Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

77. Olvasói levél: Nyugdíjas átjáró

2018. szeptember 19. 22:15 - Captain Admin

Az alábbiakban egy újdonsült olvasó kéri ki a Szomszédháború blog közösségének a véleményét a problémájával kapcsolatban, aminek a pontos részletei szolid cenzúra után olvasható. Főszerepben a nyugdíjasok. :)

 Tisztelt Szomszédháború!

Nagyon tetszik a blogotok, sajnálom, hogy csak most találtam Rátok, én is érintett lettem a témában, pedig sosem gondoltam volna. A sztorit igyekszem rövidre fogni. A helyszín: (titok marad, a szerk.)

2017.07.01-el költöztünk a csatolt képen balról látható, 4 lakásos eltolt szintes családi házba. A mi közösségünk nagyon jó, minden szomszéd jóban van a másikkal. A háború kb. 2018. tavaszán robbant ki a képen látható átjáró miatt, a jobbra látható 4-esekkel. Természetesen ott mindenki nyugdíjas, a rosszabbik fajtából. Sajnos az egész onnan indult, hogy a köztünk lévő átjáró nem közterület, a másik négyeshez tartozik, 40 éve úgy elmérték a hivatalban a telkeket. A nyugdíjasok a kezdetektől ott laknak, az átjáró 40 éve használva volt.

Természetesen hirtelen kitalálták, hogy lezárják, mert szerintük én jogtalanul használom. Hozzáteszem, maximum átjárásra volt használva, illetve itt tudtam csak bevinni a téli tüzelőt, mert sajnos hátul van egy nagy melléképület, amin keresztül nem tudok bejutni. Az olaj a tűzre az volt, hogy nyitottam oldalra egy tolókaput a könnyebb bejutás miatt (ők ezt szóban engedélyezték, itt követtem el nagy hibát, hogy nem adattam írásba). A következő lépés az volt, hogy szó nélkül birtokvédelmet kértek ellenem, csatornákat, mindent le akartak szereltetni, mondván az ő telkükre lóg, azelőtt persze 40 évig jó volt így. :)

atjaro.jpg

Annak rendje és módja szerint engem az önkormányzat el is tiltott az átjáró bárminemű használatától... Kb. júliusban kijött a helyi földhivatal, újra mérte az egészet, és kiderült, hogy nekünk is van benne részünk, persze pontos számokat azóta sem tudunk. Innentől véleményem szerint nem lehetne birtokvédelemről sem beszélni, hiszen van részem nekem is. Az átjáró túlsó végét önkényesen leláncolták, mondván az övék.

A csatolt fotón látszik, hogy ennek az egy köznek lenne értelme, mert ezen át lehet jutni a hátsó utcába, a többin nem. A nyuggerek folyamatosan fényképeznek, felnyomnak a különböző hivataloknál (Önkormányzat 3x, köztereseknél a kutya miatt 2x). Csináltam az udvaromba egy féltetőt, erre rám hívták a helyi építésfelügyeletet, ez a heti sztori. Mi jöhet még? Meddig vagyok én ezt köteles tűrni? A poén az, hogy nem is a közvetlen szomszédaim.

Jelenleg itt tartunk, nagyon szeretünk itt élni, de ezek a szemétládák már a mindennapjainkat kezdik el megkeseríteni. Feleségem otthon van az 5 hónapos kisgyermekkel, pont nem ez hiányzik nekünk még. Ha bármi jó tippetek van, szívesen hallgatjuk :)

Üdvözlettel

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelezze ezen az űrlapon a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

 

163 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr4214250223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sz.ivi 2018.09.21. 18:10:38

@tejesláda: azért mert azt mondták megharapta őket. De ez a kutya a légynek sem tud ártani

Sz.ivi 2018.09.21. 18:13:01

@élhetetlen: legyen így, még egyszer nem megyek bele.

Sz.ivi 2018.09.21. 18:24:41

@élhetetlen: az a baj, hogy nem értitek a lényeget. Mi elismerjük, hogy az övék, amikor a kapu nyitása után ez kiderült nem is volt gond, megbeszéltük nem használjuk oké. Azt mondták lezárják, oké, legyen úgy mondtuk. De ne hasra ütés szerűen, mert ez nem így működik. Mondták hívnak földmérőt, ha az jó (miért ne lenne az?!) Közben önkényesen lezárták az egyik felét a földmérő nélkül, de közben a földhivataltól kijöttek és újra rajzolták, így kiderült a házunk nem telek határon van és a hivatali elmondás szerint 130-150 cm van a házunk mellett,de ez nem hivatalos, amíg földmérő ki nem méri. Azt hittük itt vége az egésznek és hagyhatjuk, de közben felnyomtak minket, mert a kertünkben építettünk a kutya miatt és a többi, szóval ez már nem a telekhatárról szólt. És minket ez zavart igazán. És a többi lakóval meg azért nem volt gond csak velünk, mert mindenki max 4 éve lakik itt. A mi házunkat pedig nem lakta senki. Tehát nem volt kibe bele kötni. Mert nyílván ha vki elsétált itt azt nem állították meg, hogy nem mehet át. Nem magunkat akarom védeni, és én rájuk sose mondtam rosszat, de ez mind így volt.és nem értjük mi sem az okát.

CCnick 2018.09.21. 18:29:10

@FlybyWire: majd ha a szomszéd zsirdakota udvarára nyitok kaput és ott hordom be a fát akkor térjünk vissza erre a kérdésre.

CCnick 2018.09.21. 18:33:59

@Sz.ivi: "A másik meg, aki a dr nem is lakik itt"

@poszt: "A nyugdíjasok a kezdetektől ott laknak"

kezd itt bonyolódni az igazmondás szövete :)

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.09.21. 18:35:16

@Sz.ivi: jól értem, hogy a két sorház tömb közötti átjáró az nem az átjáró két oldalán elhelyezkedő ingatlanok tulajdonosaié, hanem a 3 házzal arrébb lévő ingatlan tulajdonosáé, aki orvos?

élhetetlen 2018.09.21. 18:38:08

@Sz.ivi: Ne is menj bele, ha semmi épeszű helyzetleírást, és semmi épeszű helyzetértékelést nem tudsz adni? Lassan eljutsz arra a szintre, hogy már azt sem lehet elhinni, amit kérdezel. Az ebrendészet nem a kutyaharapásokkal foglalkozik. Ott orvos, és és más jellegű intézkedés kell. Ha az ebrendészet ment ki, akkor legfeljebb azzal foglalkozhatnak, hogy be van-e jelentve, oltva az eb, stb., ha ilyen jellegű volt a feljelentés, akkor nem nevettek, hanem a papírokat kérték. De azért mesélj még! Gondolom, magadnak elhiszed.

CCnick 2018.09.21. 18:41:34

@Sz.ivi: "de közben felnyomtak minket, mert a kertünkben építettünk a kutya miatt és a többi, szóval ez már nem a telekhatárról szólt."

Csak olyan miatt tudnak "felnyomni" amivel megszegtetek valami helyi előírást.

Egyre jobb a sztori.

élhetetlen 2018.09.21. 19:03:31

@Captain Admin: „jól értem, hogy a két sorház tömb közötti átjáró az nem az átjáró két oldalán elhelyezkedő ingatlanok tulajdonosaié, hanem a 3 házzal arrébb lévő ingatlan tulajdonosáé, aki orvos?”. Nem, azt hiszem, nem érted jól, sőt, nem is érted. Valószínű, hogy a közös telken levő négy ingatlan, az társasház, de, ha nem is, a közös részről rendelkezés, az közös döntés. Ennek semmi köze ahhoz, hogy valamelyik lakótársnak azt mondják, beszélj velük. Ehhez joga van a közösségnek. Dönteni nincs joga az „orvosnak”, ahhoz kell a taggyűlés, vagy valami közös megegyezés. Ez olyan, minthogy pl. osztatlan tulajdonú házban még lakásfelújítási kölcsönt sem vehetsz fel, és semmit nem terhelhetsz a lakásra a többiek beleegyezése nélkül, mert, ha buksz, akkor nincs olyan, hogy a te részedet árverezik el, mert az nincs meghatározva. Ettől kezdve a posztoló pampogása, hogy neki ki engedélyezte szóban, hogy nyisson kaput, és használja a szomszéd telkét, mikor az még papírforma szerint is a szomszédé volt, nevetséges. A többit nem ismétlem.

Sz.ivi 2018.09.21. 19:29:52

@CCnick: nincs bonyodalom és ez mind igaz. Sorház jellegű családiházak. Négy ház egy helyrajzi számon. A telek, amiről beszélünk így egy osztatlan közös telek. Az átjáró jobb oldalán amit láttok házat ott lakott az orvos, akik már nem laknak itt jó ideje, árulják, csak havonta/ két havonta ide jönnek pár napra.

élhetetlen 2018.09.21. 19:30:06

@Sz.ivi: Bocs, ezt csak most találtam: „igaz, nálunk is a háza padlás ablakából les és fotózgat.„. Tehát van a házatok, a köz, másik három ház, ami olyan magas, mint az övé, de átlát minden tetőn, és a padlásablakából fotózgatja a házatokat, benneteket. Egyszerű, ja.

Sz.ivi 2018.09.21. 19:33:06

@Captain Admin: nem ezek osztatlan közös telkek. Tehát nem csak a miénk, hanem a mi négyed tömbünké és nem csak egy idősé,hanemba négy házé. De aki az egészet indította, az az A-ban lakik, a legmesszebb. A az orvos meg a D, de ők nem laknak itt.

Sz.ivi 2018.09.21. 19:36:24

@élhetetlen: nem tudom ki vagy, hogy megkérdőjelezel. És sajnos nem foglalkozok ilyenekkel, hogy tudjam kit mivel és hol kell felnyomni. Csak azt tudom, hogy itt voltak az ebrendészek, mert mondták hogy bejelentés volt a kutya miatt. És semmilyen papírt nem kértek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.21. 19:37:57

@Sz.ivi:

"nem csak egy idősé,hanemba négy házé"

Most akkor a négy házé vagy a négy lakásé?

Kicsit - nem is kicsit - kesze-kusza az elbeszélésed, ne csodálkozz, ha nem minden világos belőle.

Sz.ivi 2018.09.21. 19:38:19

@CCnick: bejelenteni szerintem bármit be tudnak... a kérdés igaz-e. Ez így is volt, mert kijöttek, ellenőriztek és semmilyen szankcióval nem járt, mivel nem volt mit büntetni.

Sz.ivi 2018.09.21. 19:42:04

@élhetetlen: jó tényleg nem megyek bele, ha mindenképp kötözködni akarsz látom. Sorház, eltolt.... tehát a tőlünk második ház padlás ablakaba oldalt kertünkre néz. És itt négy házról beszélünk. Négy idősről,nem egyről.

Sz.ivi 2018.09.21. 19:44:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ezek nem lakások. Házak. Sorház jellegű családiház. Egy helyrajziszámon van, négy ilyen eltolt sorház jellegű családiház. Így pontos a megnevezés.

vörösbor(de)minőségi 2018.09.21. 19:49:27

ne hagyjuk ki azt a lényeges elemet a történetből,hogy a földmérő igen súlyos összegekért jön és teszi a dolgát.igy azt gondolom,hogy ha a nyuggerek(posztoló szóhasználata)ezt kifizetik-itt akkor egyéb probléma is lehet,ahogy végig olvastam a történetet de szigorúan egyetlen szemszögből.érdekes lenne a TELJES történet részlehajlás és indulatok nélküli megismerése.

CCnick 2018.09.21. 19:59:24

@Sz.ivi: Ha semmi szankció akkor meg akkor meg mi a bajod? Elvettek a nyuggerek 10 percet az életedből? és akkor 40 éve ott laknak a nyuggerek akik nem laknak ott csak 2havonta arra járnak és közben folyamatosan kukkolnak a padlásról.

Meg kellene ezt a sztorit rendesen irni mielőtt nyilvánosságra hozzátok, ezt igy az Asylum is visszadobná mint tul zavaros katyvasz.

Sz.ivi 2018.09.21. 20:05:49

@CCnick: jó most utoljára akkor, hogy megértsd. 4 házas, eltolt sorház jellegű családiházak... 40 éve épültek, nyilván a sajátjukat ők építették, nem vették mástól, tehát az a három ház a 4-ből igen, azóta itt lakik. A 4. Házban nem laknak, árulják, csak havonta/ két havonta jönnek, ez az a dr., aki épp berontott. A 2. házban a padlásról fényképezgetnek, mert a kertre látnak. És a legelső házban van a nő, aki az egészet indította. Szerintem annyira nem bonyolult, csak bele akarsz kötni.

Zsuzsi25 2018.09.21. 20:13:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hát ilyen biztosn nem leszek!!! És mivel délig fogok aludni minden nap, ezért észre sem fogom venni, hogy ki használja a kibaszott ház melletti bejárot...

Sz.ivi 2018.09.21. 20:19:36

@vörösbor(de)minőségi: igen sajnos felénk 60.000 ft körül mozog a kitűzés. Mi nem akartuk fizetni, 1. Mert ők azt mondták, hogy intézik. 2. Mert nem mi akartuk lezárni, kerítést építeni stb. felőlünk maradhatna minden így.

hokihari 2018.09.21. 20:31:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen csak nekem ugy tunik lenyegtelen dolgon huzakodnak. Lehet Persze mindket fel hibas.

funivia 2018.09.21. 21:10:08

@Sz.ivi: Mivel mi olvasók nem ismerhetjük a helyet, csak a levél alapján és a hozzászólásokban adott információk alapján tudunk tájékozódni.
Csak az a gond, hogy minél több információt tudunk meg, annál jobban összezavarodunk. Zavartan pedig nem vagyunk jó tanácsadók.;)
A magánlaksértő, ordibálós, ott nem lakós lakótárs attól van talán megzavarodva, hogy a saját eladó ingatlanát nem fogja tudni értékesíteni, mert a potenciális vevőket visszariasztja a kutyátok, vagy a /szerinte/ rendezetlen udvarotok, vagy telkére /? no már ez sem biztos/nyíló kaputok.
Mivel egy helyen azt írod, hogy a tiétek 10 évig állt üresen, nem alaptalan az aggodalma!
Egy üres lakás /ház?/ csak viszi a pénzt, és egyre kevesebbet ér.
Keressetek vevőt a lakására /házára?/ - ha ti nem tudjátok, vagy nem akarjátok megvenni az ő lakását /házát?/is és örökre megszabadultok tőle is, meg az általa okozott problémáktól.

User5823 2018.09.21. 21:12:14

@élhetetlen: A kutya kérdés bennem is felmerült, pont azért mert van egy szomszédom akinek a kutyája még felhőket is megugatja. Elég idegesítő, de "nem tud vele mit kezdeni". Itt is lehet az olvasói leveleket között szép számmal találni kutya miatt kirobbant háborút.
A posztoló felesége írta, hogy a kutya jámbor, de a szomszéd nyugger azt mondta, hogy megharapta. Kerítésen keresztül? Vagy mit keresett a szomszéd keze a posztoló telkén? Valami nem stimmel, nem kerek a történet. Ha meg bemegy hívatlanul akkor ilyen ugye előfordulhat... De akkor meg miért jelentgeti a kutya miatt a gazdát, ha ő volt a f*sz, pardon hibás? :D
Érdekes sztori, jó lenne egy jól összefoglalt leírást olvasni egyben a posztolótól vagy a feleségtől, amiben az ő szemszögükből teljes egészében le van írva a történet. Sajnos a másik oldalt meghallgatni nem tudjuk, de így tényleg csak morzsákból lehet összerakni egy teljesen félreérthető sztorit.

Sz.ivi 2018.09.21. 21:27:07

@funivia: házról van szó. Igen lehet, hogy a kutya is zavarja, de aza fura, hogy eddig, 1 évig nem volt vele baj. A kertünk nem rendezetlen épp, parkosítunk, kiülő féltetőt húztunk ( valószínű ez is baj volt) mindegy, érthetetlen. Köszönöm a választ

Sz.ivi 2018.09.21. 21:33:20

@User5823: tény sajnos, a kutya ugat, ahogy írta,ő is hajlamos a galambokat ugatni néha,de ez eddig őket nem zavarta. (Legalábbis nem szólt miatta) a harapás nem történt meg, mert nem nézem ki belőle. Ami viszont úgy történhetett volna meg, (amiben tudom mi vagyunk a hibásak), hogy miután a kisfiúnk áprilisban megszületett a kutyus úgy döntött ő bizony ki tud ugrani a kerítésen. És ki is ugrott, majd az előkertbe beugrott, hogy beengedjük. Tehát párszor kiment a kutya. Mi ekkor megmagasítottuk a kerítést. Azóta a kutya nem ment ki. Az is lehet,hogy ez az alap bajuk, de nem mondták. Nekünk csak a kaput mondták problémának.

User5823 2018.09.21. 21:45:40

@Sz.ivi: Látod ismét egy adalék, ami az eredeti sztoriban nincs benne. Aztán lehet, hogy ez is számít. Nyugdíjasok, kutya nélkül, félnek a kutyától, pihennének, zavarja őket az ugatás, esetleg idegesítő hangja van a kutyának, vagy éjszaka is ugat, de amíg kerítésen belül volt nem tudtak mit csinálni vele. Lemérgezni meg csak nem akarták... Nem rosszindulatból mondom, csak sokan írták, hogy nem áll össze a történet. Aztán így, hogy kaput is nyitottatok, ráadásul félig-meddig az ő telkükre így rögtön megvolt az a dolog, amivel meg tudtak fogni benneteket. Aztán mire elkészült a kutyabiztos kerítés már elmérgesedett a helyzet.
A kutya kiugrálása és a szomszédok teljes ellenetek fordulása között nincs összefüggés időben? Mielőtt beugrott az előkertbe nem ment egy kört és sz*rt az ajtajukba, nem ijesztette meg az egyik nyuggert?
Na de nem lovagolok többet a kutya témán, csak segíteni próbálok más szemszögből is látni a dolgot, mivel ti túlságosan benne vagytok és viszonylag nehéz kívülállóként szemlélnetek a saját helyzeteteket. :)

Sz.ivi 2018.09.21. 21:55:27

@User5823: egyébként bármi lehet. Hát április végén kezdett kiugrálni és mi júniusban kezdtük a kaput, ott kezdődött minden ugye. Hát, hogy ment-e köröket sajna nem tudjuk, de ez is benne lehet akár. Csak ha így is volt, akkor miért nem szóltak róla. De igen lehet, hogy ez a fő ok és a kapu csak kapóra jött nekik. Igazából ezt már más is mondta. Tény, hogy idegesítő a hangja, ha ugat. Viszont egyetlen szerencse, hogy eset ezt nem teszi. Viszont napközben igen, főleg ha valai járkál a kerítés mellett.

User5823 2018.09.21. 22:03:22

@Sz.ivi: Igazából bármi lehet, csak egy ötlet volt. A kutya miatt szenvedő nemnyugger szomszéd szempontjából írtam, aki már javasolta a szomszédnak, hogy szedesse ki a kutyája hangszalagjait, ha már nem tudja megtanítani, hogy nem kell minden lehulló falevelet megugatni. ;) :D Pedig néhány jól irányzott "apai" valószínűleg megoldaná a helyzetet. De hát ilyet nem lehet javasolni, mert nyilván nem akarom bántalmazni az állatot, de amikor az emberek pihenését zavarja, akkor azért már megfordulnak bizonyos dolgok a fejemben.
Majd ha rendeződött a helyzet (ki lett hívva a földmérő és kiderültek a határok) azért írjátok meg, hogy mi lett a történet vége. Tök kíváncsi vagyok ezek után.

Sz.ivi 2018.09.21. 22:19:03

@Captain Admin: ez úgy van, hogy sz utcában négyes tömbben vannak a házak, egy-egy négyes közös helyrajziszámon van. Az utca, átjáró, elvileg ,az egyik és a másik négyes feléjé. Vagyis a fele az egyik négyesé a másik fele a másiké. Anno ez valahol el lett mérve és a mi négyesünknél jutott oda, hogy nem fele fele már. Így lehet, hogy a 3 házzal arréb lakó is kötözködni tud és szólhat.

FlybyWire 2018.09.21. 22:34:33

@CCnick: értő olvasás? Nem is az ment be hozzájuk, akié a kérdéses terület...

élhetetlen 2018.09.21. 23:05:19

@Sz.ivi: Nem érted meg, hogy nem kötözködök, csak egy kis logikát szeretnék látni a felsorolt panaszaitokban? „ tehát a tőlünk második ház padlás ablakaba oldalt kertünkre néz”, gondolom, a hátsó kert egy részére, mert az előkertet takarja az első ház. A negyedik ház padlásablaka már legfeljebb a hátsó kertetek pár méterére biztosít rálátást, ha az első ház van elöl, és a többi hátra csúsztatva. Ha az első ház van hátul, és a többi előre csúsztatva, akkor látják az előkertedet, de azt meg akkor is látják, ha kisétálnak az utcára. Ezért írtam, hogy próbálj meg valami logikusat írni. „tehát a tőlünk második ház padlás ablakaba oldalt kertünkre néz. És itt négy házról beszélünk. Négy idősről,nem egyről.”. Azt mondod, hogy négy ház idős lakói a második ház padlásablakából kukkolnak, és fényképeznek benneteket? Komoly?

élhetetlen 2018.09.21. 23:53:23

@User5823: „nem kerek a történet”, de nem csak a kutyás rész, az egész nem kerek. „jó lenne egy jól összefoglalt leírást olvasni egyben a posztolótól vagy a feleségtől, amiben az ő szemszögükből teljes egészében le van írva a történet.”. Hát, az eddigi válaszaik alapján ez nem várható. Ők ott tartanak, hogy ők jóhiszemű, naiv emberek, akiket megtámadott egy olyan rosszindulatú nyugdíjas horda, akiknek negyven évig senkivel nem volt baja. Ja, nem tudom, honnét jött a negyven év, mert a nyuggereken kívül mindenki csak négy éve él ott. Ja, és három évig sem volt gond, míg ők oda nem költöztek. Erről vársz egy tiszta összefoglalót? Ne viccelj!
A kutyás rész. Néha a jól nevelt kutya is bakizik. Baráti család, magyar vizsla, sok iskola, vadásznak, és versenyekre járnak. Nem szépségverseny, hanem ügyességi, behozó, stb. Remekül dolgozik, otthon meg ölben ül, mint egy macska, éppen csak nem dorombol. Azt még nem fogta fel, hogy a család nőtagjának már kicsit fáj, mikor a kicsi tappaccsal, nagy súllyal felmászik ölbe, (nekem is fáj). A lényeg, a múltkor kocsival jöttek, és mikor kiszállt a kocsiból, elvakkantotta magát, pedig azt csak terepen szabad, utcán nem. A gazdája rászólt, én meg itt, a lakásban végignéztem, ahogy próbálja kiengesztelni a gazdáját, mert rontott. Hízelgett, simult, édes volt. Ugye, nem volt ez akkora baj? Tehát, „tény sajnos, a kutya ugat”, de nem tesznek semmit, csak annyi van, hogy eddig nem zavarta a szomszédokat. Honnét veszik? Eddig is zavarhatta őket, csak most halmozódtak a problémák, amiket ők generáltak, És borzalom, senki nem érti meg őket, pedig ők mondják, hogy nekik van igazuk!

élhetetlen 2018.09.22. 00:09:16

@funivia: Nem kéne adni alájuk a lovat. Ahogy a feleség írta, az ajtó nem volt bezárva, az is lehet, mondom, csak lehet, hogy, mikor kopogott, kinyílt az ajtó, ezért lépett be. Ez nem a rámtörte az ajtót szitu. A többi meg hülyeség. Az ott nem lakó tulajdonos az tulajdonos, és annak nagyobb a valószínűsége, hogy ez a kedves, naiv, nagyon jóhiszemű házaspár kihúzta a gyufát, és a a négy házból álló közösség kérte meg az urat, hogy beszéljen velük. Az, hogy a tőlük negyedik házban lakó eladási problémái a gondok okozói, elég abszurd. Ezt csak a posztoló és felesége szövegéből szűrtem le, és tévedhetek is.

élhetetlen 2018.09.22. 00:16:51

@FlybyWire: Értő olvasás? „Nem is az ment be hozzájuk, akié a kérdéses terület...„., hanem a négy lakás tulajdonosai közül az egyik, AKIKÉ a kérdéses terület. És az is lehet, hogy a többiek kérték meg, hogy próbálja megbeszélni a dolgot, ezt nem tudjuk. Csak azt, hogy a közös tulajdon a negyedik házban lakóé is.

SarahConnor 2018.09.22. 09:53:18

Én arra szavazok, hogy ez álprobléma. Találtak valami koncot, amivel izgalmasabbá tehetik a nyomorult, üres, ostoba életüket - mint az a nőszemély, aki a lépcsőházunkban kitalálta, hogy az ő lakásához nem jöhet fel senki (a legfelső emeletre), mert ott már csak ő lakik, tehát a lépcső is az övé, és le akarta keríteni.
Ezek ilyenek, betegek is, unatkoznak is, és ennek a kettőnek a keveredése mérgezi meg a normálisoknak az életét.
Az egyetlen járható út, ha hivatalosan kijelöltetitek, meddig az övék az átjáró, aztán húzzák a farkukra, ha annyira szeretik, ti meg használjátok a másik felét. Válasszátok el kerítéssel is, hogy egyszerűbb legyen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.22. 12:05:49

@SarahConnor:

"Találtak valami koncot, amivel izgalmasabbá tehetik a nyomorult, üres, ostoba életüket"

Eddig miért nem találtak ilyet más szomszédokkal?

Te is vedd észre, hogy itt csak az egyik felet olvashattuk, a nyugdíjasok szempontjából nem ismertük meg a történetet. Nem azt mondom, hogy az igazság félúton van, mert ez ált. nem igaz. De azt sem hiszem, hogy kizárólag a nyugdíjasok a hibásak. Erős a gyanúm, hogy a panaszos levél írója is ludas valamennyire, csak hát ő a helyzetéből fakadóan nem képes objektíven, elfogulatlanul látni és leírni a dolgokat - az ő helyében más se lenne képes, ez nem az ő hibája.

Megjegyzem, egy csak nappal, de gyakran ugató kutya is nagyon idegesítő tud lenni, főleg ha eddig nem volt ilyen a közelben. Erre nem válasz az, hogy "van egy kutyánk, aki ugat, miért nyávogjon? Ez 1 évig nem volt baj???". Biztos eddig is baj volt, csak a szomszédok sem akartak mindenért rögtön szólni, de ahogy gyűltek a bosszantó dolgok, egyszer csak megunták. Mindig van egy utolsó csepp a pohárban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.22. 12:09:47

És amikor túlcsordul a pohár, akkor nem csak az a bizonyos utolsó csepp folyik ki, hanem sok-sok előző is. Pl. a kutya. :)

CCnick 2018.09.22. 20:05:57

@SarahConnor: "Találtak valami koncot, amivel izgalmasabbá tehetik a nyomorult, üres, ostoba életüket "

nem laknak ott, 1-2 havonta néznek csak be (olyankor persze folyamatosan kukkolják az ugató kutyát a padlásablakból miközben feljelentenek vagy betörnek majd továbbutaznak ujjabb 1-2 hónapra vagy valami ilyesmi is a sztorilájn), nyilván ezzel a bulival akarják jobbátenni az életüket :)

SarahConnor 2018.09.23. 18:13:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @CCnick: ömm, igen, azóta végigolvastam a 100+ kommentet és a panaszos hozzászólásait. Ha lehetne, kitörölném, amit írtam, higgyétek el. :D

Bobby Newmark 2018.09.24. 21:29:51

@élhetetlen: Valóban érdekes téma.
Nem lenne gerincesebb, egyszerűbb, és nem utolsósorban célravezetőbb megkérni rá őket, hogy ne használják? Vagy megbeszélni valamit, hogy milyen feltételekkel használhatják? Tényleg a legaljadékabb, szemből hátba, szarfaszú köcsög módon kell "kezelni" a helyzetet, feljelentésekkel, gecizéssel?

Bobby Newmark 2018.09.24. 21:34:42

@CCnick: @élhetetlen: Az azért kiderült hamar, hogy ki a házmestermentalitású, komcsi erában szocializálódótt, Holdig felrúgandó nyugger faszkalap.

Bobby Newmark 2018.09.24. 21:39:42

@Sz.ivi: Na itt a gond. Hatvanezredbe kerülne, hogy beinthess nekik. Ezt akarod megspórolni. Így nem fog menni, mert ha ez ő számukra jönne ki szarul, akkor majd nem fizetik ki.
Kérdés, hogy ér-e neked egyszeri hatvanezer forintot az, hogy behordhasd a fát, és a pofájukba röhöghess.

Nekem megérné. A kukkolós ellen meg fentebb már írták a megoldást: néha a férjed menjen ki a kertbe egy szál faszban füvet nyírni vagy napozni. Persze ehhez kell valami átláthatatlan kerítés, de ez amúgy sem az alap probléma, másik lapra tartozik.

Bobby Newmark 2018.09.24. 21:46:09

@élhetetlen: Kijelented, hogy nem kötözködsz, és aztán lenyomsz egy nettó kötözködést.
Mi a búbánatos lófaszt nem lehet azon érteni, hogy a második, hátrafelé eltolt ház (ami eltolást egyébként a szájbatekert képen is látni) lakója kukkol? Hogy a pék faszába ne értelmezze a szerencsétlen ezt az elképzelhetetlen szintű értetlenséget kötözködésként?
Ha _tényleg_ nem kötözködsz, akkor meg ne akarj tanácsot adni, ha ilyen ostoba vagy!

Bobby Newmark 2018.09.24. 21:52:19

@élhetetlen: Ha kopogok, és kinyílik az ajtó, akkor azért megyek be, hogy megnézzem, minden rendben van-e. Ha igen, elnézést kérek, és azonnal elindulok kifelé, nem pedig elkezdek hepciáskodni.
Ez az elfogadható viselkedés. Ha nem ez történik, a behatoló ellen fizikai erőszakot is jogos alkalmazni, BTK. 22. paragrafus.

Bobby Newmark 2018.09.24. 21:55:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mert tíz évig nem lakott ott senki, akibe bele lehetett volna kötni, meg ők sem voltak annyira öregek, hogy rádöbbenjenek, hogy szart sem ért az egész nyomorult életük. Mostanra meg igen, és rohadjon meg mindenki, ha már nekik szar.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.25. 09:46:01

@Bobby Newmark:

"Nem lenne gerincesebb, egyszerűbb, és nem utolsósorban célravezetőbb megkérni rá őket, hogy ne használják?"

Gondolom, már megtették, de a kapu odaépítése nem kimondottan kompatibilis ezzel a kéréssel.

Ha pert indít, akkor a vesztes fél fizeti a földmérőt. Így ha szerencsés, akkor a nyugdíjasoknak kell megfizetniük.

"Mert tíz évig nem lakott ott senki..."

A fene tudja. Itt az egyik fél szemszögéből olvashattuk az esetet, ami egész biztos nem teljesen objektív. Te sem tudnál teljesen objektív lenni az ő helyében. De azért nem célszerű a másik oldal véléményének ismerete nélkül a tiédhez hasonló lesújtó ítéletet mondani.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.25. 09:50:51

@Bobby Newmark:

"Nem lenne gerincesebb, egyszerűbb, és nem utolsósorban célravezetőbb megkérni rá őket, hogy ne használják?"

Egyébként a kerítés odaépítése meglehetősen egyértelmű jelzés arra, hogy NE használják. Nem gondolod?

Feketű Norbert 2018.09.25. 11:35:28

@Bobby Newmark: Köszönöm szépen, szívemből szóltál az összes kommentedben, de nekem már nincs erőm magyarázkodni, mert sok ember szerint még mi vagyunk a háborítók, vannak azért elképzelések... Azt álmomban sem gondoltam volna, hogy itt is találunk ennyi rosszindulatú embert, de ez van sajnos. Pontosan az intézés módja a problémám, ez a sunyi, rohangálunk a hivatalba mindenért, nem köszönünk stílus. És a birtokvédelem után még volt képük azt mondani, hogy bejegyezhettük volna a nevemre a szolgalmi jogot:) Aki próbált megoldást is javasolni, annak köszönjük szépen a segítséget :)

Bobby Newmark 2018.09.25. 12:41:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ja, gondolod... Az jó kiindulási alap! Nem lehetne esetleg, hogy arról beszélgessünk, ami információk a rendelkezésünkre állnak, ahelyett, hogy elképzeljük, mi történhetett még azon kívül?

Egy lezáratlan közlekedőre, FŐLEG ha egy rohadt szóval nem mondta senki, hogy az magánterület, nyugodtan nyithat kaput. Ő kerítése, azt csinál vele amit akar.
De ha már megalapozatlan feltételezgetések, akkor simán lehet, hogy a "peeersze, építs csak kaput nyugodtan, (lehetőleg jó sok pénzért, úgyse használhatod majd)" már a gecizés része volt. A tolókapuk nem a fán nőnek, ugye.
Egyébként inkább azt feltételezem, hogy akivel megbeszélték, hogy megépíthetik a kaput, az vagy nem tudta, hogy magánterület, vagy nem gondolta, hogy lesz a társasházban olyan, akinek ez nem tetszik.

Egyrészt nem vagyok bíróság, és nem ismerem őket személyesen, pont rohadt mindegy a dolgok menete szempontjából, hogy mit "ítélkezem".
Másrészt én nem vagyok ilyen tehetetlen, én döntök hiányos adatokból is. Ha majd kiderülnek új információk, akkor legfeljebb megváltoztatom a döntésem. Egyelőre ennyi infónk van, ebből ez a következtetésem.
Nem különösebben érdekel, hogy objektív-e vagy sem, nem azért vagyok itt, hogy igazságot szolgáltassak, hanem szórakozásból.

Ezen egyébként nincs nagyon mit perelni, nem kell bíróság, csak feleslegesen lövi ki a költségeket az űrbe. Akinek kínja van a status quoval, az kifizeti a földmérőt. Mit kéne itt egy bíróságnak csinálnia azon kívül, hogy ők is kiküldik a földmérőt, aztán leírják egy papírra, hogy ez és ez lett? Itt nem jogi vita van hanem geometriai, az meg nem a bíróság hatásköre.

A kerítést meg azután húzták fel, hogy először megengedték neki a kaput odaépíteni, és használni az átjárót. Aztán fél évre rá mégis inkább meggondolták magukat. És egyébként is miután megkérték őket, hogy ne használják, nem használták. A gecizés mégsem szűnt meg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.25. 13:12:44

@Bobby Newmark:

"Egy lezáratlan közlekedőre, FŐLEG ha egy rohadt szóval nem mondta senki, hogy az magánterület, nyugodtan nyithat kaput. Ő kerítése, azt csinál vele amit akar."

Egy lezáratlan közlekedőre hogyan lehet kaput nyitni, te észkombájn? A lezárást (kerítést) a nyugdíjasok húzták fel, nem a posztoló, avagy ennyit sem sikerült leszűrnöd a levélből és a kommentjeiből?

"Akinek kínja van a status quoval, az kifizeti a földmérőt."

Ha viszont perel, akkor a pervesztes fizeti. Samt Prozeßkosten.

"A kerítést meg azután húzták fel, hogy először megengedték neki a kaput odaépíteni, és használni az átjárót."

Lehet, de sajnos ez bizonyíthatatlan, mert csak szóban történt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.25. 13:24:24

@Feketű Norbert:

"Azt álmomban sem gondoltam volna, hogy itt is találunk ennyi rosszindulatú embert,"

Szó sincs rosszindulatról, csak páran kétlik, hogy ti abszolút ártatlanok vagytok, a nyugdíjasok meg abszolút gonoszok. A feleséged nyegle elszólása (a kutyánk ugat, miért, talán nyávogjon?) elég sokat elárult a ti hozzáállásotokról.

Bobby Newmark 2018.09.25. 13:42:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te beszélsz hülyeséget, és én nem értettem meg?

Ott a szájbatekert fénykép. Közlekedő. Nincs lezárva. Bal hátul nyitottak rá kaput. TE mit nem értesz ezen? Mi az, hogy hogyan lehet rá kaput nyitni? Úgy bazdmeg, hogy lebontod két méteren a kerítést, és építesz a helyére egy kaput. Mi ezen olyan kurva bonyolult?
És egyébként mi az alternatíva, hogy egy LEZÁRT közlekedőre építette a kaput? Hogyan képzeled azt? Meg minek csinálna bárki is olyat?! Belőled persze kinézem, ezek után, hogy nyitsz egy kaput a szomszédod kertjébe... (egyébként ha a tiéd a kerítés megteheted, csak nem mehetsz át rajta).

2017 nyarán költöztek. Azóta egy tél volt, amikor már a kapun hordták a tüzelőt. A háború 2018 tavaszán robbant ki, és ekkor vagy ez után zárták le azt a közlekedőt. De mindenképp a kapu után, mert arra az eseményre volt válaszcsapás.

És egyébként mire perelnél és kicsodát? Mert látom, hogy imádsz te is bíróságra járni, de milyen pernek lesz az az eredménye, hogy kimegy a földmérő, és leveri a cöveket a valós birtokhatárra?
Meg egyébként lehet az is az eredménye a pernek, hogy "nem, nem használhatod a szomszéd területét. de 1.30m meg a tiéd", és akkor valójában nyert, de technikailag elvesztette a pert, úgyhogy fizethet perköltséget is, földmérőt is.

Ha bizonyításról beszélünk, akkor kurvára lényegtelen, hogy a szomszéd megengedte-e, hogy a saját kerítésével mit csináljon. De most mondom harmadszor, hogy nem vagyok bíróság, és te sem vagy az. Nem bizonyítunk meg ítélkezünk, hanem tanácsot kértek a nagyközönségtől, és körbejárjuk a problémát a rendelkezésre álló információk alapján. Pont leszarom, mi bizonyítható.
Azt is, hogy az egészből mi igaz, felőlem lehet az egész teljesen fiktív is.

élhetetlen 2018.09.25. 14:15:11

@Bobby Newmark: Hú, de felpörögtél. Csak így sorba a leveleidre. Csak kérdezem. Tudod, hogy mi történt? Esetleg, mikor szóltak nekik, hogy az a telekrész nem az övék, nem ők rohantak a tanácshoz, hogy nem jó helyen van a telekhatár? Második. „Az azért kiderült hamar, hogy ki a házmestermentalitású, komcsi erában szocializálódótt, Holdig felrúgandó nyugger faszkalap.„. Esetleg ő a négy lakás közös képviselője, azért ő ment át beszélni velük? Nem tudod, csak felrúgandó nyugger faszkalapozol. Azt már nem írom le, hogy rólad ezekből a szövegekből mi derült ki.
Az nem kötözködés, ha, szólok, hogy, ha a telekkönyvben a házuk tövénél van a telekhatár, akkor azt nem „hasraütés szerűen” jelölte ki a szomszéd, vagy ha azzal jön, hogy szóban megbeszélték hogy kaput nyitnak a szomszéd telkére, mert ilyen kérdésben a lakógyűlés dönt, arról meg jegyzőkönyv készül. De ők olyan rendesek, meg is vennék? Miért is adná el a szomszéd? Hogy ő ne tudja használni? Aztán, „Hogy a pék faszába ne értelmezze a szerencsétlen ezt az elképzelhetetlen szintű értetlenséget kötözködésként?”. Te nagyon okos, te érted ezt? „de közben a földhivataltól kijöttek és újra rajzolták, így kiderült a házunk nem telek határon van és a hivatali elmondás szerint 130-150 cm van a házunk mellett,de ez nem hivatalos, amíg földmérő ki nem méri”. A földhivatal újra rajzol telekhatárt mérés nélkül? Hogy a feleséget idézzem, hasraütés szerűen? Összevissza beszélnek.
„Mi a búbánatos lófaszt nem lehet azon érteni, hogy a második, hátrafelé eltolt ház (ami eltolást egyébként a szájbatekert képen is látni) lakója kukkol?”. „a tőlünk második ház padlás ablakaba oldalt kertünkre néz. És itt négy házról beszélünk. Négy idősről,nem egyről.”. Ezért kérdeztem, hogy mind a négy ház lakói odajárnak kukkolni a második ház padlására? Nem azért, mert nem értettem, csak megint nem sikerült egy értelmes gondolatot megfogalmaznia. Nem adtam tanácsot, csak megpróbáltam a zagyva szövegükből kibogozni, hogy mit is mondanak.
Ez meg jó! Ezt írtam: „az is lehet, mondom, csak lehet, hogy, mikor kopogott, kinyílt az ajtó, ezért lépett be. Ez nem a rámtörte az ajtót szitu.”. Bezzeg te, ha valakivel tisztázni akarsz valamit, beszélni akarsz vele, átmész, és, „Ha kopogok, és kinyílik az ajtó, akkor azért megyek be, hogy megnézzem, minden rendben van-e. Ha igen, elnézést kérek, és azonnal elindulok kifelé, nem pedig elkezdek hepciáskodni.”, függetlenül attól, hogy azért mentél, mert beszélni akartál velük. Ha a kopogástól kinyílt az ajtó, van ilyen, nálam a huzat is kinyitja, ha nincs ráfordítva a zár, akkor te már nem is akarsz semmit, elnézést kérsz, hazamész, mert te ilyen úri fiú vagy. Ja.
És mégegyszer, amit már írtam: élhetetlen 2018.09.21. 17:45:18. A stílusodhoz meg gratulálok!

Bobby Newmark 2018.09.25. 14:26:33

@Feketű Norbert: Ezt fejtsd még ki, kérlek, mert ez a része a legzavarosabb:

"a köztünk lévő átjáró nem közterület, a másik négyeshez tartozik, 40 éve úgy elmérték a hivatalban a telkeket."
és
"júliusban kijött a helyi földhivatal, újra mérte az egészet, és kiderült, hogy nekünk is van benne részünk, persze pontos számokat azóta sem tudunk."

Az ránézésre nem "elmérés", hanem soha nem is volt közterületnek tervezve. Vagy a szomszédé teljesen, vagy megosztva a szomszéd és a ti házatok közt.

És az mi, hogy újramérte a földhivatal, aztán mégse tűzte ki? Az hogy történt, miért nem tűzettétek ki akkor a tényleges telekhatárt?
Egyébként ki lehet kérni párezer forintért a földhivatali térképrészletet, és azon elvileg rajta van a telekhatár és az épület is. Annak minimum látszania kell rajta, hogy a telekhatár az épület falánál van-e közvetlen, vagy van még egy sávotok az épület mellett.

Ha ez kiderült, kb két megoldás van.
Lehet próbálkozni hivatalosan. Ott csúnyán meg lettetek szivatva, hogy most papírotok van róla, hogy nem használhatjátok a közlekedőt, először most azt kell megsemmisíttetni, HA van részetek a közlekedő területében.
Utána le kell futni a saját társasházatokkal egy kört, hogy megszavazzátok, hogy a tényleges telekhatárra felhúztok egy kerítést, meg tisztázni, hogy azt ki fizeti ki. Aztán nyalhat sót a másik ház.

Illetve van az agresszív módszer, hogy felhúzod a kerítést gerillába, saját költségen, és onnantól majd a szomszédoknak kell perelniük azért, hogy eltávolítsd. Ami pert be fognak bukni, ha a földhivatali térkép titeket igazol. Arra kell ilyenkor vigyázni, hogy nehogy véletlenül egy centit is átlógj hozzájuk, mert akkor bonthatod le, építheted újra egy centivel odébb, és még a pert is bukod, mert _tényleg_ rámentél a területükre.
Az a veszély gondolom nem fenyeget, hogy erre válaszul a szomszédok kimennek, és felássák, lebontják a kerítésed, mert ugye a koruk ezt nem engedi...

élhetetlen 2018.09.25. 15:31:13

@Bobby Newmark: Még mindig pörögsz. Nem zavar, hogy a férj írta, hogy „a telek hatàra pontosan az èn hàzam szèle volt,mintha az àtjàró nem is lètezett volna”. Tehát valamilyen helyrajzot, térképet látott, különben honnét tudta volna. Azon viszont fel van tüntetve a körülötte levő területeknek legalább egy része. Nem hiszem, hogy átjáró, vagy utca lett volna feltüntetve. Ezek után ezt írod (nem nekem), „Belőled persze kinézem, ezek után, hogy nyitsz egy kaput a szomszédod kertjébe...”. Csak hát Feketűék tették pontosan ezt.
„Egy lezáratlan közlekedőre, FŐLEG ha egy rohadt szóval nem mondta senki, hogy az magánterület, nyugodtan nyithat kaput.”. Azt se mondta senki, hogy az közterület. Egy családi háznál is az utcáról az udvarra, hátsó udvarra bevezet valami közlekedő, általában a ház mellett, és nem a házon keresztül, de ettől még nem mehet be akárki. Az, hogy itt nem egy ház, hanem négy ház mellett van a saját bejárójuk, attól még az övék. Még most is, mert nincs hivatalos kimérés. Ez meg ócska duma, hogy akivel megbeszélték… Ők is tudják, hogy a saját közös telkükre nem engedhetik meg egy havernak hogy felhúzzon egy faházat és beköltözzön, de úgy gondolták, hogy az ugyanolyan tulajdonviszonyokkal rendelkező másik társaság valamelyik tagja ezt megteheti? Vicc. „Másrészt én nem vagyok ilyen tehetetlen, én döntök hiányos adatokból is.”, „Egyelőre ennyi infónk van, ebből ez a következtetésem.”, és még az a következtetésed, hogy hogy aki másképp látja, az minimum ostoba, ahogy nekem is írtad. Ja.
És ehhez még, hogy a hivatalosan most még a szomszéd telkének egy darabját akarják, ennek kimérését fizesse a szomszéd. Mert azt mondták, hogy intézik. Esetleg arra gondoltak, hogy csak kikérik a mostani helyrajzot? Ők fizessenek a földmérőnek, hogy a szomszéd kapjon egy darabot a telkükből? És aki úgy gondolja, hogy ez nem kerek, az rosszindulatú?

élhetetlen 2018.09.25. 15:42:37

@Bobby Newmark: Na, még egy és azt hiszem, abbahagyom. Érdekes, hogy azokat a kérdéseket teszed fel a blogírónak, amiket már én is feltettem, és amiért leostobáztál. A másik, bennem felmerült, hogy nem „elmérték” a telekhatárt. Ha megnézed, ez az út, ha elfelezik, netán kerítést húznak, egyik háztömbnek sem lesz használható. Kapnak 150 cm-t, felhúznak egy kerítést, marad 130 cm, majd azon bemegy a teherautó a fával? Nem tudom, de azt is el tudom képzelni, hogy a blogíró tömbjének a bal oldalán is van egy bejáró az ő közös udvarukra, csak ez kényelmesebb lett volna neki. Mondom, nem tudom, csak elképzelem. Na, kakukk!

Bobby Newmark 2018.09.25. 15:43:00

@élhetetlen: Neked is mondom, hogy vagy a rendelkezésre álló információk alapján alkotsz véleményt, vagy szabad a pálya. Én is tudok kitalálni olyan körülményt, ami meg téged cáfol. Értelme az meg egy méretes lófasz, mert átcsúsztunk fantasyba.
Szóval jó lenne, ha nem kitalációk alapján alkotnál véleményt, hanem az információk alapján.

"Esetleg ő a négy lakás közös képviselője, azért ő ment át beszélni velük?"
Esetleg ő egy betörő banda orgazdája, és terepfelmérni ment? Mondom, ha fantáziálunk, akkor BÁRMI mehet! Az is lehet, hogy földönkívüli gyíkember, és az inváziót készíti elő!
Esetleg hagyhatnánk is a faszba a fikciókat...
Továbbá a közös képviselőség sem hatalmaz fel senkit a magánlaksértésre. Továbbá nem kevéssé röhejes, hogy átmegy balhézni egy olyan ügy miatt, amit a balhézásával az utolsó betűig ő is megvalósít.

Az meg, hogy azonnal kitaláltál valami körülményt, ami alapján nekieshetsz a posztolónak, azt engedi feltételezni, hogy érzelmileg valamiért érintett vagy. Mert ugye mi a tökért csinálna ilyet bárki?
Az egyetlen dolog, amit feltételezni tudok, hogy a "nyugger"en felhúztad magad. Akkor meg következésképp a szoci érában szocializálódtál. És mert még bele is rúgsz kettőt a poszterbe -hangsúlyozom, a saját kitalációid alapján, ez ne felejtsük el!- a házmester-mentalitás is bizonyítottá vált.

"Az nem kötözködés, ha, szólok, hogy, ha a telekkönyvben a házuk tövénél van a telekhatár, "

Az, hogy szelektálsz az információk közt, az viszont igen. Később írta, hogy a földhivataltól ezt felülvizsgálták, és nem ott van. Azt miért nem veszed figyelembe?

"ogy szóban megbeszélték hogy kaput nyitnak a szomszéd telkére, mert ilyen kérdésben a lakógyűlés dönt, arról meg jegyzőkönyv készül. "
Nem, valójában a poszter azt csinál a saját kerítésével, amit csak akar. Ha úgy dönt, le is bonthatja az egészet. A másik háznak ehhez az égvilágon semmi köze nincs, de valószínűleg még a _saját_ lakógyűlésnek sem, mert a kertje nem osztatlan közös tulajdon. Szóval az, hogy megkérdezte, hogy építhet-e kaput, csak felesleges udvariaskodás volt. A megfelelő kérdés az lett volna, hogy átjárhat-e az átjárón, használhatja-e.

"Hogy ő ne tudja használni? "
Ez nyilván csak abban az esetben merül fel, ha a vásárlóból azt nézed ki, hogy ugyanolyan gecifasz, mint te. Normális emberek nem szopatják egymást csak úgy. Csak a posztban szereplő nyugger ősköcsögök fajták. Ahová te is tartozol, erről kezd eloszlani minden kétség.

"A földhivatal újra rajzol telekhatárt mérés nélkül? Hogy a feleséget idézzem, hasraütés szerűen? Összevissza beszélnek. "
Valóban, de ez nem jelenti azt, hogy nem igaz, amit mondanak, csak azt, hogy ők sem értik, csak mondják tovább azt, amit nekik mondtak. Te persze megint nyilván a legrosszindulatúbb feltételezéssel éltél.
Ha negyven éves a helyszínrajz, ami a házak tulajdonában van, akkor minden bizonnyal akkor keletkezett az eltérés, amikor a földhivatalok átálltak digitális adattárolásra. Akkor egy csomó mindent újramértek, javítottak a papíros tervekhez képest, de ennek is kb 20 éve. Tehát "újrarajzolták" a térképeket. Ezt mondjuk így nem árt tudni a dologhoz. (Ez egyébként most jutott eszembe nekem is, az előző, poszternek szóló hozzászólásomban még erre nem gondoltam)

" Ezért kérdeztem, hogy mind a négy ház lakói odajárnak kukkolni a második ház padlására?"
Én meg erre mondtam, hogy ha ennyire nem érted mi van, akkor ne adjál tanácsot.
Átfogalmazom neked, mert a poszterina néha tényleg nem tud írni:
"A másik házban négy nyugger lakik, és nem csak a legtávolabbi doktorúrnak vannak heppjei, hanem például a második házban lakó meg a padlásablakból kukkol. Abból a házból pont rálátni a kertre"

És bizony, ha átmegyek valamiért, kopogok, és úgy nyílik ki az ajtó, hogy nincs mögötte ember, akkor feltételezem a legrosszabbat, hogy vérbe fagyva találom a családot. Amint kiderül, hogy nem ez a helyzet, visszatér minden a normálisba, onnantól tudom, hogy NEM HÍVTAK BE, hanem bementem, magamtól, és én tiszteletben tartom más magánszféráját, magánterületét. Te látom, ezt sem.
Továbbá ez az elbaszott feltételezés, hogy egy kisgyerekes család ajtaja provokáció nélkül kinyílik, kissé agyfasz.
És ugye megint ott tartunk, hogy kitaláltál magadnak valami totálisan életszerűtlen faszságot, csak hogy megint a poszter ellen helyezkedhess. Ezek után nem tudom, hogy ki a pöcsömnek játszod itt ezt a színjátékot, hogy jaj, te csak nem érted, mikor minden egyes légből kapott feltételezésedből a nettó rosszindulat sugárzik.

Egyébként meg csináltasd meg a zárad, nem csukódik rendesen, nyugger is vagy, nem tudod magad megvédeni, ki fognak rabolni előbb-utóbb!
A stílusom meg neked szól, személyesen.

Bobby Newmark 2018.09.25. 16:09:46

@élhetetlen: Kisregényben válaszoltam erre, közben kihámoztam, mi történt.

Bobby Newmark 2018.09.25. 16:59:08

@élhetetlen: "Csak hát Feketűék tették pontosan ezt. "

Csak hát hazudsz, mert nyilvánvalóan nem KERT az a kibaszott átjáró, hanem egy átjáró. Senkinek sem kertje, a társasház közlekedője, olyan, mint egy lépcsőház vagy tető. A társasház osztatlan közös tulajdona, senkinek sem a kertje.
Szólnék, hogy amikor szándékosan hazudsz azért, hogy valakit kúrogathass, azt nevezik rosszindulatnak. Többek közt.

"Azt se mondta senki, hogy az közterület."
Nyilván ezért kérdeztek rá, mielőtt a kaput megépítették. Aztán vagy azért, mert a nyugger hülye volt, vagy mert már akkor gecizett, mondta nekik, hogy persze.
Ott egy közlekedő. Akarsz rá kaput. Megkérdezed a szomszédot, hogy lehet-e, azt mondja igen. Te ezek után meddig faszkodsz még, hogy kiderítsd a terület történelmét? Szerintem te személy szerint még a szomszéd megkérdezéséig sem.

"de ettől még nem mehet be akárki"
De, bemehet. Nézd csak, BTK:
"221. § (1) Aki más lakásába, egyéb helyiségébe vagy ezekhez tartozó bekerített helyre erőszakkal, fenyegetéssel vagy hivatalos eljárás színlelésével bemegy, illetve ott bent marad, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Ha nem elkerített a magánterület, akkor nem valósul meg a tényállás.

"Egy családi háznál is az utcáról az udvarra, hátsó udvarra bevezet valami közlekedő, általában a ház mellett, és nem a házon keresztül,"
Ez itt egyébként nem az a helyzet, az kurvára nem egy bejáró. Tessék, itt egy hasonló:
https://www.google.com/maps/@47.7317258,17.6617265,3a,75y,54.77h,76.48t/data=!3m6!1e1!3m4!1sZAXiKl3oZjhAM9IlZJtoYA!2e0!7i13312!8i6656
Olyan, mint a többi utca a környéken, csak éppen nem utca, nincs burkolva. A térkép sétánynak írja, szóval ez itt éppen vélhetően közterület. De földhivatal nélkül ez nem derül ki. És még véletlenül sem bejáró ez sehová.

"ogy hogy aki másképp látja,"
De te nem "másképp látod" baszodalássan, hanem kitalálsz légből kapott faszságokat, MERT előre eldöntötted, hogy a poszter baszódjon meg, és olyan meséket költesz, ami ezt az álláspontod támaszja alá. Aztán csodálkozol, hogy rosszindulatú köcsögnek néznek...

Meg hogy MINDEN egyes kibaszott mondatoddal hazudsz, az sem segít.
"a hivatalosan most még a szomszéd telkének egy darabját akarják"
Nem, baszdmeg, ők fát akarnak behordani, amitől látszólag ok nélkül, nettó szarfaszúságból letiltották őket. És nem a szomszéd területét akarják elvenni, hanem _hangsúlyozottan_a_szarfaszúság_miatti_kényszermegoldásként_ a sajátjukat visszakapni HA van nekik. Mert most úgy néz ki, hogy az a helyzet, hogy a szomszéd jogtalanul letiltotta őket a saját területük használatáról, hibás adatok alapján.

"Esetleg arra gondoltak, hogy csak kikérik a mostani helyrajzot?"
Pontosan, meg kitűzetik a helyszínen a jelenlegi földhivatali telekhatárt. Örülök, hogy két nap alatt felfogtad.

élhetetlen 2018.09.25. 17:01:07

@Bobby Newmark: Akkor mégsem fejeztem be. „átcsúsztunk fantasyba”. Rendelkezésre álló információ az, amit a blogger és a felesége leírt. Szerinted az, hogy mikor megvette a házat, akkor a telekhatár a háza tövénél volt, és még mindig ott van, a rendelkezésre álló információ körébe tartozik, vagy csak kitaláció? Arról nem érdemes beszélni, hogy mi a valószínűbb, hogy a társasház dolgairól a közös képviselő akar-e beszélni, vagy egy betörő banda orgazdája, vagy egy gyíkember. Tényleg hülye vagy.
Magánlaksértés. Nem törte rájuk az ajtót, ahogy a feleség írta. „Továbbá nem kevéssé röhejes, hogy átmegy balhézni egy olyan ügy miatt, amit a balhézásával az utolsó betűig ő is megvalósít.„. Hát igen, használom az udvarodat üzemszerűen, vagy átlépem egyszer a küszöbödet, mert nyitva az ajtó, és beszélni akarok veled, ez tényleg ugyanaz.
„azt engedi feltételezni, hogy érzelmileg valamiért érintett vagy.”. Nem érzelmileg vagyok érintett, csak irritál a tömény logikátlanság. Te viszont logikátlanul véded az igazukat, ráadásul minősíthetetlen stílusban. Lehet, hogy te vagy „érzelmileg érintett”?
„Az, hogy szelektálsz az információk közt, az viszont igen. Később írta, hogy a földhivataltól ezt felülvizsgálták, és nem ott van. Azt miért nem veszed figyelembe?„. Te miért hagyod figyelmen kívül, hogy még nem történt meg a kimérés? És, hogy ők akarnak területet a szomszédtól, és a szomszéddal akarják kifizettetni a kimérést? Talán érzelmi alapon, mert te úgy szocializálódtál, hogy az a jogos, ami neked jó?
Nyithat-e kaput. Persze, hogy nyithat, ha csak nézegetni akarja. Nem én jöttem azzal, hogy a blogger megbeszélte valakivel… Azt nem beszélte meg a társasházzal, hogy használhatja-e a területüket. Nem tudom, ezt érted-e.
„"Hogy ő ne tudja használni? "Ez nyilván csak abban az esetben merül fel, ha a vásárlóból azt nézed ki, hogy ugyanolyan gecifasz, mint te.”. Mert ugye, az nem feltételezés részedről, hogyha megveszik a kérdéses telekdarabot, akkor majd ők engedik használni a szomszédnak, mert nem olyan gecifaszok, mint én, hanem tény. Na menj a ….
„javítottak a papíros tervekhez képest, de ennek is kb 20 éve.”. És, az okos vásárló, aki kapott egy helyszínrajzot, mikor kikérte egy éve, akkor nem a húsz éve készültet kapta, hanem a negyven évvel ezelőttit. De akkor nem kell kiméretni, csak kikérni a 20 éve készültet. Eddig érted? Tovább nem magyarázom.
„Átfogalmazom neked, mert a poszterina néha tényleg nem tud írni”. Ne fogalmazd át, ez egy pikírt megjegyzés volt részemről, hogy ez a bejegyzése sem sikerült a nőnek, ahogy több helyen is zavaros.
„és úgy nyílik ki az ajtó, hogy nincs mögötte ember, akkor feltételezem a legrosszabbat, hogy vérbe fagyva találom a családot.”. De volt mögötte ember, mert, ha nem lett volna, akkor nem lett volna kivel „balhéznia”, ugye? „Továbbá ez az elbaszott feltételezés, hogy egy kisgyerekes család ajtaja provokáció nélkül kinyílik, kissé agyfasz.”. Főleg úgy, hogy a feleség leírta, hogy az unokahúga hagyta nyitva. Nem számít! Tudsz még valami okosat? Vagy nekem kéne belátni, hogy elvárni egy kis logikát, akár tőled is, az nettó rosszindulat?
„Kisregényben válaszoltam erre, közben kihámoztam, mi történt.”. Gondolom, teljesen logikusan. Ja.

Bobby Newmark 2018.09.25. 17:57:00

@élhetetlen: "Szerinted az, hogy mikor megvette a házat, akkor a telekhatár a háza tövénél volt, és még mindig ott van, a rendelkezésre álló információ körébe tartozik, vagy csak kitaláció?"
Zavaros amit írnak, igen. Fentebb kifejtettem, hogy mi történhetett, ami reális, nem mond ellent annak, amit írtak, és megmagyarázza az ellentmondást.

" a közös képviselő akar-e beszélni, vagy egy betörő banda orgazdája, vagy egy gyíkember."
Mint ahogy arról sem, hogy egy fasz, aki direkt kötözködni megy oda, az nem simán benyit, és köcsög, mert neeeem, ez annyira eltérne a jellemétől, hanem inkább "mikor kopogott, kinyílt az ajtó, ezért lépett be". Igen, persze, és még én vagyok a hülye, mikor hozok egy hasonlóan reális feltételezést, csak hogy megmutassam, te mekkora faszságot mondtál.... Igen, persze.

"Hát igen, használom az udvarodat üzemszerűen, vagy átlépem egyszer a küszöbödet, mert nyitva az ajtó, és beszélni akarok veled, ez tényleg ugyanaz. "
Ha meglátlak a lakásomban úgy, hogy nem engedtelek be, akkor megütlek, vagy legalábbis kibaszott gyorsan magyarázatot kell adnod mit keresel benn, hogy ne legyen rá időm. A hepciáskodás az nem magyarázat, tehát megütlek, és addig folytatom, amíg ki nem mész. És mindehhez jogom van, az benne a legszebb. Te megvalósítottad a magánlaksértést tényállását, én meg a jogos védelemét, ami ugye a jogsértés elhárítására irányul. És ráadásul nincs arányos fellépési kötelezettségem, de még ha lenne, a hirtelen felindulás megáll bíróság előtt is, ha egy vadidegen embert találok a lakásomban.
Egyébként valóban nem ugyanaz, mert a nem elkerített magánterületre belépés nem magánlaksértés.
Továbbá MÁR MEGINT HAZUDSZ, mert az "üzemszerűen" az évi egy nap, ahogy a poszterina ezt már tisztázta.

" Te viszont logikátlanul véded az igazukat,"
Ezt meg kéne mutatnod, mert még nem sikerült. Az ÖSSZES érved rosszindulatú feltételezés.
Engem egyébként meg a zsigeri, ok nélküli rosszindulat irritál, ami belőled árad. Hogy tuti, hogy a poszter hazudik, és ezek jóravaló öreg nénikék és bácsikák, akiknek pokollá tették az életüket évi egy nap fahordással. Mert a világ nem látott még rosszindulatú köcsög nyuggert, olyan csak a mesében létezik.
Persze.

"Te miért hagyod figyelmen kívül, hogy még nem történt meg a kimérés?"
Mert lényegtelen, talán azért? Az teszi majd a végére a pontot.
Meg mert én már értem miről van szó, te meg még azután sem, hogy próbáltam elmagyarázni.
Eleve, milyen "kimérés"-ről beszélsz? Mit jelent az szerinted?
Mert amire most várnak, az _kitúzés_, hogy a fizikai világban megjelenjen az a vonal, ami a földhivatali térképeken a telekhatár. Nem mérni fog a földmérő, ha kimegy, hanem adatot tenni bele a valóságba, a térképről. Hogy az elvi vonal fizikai formát öltsön. Itt már nem fog új adat keletkezni a telekhatárokról, csak meg fog látszani az, ami a térképen van.

"És, hogy ők akarnak területet a szomszédtól, és a szomszéddal akarják kifizettetni a kimérést?"
Még mindig az a legvalószínűbb helyzet, hogy a sajátjukat akarják csak használni, amiről a szomszéd letiltotta őket.

" Azt nem beszélte meg a társasházzal, hogy használhatja-e a területüket. Nem tudom, ezt érted-e. "
Te nem fogod fel, hogy ELVILEG MEGBESZÉLTE, de félretájékoztatták. Ki a FASZOM járkál földhivatalig, ha a saját kerítésére akar egy kaput, ami egy utcának látszó, el nem kerített, szabadon bejárható területre nyílik?

"hogy az a jogos, ami neked jó?"
Nem történt jogsértés a történetben eddig a szomszéd ház sérelmére. Úgyhogy nyasgem.

"Mert ugye, az nem feltételezés részedről, hogyha megveszik a kérdéses telekdarabot, akkor majd ők engedik használni a szomszédnak"
Igen, én is magamból indulok ki, te is. Látod, ez köztünk a különbség, hogy én még a faszparasztokat sem tiltanám le a nyitott közlekedőm használatáról, ha nincs rá okom. Te meg ok nélkül azokat is, akik nem ártottak neked.

" De akkor nem kell kiméretni, csak kikérni a 20 éve készültet. Eddig érted?"
De pont ez történt, baszd már szíven! Ennyire nem lehetsz egy értetlen fasz! Aztán most azt várják, hogy a földmérő kitűzze nekik az újabb nyilvántartás szerinti telekhatárt.
És DE. ki kell méretni, mert te nem vagy földmérő, és nincs hozzá jogod. TE érted, baszdmeg? Költői volt a kérdés, látom, hogy nem értesz nagyjából az égvilágon semmit...

"De volt mögötte ember"
vs
"amikor augusztus 20-án arra kelsz"
Gondolom te a bejárati ajtód mögött alszol.

"unokahúga hagyta nyitva"
BEZÁRATLANUL, nem nyitva. Faszom az elképzelhetetlen mértékű értetlenségedbe. Ennyire segghülye senki sem lehet, ezt már nem hiszem el neked, hogy őszinte. Ilyen faszbarom nem létezik.

élhetetlen 2018.09.25. 18:05:42

@élhetetlen: Hát, te tényleg zakkant vagy. Hol írtam én kertről? „Senkinek sem kertje, a társasház közlekedője, olyan, mint egy lépcsőház vagy tető. A társasház osztatlan közös tulajdona,”. Erről van szó, hogy annak a háznak a tulajdona, akihez telekkönyvileg tartozik. A leírás szerint a jobb oldali háztömbé. A lépcsőházadat, vagy a tetődet használhatja akárki? Mit hazudtam én? Egyébként, ha a jobb oldali házcsoport úgy dönt, hogy nem akarják a mostani bejárót, hanem virágoskertet akarnak helyette, ahhoz is joguk lenne, addig, amíg a hivatalos telekhatár ott van, ahol.
Egyébként a kerítés nem kötelező, csak helyi rendelkezés alapján esetleg, tehát te azt mondod, hogy ha nincs kerítés, de van az udvarodba bejárat, akkor bárki beparkolhat az udvarodra? Hülye-e vagy. Nem parkolhat be. „Ez itt egyébként nem az a helyzet, az kurvára nem egy bejáró.”. Hanem mi? A szomszéd telek saját tulajdonú bejárója. Nem érvényes a hasonló, mert ott úgy néz ki, hogy a saját telken kívül van valami utcaszerűség, itt meg saját területről van szó eddig, vagy az esetleges kiméretésig.
„De te nem "másképp látod" baszodalássan, hanem kitalálsz légből kapott faszságokat, MERT előre eldöntötted, hogy a poszter baszódjon meg, és olyan meséket költesz, ami ezt az álláspontod támaszja alá. Aztán csodálkozol, hogy rosszindulatú köcsögnek néznek...”. Hát igen, a poszter által leírt telekkönyvi adatok az én légből kapott faszságaim, és nem te vagy a hülye köcsög. És, ha az új szomszédnak nem felelnek meg a telekkönyvi adatok, akkor költsön rá a régi tulajdonos, hogy kiderüljön, hogy övé-e még, ami eddig az övé volt, ne az aki most azt akarja, hogy az övé legyen. Na, hess…
„És nem a szomszéd területét akarják elvenni, hanem _hangsúlyozottan_a_szarfaszúság_miatti_kényszermegoldásként_ a sajátjukat visszakapni HA van nekik. Mert most úgy néz ki, hogy az a helyzet, hogy a szomszéd jogtalanul letiltotta őket a saját területük használatáról, hibás adatok alapján.„. A lényeg itt, a „HA van nekik” kitétel. Még nincs, de te tudod, hogy sajátjukat akarják visszakapni, te tudod, hogy hibás adatok alapján, arról már ne is beszéljünk újra, hogy ennek a költségét fizesse a szomszéd.
„"Esetleg arra gondoltak, hogy csak kikérik a mostani helyrajzot?" Pontosan, meg kitűzetik a helyszínen a jelenlegi földhivatali telekhatárt. Örülök, hogy két nap alatt felfogtad.„. Te meg két nap alatt sem fogtad fel, hogy nem tudod, milyen lesz az új helyszínrajz, és, hogy az, aki újat akar, az fizesse meg a kiméretést, ha akar valamit.

Bobby Newmark 2018.09.25. 18:06:58

@élhetetlen: Egyébként te akkor se vennéd észre a logikát, ha lefejelnéd véletlenül a nagy hülye fejeddel. Egyetlen kibaszott értelmes összefüggést nem voltál képes leírni húszezer karakterből, csak és kizárólag az elborult fasz fantáziáidat fejtegetted.

Bobby Newmark 2018.09.25. 20:18:32

@élhetetlen: Mehehe, én vagyok a zakkant, mikor te felejtetted el, hogy mit hazudozol össze-vissza?
"Hol írtam én kertről?"
élhetetlen
2018.09.25. 15:31:13
"„Belőled persze kinézem, ezek után, hogy nyitsz egy kaput a szomszédod kertjébe...”. Csak hát Feketűék tették pontosan ezt. "
Hát igen, aki ilyen fordulatszámon járatja a fosturmixot, az ne csodálkozzon, ha őt is bedarálja...

"A lépcsőházadat, vagy a tetődet használhatja akárki?"
Az el van kerítve, te gyökér.

"Mit hazudtam én?"
Mit mondtál igazat? FOLYAMATOSAN letagadod az ismert információkat, meg most már azt is, amit te magad mondtál. Nem volt még érintőlegesen igaz állításod sem. Még amivel az agyhalott ostobaságaidat akarod alátámasztani, az is mind hazugság. Kezdem gyanítani, hogy beteg vagy.

" Egyébként, ha a jobb oldali házcsoport úgy dönt, hogy nem akarják a mostani bejárót, hanem virágoskertet akarnak helyette, ahhoz is joguk lenne,"
És ezt senki egy pillanatig sem vitatta, baromarc! Feltéve, hogy az egész az övék.

"Egyébként a kerítés nem kötelező, csak helyi rendelkezés alapján esetleg, tehát te azt mondod, hogy ha nincs kerítés, de van az udvarodba bejárat, akkor bárki beparkolhat az udvarodra? "
Fú, bazdmeg, ez már a legalja, hogy azt kell elmagyaráznom, hogy mire való a kerítés... Tényleg, ez már elmekórtani eset.
Kedves barátom, igen, a kerítést KURVÁRA nem azért építik, mert kötelező lenne, hanem PONTOSAN AZÉRT, hogy ne menjenek be oda kéretlenül idegenek. Mert nem csak hogy bemehetnek, hanem be is mennek, beparkolnak, odaszaratják a kutyát, lebasszák a szemetüket, stb. Mert az emberek már csak ilyen faszparasztok, de ezt pontosan tudnod kéne, mert PONTOSAN ilyen vagy te is. Meg egyébként a posztban szereplő doktorúr is, aki még úgy is bement hívatlanul, hogy volt fal meg ajtó.

"ott úgy néz ki, hogy a saját telken kívül van valami utcaszerűség"
És IGGGEEEEEN! SIkerült! Szép szóval nem ment, intelligenciára és empátiára apellálva nem ment, de trükkel sikerült végre abba a csökött agyadba belevernem azt, hogy mire gondolt a posztoló eredetileg!
Ezt felírom a naptárba, a világ legkőagyűbb faszbarmának sikerült egy azaz 1db gondolatot áttolnom!
Juhé!
Na, te ostoba fasz, akkor most már érted, hogy miért gondolta a posztoló, hogy használhatja az átjárót? Mert egy UTCASZERŰSÉG, baszdmeg! Te kikérnéd a szájbabaszott földhivatali térképet, hogy _az általam linkelt_ utcaszerűségen végigsétálj? És ha aztán kiderül, hogy mondjuk a két szélső házhoz tartozó, de szabadon hagyott magánterület, akkor feljelentenéd magad magánlaksértésért*, aztán felkötnéd magad a celládban a szégyenedben? Mert ezek után mást nem nagyon fogadnék el gerincesnek.

"a poszter által leírt telekkönyvi adatok"
Tekintve, hogy kerek 50%-át ezeknek az adatoknak, RÁADÁSUL a frissebbeket figyelmen kivül hagyod, igen, ez nettó a te faszságod. Nincs mit szépíteni rajta, egyszerűen egy ostoba gyökér vagy, mert csak kötöd az ebet a karóhoz az ellentmondó, első kézből származó információknak. Mert ha nem hinnéd el, amit a poszter mond, az még egy dolog, de hogy teljesen el sem jut az agyadig, az már menthetetlen.

"akkor költsön rá a régi tulajdonos, hogy kiderüljön, hogy övé-e még, ami eddig az övé volt, ne az aki most azt akarja, hogy az övé legyen"
Ezt csak a poszter SZERETNÉ, és ne add az én számba, mert amit cserébe én adok a tiédbe, azt nem köszönöd meg. Én e mögé sosem álltam be, SŐT baszdmeg, a poszternek én mondtam, hogy ezt a költséget be kell nyelnie.

"Még nincs, de te tudod, hogy sajátjukat akarják visszakapni, te tudod, hogy hibás adatok alapján, "
Igen, mert ezt mondták, te segg! TE FAGGATTAD KI róla a poszterinát, te elbaszott ökör! Mondjuk ahogy nézem, ez akkor sem jutott el a csökött agyadig.
Nézd, itt írja:
"És a lezárást nyilván az új hárok szerint értettem, hogy nyugodtan tegyék meg, nem a régi szerint, amikor még a ház fala volt a határ."
TEHÁT a régi adat az, hogy a házfal a határ, DE az AKTUÁLIS, ÚJ adatok szerint meg nem, a bal oldali házhoz is tartozik 1.50m. Erről szóban tájékoztatták őket.

"arról már ne is beszéljünk újra, hogy ennek a költségét fizesse a szomszéd. "
Amit a poszterina elmondása alapján a szomszéd ajánlott fel, de úgy látom, ennek a felfogásához is hülye voltál. És mindez persze az én hibám, mert én amúgy SEM verném a szomszédra.

"nap alatt sem fogtad fel, hogy nem tudod, milyen lesz az új helyszínrajz"
Hát erről nem tehetek, hogy funkcionális analfabéta vagy, és nem tudod értelmezni amit olvastál.

De inkább az a gyanúm, hogy csak baszakodsz, úgyhogy azzal búcsúznék mára, hogy baszd meg a ribanc anyád a ravatalon!

Feketű Norbert 2018.09.25. 20:55:33

@Bobby Newmark: Bocsànat,visszaolvasva tènyleg kicsit katyvasz lett. Tőlünk balra,kb 800 mèteren àt ugyanilyen 4esek vannak,minden nègyes közt egy ilyen úttal. Fele fele tulajdoni arànyba. A kikèrt règi tèrkèpeken làtszódik,hogy kèt tömbbel fentebbről szèpen az egèsz elkezdett elcsúszni,szar volt az eredeti mèrès,vagy az èpítkezèsek,nem tudom. Tehàt az èn hàzam szèle màr pontosan a telekhatàrra került. Ezt korrigàlta idèn a földhivatal, amiről új vàzrajzot kaptunk. De ugye ők nem tűznek ki. Tehàt semmilyen területet nem veszek el a szomszèdoktól,ezt nem akarja èlhetetlen megèrteni. De a lezàràs miatt a fèl utcàval kitoltak,se a kutyasètàltatók,se biciklisek,senki nem tud közlekedni arra. Sajnos a telken vègèről nem tudok bejutni az udvarba,mert az első tulaj annak idejèn felhúzott oda egy baromi nagy mellèkèpületet,ès szèt kène vàgni hozzà az egèsz belsejèt. Erre lett a toló kapu kitalàlva. A mi nègyesünk pedig pontosan azèrt tett az àtjàró felère vèteli ajànlatot,hogy te tudjanak szívatni senkit,persze kapàsból nemet mondtak.

Feketű Norbert 2018.09.25. 21:02:08

@Feketű Norbert: A poèn pedig, hogy az önkormànyzat leràzott egy levèllel,amikor kèrtem,hogy indokolják màr meg,hogy mièrt is àll fenn a birtokvèdelem ellenem,amikor telektulajdonos lettem èn is,ezt ôk is tudjàk. Volt pofàjuk azzal jönni,hogy lejàrt a 15 napos fellebbezèsi hatàridő. Eleve mire a földhivatal kijött,màr az túl volt a 15 napon. Szóval vicc az egèsz. Hivatalosan èn jelenleg nem is hasznàlhatom ezt az àtjàrót,ez a vicc az egèszben.

élhetetlen 2018.09.25. 21:04:12

@Bobby Newmark: Ez mellé ment, nyilván nem magamnak akartam írni: Hát, te tényleg zakkant vagy. Hol írtam én kertről? „Senkinek sem kertje, a társasház közlekedője, olyan, mint egy lépcsőház vagy tető. A társasház osztatlan közös tulajdona,”. Erről van szó, hogy annak a háznak a tulajdona, akihez telekkönyvileg tartozik. A leírás szerint a jobb oldali háztömbé. A lépcsőházadat, vagy a tetődet használhatja akárki? Mit hazudtam én? Egyébként, ha a jobb oldali házcsoport úgy dönt, hogy nem akarják a mostani bejárót, hanem virágoskertet akarnak helyette, ahhoz is joguk lenne, addig, amíg a hivatalos telekhatár ott van, ahol.
Egyébként a kerítés nem kötelező, csak helyi rendelkezés alapján esetleg, tehát te azt mondod, hogy ha nincs kerítés, de van az udvarodba bejárat, akkor bárki beparkolhat az udvarodra? Hülye-e vagy. Nem parkolhat be. „Ez itt egyébként nem az a helyzet, az kurvára nem egy bejáró.”. Hanem mi? A szomszéd telek saját tulajdonú bejárója. Nem érvényes a hasonló, mert ott úgy néz ki, hogy a saját telken kívül van valami utcaszerűség, itt meg saját területről van szó eddig, vagy az esetleges kiméretésig.
„De te nem "másképp látod" baszodalássan, hanem kitalálsz légből kapott faszságokat, MERT előre eldöntötted, hogy a poszter baszódjon meg, és olyan meséket költesz, ami ezt az álláspontod támaszja alá. Aztán csodálkozol, hogy rosszindulatú köcsögnek néznek...”. Hát igen, a poszter által leírt telekkönyvi adatok az én légből kapott faszságaim, és nem te vagy a hülye köcsög. És, ha az új szomszédnak nem felelnek meg a telekkönyvi adatok, akkor költsön rá a régi tulajdonos, hogy kiderüljön, hogy övé-e még, ami eddig az övé volt, ne az aki most azt akarja, hogy az övé legyen. Na, hess…
„És nem a szomszéd területét akarják elvenni, hanem _hangsúlyozottan_a_szarfaszúság_miatti_kényszermegoldásként_ a sajátjukat visszakapni HA van nekik. Mert most úgy néz ki, hogy az a helyzet, hogy a szomszéd jogtalanul letiltotta őket a saját területük használatáról, hibás adatok alapján.„. A lényeg itt, a „HA van nekik” kitétel. Még nincs, de te tudod, hogy sajátjukat akarják visszakapni, te tudod, hogy hibás adatok alapján, arról már ne is beszéljünk újra, hogy ennek a költségét fizesse a szomszéd.
„"Esetleg arra gondoltak, hogy csak kikérik a mostani helyrajzot?" Pontosan, meg kitűzetik a helyszínen a jelenlegi földhivatali telekhatárt. Örülök, hogy két nap alatt felfogtad.„. Te meg két nap alatt sem fogtad fel, hogy nem tudod, milyen lesz az új helyszínrajz, és, hogy az aki újat akar, az fizesse meg a kiméretést, ha akar valamit.

élhetetlen 2018.09.25. 21:44:36

@Bobby Newmark: „Mert amire most várnak, az _kitúzés_, hogy a fizikai világban megjelenjen az a vonal, ami a földhivatali térképeken a telekhatár. Nem mérni fog a földmérő, ha kimegy, hanem adatot tenni bele a valóságba, a térképről. Hogy az elvi vonal fizikai formát öltsön. Itt már nem fog új adat keletkezni a telekhatárokról, csak meg fog látszani az, ami a térképen van.”. Na, ha te most úgy képzeled, hogy először lesz egy hasraütött térkép, és a földmérő ezt csak realizálja, és nem mérés alapján készül a térkép, akkor nincs miről beszélnünk. Egyébként sincs miről beszélnünk, úgy látom. És a zseniális eszmefuttatásaid: „"ott úgy néz ki, hogy a saját telken kívül van valami utcaszerűség"És IGGGEEEEEN! SIkerült! Szép szóval nem ment, intelligenciára és empátiára apellálva nem ment, de trükkel sikerült végre abba a csökött agyadba belevernem azt, hogy mire gondolt a posztoló eredetileg!”. Mégis kit érdekel. hogy mire gondolt a posztoló eredetileg, Mert amire gondolt, attól igaza lesz? Még mindig ott tartunk, hogy tudta, hogy a telekhatár a falánál van, akkor miről pampogsz, és a mocskolódásod, és a hülyeséged nem érdekel,.attól még seggfej maradsz, ha azt írod, „hogy baszd meg a ribanc anyád a ravatalon!”. Ez nem igazán szól az intelligenciádról, és az empátiádról, de sokat elmond rólad. Na, maradj a saját jól sikerült elgondolásaidnál. Nem foglakozom veled tovább. Ritkán fordul elő velem, hogy egy ilyen szennyes alakkal szóba állok, hát, most megtörtént. Ez van. Kár volt.

Bobby Newmark 2018.09.25. 22:01:49

@Feketű Norbert: Igen, erre írtam, hogy ezzel most eléggé megszívtátok, először ezt a határozatot kell valahogy megsemmisíttetni. Próbálj meg beszélni az önkormányzatnál egy illetékessel szóban, levelezés útján könnyen lepattintanak. Valószínűleg be kell majd mutatnod a földhivatali térképeket, azokat kérd ki! Lehet hiteleset és nem hiteleset is kérni, a hiteles drágább, de neked az kell, ha jól sejtem. (A nem hiteles is tökugyanaz, mint a hiteles, csak nem használhatod fel elvileg jogi ügyekben. Nekünk az tervezéshez elég, erre is van kitalálva, hogy ne kelljen a tervezőknek 'teljes' árat fizetni az adatokért, ha nem is nyúlunk hozzá a telekhatárokhoz, hanem csak feltüntetett adatként szerepel a terveken. De például kisajátításhoz hiteles kell. LEGALÁBBIS én ezt tudom a dologról, de őszintén szólva műtárgyakkal foglalkozom, a földmérés nem szakterületem. Kérdezz meg azért erről mást is. Az biztos, hogy a hitelessel nem lősz mellé.)

Feltételezem, hogy igaz, amit írtatok, és amit ez az élhetetlen gyökér nem tud felfogni, hogy az aktuális helyzet az az, hogy nektek is van tulajdoni részetek/területetek az átjáróban. Anélkül ugye az egész ügy teljesen felejtős. De akkor nyilván nem álltatok volna vele nyilvánosság elé, tanácsért...

Bobby Newmark 2018.09.25. 22:03:44

@élhetetlen: Az igen. Látom tényleg elmekórtani eset vagy. Elképzeled, hogy nekem az probléma, hogy nem az én nevemre klikkeltél, amikor válaszoltál nekem, de közben nem veszed észre, hogy azóta már kaptál választ.

Oké, elnézést, minden sértést visszavonok. Te beteg vagy, nem tehetsz róla, a sértéseim meg egy egészséges embernek szóltak.

Bobby Newmark 2018.09.25. 22:44:56

@Feketű Norbert: Jó, azért ne dramatizáljuk túl a dolgot, szerintem egy kutyának azért édesmindegy, hogy ezen az átjárón szarik egyet, vagy ~80 méterrel odébb. :P Egy biciklisnek meg még kevésbé baj.

A legegyszerűbb megoldás a melléképületen nyitott ajtó lenne... Nem írtad, hogy bármire használnátok, lehet, hogy olcsóbban megúszod annak a szétbarmolásával, és abba legalább nem szólhat bele senki. Még talán a fát is tárolhatod benne...
(Mindezt persze arra a feltételezésre alapozom, hogy azt mondtátok, hogy az átjáró két utcát köt össze, és hogy a melléképület a másik utcával határos.)
Ezzel nyilván nem szűnik meg a nyuggerek gecizése, de ha nincs rá alap, úgyis lepattannak a hatóságok. A nyuggerek meg kihalnak előbb-utóbb.

Bobby Newmark 2018.09.25. 22:51:58

@Feketű Norbert: Az előtetővel végül mi lett egyébként? Annyit mondtatok róla, hogy felnyomtak miatta, azt viszont nem mondtátok, hogy mi a vége. Illegális beépítés, bontani kell, vagy fals felnyomás, maradhat?

élhetetlen 2018.09.25. 23:16:50

@Bobby Newmark: Ez van. Nem én vagyok beteg, te vagy elmebeteg. Én csak bele kerültem az általad vélt igazságért vívott küzdelmedbe, olyan dolgokkal, mint a logikátlanságok megemlítése. Igen, ciki, mert az igazságod vagy az, vagy nem, de nem számít. Mint ahogy az sem, hogy mit gondolsz magadról, vagy mit gondolsz rólam. Nekem soha nem jutna eszembe ilyet írni, de idézni tudok: „hogy baszd meg a ribanc anyád a ravatalon!”. Na, pá!

Bobby Newmark 2018.09.25. 23:33:38

@élhetetlen: A tények ennek ellentmondanak. Egyetlen vélt logikátlanságot nem tudtál még felmutatni, én meg több tucatnyi általad állított valótlanságot dörgöltem az orrod alá, nem beszélve a teljesen életszerűtlen fantáziáidról.
Én TUDOM, hogy hogyan működik, és milyen minőségű a földhivatali nyilvántartás, mert dolgozom vele. Neked a leghalványabb lila fingod nincs az egészről, és fantáziálsz.
Sajnálom, de ezek a tények.

Én nem hiszem el, hogy ennyire ostoba, nehéz felfogású, lassú, hit alapú gondolkozású ember létezik, mint ami karaktert te itt előadsz. Egyszerűen nem hiszem el, ilyen faszbarom nem létezhet. Ezt te direkt csinálod.

Viszont akkor a játszmát kurvára bebuktad, még ha nem is veszed észre. Teljes hiteltelenségbe sikerült magad navigálni, nincs ember, aki komolyan venné a faszságokat, amiket itt előadsz. Láthatod, már csak én foglalkozok veled, nincs itt más kommentelő, a poszter meg figyelmen kívül hagy. Vesztettél, sunnyogj el! Ez nem a te napod volt, a trollkodásod lepattant a kézzelfogható tudásról, amit te csak imitálni próbálsz. És ezzel te is tökéletesen tisztában vagy. Takarodj innen! Nekem már nem szórakoztató az orrod saját szarodba dörgölése, annyiszor megtettem már, te eredményre meg reálisan nem számíthatsz az ilyen szintű faszbaromságod után. Tudd, hogy mikor maradtál alul trollkodásban, és gyorsan gyárts egy új nicket! Ezt a szopást örökre látni fogja mindenki ezen a blog.hu profilodon.
Nincs ember, aki ezt a beszélgetést olvasva a pártodra állna, ennek a nickednek reszeltek.

élhetetlen 2018.09.26. 00:13:12

@Bobby Newmark: „a trollkodásod lepattant a kézzelfogható tudásról,”. Azta! A te kézzelfogható tudásodról beszélsz? „Láthatod, már csak én foglalkozok veled, nincs itt más kommentelő, a poszter meg figyelmen kívül hagy”. Te nem velem foglakozol, hanem magaddal. Azzal élsz vissza ezzel a szöveggel, hogy én sokadszor is válaszoltam a hülyeségeidre. Mert rajtam kívül egy-két válasz után mindenki ignorált téged. „Én nem hiszem el, hogy ennyire ostoba, nehéz felfogású, lassú, hit alapú gondolkozású ember létezik, mint ami karaktert te itt előadsz.”. Én meg kénytelen vagyok elhinni, hogy ennyire logikátlan, buta , trágár ember létezik, mint te. Bizonyítottad.
„Ezt a szopást örökre látni fogja mindenki ezen a blog.hu profilodon. „ Téged meg mindenki a logika istenének fog tekinteni szerinted? Na, hess…

Bobby Newmark 2018.09.26. 00:32:05

@élhetetlen: Muhaha, ki ignorált engem? Te, aki itt vergődsz két napja, de csak szopni jársz ide? Vagy a posztoló, aki VELEM beszélget?
És igen, bizony, én tudom, hogy miről beszélek. Egyetlen részletben sem sikerült engem cáfolnod. Semmivel, soha, és nem is fog, mert én VALÓBAN tudom, miről beszélek, te meg egy ostoba fasz vagy. Csak vergődsz itt teljesen feleslegesen.
Magyarázol itt a "logikátlanság"ról, és még egyetlen szájbatekert példát nem sikerült hoznod, hogy mégis mi volt logikátlan abban, amit írtam. Kontrasztban azzal. hogy én több tucatnyi hazugságoddal szembesítettelek.

Vergődj csak, sokkal nagyobb hülyét nem fogsz már magadból csinálni, ellenben kibaszottul röhejes a dolog. Kérlek ne hagyd abba, remekül szórakozom!

Bobby Newmark 2018.09.26. 00:34:18

@élhetetlen: : (Igen, meggondoltam magam, mégis kurvára vicces és szórakoztató az impotens vergődésed)

élhetetlen 2018.09.26. 00:59:47

@Bobby Newmark: Jaj, de izgi. A te logikátlanságodat menti, hogy a posztoló, és felesége is logikátlan, és ettől már tökéletesek vagytok. Tudod mit, szopjátok egymást, vagy szopjad magad, és élvezd, ahogy a hülyeségedet, és a trágárságodat is élvezed. Ennyi legyen az örömöd. Aztán ha majd magadhoz térsz, esetleg válogasd ki, hogy mit hazudtam, és miben volt igazad, de, ha sikerülne, (nem fog), ne írd meg nekem, nem érdekel. Hess… A következő agyfosásodra már nem válaszolok, ne élvezkedj előre.

Feketű Norbert 2018.09.26. 06:55:04

@Bobby Newmark: Folyamatban van,hónapok múlva lesz döntès. Ezèrt is rühellem őket,mert ennek màr semmi köze sincs az àtjàróhoz. Előre is szerettem vna egy vèdőtetőt,de nem merem mert megint felnyomnak... Ès hivatalosan nem csinàlhatok,mert a helyi rendezèsi terv szerint az utcai beèpíthetősègem egy nagy nulla. Igaz a fèl utca tele van előtetőkkel,csak ott normàlisak a szomszèdok.

Feketű Norbert 2018.09.26. 07:03:12

@Feketű Norbert: Egyèbkènt az lesz amit te mondtàl,meg lesz nyitva hàtulról a mellèkèpület,ès bekaphatjàk,csak elèg nagy meló lesz sajnos. Csak normàlis embereknèl nem lenne miről beszèlni. Ez az egy àtjàró van,ami àtvisz a hàtsó utcàba,az összes többi csak egy szervízút van vègződik. Ezèrt írtam,hogy pont azzal megy a baszakodàs,aminek lenne èrtelme. Köszönöm a sok segítséget,vègre valaki meg is èrtette a gondomat☺️

Feketű Norbert 2018.09.26. 07:04:42

@élhetetlen: Az a baj,hogy ő megèrti a helyzetemet,ès làtja mi a gond,te meg csak folyamatosan kötöszködtèl... Szopjàl te le inkàbb egy taliga aprómajmot ha ilyen tahó vagy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.26. 10:49:37

@Feketű Norbert:

"Szopjàl te le inkàbb egy taliga aprómajmot ha ilyen tahó vagy."

Bár nem nekem írtad, azért ugye észreveszed, hogy élhetetlen nem volt trágár veled szemben? Az, hogy nem ért egyet veled, még nem jogosít fel téged arra, hogy ilyen ocsmány hangon írj neki.

Ezzel a beszólásoddal is csak azt a gyanút erősíted, hogy talán te sem vagy teljesen ártatlan ebben az ügyben. Ha ilyen stílust engedtél meg magadnak a szomszédos nyugdíjasokkal szemben is, akkor nem csodálom, hogy betartottak neked,

Bobby Newmark 2018.09.26. 11:51:59

@élhetetlen: Még mindig képtelen voltál akár egyetlen vélt logikátlanságomat bemutatni. Jár a pofád a nagy büdös semmire.
A beszélgetésünk során körülbelül húsz hazugságoddal szembesítettelek. Mindig ki is emeltem, hogy na ez csúnya hazugság volt.

Az meg nem lesz újdonság, hogy nem válaszolsz, eddig se tetted. Nem a hozzászólásomra reagáltál soha, csak nyomattad tovább az elbaszott ostoba fantáziáidat. Hogy ez azért van, mert egy tirpák paraszt vagy, vagy mert fel sem fogod amit írok, azt már döntsd el magadnak.

Bobby Newmark 2018.09.26. 12:04:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Valójában egy vitában a vitapartner pofájába hazudni sokkal nagyobb tiszteletlenség és sértés, mint ami bármiféle trágárság lehet.
Egyébként meg egész jó fokmérője az intelligenciának, hogy mekkora jelentőséget tulajdonít valaki a szóhasználatnak. Ha túl nagyot, akkor jó eséllyel ostoba is.

Feketű Norbert 2018.09.26. 16:13:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ha olvasnàl,làttad volna,hogy azt írta Bobbynak,szopjuk le egymàst,vagy ő magàt. Szerinted magamtól írnèk ilyet?Olvasni ès èrteni kellene.

Gyorgy007 2018.09.26. 17:43:00

Egy kérdés:
Miért nem váltasz kondenzációs gázkazánra?
A fafűtés munkaigényes, gazdaságtalan és drága.
Megveszed, felszeleteled fűrésszel, feldarabolod baltával. Elrakod és 2 évig szárítod, hogy a nedvesség megfelelő szintre csökkenjen. (Ha nem szárítod ki, akkor csak tönkrevágod a kéményt, a kazánt, és a víz elpárologtatására megy az energia nagy része.) Ezután eltüzeled egy olyan kazánba ami max 60% os a hatásfoka, de amikor le van zárva még kevesebb. Dolgozol vele három alkalommal mire meleg lesz belőle.

Kondenzációs gázkazánnal egy 100 m2 es ház éves fűtési és használati melegvíz díja kb 200-250 e Ft. Önmagában egy villanybojler csinál havi 6-8 e Ft számlát, tehát ha kivonod az éves kb 70 e ft ot a 200-250 e Ftból akkor megkapod, hogy az éves fűtésed 130-180 e Ft.
Ennyiért megéri kínlódni a fával?

Gyorgy007 2018.09.26. 17:54:05

Az átlag magyarnak nem megy a matek és drágázza a gázt, amiért a 180 e ft os éves számlából 60-60 e ft Január és Februárban keletkezik. A maradék 60 pedig a többi 10 hónap alatt.
Azzal a ténnyel nem is foglalkoznak, hogy Júniustól Október 1 ig csak alapdíjat fizet ami kb 2000 ft

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.26. 18:04:23

@Gyorgy007:

"Az átlag magyarnak nem megy a matek és drágázza a gázt... "
"Azzal a ténnyel nem is foglalkoznak, hogy Júniustól Október 1 ig csak alapdíjat fizet ami kb 2000 ft"

Akkor az átlag magyar júniustól október 1-ig nem fürdik és nem főz?

Gyorgy007 2018.09.26. 18:48:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Szevasz Józsikanéni! Írtam ilyet?

Ezt magadtól raktad össze, vagy áthívtad a szomszédot is?

Te kis huncut!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.26. 18:57:53

@Gyorgy007:

Igen, kiskócsag, pont ezt írtad, kicsi szívecském. :)

Feketű Norbert 2018.09.26. 19:29:20

@Gyorgy007: Vegyes tüzelès van,benn van a gàzkazàn is. Mivel van a csalàdban erdő,ingyen van a fa,csak dolgozni kell vele. Szóval úgy voltam vele ennyit csak megèr

élhetetlen 2018.09.26. 21:22:59

@Feketű Norbert: A klasszikus: „Ő kezdte! Visszaütött!”.
„ha olvasnàl,làttad volna,hogy azt írta Bobbynak,szopjuk le egymàst,vagy ő magàt.” Igen, ezt írtam, azok után, hogy a gecifaszozás, stb. után még ezt is írta: „hogy baszd meg a ribanc anyád a ravatalon!”, te meg hálálkodsz neki, mert ő megért… „Köszönöm szépen, szívemből szóltál az összes kommentedben”. Szóval úgy néz ki, hogy megfelelő páros vagytok.

Bobby Newmark 2018.09.26. 23:04:49

@élhetetlen: Vagy esetleg te voltál akkora faszarcú köcsög két napon keresztül, hogy leírjunk téged a picsába. Amit itt levágtál gecizést két napon keresztül a posztolóval, nyilván várd el, hogy szimpatizáljon veled.
Nem csak elképesztően ostoba vagy, hanem még az emberi kapcsolatokhoz is nulla érzéked van.
Hogy a véreres faszban vagy még életben?!

élhetetlen 2018.09.26. 23:30:26

@Bobby Newmark: Nem vágyok a szimpátiájára, sőt a tiédre sem. Csak azért írtam, mert megint kicsit egyoldalúan látta dolgokat, megint nem tűntek fel neki az ok, okozati viszonyok. Csak ennyi. Hess…

Bobby Newmark 2018.09.27. 00:49:10

@élhetetlen: Egyetlen ok-okozati viszonyt sem írtál le az egész kibaszott vergődésed alatt. EGYET SEM. Nem volt EGYETLEN kézzelfogható érved. Szóval úgy őszintén, és még egyszer: baszd meg a ribanc anyádat a ravatalon!

Zabalint 2018.09.27. 09:15:12

Elolvastam a cikket és a kommentek jó részét is.

Bár nem akarom szidni a posztolót és a feleségét, sajnos nem sikerült ezt összeszedetten megírni, egy fontos csomó infó végül csak a kommentekből derült ki, és nagyon nehéz ezekből összerakni, még most is sok a szürke zóna, még mindig nem világos számomra, hogy kinek van igaza, bár én arra szavaztam, hogy a szomszéd a geci, de a kommentek kicsit megingattak. Pl. az is utólag derült ki, hogy a posztoló bejárt az átjárón kocsival, ahogy az is, hogy a kutyára volt már panasz. A posztból nekem az sem volt világos, hogy kicsoda az a nyugdíjas orvosy aki rájuk tört, ahogy az sem, hogy a szomszéd is ilyen 4 lakásos sorház, ezeket szintén a kommentekből tudtuk meg, pedig mind-mind lényeges információ. Emellett a kommentekben még önellentmondásokat is látok, egyszer azt írtátok, hogy szóban rákérdeztetek a tolókapura, és rábólintottak, máskor meg azt, hogy nem tudtátok, hogy az az ő telkük része. Szóval ha újra szavaznék, nem szavaznék, mert nincs olyan opció, hogy nincs elég informació, ami van, az meg zavaros.