszalad, azt szitava loni, aki meg marad azt a tuz elintezni. Ennyi. Mit kell ezen problemazni ? Egy vasarnap ebed utan megoldhato.

élhetetlen 2018.09.21. 01:07:52

Azért én ebből az egészből csak a nyuggerezést értem. Ezeket a mondatokat nem. „Hozzáteszem, maximum átjárásra volt használva”. Miért, mire lehetett volna még használni, parkolónak, vagy mi? Főleg, ha hivatalosan eddig a szomszéd házhoz tartozott. Nem véleményt írok, csak nem értem. „nyitottam oldalra egy tolókaput a könnyebb bejutás miatt”. Ami a szomszéd telkére nyílott ezek szerint? „A poén az, hogy nem is a közvetlen szomszédaim.”. Ezt sem értem, mert akkor nem csak a szomszéd épületcsoport telkén jársz át, de a közvetlen szomszédodén is? Lehet, hogy őt is zavarja, de inkább a nyuggereket bátorítja, és nem neked szól? „Innentől véleményem szerint nem lehetne birtokvédelemről sem beszélni, hiszen van részem nekem is.„. Van is jogod a saját részedet használni, ha kideríted, mennyi a tiéd, vagy a házcsoporté. „A csatolt fotón látszik, hogy ennek az egy köznek lenne értelme, mert ezen át lehet jutni a hátsó utcába, a többin nem”. Lehet, hogy lenne értelme, de miért kéne akár a másik házhoz tartozik a köz, akár hozzátok, a magántulajdonon átengedni egy másik utca forgalmát? Kicsit zavarosak az elvárások.
Egy durvább eset, Budapest, 16 lakásos társasház, az utcafrontot elfoglalja a ház. 27 évig éltem ott, mellettünk volt egy tanácsi telek egy pici házzal, és hátul egy műhellyel. A műhelynek volt kocsibejárója, és a mi hátsó udvarunkról erre a bejáróra nyílott egy kapu. Ez is működött több, mint negyven évig! Aztán egy cég megvette a telket, felhúztak egy négyszintes irodaházat, van kocsibehajtójuk, fémráccsal lezárva. A hátsó udvarunkon ott maradt 10 db eternit garázs körbezárva. Ott aztán semelyik oldalról semmi, de nem lehet rákényszeríteni az új tulajt, hogy bárkit engedjen át a saját telkén. Kemény, de ez van.

élhetetlen 2018.09.21. 01:13:53

@Ramil Safarov: „Lealvanyozni egy geppuskat az epulet ele, majd felgyujtani a hazat. Aki kiszalad, azt szitava loni, aki meg marad azt a tuz elintezni.”. A balta olcsóbb, mint a géppuska. Hú, de hülye vagyok, hogy ilyenre képes vagyok reagálni. Mindegy.

élhetetlen 2018.09.21. 01:32:18

@Captain Admin: „Én úgy látom, hogy azok az öregek kötözködnek, akik elbaszták az életüket, irigylik azt amiből neked biztosan több van, az időt.”. Hibás meglátás, egyetlen fiatal sem tudja, hogy mennyi ideje van. Legfeljebb remél. Egy dolog biztos csak, az öregek voltak fiatalok, a fiatalok nem biztos, hogy lesznek öregek. Igen, az öregek irigyelhetik a fiatalokat, mert még nem okoz gondot egy hosszabb utazás, vagy egy lépcső megmászása, de hidd el, tudják, hogy erről nem a fiatalok tehetnek. Sok öreg semmivel sem hülyébb, mint sok fiatal. (Csak kérdezem, egy kis egyet nem értés miatti kitiltás?).

élhetetlen 2018.09.21. 01:45:53

@Feketű Norbert: „melyről új vàzrajzot kaptunk. De a vicc,hogy ebből nem derül ki,hogy mi merre,mert csak az új hatàrok làtszanak,szàmszerűsítve nincsen.”. Megsúgom, ezek a vázlatrajzok léptékarányosak. Vonalzó, mi hány milliméter, és számszerűsíted. Csak azért mondom, mert egy olyan házban lakom, ahol két ház négy legfelső lakásának egybefüggő terasza volt. (Nekem nem tetszett, hogy a teraszról fut be a szomszéd, jöjjön rendesen a lépcsőházon keresztül, és csengessen). És az alapító okirat vázlatrajza is elég volt ahhoz, hogy lássam, hiába van 70 nm-em, a szomszédnak meg huszonhét, a teraszt nem ez alapján osztották el, és meg tudtam állapítani, hova húzhatom fel a kerítést.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.09.21. 06:07:42

Összefoglalva a lényeget: A "nyuggereket" baszogatod azért, mert épült egy ház, aminek a hátsó udvara nem közelíthető meg. Okos. És csodálkozol, hogy megunták, hogy az ő területükön keresztül kóvályogsz, a kapudat a szomszéd telke felé építetted.
Talán nem véletlenül rühelli némely nyugdíjas a másokat kihasználó fiatalokat (fiatalabbakat).
Ez a hátsó utcába is csak ezen keresztül lehet eljutni is érdekes kérdés. Valami olyanra tippelek, mint az anyósom esetében, akinek az öccse bemesélte neki, hogy őneki muszáj neki szolgalmi utat biztosítani. A szép az volt, hogy volt neki is rendes utcája, csak akkor a teherautójával kerülni kellett volna, így inkább átverte a saját testvérét, hogy a kényelmesebb kijárást választhassa.

midnightcoder2 2018.09.21. 07:03:58

@Dr. Trejo: Hacsak nem ex-munkásőr szoci szavazók akiknek ma is Horn Gyula és Kádár János arcképe mosolyog a Lenin és Sztálin mellszobor alatt a tisztaszobában.

CCnick 2018.09.21. 07:26:18

Mindig az a hibás aki 40 éve ott lakik nem az aki odaköltözik és máris ő lesz a kihanemén.

"Annak rendje és módja szerint engem az önkormányzat el is tiltott az átjáró bárminemű használatától..."

Itt a történet vége.

CCnick 2018.09.21. 07:29:48

@Dr. Trejo: jaja, progresszív demokrata "tüntetésen" nem is lehet őszhajúakat látni pl hordót botozva

oh wait...

Sz.ivi 2018.09.21. 07:35:34

Sziasztok! Én vagyok a másik érintett fél, a feleség. Nem tudok mindenkinek egyesséveé válaszolni, de szeretnék pár dolgt tisztázni,hogy ne mi legyünk a "nyugger" bosszantók. Nincs igazából az átjáróval semmi baj, mi elfogadjuk, hogy az övék, zárják le, használják, írják ki,hogy magánterület stb. Nem izgat, ha ez mind hivatalosan meg van téve, nem csak a hasamra ütök és azt mondom,hogy itt van a telek határ, Te nem használhatod és feljelentgetlek minden miatt, mikor közben kiderül, hogy az a határ nem is ott van. Nem csam mi használtuk az átjárót, hanem az egész utca, babakocsis, futó, kutyasétáltató stb. És igen a tolókaput rossz helyre nyitottuk, mert mi naivan nem tudtuk, hogy ez az utca nem olyan, mint a többi ház melletti utca (tudom már utána kellett volna nézni) amikor kiderült, elnézést kértünk és mondtuk, hogy oldjuk meg, megvásároljuk stb. A területet az elmúlt 1évben , amíg nem tudtuk,hogy az övék mi tartottuk karban, mert nem akrtuk,hogy a házunk mellett gané legyen. A fűtést nem kell korszerűsíteni, eléggé az(2éve lett az egész korszerűsítve) Gáz és fa, padlófűtéssel, de nem fogok azért több gázt fizetni,mikor ők rosszindulatúak, nekem meg saját erdőm van. A fa hordás évente 1x történik, egy szombati egész nap és,aki ismeri a férjem tudja, hogy mindig eltakarít maga után. Igen van egy kutyánk, aki ugat, miért nyávogjon, ez 1 évig nem volt baj???Itt az egésszel a rosszindulat a baj. Mert miután volt kint a földhivatal mi mondtuk, zárják le legyen minden hivatalos és vége, minket nem izgaz. Mert elmondásuk szerint, az a bajuk,hogy mi el akarjuk venni, ami az övék. Na szóval itt le is lehetett volna zárni. DE mikor már minden más miatt hívják ránk a hivatalt, a féltető miatt, a kutya miatt stb. És leskelődnek utánunk, hazudoznak a hivatalnál, az már merő ROSSZINDULAT! Mert a másik ügyet már le lehetett volna zárni rég. Mert mit érdekelné őt mi van nálunk, ha neki csak a telek a baja. Ja és mindennek a teteje, amikor augusztus 20-án arra kelsz, hogy a NYUGGER, mert bocsi, de ő az, törtet be a saját házadba és ordibál meg csapkod, hogy itt minden az övé,mert ő dr. És hogy mi csak maradjunk nyugton, a 4 hónapos gyerek meg alszik fent... na szerintem itt álljon meg a menet!!! Ez az egész undorító!

Feketű Norbert 2018.09.21. 07:58:58

@csúti csüngőhasú tolvaj: Így van, nyugodtan hülyézz le így látatlanban is minket, ezúton is gratulálok hozzá :) . Kívánok neked is egy-két hasonló szitut az életben ;) Nem tudom a posztot is olvastad-e vagy csak feltétlen muszáj beböfögnöd ide. Már alapvetően nem is az átjáróval van a baj, pont leszarom, amúgy se vagyok az a háborúzós típus. Hanem hogy ez miatt a szar miatt folyamatosan próbálják MINDENNEL megkeseríteni a napi életünket.

CCnick 2018.09.21. 08:04:02

Ezek de kemények:) Más területét használná de közben rinyál, hogy "törtet be a saját házadba"

Mondjuk ezt pl nem értem, mifelénk a legtöbb ajtó zárható.

"hogy itt minden az övé,mert ő dr. "

Biztos, hogy azért az övé mert "dr." nem azért mert az van a tulajdoni lapon 40 éve?

Persze mindenki ROSSZINDULATÚ, csak ti vagytok helikopterek.

CyberPunK 2018.09.21. 08:23:02

Esetleg nem az lehet az alapvető probléma, hogy a ránézésre gyalogos útvonalat betámadtátok párszor valami gépjárművel?

Sz.ivi 2018.09.21. 08:34:39

@CCnick: igen bicsi az ajtó épp nyitva volt,mert az unokahúgom reggel 5-kor ment el, és nem zárta be. Bár gondolom ezért is mi vagyunk a hülyék,nem ő aki az alapvető illemet nem ismeri, hogy esetleg kopogok vagy csengetek, vagy te minden ajtón bemész, ami nyitva??? És igen ezt ő mondta, és kérkedett azzal,hogy ő orvos és ő valaki, ezért itt mindent elintéz. Az senkit ne zavarjon, hogy a háztól mérve másfél méter a miénk. De mindegy, aki akarja úgy is a rosszat látja meg az egészben. Nem azt, hogy mi folyamatos atrocitásnak vagyunk kitéve, mikor hozzájuk se szólunk. És meg volt beszélve, hogy kiméretik, lezárják és csókolom. Nem hogy mindennel zaklatnak és lehordanak.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2018.09.21. 08:43:44

Ha a ti épületetek a telekhatáron van, akkor a szomszéd telektulajdonosnak tűrnie kell, ha azt az oldalt pl. újra akarjátok festeni, nyílászárót cserélnétek, a bádogozást javítanátok, tehát ami az épület állagmegóvásához kell.

Azt nem tudom, hogy ez pl. az épület téli üzemeltetéséhez szükséges tüzelő behordása kapcsán is így van-e...

És azt sem tudom, hogy mit tehet az önkormányzat? Birtokvéd, meg felszólít, de azok után merre tovább? Pénzbírság? Feljelentés-bíróság-letöltendő?

Amúgy meg szedjetek össze pár vödör kutyaszart, éj leple alatt szórjátok szét, másnap meg mehettek az önkorányzathoz, hogy közegészségügyi veszélyhelyzet van a szomszéd telkén, halmokban áll a kutyaszar (amúgy inkább szárazat szedjetek, az legalább nektek nem büdös). Ők nem tartják rendben, lám, már be is van száradva...

Feketű Norbert 2018.09.21. 08:45:59

@CyberPunK: Amikor odaköltöztünk, ez ugye tavaly volt, szemmel láthatóan járt út volt, és tuti gépjármű is használta, mert nyomvályús volt. A mellékelt kép egy street view-s kép, az volt hirtelen kéznél :). Tavaly láthatóan volt használva, ezért se problémáztunk rajta mi sem az átjárással.Alkalmanként valóban én is átmentem rajta, de ezt részemre sose jelezték, hogy gond lenne. Emellett láttam mást is arra autóval menni. Úgy gondolom, hogy itt minden a tolókapuval robbant ki, pedig szóban abba is belementek. Mert az, hogy építéshatóságot is rám hívnak egy udvari féltető miatt, az már nem az átjáró ügye, az már csak folyamatos szívózás sajnos.

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2018.09.21. 08:53:12

Ajánld fel nekik, hogy havonta fizetsz, mondjuk 5.000 Ft-ot a használatért. Hasraütésszerűen.
Aztán lehet, hogy nekik pont ennyi kell, és boldogok lesznek.
Olyan pedig nincs, hogy nincs számszerűsítve a telekhatár. Ha kijöttek felmérni, akkor annak a vége egy térképvázlat, ami méretarányos. Azon szépen vonalzóval megmérni, kerítést felhúzni.

CyberPunK 2018.09.21. 09:14:29

@Feketű Norbert: "Tavaly láthatóan volt használva, ezért se problémáztunk rajta mi sem az átjárással."

Nincs több kérdésem.

CCnick 2018.09.21. 09:49:04

@Sz.ivi: ,"nem ő aki az alapvető illemet nem ismeri,"

Pl alapvető illem, hogy más területésn nem járunk be fát szállítani, nem építünk rá kaput és betartjuk az önkormányzati itéleteket.

Eugene Horse 2018.09.21. 09:54:28

Az ilyen öregeket egyszerű kezelni, sajnos ti már elcsesztétek. Az első pillanattól kedvesnek és szolgálatkésznek kell lenni. A hepciázás nagyarcozás nagyon kontraproduktív, rögtön átmennek támadóba, és utána kb lehetetlen visszacsinálni. kell egy kicsit hajbókolni, befogni ha visszaszólnál, és örök béke. persze van ezerből egy igazi fékezhetetlen, első pillanattól genyó figura, de itt elvileg az elején jó volt a viszony, tehát ti csesztétek el. Elég pár cinikus vagy emelt hangú beszólás, tiszteletlenkedés, és vége. Ők így működnek, ezt be kell nyelni, főleg mivel mert idejük, mint a tenger, úgyis veszítetek, ha beáll a háború. Én költözés előtt már átmentem, kedves voltam, eldumcsiztunk, azóta is is az van, hogy télen eltolom a havat előlük, nyáron néha levágom a füvüket az utcafronton, ilyen apróságok, ők megszórnak házi zöldséggel, szuperjóban vagyunk. Pedig volt pár furcsa húzásuk az elején, ha olyan vagyok, pillanatok alatt összeveszhettünk volna, de minek, lenyeltem, most meg tök jó.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.09.21. 10:03:02

@Kolompár Magneto:

"Ők így működnek, ezt be kell nyelni,"

A mai világban mindenki így működik. A poszter is, csak neki nem tűnik fel.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.09.21. 10:40:15

"Annak rendje és módja szerint engem az önkormányzat el is tiltott az átjáró bárminemű használatától..."

Ez is érdekes része a történetnek. Ismerve a hazai önkormányzatok ügyintézési sebességét, a beköltözés után nem telhetett el túl sok idő, míg a szomszédból "nyugger" lett.

Nem akarnád a történet minden részletét közölni? Még ha rád nézve kellemetlen is. Tisztábban látna mindenki.

Eugene Horse 2018.09.21. 10:46:10

@csúti csüngőhasú tolvaj: ha a szomszéd "dr", még az is lehet, hogy a nyugdíjazott jegyzőbe állt bele a poszter :)))))) Utána kell nézni mindig, kivel áll az ember harcolni :)

FlybyWire 2018.09.21. 11:12:46

@CCnick: Te mekkora egy hülye f*sz lehetsz :)
Remélem, egyszer hozzád is bejön 3-4 zsírdakota hajnalban, hogy "itt minden a miénk", és akkor is magadat tartod majd hülyének :P

FlybyWire 2018.09.21. 11:16:19

@Kolompár Magneto: Ez tény. Minket is egész nyáron tolt tele házi gyümölccsel a szembeszomszéd bácsi és néni.
Plusz még az 5 éves kölök is átjár hozzájuk rendszeresen játszani, imádják.
Mondjuk nekünk nincs közös telekhatárunk, az mindig kelti a feszkót!

datam 2018.09.21. 11:37:33

@Sz.ivi:

Most akkor mi a kérdés? Leírtad, másfél méter a tietek. Húzzatok rá egy három méter magas gázbeton kerítést, és jónapot kívánhatsz. A szomszéd meg pisloghat, mert az a te területed. Nekünk is volt ilyen kukkoló nyanya a szomszédban, miután napokig egy szál f@szban tettem-vettem a kertben, leszokott róla. Hozzáteszem, utcáról a kertbe nem lehetett belátni, se a szomszédos kertből, csak a mami tetőablakán keresztül. Rendőrt is hívott, mikor először látta a pucér valagam, a rendőr elmagyarázta neki, hogy amíg az utcán nem lát senki semmit, ő sem a kertjéből, addig azt csinálok amit akarok. Ha ő úgy dönt, hogy felmászik az ablakba kukkolni, akkor az ő baja, ha engem meztelenül lát. Szóval, ugorjatok neki a kerítés építésnek. Másfél méteren taligával, molnárkocsival simán beviheted a fát, bőven elfér. Sőt, egy keskenyebb utánfutót is be tudsz tolni, ha akarsz. Neki semmi köze, a te területed.

Sz.ivi 2018.09.21. 11:52:05

@csúti csüngőhasú tolvaj: minden részlet közökve van. Azért, mert 1éve lakunk itt és ez alatt az idő alatt egészen a kapus incidensig nem is láttuk az illetőt, mert 4 házzal arrébb lakik. Nem is beszéltünk. A másik meg, aki a dr nem is lakik itt, árulja a házat, csak havonta,két havonta néz erre. És a kapu nyitása után derült ki,hogy ez nem közterület, mint hittük. Akkor én át is mentem megkérdezni,hogy mi a baj és hogy tudjuk megoldani. Erre azt mondták,hogy már nincs mit megoldani, mert nem hajlandóak kompromisszumra. Felajánlottuk,hogy megvesszük, vagy bérletet fizetünk stb. Mert amíg nem derült ki,hogy az övék, addig azért nagyon jó volt,hogy mi tartjuk rendben azt a területet. Elmondásuk szerint az volt a baj,hogy mi amikor ide költöztünk nem mentünk át bemutatkozni. De ki gondolta,hogy a négy házzal arrébb lakónak is be kell... azt hittük elég ezt megtenni a mi tömbünkben. És lehet minket anyázni. De alapvetően mi naiv és jó szándékú emberek vagyunk, soha nem gondoltuk, hogy ilyenbe keveredünk. Ha szól nekünk az elején ,hogy ez itt az övék és a többi, nincs baj. Mert jelzem nekünk nem kell ez a rész. Itt a baj csak, amit írtam a rosszindulat és az áskálódás, ha nekik csak az átjáró a bajuk, akkor ennek már vége kellett volna lenni azzal,hogy a kaput lezártuk, nem használjuk, nem parkolunk, járunk át stb. Ha csak ez lenne a baj, akkor nem hívná ránk a hivatalokat és minden féle szervet , ami megkeseríti az életünk. Egyébként nyilván azért válaszolgatsz így, mert nem voltál még hasonló szituban. De nem is kivánom,hogy átéld milyen mindez egy 5 hónapos gyerekkel, mikor itthon vagy és csak rád törik az ajtót, meg jönnek folyton ellenőrizni vagy a postás hozza az új levelet, hogy már ez megint mi lehet... és nem tudsz éjszaka aludni és csak az jár az agyadba,hogy mit rontottál el,vagy ez a másikat miért teszi boldoggá

Sz.ivi 2018.09.21. 11:57:38

@datam: igaz, nálunk is a háza padlás ablakából les és fotózgat. Meg ide támaszkodik az kerítésemre és hergeli a kutyát. Nekünk a ház mellet van kerítés,de igazából ez egy osztatlan közös telek, egy helyrajziszámon vagyunk a szomszédainkkal, csak mi szívunk, mert mi vagyunk a sarkon...

CyberPunK 2018.09.21. 12:00:24

@Sz.ivi: "nem parkolunk"

Nézd, én kézségesen elhiszem, hogy gond van a szomszédok fejében, de a képről elnézve az aki azt az átjárót autóútnak használja egy paraszt. Akkor is, ha más is ezt teszi.

datam 2018.09.21. 12:01:14

@Sz.ivi:

Hagyjad már az 5 hónapos gyereket, ne rá bazírozz, hogy majd szánalmat vált ki vagy sajnálatot. Senki sem tartott puskát a fejedhez, hogy szülj, ne a gyerekkel akarj érvelni. Nem ők kérték, nem az övék, oldd meg Te és a férjed a nevelését. Teljesen irreleváns a történet szempontjából a csimóta léte. Hogyhogy belenéz a postádba? Mi az, hogy bemegy hozzád? Miért nem hívtál rá rendőrt? Nem csodálom, ha szívatnak, ha ennyire nyúlbélák vagytok. Tőlem nem ment volna ki roncsolásos törés nélkül, ha csak úgy begaloppozott volna a házamba. Btw, hol van ilyenkor a kutya? Nem annak lenne feladata megfogni a fatert, amikor gondol egyet és bemegy a kertbe? Nem kötekedni akarok, ne értsd félre, de nem értem, mit töketlenkedtek.

Sz.ivi 2018.09.21. 13:11:37

@datam: erre mondtam, hogy még sose voltunk ilyen helyzetben és fogalmunk sincs mit kell tenni. Lehet Te ilyen vagy, mi amikor reggel arra keltünk,hogy a konyhában van épp köpni-nyelni nem tudtunk. A kutya meg hátul volt a kertben, a házba pedig az előkerten keresztül lehet bejutni. És a gyerekes részt inkább figyelembe se veszem. Semmire nem bazírozok nyilván. Arra akartam kilyukadni, hogy ez nem egy könnyű helyzet és egyáltalán nem tesz jót nekünk az idegeskedés. Nem tudom van-e gyereked és mennyire vagy ezzel tisztában, de nekem pl ez miatt a sok stressz miatt ment el a tejem... (nem , nem kérek sajnálatot, csak úgy megemlítem)

datam 2018.09.21. 13:28:56

@Sz.ivi:

Van gyermekem, kettő is. Ne haragudj, de nem tudod, mi a teendő, ha egy idegen néz rád a lakásodban? Nem mondhatod komolyan. Az a minimum, hogy az első tárggyal, ami mozdítható, pofánvágod. A rendőr nem mehet be csak úgy a házadba, nemhogy a szomszéd, akármilyen doktor is.

Továbbra is tartom, hogy kerítést kell építeni, ha ekkora genyók, akkor minden irányba. Minimum 2,5, méter magasan, beton elemekből, téglából, bármiből, ami nem átlátható. Belül úgy dekorálod, ahogy akarod, nem muszáj neked a csupasz, ronda anyagot lesni. Vannak ott most is bokrok, fák, azokkal meg lehet oldani, hogy ne legyen gusztustalan. Oké, hogy erődben fogsz utána lakni kb, de nem fog átnézegetni, kutyát idegesíteni, stb. Viszont arra figyelj, hogy minden szükséges papír meglegyen, ami kell a kerítésépítéshez, hogy doktorurat nagy lendülettel tudd vele felpofozni, ha kekeckedik. Ha a saját kerítésrészénél, a közös helyen ugat, no problem, húzd mellé a tiedet. Másképp nem fogsz tőlük úgysem megszabadulni.

Ha majd a gyerkőc hangos korszakba lép, (kb 2 hónapod van még) akkor ez a helyzet csak kellemetlenebb lesz. Akkor majd baj lesz ha a gyerek a kertben bogarászik, ha benn a házban, ha reggel-délelőtt-délben-délután-este leejti a kertben a kistraktort stbstbstb. Tapasztaltam, hidd el, tudom miről beszélek. Nekem is hányingerem volt eleinte a kerítéstől, de utólag is azt mondom, hogy megérte, kárpótol a nyugalom.

Sz.ivi 2018.09.21. 13:47:16

@datam: egyébként a fák bokrok, nincsenek,ez régi kép nagyon. Bár ennek nincs jelentősége

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.21. 14:51:33

Csatlakozz a DK gigatüntetéséhez és követeld a fasiszta diktatúra leomlását, mely kerítést emel magyar és magyar közé.

élhetetlen 2018.09.21. 15:21:30

@Sz.ivi: Hát, ez is elég zavaros, amit te összehordasz. „mi elfogadjuk, hogy az övék, zárják le, használják, írják ki,hogy magánterület stb. Nem izgat, ha ez mind hivatalosan meg van téve, nem csak a hasamra ütök és azt mondom,hogy itt van a telek határ„. Azt írtátok, hogy az újraméretésig a telekkönyv szerint is a házatok falánál volt a telekhatár. Hogy idézzem: „Amikor a birtokvèdelmet kèrtèk,a telek hatàra pontosan az èn hàzam szèle volt”. Milyen hasraütésről beszélsz? Zárják le, írják ki. A te előkertedben kint van a magánterület tábla? „mondtuk, hogy oldjuk meg, megvásároljuk stb.„. Okos. Ha eladják, a másik ház nem tud bemenni a saját hátsó kertjébe. De ennyit nyilván megtehetnének a kedvetekért. Aztán az apróságok. Egyeztess a férjeddel, mert ő azt írta, hogy nem tudja, hol van az új telekhatár, te tudod, hogy másfél méter a tiétek, hát hogy néz ez már ki! Ez még szebb, „Nem csam mi használtuk az átjárót, hanem az egész utca, babakocsis, futó, kutyasétáltató stb”. Tehát ezeknek a rosszabbik fajtából való, szemétláda, rosszindulatú nyuggerek senki másba nem kötöttek bele negyven éven keresztül, senki mást nem támadtak, támadnak, csak titeket. Hogy is lehet ez? És ilyen ostobaságokra nem kéne hivatkozni: „itt minden a tolókapuval robbant ki, pedig szóban abba is belementek.„. Kik mentek bele szóban? Tök mindegy, hogy kivel beszélt, ilyen kérdésben a lakógyűlés dönthet, arról meg jegyzőkönyv készül. Vagy úgy gondolod, hogy ha egy havernak azt mondod, hogy nyugodtan húzzon fel egy faházat a közös udvarotokon, téged nem zavar, akkor már megteheti? Elég szánalmasak vagytok a nagy igazságotokkal. Ez már csak poén: „alapvetően mi naiv és jó szándékú emberek vagyunk”, és ezt szépen mutatja a féjed a vele egyet nem értő kommentelőnek írt válasza, „csak feltétlen muszáj beböfögnöd ide”.

Bobby Newmark 2018.09.21. 15:41:21

@Sz.ivi: És hogyhogy nem az volt a reakció, hogy üvöltöd a fejébe, hogy "TAKARODJÁL KI A HÁZAMBÓL" miközben fizikailag is tolod kifelé?

Sz.ivi 2018.09.21. 15:42:09

@élhetetlen: a válasz nagyon egyszerű, az hogy kb mennyi a miénk azt a polgármesterihivatalban mondták, a férjem azért írta,hogy nem tudjuk, mert nyilván ez akkor lesz hivatalos, ha a földmérő kiméri. A régi lakók szerint a probléma mindig fent állt, csak ők elküldték őket melegebb éghajlatra és nem törődtek velük, előttünk pedig 10 évig nem lakta senki, talán ezért lehet most velünk a baj. És a lezárást nyilván az új hárok szerint értettem, hogy nyugodtan tegyék meg, nem a régi szerint, amikor még a ház fala volt a határ. Valószínű ezt értetted, csak feltétlen bele kellett kötni

Sz.ivi 2018.09.21. 15:43:37

@Bobby Newmark: tényleg nem tudok erre mit írni.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.09.21. 15:51:50

"Mi meg nem vagyunk elég határozottak "

És itt kéne lezárni a témát. Valamelyikőtök növesszen pöcsöt, beszéljétek meg az összes lakókkal, szomszédokkal a problémát, húzzatok fel egy kerítést, ha csak drót az is bőven elég, utca vonalában lezárjátok a rátok eső részt, utána mindenki tudja hol a helye oszt jónapot.

tejesláda 2018.09.21. 16:05:01

A kutya miatt miért lettetek feljelentve?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.21. 16:41:32

Valamit nem értek. Ha a különböző hivatalok, hatóságok mind a nyugdíjasoknak adnak igazat, akkor nem lehet, hogy talán tényleg nekik van igazuk?

Mindenképpen a tulajdonviszonyok tisztázása, a telekhatár pontos meghúzása jelenthet megoldást. Aztán persze lehet, hogy nincs olyan széles részetek, hogy azt átjárásra használhatnátok.

@Zsuzsi25:

"Az a baj, hogy ráadásul ez a fajta késön döglik meg."

Vigyázz, egyszer még rád is mondhatják ezt. Soha nem tudhatod, miként változol meg idős korodra.

élhetetlen 2018.09.21. 16:43:30

@Sz.ivi: „Kb. júliusban kijött a helyi földhivatal, újra mérte az egészet, és kiderült, hogy nekünk is van benne részünk”. "a férjem azért írta,hogy nem tudjuk, mert nyilván ez akkor lesz hivatalos, ha a földmérő kiméri.”. Nem érted, miért írom, hogy zavaros, amit írtok. Most akkor, majd kijönnek felmérni, vagy kijöttek felmérni, vagy kijöttek felmérni, csak még nem kaptatok hivatalos értesítést? Nem mindegy, miről beszélsz. A másik. „A régi lakók szerint a probléma mindig fent állt”. Azért nyitottatok oldalkaput, mert a telek hátsó felén valami épület miatt nem lehet bemenni a telekre, írtátok. Nem kitalálom, írtátok. Akkor hova, és miért mentek a régi lakók ezen az úton? És tök mindegy, hogy a lezárást a régi, vagy az új határok szerint érted-e, nem kötelező a magánterületet lezárni, ettől még magánterület marad. Ezt meg te írtad, ismétlem: „Nem csam mi használtuk az átjárót, hanem az egész utca, babakocsis, futó, kutyasétáltató stb”. És elegánsan átléptél azon, amit ezzel kapcsolatban megjegyeztem: „Tehát ezeknek a rosszabbik fajtából való, szemétláda, rosszindulatú nyuggerek senki másba nem kötöttek bele negyven éven keresztül, senki mást nem támadtak, támadnak, csak titeket.”. Nem kötözködök, csak kérdeztem, hogy nem furcsa ez neked? Tehát egy lakóközösség, aki negyven éven keresztül kijött mindenkivel, az most átváltozott szemétláda, rosszindulatú emberekké? Csak úgy? „azt meg, hogy mivel robbant ki csak jobban tudom én”. A magad szempontjából. Egyébként úgy tűnik, komoly helyzetértékelési problémáitok vannak. „hacsak nem Te vagy az egyik”. Hú, de szellemes vagy. Ha kívülálló véleményét nem tudod értelmezni, vagy elfogadni, akkor folytass magán levelezést akivel akarsz, ne egy blogon állj ki a „nyilvánosság” elé. „ők maguk mondták a kaput”, erre írtam, amit írtam, azt sem értetted meg. De te már csak tudod, hogy igazatok van. Hát, nem úgy néz ki.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.21. 16:45:35

@hokihari:

Nem védeni akartom a nyugdíjasokat, de arra azért gondolj, hogy az olvasói levélből csak az ügy egyik felét ismertük meg, és lejhet, hogy a levélíró nem teljesen objektív, esetleg nem ír meg rá néíve kellemetlen körülményeket. Érdemes lenne megismerni a másik fél álláspontját is, bár erre nincs semmi esély.

Bobby Newmark 2018.09.21. 16:46:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Vigyázz, egyszer még rád is mondhatják ezt. Soha nem tudhatod, miként változol meg idős korodra."

És? Akkor majd rá/rám is jogosan mondják. Attól még nem lesz kevésbé jogos arra, aki MOST faszgyökér.

élhetetlen 2018.09.21. 17:21:58

@tejesláda: Ez nehéz eset. Életemben nem jelentettem fel senkit, de nem könnyű a kutyásokkal sem. Balaton, új szomszéd szemben. Nagyon szép kutya, egész nap, amíg emberek vannak körülötte, meg sem nyikkan. Szuper az új nyaraló, a felső szinten a korlát is üvegből van, feltételezhető, a hálószobákon is a hő, és hangszigetelő üveg, és a légkondi. Lefekszenek, a kutyát kint hagyják a kertben. Talál egy sünt, háromnegyed óra hisztérikus ugatás. És ez akárhányszor, kb. 10 méterre a hálószobám ablakától, és én nyitott ablaknál szeretek aludni, csak egy kis szél kell, és a hullámok locsogását is hallom. Tavaly egyszer sikerült beszélnem a tulajjal, mert a saját nyugalmuk, az fontos, tehát nincs kapucsengő. Oldják meg, mondom, de semmi. Idén nyáron egy éjszaka, amikor nem csak a kutyaugatást hallottam, hanem egy párt az utcán, hogy ez már tényleg elviselhetetlen, holnap valamit tenni kell. Másnap megcsíptem a tulajt, (kivitte sétálni a kutyát, és megláttam), mondtam, vigyék be a kutyát a nappaliba éjszakára, ott nincsenek sünök. Nem tudom, hogy ezen kívül ki mit szólt, vagy tett, de a nyár második felében már aludni is lehetett éjszaka. Aki ott tart, hogy „Igen van egy kutyánk, aki ugat, miért nyávogjon?”, ott azért baj van. A kutya nevelhető. Különböző viselkedés, egyik, szintén Balaton, elmegyek a ház előtt, meg sem nyikkan, ha ott állok meg pihenni a két szatyorral, akkor megkérdezi, hogy mit akarok. A másik, aki csak akkor szólna, ha „behatolással próbálkoznék”, tehát az hogy megállok a ház előtt még nem ok a jelzésre. Tehát ez a kutya azért van, hogy ugasson, elég bunkó hozzáállás.

élhetetlen 2018.09.21. 17:45:18

@Bobby Newmark: Jó kis téma. „Attól még nem lesz kevésbé jogos arra, aki MOST faszgyökér.”. Ez úgy általában igaz is lehetne, de ebben az esetben ki is a faszgyökér? Az, aki leírja, hogy amikor megvette a lakást, akkor a háza vonalában volt a telekhatár, és zokon veszi, hogy nem használhatja a szomszéd telkét üzemszerűen, (mert azért nyitott kaput oda), vagy nem adják el neki, mert akkor ők nem tudnának bejárni a hátsó kertjükbe? Vagy biztos, hogy azok a rosszindulatú, szemét nyuggerek, akiknek 40 éven keresztül semmi bajuk sem volt a feleség által említett babakocsis, futó, kutyasétáltató társasággal? Biztos vagy benne, hogy ők a faszgyökerek, nem a pampogó új tulaj, függetlenül attól, hogy milyen fiatal?

Sz.ivi 2018.09.21. 18:10:38

@tejesláda: azért mert azt mondták megharapta őket. De ez a kutya a légynek sem tud ártani

Sz.ivi 2018.09.21. 18:13:01

@élhetetlen: legyen így, még egyszer nem megyek bele.

Sz.ivi 2018.09.21. 18:24:41

@élhetetlen: az a baj, hogy nem értitek a lényeget. Mi elismerjük, hogy az övék, amikor a kapu nyitása után ez kiderült nem is volt gond, megbeszéltük nem használjuk oké. Azt mondták lezárják, oké, legyen úgy mondtuk. De ne hasra ütés szerűen, mert ez nem így működik. Mondták hívnak földmérőt, ha az jó (miért ne lenne az?!) Közben önkényesen lezárták az egyik felét a földmérő nélkül, de közben a földhivataltól kijöttek és újra rajzolták, így kiderült a házunk nem telek határon van és a hivatali elmondás szerint 130-150 cm van a házunk mellett,de ez nem hivatalos, amíg földmérő ki nem méri. Azt hittük itt vége az egésznek és hagyhatjuk, de közben felnyomtak minket, mert a kertünkben építettünk a kutya miatt és a többi, szóval ez már nem a telekhatárról szólt. És minket ez zavart igazán. És a többi lakóval meg azért nem volt gond csak velünk, mert mindenki max 4 éve lakik itt. A mi házunkat pedig nem lakta senki. Tehát nem volt kibe bele kötni. Mert nyílván ha vki elsétált itt azt nem állították meg, hogy nem mehet át. Nem magunkat akarom védeni, és én rájuk sose mondtam rosszat, de ez mind így volt.és nem értjük mi sem az okát.

CCnick 2018.09.21. 18:29:10

@FlybyWire: majd ha a szomszéd zsirdakota udvarára nyitok kaput és ott hordom be a fát akkor térjünk vissza erre a kérdésre.

CCnick 2018.09.21. 18:33:59

@Sz.ivi: "A másik meg, aki a dr nem is lakik itt"

@poszt: "A nyugdíjasok a kezdetektől ott laknak"

kezd itt bonyolódni az igazmondás szövete :)

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.09.21. 18:35:16

@Sz.ivi: jól értem, hogy a két sorház tömb közötti átjáró az nem az átjáró két oldalán elhelyezkedő ingatlanok tulajdonosaié, hanem a 3 házzal arrébb lévő ingatlan tulajdonosáé, aki orvos?

élhetetlen 2018.09.21. 18:38:08

@Sz.ivi: Ne is menj bele, ha semmi épeszű helyzetleírást, és semmi épeszű helyzetértékelést nem tudsz adni? Lassan eljutsz arra a szintre, hogy már azt sem lehet elhinni, amit kérdezel. Az ebrendészet nem a kutyaharapásokkal foglalkozik. Ott orvos, és és más jellegű intézkedés kell. Ha az ebrendészet ment ki, akkor legfeljebb azzal foglalkozhatnak, hogy be van-e jelentve, oltva az eb, stb., ha ilyen jellegű volt a feljelentés, akkor nem nevettek, hanem a papírokat kérték. De azért mesélj még! Gondolom, magadnak elhiszed.

CCnick 2018.09.21. 18:41:34

@Sz.ivi: "de közben felnyomtak minket, mert a kertünkben építettünk a kutya miatt és a többi, szóval ez már nem a telekhatárról szólt."

Csak olyan miatt tudnak "felnyomni" amivel megszegtetek valami helyi előírást.

Egyre jobb a sztori.

élhetetlen 2018.09.21. 19:03:31

@Captain Admin: „jól értem, hogy a két sorház tömb közötti átjáró az nem az átjáró két oldalán elhelyezkedő ingatlanok tulajdonosaié, hanem a 3 házzal arrébb lévő ingatlan tulajdonosáé, aki orvos?”. Nem, azt hiszem, nem érted jól, sőt, nem is érted. Valószínű, hogy a közös telken levő négy ingatlan, az társasház, de, ha nem is, a közös részről rendelkezés, az közös döntés. Ennek semmi köze ahhoz, hogy valamelyik lakótársnak azt mondják, beszélj velük. Ehhez joga van a közösségnek. Dönteni nincs joga az „orvosnak”, ahhoz kell a taggyűlés, vagy valami közös megegyezés. Ez olyan, minthogy pl. osztatlan tulajdonú házban még lakásfelújítási kölcsönt sem vehetsz fel, és semmit nem terhelhetsz a lakásra a többiek beleegyezése nélkül, mert, ha buksz, akkor nincs olyan, hogy a te részedet árverezik el, mert az nincs meghatározva. Ettől kezdve a posztoló pampogása, hogy neki ki engedélyezte szóban, hogy nyisson kaput, és használja a szomszéd telkét, mikor az még papírforma szerint is a szomszédé volt, nevetséges. A többit nem ismétlem.

Sz.ivi 2018.09.21. 19:29:52

@CCnick: nincs bonyodalom és ez mind igaz. Sorház jellegű családiházak. Négy ház egy helyrajzi számon. A telek, amiről beszélünk így egy osztatlan közös telek. Az átjáró jobb oldalán amit láttok házat ott lakott az orvos, akik már nem laknak itt jó ideje, árulják, csak havonta/ két havonta ide jönnek pár napra.

élhetetlen 2018.09.21. 19:30:06

@Sz.ivi: Bocs, ezt csak most találtam: „igaz, nálunk is a háza padlás ablakából les és fotózgat.„. Tehát van a házatok, a köz, másik három ház, ami olyan magas, mint az övé, de átlát minden tetőn, és a padlásablakából fotózgatja a házatokat, benneteket. Egyszerű, ja.

Sz.ivi 2018.09.21. 19:33:06

@Captain Admin: nem ezek osztatlan közös telkek. Tehát nem csak a miénk, hanem a mi négyed tömbünké és nem csak egy idősé,hanemba négy házé. De aki az egészet indította, az az A-ban lakik, a legmesszebb. A az orvos meg a D, de ők nem laknak itt.

Sz.ivi 2018.09.21. 19:36:24

@élhetetlen: nem tudom ki vagy, hogy megkérdőjelezel. És sajnos nem foglalkozok ilyenekkel, hogy tudjam kit mivel és hol kell felnyomni. Csak azt tudom, hogy itt voltak az ebrendészek, mert mondták hogy bejelentés volt a kutya miatt. És semmilyen papírt nem kértek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.21. 19:37:57

@Sz.ivi:

"nem csak egy idősé,hanemba négy házé"

Most akkor a négy házé vagy a négy lakásé?

Kicsit - nem is kicsit - kesze-kusza az elbeszélésed, ne csodálkozz, ha nem minden világos belőle.

Sz.ivi 2018.09.21. 19:38:19

@CCnick: bejelenteni szerintem bármit be tudnak... a kérdés igaz-e. Ez így is volt, mert kijöttek, ellenőriztek és semmilyen szankcióval nem járt, mivel nem volt mit büntetni.

Sz.ivi 2018.09.21. 19:42:04

@élhetetlen: jó tényleg nem megyek bele, ha mindenképp kötözködni akarsz látom. Sorház, eltolt.... tehát a tőlünk második ház padlás ablakaba oldalt kertünkre néz. És itt négy házról beszélünk. Négy idősről,nem egyről.

Sz.ivi 2018.09.21. 19:44:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ezek nem lakások. Házak. Sorház jellegű családiház. Egy helyrajziszámon van, négy ilyen eltolt sorház jellegű családiház. Így pontos a megnevezés.

vörösbor(de)minőségi 2018.09.21. 19:49:27

ne hagyjuk ki azt a lényeges elemet a történetből,hogy a földmérő igen súlyos összegekért jön és teszi a dolgát.igy azt gondolom,hogy ha a nyuggerek(posztoló szóhasználata)ezt kifizetik-itt akkor egyéb probléma is lehet,ahogy végig olvastam a történetet de szigorúan egyetlen szemszögből.érdekes lenne a TELJES történet részlehajlás és indulatok nélküli megismerése.

CCnick 2018.09.21. 19:59:24

@Sz.ivi: Ha semmi szankció akkor meg akkor meg mi a bajod? Elvettek a nyuggerek 10 percet az életedből? és akkor 40 éve ott laknak a nyuggerek akik nem laknak ott csak 2havonta arra járnak és közben folyamatosan kukkolnak a padlásról.

Meg kellene ezt a sztorit rendesen irni mielőtt nyilvánosságra hozzátok, ezt igy az Asylum is visszadobná mint tul zavaros katyvasz.

Sz.ivi 2018.09.21. 20:05:49

@CCnick: jó most utoljára akkor, hogy megértsd. 4 házas, eltolt sorház jellegű családiházak... 40 éve épültek, nyilván a sajátjukat ők építették, nem vették mástól, tehát az a három ház a 4-ből igen, azóta itt lakik. A 4. Házban nem laknak, árulják, csak havonta/ két havonta jönnek, ez az a dr., aki épp berontott. A 2. házban a padlásról fényképezgetnek, mert a kertre látnak. És a legelső házban van a nő, aki az egészet indította. Szerintem annyira nem bonyolult, csak bele akarsz kötni.

Zsuzsi25 2018.09.21. 20:13:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hát ilyen biztosn nem leszek!!! És mivel délig fogok aludni minden nap, ezért észre sem fogom venni, hogy ki használja a kibaszott ház melletti bejárot...

Sz.ivi 2018.09.21. 20:19:36

@vörösbor(de)minőségi: igen sajnos felénk 60.000 ft körül mozog a kitűzés. Mi nem akartuk fizetni, 1. Mert ők azt mondták, hogy intézik. 2. Mert nem mi akartuk lezárni, kerítést építeni stb. felőlünk maradhatna minden így.

hokihari 2018.09.21. 20:31:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen csak nekem ugy tunik lenyegtelen dolgon huzakodnak. Lehet Persze mindket fel hibas.

funivia 2018.09.21. 21:10:08

@Sz.ivi: Mivel mi olvasók nem ismerhetjük a helyet, csak a levél alapján és a hozzászólásokban adott információk alapján tudunk tájékozódni.
Csak az a gond, hogy minél több információt tudunk meg, annál jobban összezavarodunk. Zavartan pedig nem vagyunk jó tanácsadók.;)
A magánlaksértő, ordibálós, ott nem lakós lakótárs attól van talán megzavarodva, hogy a saját eladó ingatlanát nem fogja tudni értékesíteni, mert a potenciális vevőket visszariasztja a kutyátok, vagy a /szerinte/ rendezetlen udvarotok, vagy telkére /? no már ez sem biztos/nyíló kaputok.
Mivel egy helyen azt írod, hogy a tiétek 10 évig állt üresen, nem alaptalan az aggodalma!
Egy üres lakás /ház?/ csak viszi a pénzt, és egyre kevesebbet ér.
Keressetek vevőt a lakására /házára?/ - ha ti nem tudjátok, vagy nem akarjátok megvenni az ő lakását /házát?/is és örökre megszabadultok tőle is, meg az általa okozott problémáktól.

User5823 2018.09.21. 21:12:14

@élhetetlen: A kutya kérdés bennem is felmerült, pont azért mert van egy szomszédom akinek a kutyája még felhőket is megugatja. Elég idegesítő, de "nem tud vele mit kezdeni". Itt is lehet az olvasói leveleket között szép számmal találni kutya miatt kirobbant háborút.
A posztoló felesége írta, hogy a kutya jámbor, de a szomszéd nyugger azt mondta, hogy megharapta. Kerítésen keresztül? Vagy mit keresett a szomszéd keze a posztoló telkén? Valami nem stimmel, nem kerek a történet. Ha meg bemegy hívatlanul akkor ilyen ugye előfordulhat... De akkor meg miért jelentgeti a kutya miatt a gazdát, ha ő volt a f*sz, pardon hibás? :D
Érdekes sztori, jó lenne egy jól összefoglalt leírást olvasni egyben a posztolótól vagy a feleségtől, amiben az ő szemszögükből teljes egészében le van írva a történet. Sajnos a másik oldalt meghallgatni nem tudjuk, de így tényleg csak morzsákból lehet összerakni egy teljesen félreérthető sztorit.

Sz.ivi 2018.09.21. 21:27:07

@funivia: házról van szó. Igen lehet, hogy a kutya is zavarja, de aza fura, hogy eddig, 1 évig nem volt vele baj. A kertünk nem rendezetlen épp, parkosítunk, kiülő féltetőt húztunk ( valószínű ez is baj volt) mindegy, érthetetlen. Köszönöm a választ

Sz.ivi 2018.09.21. 21:33:20

@User5823: tény sajnos, a kutya ugat, ahogy írta,ő is hajlamos a galambokat ugatni néha,de ez eddig őket nem zavarta. (Legalábbis nem szólt miatta) a harapás nem történt meg, mert nem nézem ki belőle. Ami viszont úgy történhetett volna meg, (amiben tudom mi vagyunk a hibásak), hogy miután a kisfiúnk áprilisban megszületett a kutyus úgy döntött ő bizony ki tud ugrani a kerítésen. És ki is ugrott, majd az előkertbe beugrott, hogy beengedjük. Tehát párszor kiment a kutya. Mi ekkor megmagasítottuk a kerítést. Azóta a kutya nem ment ki. Az is lehet,hogy ez az alap bajuk, de nem mondták. Nekünk csak a kaput mondták problémának.

User5823 2018.09.21. 21:45:40

@Sz.ivi: Látod ismét egy adalék, ami az eredeti sztoriban nincs benne. Aztán lehet, hogy ez is számít. Nyugdíjasok, kutya nélkül, félnek a kutyától, pihennének, zavarja őket az ugatás, esetleg idegesítő hangja van a kutyának, vagy éjszaka is ugat, de amíg kerítésen belül volt nem tudtak mit csinálni vele. Lemérgezni meg csak nem akarták... Nem rosszindulatból mondom, csak sokan írták, hogy nem áll össze a történet. Aztán így, hogy kaput is nyitottatok, ráadásul félig-meddig az ő telkükre így rögtön megvolt az a dolog, amivel meg tudtak fogni benneteket. Aztán mire elkészült a kutyabiztos kerítés már elmérgesedett a helyzet.
A kutya kiugrálása és a szomszédok teljes ellenetek fordulása között nincs összefüggés időben? Mielőtt beugrott az előkertbe nem ment egy kört és sz*rt az ajtajukba, nem ijesztette meg az egyik nyuggert?
Na de nem lovagolok többet a kutya témán, csak segíteni próbálok más szemszögből is látni a dolgot, mivel ti túlságosan benne vagytok és viszonylag nehéz kívülállóként szemlélnetek a saját helyzeteteket. :)

Sz.ivi 2018.09.21. 21:55:27

@User5823: egyébként bármi lehet. Hát április végén kezdett kiugrálni és mi júniusban kezdtük a kaput, ott kezdődött minden ugye. Hát, hogy ment-e köröket sajna nem tudjuk, de ez is benne lehet akár. Csak ha így is volt, akkor miért nem szóltak róla. De igen lehet, hogy ez a fő ok és a kapu csak kapóra jött nekik. Igazából ezt már más is mondta. Tény, hogy idegesítő a hangja, ha ugat. Viszont egyetlen szerencse, hogy eset ezt nem teszi. Viszont napközben igen, főleg ha valai járkál a kerítés mellett.

User5823 2018.09.21. 22:03:22

@Sz.ivi: Igazából bármi lehet, csak egy ötlet volt. A kutya miatt szenvedő nemnyugger szomszéd szempontjából írtam, aki már javasolta a szomszédnak, hogy szedesse ki a kutyája hangszalagjait, ha már nem tudja megtanítani, hogy nem kell minden lehulló falevelet megugatni. ;) :D Pedig néhány jól irányzott "apai" valószínűleg megoldaná a helyzetet. De hát ilyet nem lehet javasolni, mert nyilván nem akarom bántalmazni az állatot, de amikor az emberek pihenését zavarja, akkor azért már megfordulnak bizonyos dolgok a fejemben.
Majd ha rendeződött a helyzet (ki lett hívva a földmérő és kiderültek a határok) azért írjátok meg, hogy mi lett a történet vége. Tök kíváncsi vagyok ezek után.

Sz.ivi 2018.09.21. 22:19:03

@Captain Admin: ez úgy van, hogy sz utcában négyes tömbben vannak a házak, egy-egy négyes közös helyrajziszámon van. Az utca, átjáró, elvileg ,az egyik és a másik négyes feléjé. Vagyis a fele az egyik négyesé a másik fele a másiké. Anno ez valahol el lett mérve és a mi négyesünknél jutott oda, hogy nem fele fele már. Így lehet, hogy a 3 házzal arréb lakó is kötözködni tud és szólhat.

FlybyWire 2018.09.21. 22:34:33

@CCnick: értő olvasás? Nem is az ment be hozzájuk, akié a kérdéses terület...

élhetetlen 2018.09.21. 23:05:19

@Sz.ivi: Nem érted meg, hogy nem kötözködök, csak egy kis logikát szeretnék látni a felsorolt panaszaitokban? „ tehát a tőlünk második ház padlás ablakaba oldalt kertünkre néz”, gondolom, a hátsó kert egy részére, mert az előkertet takarja az első ház. A negyedik ház padlásablaka már legfeljebb a hátsó kertetek pár méterére biztosít rálátást, ha az első ház van elöl, és a többi hátra csúsztatva. Ha az első ház van hátul, és a többi előre csúsztatva, akkor látják az előkertedet, de azt meg akkor is látják, ha kisétálnak az utcára. Ezért írtam, hogy próbálj meg valami logikusat írni. „tehát a tőlünk második ház padlás ablakaba oldalt kertünkre néz. És itt négy házról beszélünk. Négy idősről,nem egyről.”. Azt mondod, hogy négy ház idős lakói a második ház padlásablakából kukkolnak, és fényképeznek benneteket? Komoly?

élhetetlen 2018.09.21. 23:53:23

@User5823: „nem kerek a történet”, de nem csak a kutyás rész, az egész nem kerek. „jó lenne egy jól összefoglalt leírást olvasni egyben a posztolótól vagy a feleségtől, amiben az ő szemszögükből teljes egészében le van írva a történet.”. Hát, az eddigi válaszaik alapján ez nem várható. Ők ott tartanak, hogy ők jóhiszemű, naiv emberek, akiket megtámadott egy olyan rosszindulatú nyugdíjas horda, akiknek negyven évig senkivel nem volt baja. Ja, nem tudom, honnét jött a negyven év, mert a nyuggereken kívül mindenki csak négy éve él ott. Ja, és három évig sem volt gond, míg ők oda nem költöztek. Erről vársz egy tiszta összefoglalót? Ne viccelj!
A kutyás rész. Néha a jól nevelt kutya is bakizik. Baráti család, magyar vizsla, sok iskola, vadásznak, és versenyekre járnak. Nem szépségverseny, hanem ügyességi, behozó, stb. Remekül dolgozik, otthon meg ölben ül, mint egy macska, éppen csak nem dorombol. Azt még nem fogta fel, hogy a család nőtagjának már kicsit fáj, mikor a kicsi tappaccsal, nagy súllyal felmászik ölbe, (nekem is fáj). A lényeg, a múltkor kocsival jöttek, és mikor kiszállt a kocsiból, elvakkantotta magát, pedig azt csak terepen szabad, utcán nem. A gazdája rászólt, én meg itt, a lakásban végignéztem, ahogy próbálja kiengesztelni a gazdáját, mert rontott. Hízelgett, simult, édes volt. Ugye, nem volt ez akkora baj? Tehát, „tény sajnos, a kutya ugat”, de nem tesznek semmit, csak annyi van, hogy eddig nem zavarta a szomszédokat. Honnét veszik? Eddig is zavarhatta őket, csak most halmozódtak a problémák, amiket ők generáltak, És borzalom, senki nem érti meg őket, pedig ők mondják, hogy nekik van igazuk!

élhetetlen 2018.09.22. 00:09:16

@funivia: Nem kéne adni alájuk a lovat. Ahogy a feleség írta, az ajtó nem volt bezárva, az is lehet, mondom, csak lehet, hogy, mikor kopogott, kinyílt az ajtó, ezért lépett be. Ez nem a rámtörte az ajtót szitu. A többi meg hülyeség. Az ott nem lakó tulajdonos az tulajdonos, és annak nagyobb a valószínűsége, hogy ez a kedves, naiv, nagyon jóhiszemű házaspár kihúzta a gyufát, és a a négy házból álló közösség kérte meg az urat, hogy beszéljen velük. Az, hogy a tőlük negyedik házban lakó eladási problémái a gondok okozói, elég abszurd. Ezt csak a posztoló és felesége szövegéből szűrtem le, és tévedhetek is.

élhetetlen 2018.09.22. 00:16:51

@FlybyWire: Értő olvasás? „Nem is az ment be hozzájuk, akié a kérdéses terület...„., hanem a négy lakás tulajdonosai közül az egyik, AKIKÉ a kérdéses terület. És az is lehet, hogy a többiek kérték meg, hogy próbálja megbeszélni a dolgot, ezt nem tudjuk. Csak azt, hogy a közös tulajdon a negyedik házban lakóé is.

SarahConnor 2018.09.22. 09:53:18

Én arra szavazok, hogy ez álprobléma. Találtak valami koncot, amivel izgalmasabbá tehetik a nyomorult, üres, ostoba életüket - mint az a nőszemély, aki a lépcsőházunkban kitalálta, hogy az ő lakásához nem jöhet fel senki (a legfelső emeletre), mert ott már csak ő lakik, tehát a lépcső is az övé, és le akarta keríteni.
Ezek ilyenek, betegek is, unatkoznak is, és ennek a kettőnek a keveredése mérgezi meg a normálisoknak az életét.
Az egyetlen járható út, ha hivatalosan kijelöltetitek, meddig az övék az átjáró, aztán húzzák a farkukra, ha annyira szeretik, ti meg használjátok a másik felét. Válasszátok el kerítéssel is, hogy egyszerűbb legyen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.22. 12:05:49

@SarahConnor:

"Találtak valami koncot, amivel izgalmasabbá tehetik a nyomorult, üres, ostoba életüket"

Eddig miért nem találtak ilyet más szomszédokkal?

Te is vedd észre, hogy itt csak az egyik felet olvashattuk, a nyugdíjasok szempontjából nem ismertük meg a történetet. Nem azt mondom, hogy az igazság félúton van, mert ez ált. nem igaz. De azt sem hiszem, hogy kizárólag a nyugdíjasok a hibásak. Erős a gyanúm, hogy a panaszos levél írója is ludas valamennyire, csak hát ő a helyzetéből fakadóan nem képes objektíven, elfogulatlanul látni és leírni a dolgokat - az ő helyében más se lenne képes, ez nem az ő hibája.

Megjegyzem, egy csak nappal, de gyakran ugató kutya is nagyon idegesítő tud lenni, főleg ha eddig nem volt ilyen a közelben. Erre nem válasz az, hogy "van egy kutyánk, aki ugat, miért nyávogjon? Ez 1 évig nem volt baj???". Biztos eddig is baj volt, csak a szomszédok sem akartak mindenért rögtön szólni, de ahogy gyűltek a bosszantó dolgok, egyszer csak megunták. Mindig van egy utolsó csepp a pohárban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.22. 12:09:47

És amikor túlcsordul a pohár, akkor nem csak az a bizonyos utolsó csepp folyik ki, hanem sok-sok előző is. Pl. a kutya. :)

CCnick 2018.09.22. 20:05:57

@SarahConnor: "Találtak valami koncot, amivel izgalmasabbá tehetik a nyomorult, üres, ostoba életüket "

nem laknak ott, 1-2 havonta néznek csak be (olyankor persze folyamatosan kukkolják az ugató kutyát a padlásablakból miközben feljelentenek vagy betörnek majd továbbutaznak ujjabb 1-2 hónapra vagy valami ilyesmi is a sztorilájn), nyilván ezzel a bulival akarják jobbátenni az életüket :)

SarahConnor 2018.09.23. 18:13:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @CCnick: ömm, igen, azóta végigolvastam a 100+ kommentet és a panaszos hozzászólásait. Ha lehetne, kitörölném, amit írtam, higgyétek el. :D

Bobby Newmark 2018.09.24. 21:29:51

@élhetetlen: Valóban érdekes téma.
Nem lenne gerincesebb, egyszerűbb, és nem utolsósorban célravezetőbb megkérni rá őket, hogy ne használják? Vagy megbeszélni valamit, hogy milyen feltételekkel használhatják? Tényleg a legaljadékabb, szemből hátba, szarfaszú köcsög módon kell "kezelni" a helyzetet, feljelentésekkel, gecizéssel?

Bobby Newmark 2018.09.24. 21:34:42

@CCnick: @élhetetlen: Az azért kiderült hamar, hogy ki a házmestermentalitású, komcsi erában szocializálódótt, Holdig felrúgandó nyugger faszkalap.

Bobby Newmark 2018.09.24. 21:39:42

@Sz.ivi: Na itt a gond. Hatvanezredbe kerülne, hogy beinthess nekik. Ezt akarod megspórolni. Így nem fog menni, mert ha ez ő számukra jönne ki szarul, akkor majd nem fizetik ki.
Kérdés, hogy ér-e neked egyszeri hatvanezer forintot az, hogy behordhasd a fát, és a pofájukba röhöghess.

Nekem megérné. A kukkolós ellen meg fentebb már írták a megoldást: néha a férjed menjen ki a kertbe egy szál faszban füvet nyírni vagy napozni. Persze ehhez kell valami átláthatatlan kerítés, de ez amúgy sem az alap probléma, másik lapra tartozik.

Bobby Newmark 2018.09.24. 21:46:09

@élhetetlen: Kijelented, hogy nem kötözködsz, és aztán lenyomsz egy nettó kötözködést.
Mi a búbánatos lófaszt nem lehet azon érteni, hogy a második, hátrafelé eltolt ház (ami eltolást egyébként a szájbatekert képen is látni) lakója kukkol? Hogy a pék faszába ne értelmezze a szerencsétlen ezt az elképzelhetetlen szintű értetlenséget kötözködésként?
Ha _tényleg_ nem kötözködsz, akkor meg ne akarj tanácsot adni, ha ilyen ostoba vagy!

Bobby Newmark 2018.09.24. 21:52:19

@élhetetlen: Ha kopogok, és kinyílik az ajtó, akkor azért megyek be, hogy megnézzem, minden rendben van-e. Ha igen, elnézést kérek, és azonnal elindulok kifelé, nem pedig elkezdek hepciáskodni.
Ez az elfogadható viselkedés. Ha nem ez történik, a behatoló ellen fizikai erőszakot is jogos alkalmazni, BTK. 22. paragrafus.

Bobby Newmark 2018.09.24. 21:55:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mert tíz évig nem lakott ott senki, akibe bele lehetett volna kötni, meg ők sem voltak annyira öregek, hogy rádöbbenjenek, hogy szart sem ért az egész nyomorult életük. Mostanra meg igen, és rohadjon meg mindenki, ha már nekik szar.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.25. 09:46:01

@Bobby Newmark:

"Nem lenne gerincesebb, egyszerűbb, és nem utolsósorban célravezetőbb megkérni rá őket, hogy ne használják?"

Gondolom, már megtették, de a kapu odaépítése nem kimondottan kompatibilis ezzel a kéréssel.

Ha pert indít, akkor a vesztes fél fizeti a földmérőt. Így ha szerencsés, akkor a nyugdíjasoknak kell megfizetniük.

"Mert tíz évig nem lakott ott senki..."

A fene tudja. Itt az egyik fél szemszögéből olvashattuk az esetet, ami egész biztos nem teljesen objektív. Te sem tudnál teljesen objektív lenni az ő helyében. De azért nem célszerű a másik oldal véléményének ismerete nélkül a tiédhez hasonló lesújtó ítéletet mondani.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.25. 09:50:51

@Bobby Newmark:

"Nem lenne gerincesebb, egyszerűbb, és nem utolsósorban célravezetőbb megkérni rá őket, hogy ne használják?"

Egyébként a kerítés odaépítése meglehetősen egyértelmű jelzés arra, hogy NE használják. Nem gondolod?

Feketű Norbert 2018.09.25. 11:35:28

@Bobby Newmark: Köszönöm szépen, szívemből szóltál az összes kommentedben, de nekem már nincs erőm magyarázkodni, mert sok ember szerint még mi vagyunk a háborítók, vannak azért elképzelések... Azt álmomban sem gondoltam volna, hogy itt is találunk ennyi rosszindulatú embert, de ez van sajnos. Pontosan az intézés módja a problémám, ez a sunyi, rohangálunk a hivatalba mindenért, nem köszönünk stílus. És a birtokvédelem után még volt képük azt mondani, hogy bejegyezhettük volna a nevemre a szolgalmi jogot:) Aki próbált megoldást is javasolni, annak köszönjük szépen a segítséget :)

Bobby Newmark 2018.09.25. 12:41:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ja, gondolod... Az jó kiindulási alap! Nem lehetne esetleg, hogy arról beszélgessünk, ami információk a rendelkezésünkre állnak, ahelyett, hogy elképzeljük, mi történhetett még azon kívül?

Egy lezáratlan közlekedőre, FŐLEG ha egy rohadt szóval nem mondta senki, hogy az magánterület, nyugodtan nyithat kaput. Ő kerítése, azt csinál vele amit akar.
De ha már megalapozatlan feltételezgetések, akkor simán lehet, hogy a "peeersze, építs csak kaput nyugodtan, (lehetőleg jó sok pénzért, úgyse használhatod majd)" már a gecizés része volt. A tolókapuk nem a fán nőnek, ugye.
Egyébként inkább azt feltételezem, hogy akivel megbeszélték, hogy megépíthetik a kaput, az vagy nem tudta, hogy magánterület, vagy nem gondolta, hogy lesz a társasházban olyan, akinek ez nem tetszik.

Egyrészt nem vagyok bíróság, és nem ismerem őket személyesen, pont rohadt mindegy a dolgok menete szempontjából, hogy mit "ítélkezem".
Másrészt én nem vagyok ilyen tehetetlen, én döntök hiányos adatokból is. Ha majd kiderülnek új információk, akkor legfeljebb megváltoztatom a döntésem. Egyelőre ennyi infónk van, ebből ez a következtetésem.
Nem különösebben érdekel, hogy objektív-e vagy sem, nem azért vagyok itt, hogy igazságot szolgáltassak, hanem szórakozásból.

Ezen egyébként nincs nagyon mit perelni, nem kell bíróság, csak feleslegesen lövi ki a költségeket az űrbe. Akinek kínja van a status quoval, az kifizeti a földmérőt. Mit kéne itt egy bíróságnak csinálnia azon kívül, hogy ők is kiküldik a földmérőt, aztán leírják egy papírra, hogy ez és ez lett? Itt nem jogi vita van hanem geometriai, az meg nem a bíróság hatásköre.

A kerítést meg azután húzták fel, hogy először megengedték neki a kaput odaépíteni, és használni az átjárót. Aztán fél évre rá mégis inkább meggondolták magukat. És egyébként is miután megkérték őket, hogy ne használják, nem használták. A gecizés mégsem szűnt meg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.25. 13:12:44

@Bobby Newmark:

"Egy lezáratlan közlekedőre, FŐLEG ha egy rohadt szóval nem mondta senki, hogy az magánterület, nyugodtan nyithat kaput. Ő kerítése, azt csinál vele amit akar."

Egy lezáratlan közlekedőre hogyan lehet kaput nyitni, te észkombájn? A lezárást (kerítést) a nyugdíjasok húzták fel, nem a posztoló, avagy ennyit sem sikerült leszűrnöd a levélből és a kommentjeiből?

"Akinek kínja van a status quoval, az kifizeti a földmérőt."

Ha viszont perel, akkor a pervesztes fizeti. Samt Prozeßkosten.

"A kerítést meg azután húzták fel, hogy először megengedték neki a kaput odaépíteni, és használni az átjárót."

Lehet, de sajnos ez bizonyíthatatlan, mert csak szóban történt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.25. 13:24:24

@Feketű Norbert:

"Azt álmomban sem gondoltam volna, hogy itt is találunk ennyi rosszindulatú embert,"

Szó sincs rosszindulatról, csak páran kétlik, hogy ti abszolút ártatlanok vagytok, a nyugdíjasok meg abszolút gonoszok. A feleséged nyegle elszólása (a kutyánk ugat, miért, talán nyávogjon?) elég sokat elárult a ti hozzáállásotokról.

Bobby Newmark 2018.09.25. 13:42:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te beszélsz hülyeséget, és én nem értettem meg?

Ott a szájbatekert fénykép. Közlekedő. Nincs lezárva. Bal hátul nyitottak rá kaput. TE mit nem értesz ezen? Mi az, hogy hogyan lehet rá kaput nyitni? Úgy bazdmeg, hogy lebontod két méteren a kerítést, és építesz a helyére egy kaput. Mi ezen olyan kurva bonyolult?
És egyébként mi az alternatíva, hogy egy LEZÁRT közlekedőre építette a kaput? Hogyan képzeled azt? Meg minek csinálna bárki is olyat?! Belőled persze kinézem, ezek után, hogy nyitsz egy kaput a szomszédod kertjébe... (egyébként ha a tiéd a kerítés megteheted, csak nem mehetsz át rajta).

2017 nyarán költöztek. Azóta egy tél volt, amikor már a kapun hordták a tüzelőt. A háború 2018 tavaszán robbant ki, és ekkor vagy ez után zárták le azt a közlekedőt. De mindenképp a kapu után, mert arra az eseményre volt válaszcsapás.

És egyébként mire perelnél és kicsodát? Mert látom, hogy imádsz te is bíróságra járni, de milyen pernek lesz az az eredménye, hogy kimegy a földmérő, és leveri a cöveket a valós birtokhatárra?
Meg egyébként lehet az is az eredménye a pernek, hogy "nem, nem használhatod a szomszéd területét. de 1.30m meg a tiéd", és akkor valójában nyert, de technikailag elvesztette a pert, úgyhogy fizethet perköltséget is, földmérőt is.

Ha bizonyításról beszélünk, akkor kurvára lényegtelen, hogy a szomszéd megengedte-e, hogy a saját kerítésével mit csináljon. De most mondom harmadszor, hogy nem vagyok bíróság, és te sem vagy az. Nem bizonyítunk meg ítélkezünk, hanem tanácsot kértek a nagyközönségtől, és körbejárjuk a problémát a rendelkezésre álló információk alapján. Pont leszarom, mi bizonyítható.
Azt is, hogy az egészből mi igaz, felőlem lehet az egész teljesen fiktív is.

élhetetlen 2018.09.25. 14:15:11

@Bobby Newmark: Hú, de felpörögtél. Csak így sorba a leveleidre. Csak kérdezem. Tudod, hogy mi történt? Esetleg, mikor szóltak nekik, hogy az a telekrész nem az övék, nem ők rohantak a tanácshoz, hogy nem jó helyen van a telekhatár? Második. „Az azért kiderült hamar, hogy ki a házmestermentalitású, komcsi erában szocializálódótt, Holdig felrúgandó nyugger faszkalap.„. Esetleg ő a négy lakás közös képviselője, azért ő ment át beszélni velük? Nem tudod, csak felrúgandó nyugger faszkalapozol. Azt már nem írom le, hogy rólad ezekből a szövegekből mi derült ki.
Az nem kötözködés, ha, szólok, hogy, ha a telekkönyvben a házuk tövénél van a telekhatár, akkor azt nem „hasraütés szerűen” jelölte ki a szomszéd, vagy ha azzal jön, hogy szóban megbeszélték hogy kaput nyitnak a szomszéd telkére, mert ilyen kérdésben a lakógyűlés dönt, arról meg jegyzőkönyv készül. De ők olyan rendesek, meg is vennék? Miért is adná el a szomszéd? Hogy ő ne tudja használni? Aztán, „Hogy a pék faszába ne értelmezze a szerencsétlen ezt az elképzelhetetlen szintű értetlenséget kötözködésként?”. Te nagyon okos, te érted ezt? „de közben a földhivataltól kijöttek és újra rajzolták, így kiderült a házunk nem telek határon van és a hivatali elmondás szerint 130-150 cm van a házunk mellett,de ez nem hivatalos, amíg földmérő ki nem méri”. A földhivatal újra rajzol telekhatárt mérés nélkül? Hogy a feleséget idézzem, hasraütés szerűen? Összevissza beszélnek.
„Mi a búbánatos lófaszt nem lehet azon érteni, hogy a második, hátrafelé eltolt ház (ami eltolást egyébként a szájbatekert képen is látni) lakója kukkol?”. „a tőlünk második ház padlás ablakaba oldalt kertünkre néz. És itt négy házról beszélünk. Négy idősről,nem egyről.”. Ezért kérdeztem, hogy mind a négy ház lakói odajárnak kukkolni a második ház padlására? Nem azért, mert nem értettem, csak megint nem sikerült egy értelmes gondolatot megfogalmaznia. Nem adtam tanácsot, csak megpróbáltam a zagyva szövegükből kibogozni, hogy mit is mondanak.
Ez meg jó! Ezt írtam: „az is lehet, mondom, csak lehet, hogy, mikor kopogott, kinyílt az ajtó, ezért lépett be. Ez nem a rámtörte az ajtót szitu.”. Bezzeg te, ha valakivel tisztázni akarsz valamit, beszélni akarsz vele, átmész, és, „Ha kopogok, és kinyílik az ajtó, akkor azért megyek be, hogy megnézzem, minden rendben van-e. Ha igen, elnézést kérek, és azonnal elindulok kifelé, nem pedig elkezdek hepciáskodni.”, függetlenül attól, hogy azért mentél, mert beszélni akartál velük. Ha a kopogástól kinyílt az ajtó, van ilyen, nálam a huzat is kinyitja, ha nincs ráfordítva a zár, akkor te már nem is akarsz semmit, elnézést kérsz, hazamész, mert te ilyen úri fiú vagy. Ja.
És mégegyszer, amit már írtam: élhetetlen 2018.09.21. 17:45:18. A stílusodhoz meg gratulálok!

Bobby Newmark 2018.09.25. 14:26:33

@Feketű Norbert: Ezt fejtsd még ki, kérlek, mert ez a része a legzavarosabb:

"a köztünk lévő átjáró nem közterület, a másik négyeshez tartozik, 40 éve úgy elmérték a hivatalban a telkeket."
és
"júliusban kijött a helyi földhivatal, újra mérte az egészet, és kiderült, hogy nekünk is van benne részünk, persze pontos számokat azóta sem tudunk."

Az ránézésre nem "elmérés", hanem soha nem is volt közterületnek tervezve. Vagy a szomszédé teljesen, vagy megosztva a szomszéd és a ti házatok közt.

És az mi, hogy újramérte a földhivatal, aztán mégse tűzte ki? Az hogy történt, miért nem tűzettétek ki akkor a tényleges telekhatárt?
Egyébként ki lehet kérni párezer forintért a földhivatali térképrészletet, és azon elvileg rajta van a telekhatár és az épület is. Annak minimum látszania kell rajta, hogy a telekhatár az épület falánál van-e közvetlen, vagy van még egy sávotok az épület mellett.

Ha ez kiderült, kb két megoldás van.
Lehet próbálkozni hivatalosan. Ott csúnyán meg lettetek szivatva, hogy most papírotok van róla, hogy nem használhatjátok a közlekedőt, először most azt kell megsemmisíttetni, HA van részetek a közlekedő területében.
Utána le kell futni a saját társasházatokkal egy kört, hogy megszavazzátok, hogy a tényleges telekhatárra felhúztok egy kerítést, meg tisztázni, hogy azt ki fizeti ki. Aztán nyalhat sót a másik ház.

Illetve van az agresszív módszer, hogy felhúzod a kerítést gerillába, saját költségen, és onnantól majd a szomszédoknak kell perelniük azért, hogy eltávolítsd. Ami pert be fognak bukni, ha a földhivatali térkép titeket igazol. Arra kell ilyenkor vigyázni, hogy nehogy véletlenül egy centit is átlógj hozzájuk, mert akkor bonthatod le, építheted újra egy centivel odébb, és még a pert is bukod, mert _tényleg_ rámentél a területükre.
Az a veszély gondolom nem fenyeget, hogy erre válaszul a szomszédok kimennek, és felássák, lebontják a kerítésed, mert ugye a koruk ezt nem engedi...

élhetetlen 2018.09.25. 15:31:13

@Bobby Newmark: Még mindig pörögsz. Nem zavar, hogy a férj írta, hogy „a telek hatàra pontosan az èn hàzam szèle volt,mintha az àtjàró nem is lètezett volna”. Tehát valamilyen helyrajzot, térképet látott, különben honnét tudta volna. Azon viszont fel van tüntetve a körülötte levő területeknek legalább egy része. Nem hiszem, hogy átjáró, vagy utca lett volna feltüntetve. Ezek után ezt írod (nem nekem), „Belőled persze kinézem, ezek után, hogy nyitsz egy kaput a szomszédod kertjébe...”. Csak hát Feketűék tették pontosan ezt.
„Egy lezáratlan közlekedőre, FŐLEG ha egy rohadt szóval nem mondta senki, hogy az magánterület, nyugodtan nyithat kaput.”. Azt se mondta senki, hogy az közterület. Egy családi háznál is az utcáról az udvarra, hátsó udvarra bevezet valami közlekedő, általában a ház mellett, és nem a házon keresztül, de ettől még nem mehet be akárki. Az, hogy itt nem egy ház, hanem négy ház mellett van a saját bejárójuk, attól még az övék. Még most is, mert nincs hivatalos kimérés. Ez meg ócska duma, hogy akivel megbeszélték… Ők is tudják, hogy a saját közös telkükre nem engedhetik meg egy havernak hogy felhúzzon egy faházat és beköltözzön, de úgy gondolták, hogy az ugyanolyan tulajdonviszonyokkal rendelkező másik társaság valamelyik tagja ezt megteheti? Vicc. „Másrészt én nem vagyok ilyen tehetetlen, én döntök hiányos adatokból is.”, „Egyelőre ennyi infónk van, ebből ez a következtetésem.”, és még az a következtetésed, hogy hogy aki másképp látja, az minimum ostoba, ahogy nekem is írtad. Ja.
És ehhez még, hogy a hivatalosan most még a szomszéd telkének egy darabját akarják, ennek kimérését fizesse a szomszéd. Mert azt mondták, hogy intézik. Esetleg arra gondoltak, hogy csak kikérik a mostani helyrajzot? Ők fizessenek a földmérőnek, hogy a szomszéd kapjon egy darabot a telkükből? És aki úgy gondolja, hogy ez nem kerek, az rosszindulatú?

élhetetlen 2018.09.25. 15:42:37

@Bobby Newmark: Na, még egy és azt hiszem, abbahagyom. Érdekes, hogy azokat a kérdéseket teszed fel a blogírónak, amiket már én is feltettem, és amiért leostobáztál. A másik, bennem felmerült, hogy nem „elmérték” a telekhatárt. Ha megnézed, ez az út, ha elfelezik, netán kerítést húznak, egyik háztömbnek sem lesz használható. Kapnak 150 cm-t, felhúznak egy kerítést, marad 130 cm, majd azon bemegy a teherautó a fával? Nem tudom, de azt is el tudom képzelni, hogy a blogíró tömbjének a bal oldalán is van egy bejáró az ő közös udvarukra, csak ez kényelmesebb lett volna neki. Mondom, nem tudom, csak elképzelem. Na, kakukk!

Bobby Newmark 2018.09.25. 15:43:00

@élhetetlen: Neked is mondom, hogy vagy a rendelkezésre álló információk alapján alkotsz véleményt, vagy szabad a pálya. Én is tudok kitalálni olyan körülményt, ami meg téged cáfol. Értelme az meg egy méretes lófasz, mert átcsúsztunk fantasyba.
Szóval jó lenne, ha nem kitalációk alapján alkotnál véleményt, hanem az információk alapján.

"Esetleg ő a négy lakás közös képviselője, azért ő ment át beszélni velük?"
Esetleg ő egy betörő banda orgazdája, és terepfelmérni ment? Mondom, ha fantáziálunk, akkor BÁRMI mehet! Az is lehet, hogy földönkívüli gyíkember, és az inváziót készíti elő!
Esetleg hagyhatnánk is a faszba a fikciókat...
Továbbá a közös képviselőség sem hatalmaz fel senkit a magánlaksértésre. Továbbá nem kevéssé röhejes, hogy átmegy balhézni egy olyan ügy miatt, amit a balhézásával az utolsó betűig ő is megvalósít.

Az meg, hogy azonnal kitaláltál valami körülményt, ami alapján nekieshetsz a posztolónak, azt engedi feltételezni, hogy érzelmileg valamiért érintett vagy. Mert ugye mi a tökért csinálna ilyet bárki?
Az egyetlen dolog, amit feltételezni tudok, hogy a "nyugger"en felhúztad magad. Akkor meg következésképp a szoci érában szocializálódtál. És mert még bele is rúgsz kettőt a poszterbe -hangsúlyozom, a saját kitalációid alapján, ez ne felejtsük el!- a házmester-mentalitás is bizonyítottá vált.

"Az nem kötözködés, ha, szólok, hogy, ha a telekkönyvben a házuk tövénél van a telekhatár, "

Az, hogy szelektálsz az információk közt, az viszont igen. Később írta, hogy a földhivataltól ezt felülvizsgálták, és nem ott van. Azt miért nem veszed figyelembe?

"ogy szóban megbeszélték hogy kaput nyitnak a szomszéd telkére, mert ilyen kérdésben a lakógyűlés dönt, arról meg jegyzőkönyv készül. "
Nem, valójában a poszter azt csinál a saját kerítésével, amit csak akar. Ha úgy dönt, le is bonthatja az egészet. A másik háznak ehhez az égvilágon semmi köze nincs, de valószínűleg még a _saját_ lakógyűlésnek sem, mert a kertje nem osztatlan közös tulajdon. Szóval az, hogy megkérdezte, hogy építhet-e kaput, csak felesleges udvariaskodás volt. A megfelelő kérdés az lett volna, hogy átjárhat-e az átjárón, használhatja-e.

"Hogy ő ne tudja használni? "
Ez nyilván csak abban az esetben merül fel, ha a vásárlóból azt nézed ki, hogy ugyanolyan gecifasz, mint te. Normális emberek nem szopatják egymást csak úgy. Csak a posztban szereplő nyugger ősköcsögök fajták. Ahová te is tartozol, erről kezd eloszlani minden kétség.

"A földhivatal újra rajzol telekhatárt mérés nélkül? Hogy a feleséget idézzem, hasraütés szerűen? Összevissza beszélnek. "
Valóban, de ez nem jelenti azt, hogy nem igaz, amit mondanak, csak azt, hogy ők sem értik, csak mondják tovább azt, amit nekik mondtak. Te persze megint nyilván a legrosszindulatúbb feltételezéssel éltél.
Ha negyven éves a helyszínrajz, ami a házak tulajdonában van, akkor minden bizonnyal akkor keletkezett az eltérés, amikor a földhivatalok átálltak digitális adattárolásra. Akkor egy csomó mindent újramértek, javítottak a papíros tervekhez képest, de ennek is kb 20 éve. Tehát "újrarajzolták" a térképeket. Ezt mondjuk így nem árt tudni a dologhoz. (Ez egyébként most jutott eszembe nekem is, az előző, poszternek szóló hozzászólásomban még erre nem gondoltam)

" Ezért kérdeztem, hogy mind a négy ház lakói odajárnak kukkolni a második ház padlására?"
Én meg erre mondtam, hogy ha ennyire nem érted mi van, akkor ne adjál tanácsot.
Átfogalmazom neked, mert a poszterina néha tényleg nem tud írni:
"A másik házban négy nyugger lakik, és nem csak a legtávolabbi doktorúrnak vannak heppjei, hanem például a második házban lakó meg a padlásablakból kukkol. Abból a házból pont rálátni a kertre"

És bizony, ha átmegyek valamiért, kopogok, és úgy nyílik ki az ajtó, hogy nincs mögötte ember, akkor feltételezem a legrosszabbat, hogy vérbe fagyva találom a családot. Amint kiderül, hogy nem ez a helyzet, visszatér minden a normálisba, onnantól tudom, hogy NEM HÍVTAK BE, hanem bementem, magamtól, és én tiszteletben tartom más magánszféráját, magánterületét. Te látom, ezt sem.
Továbbá ez az elbaszott feltételezés, hogy egy kisgyerekes család ajtaja provokáció nélkül kinyílik, kissé agyfasz.
És ugye megint ott tartunk, hogy kitaláltál magadnak valami totálisan életszerűtlen faszságot, csak hogy megint a poszter ellen helyezkedhess. Ezek után nem tudom, hogy ki a pöcsömnek játszod itt ezt a színjátékot, hogy jaj, te csak nem érted, mikor minden egyes légből kapott feltételezésedből a nettó rosszindulat sugárzik.

Egyébként meg csináltasd meg a zárad, nem csukódik rendesen, nyugger is vagy, nem tudod magad megvédeni, ki fognak rabolni előbb-utóbb!
A stílusom meg neked szól, személyesen.

Bobby Newmark 2018.09.25. 16:09:46

@élhetetlen: Kisregényben válaszoltam erre, közben kihámoztam, mi történt.

Bobby Newmark 2018.09.25. 16:59:08

@élhetetlen: "Csak hát Feketűék tették pontosan ezt. "

Csak hát hazudsz, mert nyilvánvalóan nem KERT az a kibaszott átjáró, hanem egy átjáró. Senkinek sem kertje, a társasház közlekedője, olyan, mint egy lépcsőház vagy tető. A társasház osztatlan közös tulajdona, senkinek sem a kertje.
Szólnék, hogy amikor szándékosan hazudsz azért, hogy valakit kúrogathass, azt nevezik rosszindulatnak. Többek közt.

"Azt se mondta senki, hogy az közterület."
Nyilván ezért kérdeztek rá, mielőtt a kaput megépítették. Aztán vagy azért, mert a nyugger hülye volt, vagy mert már akkor gecizett, mondta nekik, hogy persze.
Ott egy közlekedő. Akarsz rá kaput. Megkérdezed a szomszédot, hogy lehet-e, azt mondja igen. Te ezek után meddig faszkodsz még, hogy kiderítsd a terület történelmét? Szerintem te személy szerint még a szomszéd megkérdezéséig sem.

"de ettől még nem mehet be akárki"
De, bemehet. Nézd csak, BTK:
"221. § (1) Aki más lakásába, egyéb helyiségébe vagy ezekhez tartozó bekerített helyre erőszakkal, fenyegetéssel vagy hivatalos eljárás színlelésével bemegy, illetve ott bent marad, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Ha nem elkerített a magánterület, akkor nem valósul meg a tényállás.

"Egy családi háznál is az utcáról az udvarra, hátsó udvarra bevezet valami közlekedő, általában a ház mellett, és nem a házon keresztül,"
Ez itt egyébként nem az a helyzet, az kurvára nem egy bejáró. Tessék, itt egy hasonló:
https://www.google.com/maps/@47.7317258,17.6617265,3a,75y,54.77h,76.48t/data=!3m6!1e1!3m4!1sZAXiKl3oZjhAM9IlZJtoYA!2e0!7i13312!8i6656
Olyan, mint a többi utca a környéken, csak éppen nem utca, nincs burkolva. A térkép sétánynak írja, szóval ez itt éppen vélhetően közterület. De földhivatal nélkül ez nem derül ki. És még véletlenül sem bejáró ez sehová.

"ogy hogy aki másképp látja,"
De te nem "másképp látod" baszodalássan, hanem kitalálsz légből kapott faszságokat, MERT előre eldöntötted, hogy a poszter baszódjon meg, és olyan meséket költesz, ami ezt az álláspontod támaszja alá. Aztán csodálkozol, hogy rosszindulatú köcsögnek néznek...

Meg hogy MINDEN egyes kibaszott mondatoddal hazudsz, az sem segít.
"a hivatalosan most még a szomszéd telkének egy darabját akarják"
Nem, baszdmeg, ők fát akarnak behordani, amitől látszólag ok nélkül, nettó szarfaszúságból letiltották őket. És nem a szomszéd területét akarják elvenni, hanem _hangsúlyozottan_a_szarfaszúság_miatti_kényszermegoldásként_ a sajátjukat visszakapni HA van nekik. Mert most úgy néz ki, hogy az a helyzet, hogy a szomszéd jogtalanul letiltotta őket a saját területük használatáról, hibás adatok alapján.

"Esetleg arra gondoltak, hogy csak kikérik a mostani helyrajzot?"
Pontosan, meg kitűzetik a helyszínen a jelenlegi földhivatali telekhatárt. Örülök, hogy két nap alatt felfogtad.

élhetetlen 2018.09.25. 17:01:07

@Bobby Newmark: Akkor mégsem fejeztem be. „átcsúsztunk fantasyba”. Rendelkezésre álló információ az, amit a blogger és a felesége leírt. Szerinted az, hogy mikor megvette a házat, akkor a telekhatár a háza tövénél volt, és még mindig ott van, a rendelkezésre álló információ körébe tartozik, vagy csak kitaláció? Arról nem érdemes beszélni, hogy mi a valószínűbb, hogy a társasház dolgairól a közös képviselő akar-e beszélni, vagy egy betörő banda orgazdája, vagy egy gyíkember. Tényleg hülye vagy.
Magánlaksértés. Nem törte rájuk az ajtót, ahogy a feleség írta. „Továbbá nem kevéssé röhejes, hogy átmegy balhézni egy olyan ügy miatt, amit a balhézásával az utolsó betűig ő is megvalósít.„. Hát igen, használom az udvarodat üzemszerűen, vagy átlépem egyszer a küszöbödet, mert nyitva az ajtó, és beszélni akarok veled, ez tényleg ugyanaz.
„azt engedi feltételezni, hogy érzelmileg valamiért érintett vagy.”. Nem érzelmileg vagyok érintett, csak irritál a tömény logikátlanság. Te viszont logikátlanul véded az igazukat, ráadásul minősíthetetlen stílusban. Lehet, hogy te vagy „érzelmileg érintett”?
„Az, hogy szelektálsz az információk közt, az viszont igen. Később írta, hogy a földhivataltól ezt felülvizsgálták, és nem ott van. Azt miért nem veszed figyelembe?„. Te miért hagyod figyelmen kívül, hogy még nem történt meg a kimérés? És, hogy ők akarnak területet a szomszédtól, és a szomszéddal akarják kifizettetni a kimérést? Talán érzelmi alapon, mert te úgy szocializálódtál, hogy az a jogos, ami neked jó?
Nyithat-e kaput. Persze, hogy nyithat, ha csak nézegetni akarja. Nem én jöttem azzal, hogy a blogger megbeszélte valakivel… Azt nem beszélte meg a társasházzal, hogy használhatja-e a területüket. Nem tudom, ezt érted-e.
„"Hogy ő ne tudja használni? "Ez nyilván csak abban az esetben merül fel, ha a vásárlóból azt nézed ki, hogy ugyanolyan gecifasz, mint te.”. Mert ugye, az nem feltételezés részedről, hogyha megveszik a kérdéses telekdarabot, akkor majd ők engedik használni a szomszédnak, mert nem olyan gecifaszok, mint én, hanem tény. Na menj a ….
„javítottak a papíros tervekhez képest, de ennek is kb 20 éve.”. És, az okos vásárló, aki kapott egy helyszínrajzot, mikor kikérte egy éve, akkor nem a húsz éve készültet kapta, hanem a negyven évvel ezelőttit. De akkor nem kell kiméretni, csak kikérni a 20 éve készültet. Eddig érted? Tovább nem magyarázom.
„Átfogalmazom neked, mert a poszterina néha tényleg nem tud írni”. Ne fogalmazd át, ez egy pikírt megjegyzés volt részemről, hogy ez a bejegyzése sem sikerült a nőnek, ahogy több helyen is zavaros.
„és úgy nyílik ki az ajtó, hogy nincs mögötte ember, akkor feltételezem a legrosszabbat, hogy vérbe fagyva találom a családot.”. De volt mögötte ember, mert, ha nem lett volna, akkor nem lett volna kivel „balhéznia”, ugye? „Továbbá ez az elbaszott feltételezés, hogy egy kisgyerekes család ajtaja provokáció nélkül kinyílik, kissé agyfasz.”. Főleg úgy, hogy a feleség leírta, hogy az unokahúga hagyta nyitva. Nem számít! Tudsz még valami okosat? Vagy nekem kéne belátni, hogy elvárni egy kis logikát, akár tőled is, az nettó rosszindulat?
„Kisregényben válaszoltam erre, közben kihámoztam, mi történt.”. Gondolom, teljesen logikusan. Ja.

Bobby Newmark 2018.09.25. 17:57:00

@élhetetlen: "Szerinted az, hogy mikor megvette a házat, akkor a telekhatár a háza tövénél volt, és még mindig ott van, a rendelkezésre álló információ körébe tartozik, vagy csak kitaláció?"
Zavaros amit írnak, igen. Fentebb kifejtettem, hogy mi történhetett, ami reális, nem mond ellent annak, amit írtak, és megmagyarázza az ellentmondást.

" a közös képviselő akar-e beszélni, vagy egy betörő banda orgazdája, vagy egy gyíkember."
Mint ahogy arról sem, hogy egy fasz, aki direkt kötözködni megy oda, az nem simán benyit, és köcsög, mert neeeem, ez annyira eltérne a jellemétől, hanem inkább "mikor kopogott, kinyílt az ajtó, ezért lépett be". Igen, persze, és még én vagyok a hülye, mikor hozok egy hasonlóan reális feltételezést, csak hogy megmutassam, te mekkora faszságot mondtál.... Igen, persze.

"Hát igen, használom az udvarodat üzemszerűen, vagy átlépem egyszer a küszöbödet, mert nyitva az ajtó, és beszélni akarok veled, ez tényleg ugyanaz. "
Ha meglátlak a lakásomban úgy, hogy nem engedtelek be, akkor megütlek, vagy legalábbis kibaszott gyorsan magyarázatot kell adnod mit keresel benn, hogy ne legyen rá időm. A hepciáskodás az nem magyarázat, tehát megütlek, és addig folytatom, amíg ki nem mész. És mindehhez jogom van, az benne a legszebb. Te megvalósítottad a magánlaksértést tényállását, én meg a jogos védelemét, ami ugye a jogsértés elhárítására irányul. És ráadásul nincs arányos fellépési kötelezettségem, de még ha lenne, a hirtelen felindulás megáll bíróság előtt is, ha egy vadidegen embert találok a lakásomban.
Egyébként valóban nem ugyanaz, mert a nem elkerített magánterületre belépés nem magánlaksértés.
Továbbá MÁR MEGINT HAZUDSZ, mert az "üzemszerűen" az évi egy nap, ahogy a poszterina ezt már tisztázta.

" Te viszont logikátlanul véded az igazukat,"
Ezt meg kéne mutatnod, mert még nem sikerült. Az ÖSSZES érved rosszindulatú feltételezés.
Engem egyébként meg a zsigeri, ok nélküli rosszindulat irritál, ami belőled árad. Hogy tuti, hogy a poszter hazudik, és ezek jóravaló öreg nénikék és bácsikák, akiknek pokollá tették az életüket évi egy nap fahordással. Mert a világ nem látott még rosszindulatú köcsög nyuggert, olyan csak a mesében létezik.
Persze.

"Te miért hagyod figyelmen kívül, hogy még nem történt meg a kimérés?"
Mert lényegtelen, talán azért? Az teszi majd a végére a pontot.
Meg mert én már értem miről van szó, te meg még azután sem, hogy próbáltam elmagyarázni.
Eleve, milyen "kimérés"-ről beszélsz? Mit jelent az szerinted?
Mert amire most várnak, az _kitúzés_, hogy a fizikai világban megjelenjen az a vonal, ami a földhivatali térképeken a telekhatár. Nem mérni fog a földmérő, ha kimegy, hanem adatot tenni bele a valóságba, a térképről. Hogy az elvi vonal fizikai formát öltsön. Itt már nem fog új adat keletkezni a telekhatárokról, csak meg fog látszani az, ami a térképen van.

"És, hogy ők akarnak területet a szomszédtól, és a szomszéddal akarják kifizettetni a kimérést?"
Még mindig az a legvalószínűbb helyzet, hogy a sajátjukat akarják csak használni, amiről a szomszéd letiltotta őket.

" Azt nem beszélte meg a társasházzal, hogy használhatja-e a területüket. Nem tudom, ezt érted-e. "
Te nem fogod fel, hogy ELVILEG MEGBESZÉLTE, de félretájékoztatták. Ki a FASZOM járkál földhivatalig, ha a saját kerítésére akar egy kaput, ami egy utcának látszó, el nem kerített, szabadon bejárható területre nyílik?

"hogy az a jogos, ami neked jó?"
Nem történt jogsértés a történetben eddig a szomszéd ház sérelmére. Úgyhogy nyasgem.

"Mert ugye, az nem feltételezés részedről, hogyha megveszik a kérdéses telekdarabot, akkor majd ők engedik használni a szomszédnak"
Igen, én is magamból indulok ki, te is. Látod, ez köztünk a különbség, hogy én még a faszparasztokat sem tiltanám le a nyitott közlekedőm használatáról, ha nincs rá okom. Te meg ok nélkül azokat is, akik nem ártottak neked.

" De akkor nem kell kiméretni, csak kikérni a 20 éve készültet. Eddig érted?"
De pont ez történt, baszd már szíven! Ennyire nem lehetsz egy értetlen fasz! Aztán most azt várják, hogy a földmérő kitűzze nekik az újabb nyilvántartás szerinti telekhatárt.
És DE. ki kell méretni, mert te nem vagy földmérő, és nincs hozzá jogod. TE érted, baszdmeg? Költői volt a kérdés, látom, hogy nem értesz nagyjából az égvilágon semmit...

"De volt mögötte ember"
vs
"amikor augusztus 20-án arra kelsz"
Gondolom te a bejárati ajtód mögött alszol.

"unokahúga hagyta nyitva"
BEZÁRATLANUL, nem nyitva. Faszom az elképzelhetetlen mértékű értetlenségedbe. Ennyire segghülye senki sem lehet, ezt már nem hiszem el neked, hogy őszinte. Ilyen faszbarom nem létezik.

élhetetlen 2018.09.25. 18:05:42

@élhetetlen: Hát, te tényleg zakkant vagy. Hol írtam én kertről? „Senkinek sem kertje, a társasház közlekedője, olyan, mint egy lépcsőház vagy tető. A társasház osztatlan közös tulajdona,”. Erről van szó, hogy annak a háznak a tulajdona, akihez telekkönyvileg tartozik. A leírás szerint a jobb oldali háztömbé. A lépcsőházadat, vagy a tetődet használhatja akárki? Mit hazudtam én? Egyébként, ha a jobb oldali házcsoport úgy dönt, hogy nem akarják a mostani bejárót, hanem virágoskertet akarnak helyette, ahhoz is joguk lenne, addig, amíg a hivatalos telekhatár ott van, ahol.
Egyébként a kerítés nem kötelező, csak helyi rendelkezés alapján esetleg, tehát te azt mondod, hogy ha nincs kerítés, de van az udvarodba bejárat, akkor bárki beparkolhat az udvarodra? Hülye-e vagy. Nem parkolhat be. „Ez itt egyébként nem az a helyzet, az kurvára nem egy bejáró.”. Hanem mi? A szomszéd telek saját tulajdonú bejárója. Nem érvényes a hasonló, mert ott úgy néz ki, hogy a saját telken kívül van valami utcaszerűség, itt meg saját területről van szó eddig, vagy az esetleges kiméretésig.
„De te nem "másképp látod" baszodalássan, hanem kitalálsz légből kapott faszságokat, MERT előre eldöntötted, hogy a poszter baszódjon meg, és olyan meséket költesz, ami ezt az álláspontod támaszja alá. Aztán csodálkozol, hogy rosszindulatú köcsögnek néznek...”. Hát igen, a poszter által leírt telekkönyvi adatok az én légből kapott faszságaim, és nem te vagy a hülye köcsög. És, ha az új szomszédnak nem felelnek meg a telekkönyvi adatok, akkor költsön rá a régi tulajdonos, hogy kiderüljön, hogy övé-e még, ami eddig az övé volt, ne az aki most azt akarja, hogy az övé legyen. Na, hess…
„És nem a szomszéd területét akarják elvenni, hanem _hangsúlyozottan_a_szarfaszúság_miatti_kényszermegoldásként_ a sajátjukat visszakapni HA van nekik. Mert most úgy néz ki, hogy az a helyzet, hogy a szomszéd jogtalanul letiltotta őket a saját területük használatáról, hibás adatok alapján.„. A lényeg itt, a „HA van nekik” kitétel. Még nincs, de te tudod, hogy sajátjukat akarják visszakapni, te tudod, hogy hibás adatok alapján, arról már ne is beszéljünk újra, hogy ennek a költségét fizesse a szomszéd.
„"Esetleg arra gondoltak, hogy csak kikérik a mostani helyrajzot?" Pontosan, meg kitűzetik a helyszínen a jelenlegi földhivatali telekhatárt. Örülök, hogy két nap alatt felfogtad.„. Te meg két nap alatt sem fogtad fel, hogy nem tudod, milyen lesz az új helyszínrajz, és, hogy az, aki újat akar, az fizesse meg a kiméretést, ha akar valamit.

Bobby Newmark 2018.09.25. 18:06:58

@élhetetlen: Egyébként te akkor se vennéd észre a logikát, ha lefejelnéd véletlenül a nagy hülye fejeddel. Egyetlen kibaszott értelmes összefüggést nem voltál képes leírni húszezer karakterből, csak és kizárólag az elborult fasz fantáziáidat fejtegetted.

Bobby Newmark 2018.09.25. 20:18:32

@élhetetlen: Mehehe, én vagyok a zakkant, mikor te felejtetted el, hogy mit hazudozol össze-vissza?
"Hol írtam én kertről?"
élhetetlen
2018.09.25. 15:31:13
"„Belőled persze kinézem, ezek után, hogy nyitsz egy kaput a szomszédod kertjébe...”. Csak hát Feketűék tették pontosan ezt. "
Hát igen, aki ilyen fordulatszámon járatja a fosturmixot, az ne csodálkozzon, ha őt is bedarálja...

"A lépcsőházadat, vagy a tetődet használhatja akárki?"
Az el van kerítve, te gyökér.

"Mit hazudtam én?"
Mit mondtál igazat? FOLYAMATOSAN letagadod az ismert információkat, meg most már azt is, amit te magad mondtál. Nem volt még érintőlegesen igaz állításod sem. Még amivel az agyhalott ostobaságaidat akarod alátámasztani, az is mind hazugság. Kezdem gyanítani, hogy beteg vagy.

" Egyébként, ha a jobb oldali házcsoport úgy dönt, hogy nem akarják a mostani bejárót, hanem virágoskertet akarnak helyette, ahhoz is joguk lenne,"
És ezt senki egy pillanatig sem vitatta, baromarc! Feltéve, hogy az egész az övék.

"Egyébként a kerítés nem kötelező, csak helyi rendelkezés alapján esetleg, tehát te azt mondod, hogy ha nincs kerítés, de van az udvarodba bejárat, akkor bárki beparkolhat az udvarodra? "
Fú, bazdmeg, ez már a legalja, hogy azt kell elmagyaráznom, hogy mire való a kerítés... Tényleg, ez már elmekórtani eset.
Kedves barátom, igen, a kerítést KURVÁRA nem azért építik, mert kötelező lenne, hanem PONTOSAN AZÉRT, hogy ne menjenek be oda kéretlenül idegenek. Mert nem csak hogy bemehetnek, hanem be is mennek, beparkolnak, odaszaratják a kutyát, lebasszák a szemetüket, stb. Mert az emberek már csak ilyen faszparasztok, de ezt pontosan tudnod kéne, mert PONTOSAN ilyen vagy te is. Meg egyébként a posztban szereplő doktorúr is, aki még úgy is bement hívatlanul, hogy volt fal meg ajtó.

"ott úgy néz ki, hogy a saját telken kívül van valami utcaszerűség"
És IGGGEEEEEN! SIkerült! Szép szóval nem ment, intelligenciára és empátiára apellálva nem ment, de trükkel sikerült végre abba a csökött agyadba belevernem azt, hogy mire gondolt a posztoló eredetileg!
Ezt felírom a naptárba, a világ legkőagyűbb faszbarmának sikerült egy azaz 1db gondolatot áttolnom!
Juhé!
Na, te ostoba fasz, akkor most már érted, hogy miért gondolta a posztoló, hogy használhatja az átjárót? Mert egy UTCASZERŰSÉG, baszdmeg! Te kikérnéd a szájbabaszott földhivatali térképet, hogy _az általam linkelt_ utcaszerűségen végigsétálj? És ha aztán kiderül, hogy mondjuk a két szélső házhoz tartozó, de szabadon hagyott magánterület, akkor feljelentenéd magad magánlaksértésért*, aztán felkötnéd magad a celládban a szégyenedben? Mert ezek után mást nem nagyon fogadnék el gerincesnek.

"a poszter által leírt telekkönyvi adatok"
Tekintve, hogy kerek 50%-át ezeknek az adatoknak, RÁADÁSUL a frissebbeket figyelmen kivül hagyod, igen, ez nettó a te faszságod. Nincs mit szépíteni rajta, egyszerűen egy ostoba gyökér vagy, mert csak kötöd az ebet a karóhoz az ellentmondó, első kézből származó információknak. Mert ha nem hinnéd el, amit a poszter mond, az még egy dolog, de hogy teljesen el sem jut az agyadig, az már menthetetlen.

"akkor költsön rá a régi tulajdonos, hogy kiderüljön, hogy övé-e még, ami eddig az övé volt, ne az aki most azt akarja, hogy az övé legyen"
Ezt csak a poszter SZERETNÉ, és ne add az én számba, mert amit cserébe én adok a tiédbe, azt nem köszönöd meg. Én e mögé sosem álltam be, SŐT baszdmeg, a poszternek én mondtam, hogy ezt a költséget be kell nyelnie.

"Még nincs, de te tudod, hogy sajátjukat akarják visszakapni, te tudod, hogy hibás adatok alapján, "
Igen, mert ezt mondták, te segg! TE FAGGATTAD KI róla a poszterinát, te elbaszott ökör! Mondjuk ahogy nézem, ez akkor sem jutott el a csökött agyadig.
Nézd, itt írja:
"És a lezárást nyilván az új hárok szerint értettem, hogy nyugodtan tegyék meg, nem a régi szerint, amikor még a ház fala volt a határ."
TEHÁT a régi adat az, hogy a házfal a határ, DE az AKTUÁLIS, ÚJ adatok szerint meg nem, a bal oldali házhoz is tartozik 1.50m. Erről szóban tájékoztatták őket.

"arról már ne is beszéljünk újra, hogy ennek a költségét fizesse a szomszéd. "
Amit a poszterina elmondása alapján a szomszéd ajánlott fel, de úgy látom, ennek a felfogásához is hülye voltál. És mindez persze az én hibám, mert én amúgy SEM verném a szomszédra.

"nap alatt sem fogtad fel, hogy nem tudod, milyen lesz az új helyszínrajz"
Hát erről nem tehetek, hogy funkcionális analfabéta vagy, és nem tudod értelmezni amit olvastál.

De inkább az a gyanúm, hogy csak baszakodsz, úgyhogy azzal búcsúznék mára, hogy baszd meg a ribanc anyád a ravatalon!

Feketű Norbert 2018.09.25. 20:55:33

@Bobby Newmark: Bocsànat,visszaolvasva tènyleg kicsit katyvasz lett. Tőlünk balra,kb 800 mèteren àt ugyanilyen 4esek vannak,minden nègyes közt egy ilyen úttal. Fele fele tulajdoni arànyba. A kikèrt règi tèrkèpeken làtszódik,hogy kèt tömbbel fentebbről szèpen az egèsz elkezdett elcsúszni,szar volt az eredeti mèrès,vagy az èpítkezèsek,nem tudom. Tehàt az èn hàzam szèle màr pontosan a telekhatàrra került. Ezt korrigàlta idèn a földhivatal, amiről új vàzrajzot kaptunk. De ugye ők nem tűznek ki. Tehàt semmilyen területet nem veszek el a szomszèdoktól,ezt nem akarja èlhetetlen megèrteni. De a lezàràs miatt a fèl utcàval kitoltak,se a kutyasètàltatók,se biciklisek,senki nem tud közlekedni arra. Sajnos a telken vègèről nem tudok bejutni az udvarba,mert az első tulaj annak idejèn felhúzott oda egy baromi nagy mellèkèpületet,ès szèt kène vàgni hozzà az egèsz belsejèt. Erre lett a toló kapu kitalàlva. A mi nègyesünk pedig pontosan azèrt tett az àtjàró felère vèteli ajànlatot,hogy te tudjanak szívatni senkit,persze kapàsból nemet mondtak.

Feketű Norbert 2018.09.25. 21:02:08

@Feketű Norbert: A poèn pedig, hogy az önkormànyzat leràzott egy levèllel,amikor kèrtem,hogy indokolják màr meg,hogy mièrt is àll fenn a birtokvèdelem ellenem,amikor telektulajdonos lettem èn is,ezt ôk is tudjàk. Volt pofàjuk azzal jönni,hogy lejàrt a 15 napos fellebbezèsi hatàridő. Eleve mire a földhivatal kijött,màr az túl volt a 15 napon. Szóval vicc az egèsz. Hivatalosan èn jelenleg nem is hasznàlhatom ezt az àtjàrót,ez a vicc az egèszben.

élhetetlen 2018.09.25. 21:04:12

@Bobby Newmark: Ez mellé ment, nyilván nem magamnak akartam írni: Hát, te tényleg zakkant vagy. Hol írtam én kertről? „Senkinek sem kertje, a társasház közlekedője, olyan, mint egy lépcsőház vagy tető. A társasház osztatlan közös tulajdona,”. Erről van szó, hogy annak a háznak a tulajdona, akihez telekkönyvileg tartozik. A leírás szerint a jobb oldali háztömbé. A lépcsőházadat, vagy a tetődet használhatja akárki? Mit hazudtam én? Egyébként, ha a jobb oldali házcsoport úgy dönt, hogy nem akarják a mostani bejárót, hanem virágoskertet akarnak helyette, ahhoz is joguk lenne, addig, amíg a hivatalos telekhatár ott van, ahol.
Egyébként a kerítés nem kötelező, csak helyi rendelkezés alapján esetleg, tehát te azt mondod, hogy ha nincs kerítés, de van az udvarodba bejárat, akkor bárki beparkolhat az udvarodra? Hülye-e vagy. Nem parkolhat be. „Ez itt egyébként nem az a helyzet, az kurvára nem egy bejáró.”. Hanem mi? A szomszéd telek saját tulajdonú bejárója. Nem érvényes a hasonló, mert ott úgy néz ki, hogy a saját telken kívül van valami utcaszerűség, itt meg saját területről van szó eddig, vagy az esetleges kiméretésig.
„De te nem "másképp látod" baszodalássan, hanem kitalálsz légből kapott faszságokat, MERT előre eldöntötted, hogy a poszter baszódjon meg, és olyan meséket költesz, ami ezt az álláspontod támaszja alá. Aztán csodálkozol, hogy rosszindulatú köcsögnek néznek...”. Hát igen, a poszter által leírt telekkönyvi adatok az én légből kapott faszságaim, és nem te vagy a hülye köcsög. És, ha az új szomszédnak nem felelnek meg a telekkönyvi adatok, akkor költsön rá a régi tulajdonos, hogy kiderüljön, hogy övé-e még, ami eddig az övé volt, ne az aki most azt akarja, hogy az övé legyen. Na, hess…
„És nem a szomszéd területét akarják elvenni, hanem _hangsúlyozottan_a_szarfaszúság_miatti_kényszermegoldásként_ a sajátjukat visszakapni HA van nekik. Mert most úgy néz ki, hogy az a helyzet, hogy a szomszéd jogtalanul letiltotta őket a saját területük használatáról, hibás adatok alapján.„. A lényeg itt, a „HA van nekik” kitétel. Még nincs, de te tudod, hogy sajátjukat akarják visszakapni, te tudod, hogy hibás adatok alapján, arról már ne is beszéljünk újra, hogy ennek a költségét fizesse a szomszéd.
„"Esetleg arra gondoltak, hogy csak kikérik a mostani helyrajzot?" Pontosan, meg kitűzetik a helyszínen a jelenlegi földhivatali telekhatárt. Örülök, hogy két nap alatt felfogtad.„. Te meg két nap alatt sem fogtad fel, hogy nem tudod, milyen lesz az új helyszínrajz, és, hogy az aki újat akar, az fizesse meg a kiméretést, ha akar valamit.

élhetetlen 2018.09.25. 21:44:36

@Bobby Newmark: „Mert amire most várnak, az _kitúzés_, hogy a fizikai világban megjelenjen az a vonal, ami a földhivatali térképeken a telekhatár. Nem mérni fog a földmérő, ha kimegy, hanem adatot tenni bele a valóságba, a térképről. Hogy az elvi vonal fizikai formát öltsön. Itt már nem fog új adat keletkezni a telekhatárokról, csak meg fog látszani az, ami a térképen van.”. Na, ha te most úgy képzeled, hogy először lesz egy hasraütött térkép, és a földmérő ezt csak realizálja, és nem mérés alapján készül a térkép, akkor nincs miről beszélnünk. Egyébként sincs miről beszélnünk, úgy látom. És a zseniális eszmefuttatásaid: „"ott úgy néz ki, hogy a saját telken kívül van valami utcaszerűség"És IGGGEEEEEN! SIkerült! Szép szóval nem ment, intelligenciára és empátiára apellálva nem ment, de trükkel sikerült végre abba a csökött agyadba belevernem azt, hogy mire gondolt a posztoló eredetileg!”. Mégis kit érdekel. hogy mire gondolt a posztoló eredetileg, Mert amire gondolt, attól igaza lesz? Még mindig ott tartunk, hogy tudta, hogy a telekhatár a falánál van, akkor miről pampogsz, és a mocskolódásod, és a hülyeséged nem érdekel,.attól még seggfej maradsz, ha azt írod, „hogy baszd meg a ribanc anyád a ravatalon!”. Ez nem igazán szól az intelligenciádról, és az empátiádról, de sokat elmond rólad. Na, maradj a saját jól sikerült elgondolásaidnál. Nem foglakozom veled tovább. Ritkán fordul elő velem, hogy egy ilyen szennyes alakkal szóba állok, hát, most megtörtént. Ez van. Kár volt.

Bobby Newmark 2018.09.25. 22:01:49

@Feketű Norbert: Igen, erre írtam, hogy ezzel most eléggé megszívtátok, először ezt a határozatot kell valahogy megsemmisíttetni. Próbálj meg beszélni az önkormányzatnál egy illetékessel szóban, levelezés útján könnyen lepattintanak. Valószínűleg be kell majd mutatnod a földhivatali térképeket, azokat kérd ki! Lehet hiteleset és nem hiteleset is kérni, a hiteles drágább, de neked az kell, ha jól sejtem. (A nem hiteles is tökugyanaz, mint a hiteles, csak nem használhatod fel elvileg jogi ügyekben. Nekünk az tervezéshez elég, erre is van kitalálva, hogy ne kelljen a tervezőknek 'teljes' árat fizetni az adatokért, ha nem is nyúlunk hozzá a telekhatárokhoz, hanem csak feltüntetett adatként szerepel a terveken. De például kisajátításhoz hiteles kell. LEGALÁBBIS én ezt tudom a dologról, de őszintén szólva műtárgyakkal foglalkozom, a földmérés nem szakterületem. Kérdezz meg azért erről mást is. Az biztos, hogy a hitelessel nem lősz mellé.)

Feltételezem, hogy igaz, amit írtatok, és amit ez az élhetetlen gyökér nem tud felfogni, hogy az aktuális helyzet az az, hogy nektek is van tulajdoni részetek/területetek az átjáróban. Anélkül ugye az egész ügy teljesen felejtős. De akkor nyilván nem álltatok volna vele nyilvánosság elé, tanácsért...

Bobby Newmark 2018.09.25. 22:03:44

@élhetetlen: Az igen. Látom tényleg elmekórtani eset vagy. Elképzeled, hogy nekem az probléma, hogy nem az én nevemre klikkeltél, amikor válaszoltál nekem, de közben nem veszed észre, hogy azóta már kaptál választ.

Oké, elnézést, minden sértést visszavonok. Te beteg vagy, nem tehetsz róla, a sértéseim meg egy egészséges embernek szóltak.

Bobby Newmark 2018.09.25. 22:44:56

@Feketű Norbert: Jó, azért ne dramatizáljuk túl a dolgot, szerintem egy kutyának azért édesmindegy, hogy ezen az átjárón szarik egyet, vagy ~80 méterrel odébb. :P Egy biciklisnek meg még kevésbé baj.

A legegyszerűbb megoldás a melléképületen nyitott ajtó lenne... Nem írtad, hogy bármire használnátok, lehet, hogy olcsóbban megúszod annak a szétbarmolásával, és abba legalább nem szólhat bele senki. Még talán a fát is tárolhatod benne...
(Mindezt persze arra a feltételezésre alapozom, hogy azt mondtátok, hogy az átjáró két utcát köt össze, és hogy a melléképület a másik utcával határos.)
Ezzel nyilván nem szűnik meg a nyuggerek gecizése, de ha nincs rá alap, úgyis lepattannak a hatóságok. A nyuggerek meg kihalnak előbb-utóbb.

Bobby Newmark 2018.09.25. 22:51:58

@Feketű Norbert: Az előtetővel végül mi lett egyébként? Annyit mondtatok róla, hogy felnyomtak miatta, azt viszont nem mondtátok, hogy mi a vége. Illegális beépítés, bontani kell, vagy fals felnyomás, maradhat?

élhetetlen 2018.09.25. 23:16:50

@Bobby Newmark: Ez van. Nem én vagyok beteg, te vagy elmebeteg. Én csak bele kerültem az általad vélt igazságért vívott küzdelmedbe, olyan dolgokkal, mint a logikátlanságok megemlítése. Igen, ciki, mert az igazságod vagy az, vagy nem, de nem számít. Mint ahogy az sem, hogy mit gondolsz magadról, vagy mit gondolsz rólam. Nekem soha nem jutna eszembe ilyet írni, de idézni tudok: „hogy baszd meg a ribanc anyád a ravatalon!”. Na, pá!

Bobby Newmark 2018.09.25. 23:33:38

@élhetetlen: A tények ennek ellentmondanak. Egyetlen vélt logikátlanságot nem tudtál még felmutatni, én meg több tucatnyi általad állított valótlanságot dörgöltem az orrod alá, nem beszélve a teljesen életszerűtlen fantáziáidról.
Én TUDOM, hogy hogyan működik, és milyen minőségű a földhivatali nyilvántartás, mert dolgozom vele. Neked a leghalványabb lila fingod nincs az egészről, és fantáziálsz.
Sajnálom, de ezek a tények.

Én nem hiszem el, hogy ennyire ostoba, nehéz felfogású, lassú, hit alapú gondolkozású ember létezik, mint ami karaktert te itt előadsz. Egyszerűen nem hiszem el, ilyen faszbarom nem létezhet. Ezt te direkt csinálod.

Viszont akkor a játszmát kurvára bebuktad, még ha nem is veszed észre. Teljes hiteltelenségbe sikerült magad navigálni, nincs ember, aki komolyan venné a faszságokat, amiket itt előadsz. Láthatod, már csak én foglalkozok veled, nincs itt más kommentelő, a poszter meg figyelmen kívül hagy. Vesztettél, sunnyogj el! Ez nem a te napod volt, a trollkodásod lepattant a kézzelfogható tudásról, amit te csak imitálni próbálsz. És ezzel te is tökéletesen tisztában vagy. Takarodj innen! Nekem már nem szórakoztató az orrod saját szarodba dörgölése, annyiszor megtettem már, te eredményre meg reálisan nem számíthatsz az ilyen szintű faszbaromságod után. Tudd, hogy mikor maradtál alul trollkodásban, és gyorsan gyárts egy új nicket! Ezt a szopást örökre látni fogja mindenki ezen a blog.hu profilodon.
Nincs ember, aki ezt a beszélgetést olvasva a pártodra állna, ennek a nickednek reszeltek.

élhetetlen 2018.09.26. 00:13:12

@Bobby Newmark: „a trollkodásod lepattant a kézzelfogható tudásról,”. Azta! A te kézzelfogható tudásodról beszélsz? „Láthatod, már csak én foglalkozok veled, nincs itt más kommentelő, a poszter meg figyelmen kívül hagy”. Te nem velem foglakozol, hanem magaddal. Azzal élsz vissza ezzel a szöveggel, hogy én sokadszor is válaszoltam a hülyeségeidre. Mert rajtam kívül egy-két válasz után mindenki ignorált téged. „Én nem hiszem el, hogy ennyire ostoba, nehéz felfogású, lassú, hit alapú gondolkozású ember létezik, mint ami karaktert te itt előadsz.”. Én meg kénytelen vagyok elhinni, hogy ennyire logikátlan, buta , trágár ember létezik, mint te. Bizonyítottad.
„Ezt a szopást örökre látni fogja mindenki ezen a blog.hu profilodon. „ Téged meg mindenki a logika istenének fog tekinteni szerinted? Na, hess…

Bobby Newmark 2018.09.26. 00:32:05

@élhetetlen: Muhaha, ki ignorált engem? Te, aki itt vergődsz két napja, de csak szopni jársz ide? Vagy a posztoló, aki VELEM beszélget?
És igen, bizony, én tudom, hogy miről beszélek. Egyetlen részletben sem sikerült engem cáfolnod. Semmivel, soha, és nem is fog, mert én VALÓBAN tudom, miről beszélek, te meg egy ostoba fasz vagy. Csak vergődsz itt teljesen feleslegesen.
Magyarázol itt a "logikátlanság"ról, és még egyetlen szájbatekert példát nem sikerült hoznod, hogy mégis mi volt logikátlan abban, amit írtam. Kontrasztban azzal. hogy én több tucatnyi hazugságoddal szembesítettelek.

Vergődj csak, sokkal nagyobb hülyét nem fogsz már magadból csinálni, ellenben kibaszottul röhejes a dolog. Kérlek ne hagyd abba, remekül szórakozom!

Bobby Newmark 2018.09.26. 00:34:18

@élhetetlen: : (Igen, meggondoltam magam, mégis kurvára vicces és szórakoztató az impotens vergődésed)

élhetetlen 2018.09.26. 00:59:47

@Bobby Newmark: Jaj, de izgi. A te logikátlanságodat menti, hogy a posztoló, és felesége is logikátlan, és ettől már tökéletesek vagytok. Tudod mit, szopjátok egymást, vagy szopjad magad, és élvezd, ahogy a hülyeségedet, és a trágárságodat is élvezed. Ennyi legyen az örömöd. Aztán ha majd magadhoz térsz, esetleg válogasd ki, hogy mit hazudtam, és miben volt igazad, de, ha sikerülne, (nem fog), ne írd meg nekem, nem érdekel. Hess… A következő agyfosásodra már nem válaszolok, ne élvezkedj előre.

Feketű Norbert 2018.09.26. 06:55:04

@Bobby Newmark: Folyamatban van,hónapok múlva lesz döntès. Ezèrt is rühellem őket,mert ennek màr semmi köze sincs az àtjàróhoz. Előre is szerettem vna egy vèdőtetőt,de nem merem mert megint felnyomnak... Ès hivatalosan nem csinàlhatok,mert a helyi rendezèsi terv szerint az utcai beèpíthetősègem egy nagy nulla. Igaz a fèl utca tele van előtetőkkel,csak ott normàlisak a szomszèdok.

Feketű Norbert 2018.09.26. 07:03:12

@Feketű Norbert: Egyèbkènt az lesz amit te mondtàl,meg lesz nyitva hàtulról a mellèkèpület,ès bekaphatjàk,csak elèg nagy meló lesz sajnos. Csak normàlis embereknèl nem lenne miről beszèlni. Ez az egy àtjàró van,ami àtvisz a hàtsó utcàba,az összes többi csak egy szervízút van vègződik. Ezèrt írtam,hogy pont azzal megy a baszakodàs,aminek lenne èrtelme. Köszönöm a sok segítséget,vègre valaki meg is èrtette a gondomat☺️

Feketű Norbert 2018.09.26. 07:04:42

@élhetetlen: Az a baj,hogy ő megèrti a helyzetemet,ès làtja mi a gond,te meg csak folyamatosan kötöszködtèl... Szopjàl te le inkàbb egy taliga aprómajmot ha ilyen tahó vagy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.26. 10:49:37

@Feketű Norbert:

"Szopjàl te le inkàbb egy taliga aprómajmot ha ilyen tahó vagy."

Bár nem nekem írtad, azért ugye észreveszed, hogy élhetetlen nem volt trágár veled szemben? Az, hogy nem ért egyet veled, még nem jogosít fel téged arra, hogy ilyen ocsmány hangon írj neki.

Ezzel a beszólásoddal is csak azt a gyanút erősíted, hogy talán te sem vagy teljesen ártatlan ebben az ügyben. Ha ilyen stílust engedtél meg magadnak a szomszédos nyugdíjasokkal szemben is, akkor nem csodálom, hogy betartottak neked,

Bobby Newmark 2018.09.26. 11:51:59

@élhetetlen: Még mindig képtelen voltál akár egyetlen vélt logikátlanságomat bemutatni. Jár a pofád a nagy büdös semmire.
A beszélgetésünk során körülbelül húsz hazugságoddal szembesítettelek. Mindig ki is emeltem, hogy na ez csúnya hazugság volt.

Az meg nem lesz újdonság, hogy nem válaszolsz, eddig se tetted. Nem a hozzászólásomra reagáltál soha, csak nyomattad tovább az elbaszott ostoba fantáziáidat. Hogy ez azért van, mert egy tirpák paraszt vagy, vagy mert fel sem fogod amit írok, azt már döntsd el magadnak.

Bobby Newmark 2018.09.26. 12:04:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Valójában egy vitában a vitapartner pofájába hazudni sokkal nagyobb tiszteletlenség és sértés, mint ami bármiféle trágárság lehet.
Egyébként meg egész jó fokmérője az intelligenciának, hogy mekkora jelentőséget tulajdonít valaki a szóhasználatnak. Ha túl nagyot, akkor jó eséllyel ostoba is.

Feketű Norbert 2018.09.26. 16:13:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ha olvasnàl,làttad volna,hogy azt írta Bobbynak,szopjuk le egymàst,vagy ő magàt. Szerinted magamtól írnèk ilyet?Olvasni ès èrteni kellene.

Gyorgy007 2018.09.26. 17:43:00

Egy kérdés:
Miért nem váltasz kondenzációs gázkazánra?
A fafűtés munkaigényes, gazdaságtalan és drága.
Megveszed, felszeleteled fűrésszel, feldarabolod baltával. Elrakod és 2 évig szárítod, hogy a nedvesség megfelelő szintre csökkenjen. (Ha nem szárítod ki, akkor csak tönkrevágod a kéményt, a kazánt, és a víz elpárologtatására megy az energia nagy része.) Ezután eltüzeled egy olyan kazánba ami max 60% os a hatásfoka, de amikor le van zárva még kevesebb. Dolgozol vele három alkalommal mire meleg lesz belőle.

Kondenzációs gázkazánnal egy 100 m2 es ház éves fűtési és használati melegvíz díja kb 200-250 e Ft. Önmagában egy villanybojler csinál havi 6-8 e Ft számlát, tehát ha kivonod az éves kb 70 e ft ot a 200-250 e Ftból akkor megkapod, hogy az éves fűtésed 130-180 e Ft.
Ennyiért megéri kínlódni a fával?

Gyorgy007 2018.09.26. 17:54:05

Az átlag magyarnak nem megy a matek és drágázza a gázt, amiért a 180 e ft os éves számlából 60-60 e ft Január és Februárban keletkezik. A maradék 60 pedig a többi 10 hónap alatt.
Azzal a ténnyel nem is foglalkoznak, hogy Júniustól Október 1 ig csak alapdíjat fizet ami kb 2000 ft

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.26. 18:04:23

@Gyorgy007:

"Az átlag magyarnak nem megy a matek és drágázza a gázt... "
"Azzal a ténnyel nem is foglalkoznak, hogy Júniustól Október 1 ig csak alapdíjat fizet ami kb 2000 ft"

Akkor az átlag magyar júniustól október 1-ig nem fürdik és nem főz?

Gyorgy007 2018.09.26. 18:48:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Szevasz Józsikanéni! Írtam ilyet?

Ezt magadtól raktad össze, vagy áthívtad a szomszédot is?

Te kis huncut!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.26. 18:57:53

@Gyorgy007:

Igen, kiskócsag, pont ezt írtad, kicsi szívecském. :)

Feketű Norbert 2018.09.26. 19:29:20

@Gyorgy007: Vegyes tüzelès van,benn van a gàzkazàn is. Mivel van a csalàdban erdő,ingyen van a fa,csak dolgozni kell vele. Szóval úgy voltam vele ennyit csak megèr

élhetetlen 2018.09.26. 21:22:59

@Feketű Norbert: A klasszikus: „Ő kezdte! Visszaütött!”.
„ha olvasnàl,làttad volna,hogy azt írta Bobbynak,szopjuk le egymàst,vagy ő magàt.” Igen, ezt írtam, azok után, hogy a gecifaszozás, stb. után még ezt is írta: „hogy baszd meg a ribanc anyád a ravatalon!”, te meg hálálkodsz neki, mert ő megért… „Köszönöm szépen, szívemből szóltál az összes kommentedben”. Szóval úgy néz ki, hogy megfelelő páros vagytok.

Bobby Newmark 2018.09.26. 23:04:49

@élhetetlen: Vagy esetleg te voltál akkora faszarcú köcsög két napon keresztül, hogy leírjunk téged a picsába. Amit itt levágtál gecizést két napon keresztül a posztolóval, nyilván várd el, hogy szimpatizáljon veled.
Nem csak elképesztően ostoba vagy, hanem még az emberi kapcsolatokhoz is nulla érzéked van.
Hogy a véreres faszban vagy még életben?!

élhetetlen 2018.09.26. 23:30:26

@Bobby Newmark: Nem vágyok a szimpátiájára, sőt a tiédre sem. Csak azért írtam, mert megint kicsit egyoldalúan látta dolgokat, megint nem tűntek fel neki az ok, okozati viszonyok. Csak ennyi. Hess…

Bobby Newmark 2018.09.27. 00:49:10

@élhetetlen: Egyetlen ok-okozati viszonyt sem írtál le az egész kibaszott vergődésed alatt. EGYET SEM. Nem volt EGYETLEN kézzelfogható érved. Szóval úgy őszintén, és még egyszer: baszd meg a ribanc anyádat a ravatalon!

Zabalint 2018.09.27. 09:15:12

Elolvastam a cikket és a kommentek jó részét is.

Bár nem akarom szidni a posztolót és a feleségét, sajnos nem sikerült ezt összeszedetten megírni, egy fontos csomó infó végül csak a kommentekből derült ki, és nagyon nehéz ezekből összerakni, még most is sok a szürke zóna, még mindig nem világos számomra, hogy kinek van igaza, bár én arra szavaztam, hogy a szomszéd a geci, de a kommentek kicsit megingattak. Pl. az is utólag derült ki, hogy a posztoló bejárt az átjárón kocsival, ahogy az is, hogy a kutyára volt már panasz. A posztból nekem az sem volt világos, hogy kicsoda az a nyugdíjas orvosy aki rájuk tört, ahogy az sem, hogy a szomszéd is ilyen 4 lakásos sorház, ezeket szintén a kommentekből tudtuk meg, pedig mind-mind lényeges információ. Emellett a kommentekben még önellentmondásokat is látok, egyszer azt írtátok, hogy szóban rákérdeztetek a tolókapura, és rábólintottak, máskor meg azt, hogy nem tudtátok, hogy az az ő telkük része. Szóval ha újra szavaznék, nem szavaznék, mert nincs olyan opció, hogy nincs elég informació, ami van, az meg zavaros.