Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

78. Olvasói levél: családi dráma a szomszédban

2018. október 07. 09:17 - Captain Admin

Éva írt levelet a Szomszédháború blognak, amiből kiderül, hogy nem feltétlenül kell, hogy rosszban legyünk a szomszédunkkal ahhoz, hogy az életminőségünkre jelentős hatással legyenek, bőven elég, ha csak zajlik az élet.

Tisztelt Olvasók!

Mi augusztus közepén költöztünk az új otthonunkba, amin egész nyáron dolgoztunk a három gyerekünkkel együtt, ami miatt sok jó kis nyári mókáról lemondtak. 7. emeleti lakásunkat olyan megoldással tudtuk csak átalakítani, hogy éppen a lányok szobája ,a mellettünk lakó három tagú család szülői szobája mellé került.Bárcsak ne így lenne! Azóta nem tudnak elaludni, őrzöm őket, amíg mélyen elalszanak, mert a szomszédban a Dráma óriási. Az elmúlt bő egy hónapban az asszony minden este sír, zokog, üvölt, veszekszik, fulladozik, majd nevet, és újra bőgés. ES MINDEN ÁLDOTT ESTE!

jw.jpg

Férje hangját alig hallani, amikor nincs otthon, a kisfiú vigasztalja (szegény). Szomszédjukban én hangos meseolvasással, és gyomorideggel próbálom elfedni a házastársi hűtlenség okozta sokkos viselkedést. Soha nem avatkoztunk bele mások magánéletébe, és ez egy igen kényes téma. De mi már rettegünk az estétől, mert mindig, minden este ugyanaz a forgatókönyv szerinti műsor megy le.

Szeretnék tenni valamit, a gyerekek miatt, és a nyugodt estékért. De hogyan lehetne ezt úgy, hogy tapintatos maradhassak? Megtudják, hogy ez a kettejük ügye, de mi nem akarunk tudni róla. :( 21ora 45 perc…, most jön a java. :(

Szomszédháború tipp:

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelezze ezen az űrlapon a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr5114286517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lill01 2018.10.07. 15:50:43

Nem értem, miért nem lehet szólni nekik, hogy tudjanak róla, hogy minden áthallatszik. Ennyi. Nem kell a magánéletükbe beleszólni.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.10.07. 16:03:09

Kedves Éva!

A megcsalt és jelenleg magánéleti válságban lévő szomszédasszonyát nyilván nem különösebben hatja meg az, ha bármi a világon zavarja az ön gyerekeit. Ha a saját gyerekemről lenne szó, akkor nem spórolnék ilyen helyzetben a lakás átrendezésén, a szobák elcserélésén. A szomszéd nő hamar meg fogja emészteni, hogy jobb lehetősége már úgysincs a váltásra/új élet kezdésére, a férjét pedig nem hatja meg a műsora, így vagy megkeseredik és alkesz lesz, vagy beújít egy szeretőt és majd lenyugszik. Rosszabb esetben pedig egymáson vezetik majd le a feszültséget. Egy biztos, a gyerekeket nem szabad ott hagyni,h ezt hallgassák.

funivia 2018.10.08. 23:29:53

Nálunk is volt ilyen probléma, én egy kedves és tárgyilagos levelet írtam a szomszédnak, amiben felhívtam a figyelmét, hogy minden szó áthallatszik hozzánk abból a szobából, és ez mennyire zavaró a számunkra.
Azért levelet írtam, mert élőszóban a probléma ismertetése könnyen vádaskodássá válhat, amire aztán védekezéssel és viszont vádaskodással reagálhat a szomszéd. Nem válaszolt rá semmit, sem szóban, sem írásban, de onnantól nem abban a szobában folyt a traccsparti, harsány nevetgélés és zajongás.
Ha a levél nem használna, akkor utólagos hangszigetelést lehetne csináltatni, egy előfal építésével.

Addig is amíg a probléma megoldódik érdemes a szomszéddal határos falra tenni egy könyvekkel és ruhákkal telepakolt szekrénysort, vagy vastag falikárpitot, vagy egy habszivacs puzzle játszószőnyeget, /talán maradt is a gyerekeknek valahol eltéve/amit ugyan a földre ajánlanak, de gyerekszobában a falon is jól néz ki, és valamennyire csökkenti az áthallást. Halkan szólhat egy relaxációs zene is, ami megnyugtató, és zaj elfedő, vagy ha az jobban tetszik, akkor delta hullámok zenét, vagy fehér zajt is ki lehet próbálni a zaj elfedéséhez, és a gyorsabb elalváshoz.

Ha festéskor kipakolunk egy szobát, meglepően visszhangossá válik. Minél kevesebb bútor van a gyerekszobában /mondjuk csak kisbútorok, és sok nagy üres falfelület van/ annál zajosabb, annál jobban lehet hallani mindent a fal túloldaláról. Érdemes körülnézni, és kicsit jobban berendezni. /Vastag szőnyegek - ennek az alsó lakó is örülni fog, nehéz bársonyfüggönyök az ablakra - kevésbé hallatszik be a kinti zaj is, polcok és képek a falakra, esetleg nagyobb bútorok./

Béla61 2018.12.21. 19:54:20

gyerekek szülők szobáját megcserélni!