Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

79. Olvasói levél: beleköltöztünk a háborúba

2018. december 20. 11:51 - Captain Admin

Egy idősebb házaspár írt levelet a Szomszédháború blognak, mert nem tudják mitévők legyenek ebben a helyzetben, amikor az új lakóhely választásával együtt nem csak az új lakóhelyet, hanem a kedves szomszédokat is megkapták, annak minden akciójával együtt. Konkrétan beleköltöztek a szomszédháborúba.

 

Szép estét kívánok! Mivel nem tudom kihez forduljak a problémánkkal ezért írom meg ezt a levelet, hátha tud valami tanácsot adni, hogy mit lehet egy rosszindulatú szomszéddal tenni. A történet ott kezdődött, hogy a fiunk vett egy telket egy kistelepülésen. Mivel két hónap alatt nem lett kész a ház, kezdődtek a kiabálások, hogy leskelődnek a szomszédba. A fiunk ültetett virágot és gyümölcsfát az utcára, a szomszédok pedig letörték és kicibálták. Utána megkezdődtek a feljelentgetések részükről.

 

keritesres.jpg

Egy reggel nyomozok lepték el a családunkat, mert feljelentés van a fiunk ellen, ami szerint ők kábítószert termelnek a padláson. Persze nem találtak semmit. Azután még rosszabb lett a helyzet, mikor a gyerekek rá beszéltek minket, adjuk el a házunkat és ők építenek a telkük másik felébe nekünk egy kisebb házat, mert betegek vagyunk és így többet tudnának segíteni. Az építés alatt is ment a feljelentgetés, mert semmi nem tetszett nekik. Volt hogy a fiunkkal együtt borították le az állást, mert szerintük húsz centire az ő telkükön volt az állás lába, és még rendőrt is hívtak, mert a fiunk kiabált velük. Pedig a telkükön csak gaz van nem vetemény.

 

Mióta itt lakunk azóta is ténykednek. Amit tudnak kicibálnak letörnek, vagy legyomirtóznak. És az a legrosszabb, hogy amikor meglátnak minket, minden jött ment betelepültnek elhordanak bennünket. Igaz ezt nem csak velünk csinálják, a másik szomszédot megverte, azt mondta azért mert lesi a feleségét. Ezért eljárás folyt ellene, de felfüggesztetett kapott. A fiunknak is nekiment egy este, mert későn vitte ki a szemetet a kukával és neki is azt kiabálta, hogy az ő feleségét lesi. Ebből sem lett semmi, pedig volt látlelet is, de nem volt tanú és így meg szüntették az eljárást. Olyan rafináltak, hogy amikor a bolt és a kocsma bezár, mert mellettük van, akkor jönnek a kertbe és ha kint vagyunk mindennek lehordanak minket.

 

A szomszéd azt is elmondta, hogy ő tudja hogy kell csinálni az ilyesmit, mert neki a belügyminisztériumban van a lánya, és ügyvéd és mindent elintéz, csak ne legyen tanú.

 

Öt éve hogy itt lakunk, és hétfőn voltak Harmadszorra a villanyt ellenőrizni, mert följelentés ment megint, ami szerint az óra megkerülésével vételezzük az áramot. Persze névtelenül, de át szokták kiabálni. Ha az utcán megy valaki és beszélgetnek, a kutyájuk elkezd ugatni, akkor már kiabálnak is, mert azt hiszik, hogy a portályukon járkálunk. Tegnap este is nagy kiabálásra mentünk ki, megint ugatott a kutyájuk és a szomszéd asszony üvöltözött. Azt kiabálta, hogy feljelenti a fiunkat, mert tele van a telke lopott holmival és lopott kocsival. Most várjuk megint ki fog jönni. Igaz három kocsijuk van a fiaméknak és sok vezeték és más dolog is, mert kisvállalkozók, és a környéken dolgoznak vasút építésnél, ezért amit lehet itt tárolnak és a kapcsoló szekrényeket is itthon szerelik össze amennyire lehet. Szinte éjjel nappal dolgoznak alig vannak itthon.

 

Se kutyánk se macskánk nincs, de úgy látszik nekünk is el kellene menni. A kocsmáros hölgyet is mindig bántja. Átkiabál neki mindent, meg hogy miért nem megy nyugdíjba mert már 64 éves. Odáig elment, hogy kb három hete azt hitte nincs már vendég, és át ment a kocsmába és nekiesett a kocsmáros nőnek, de volt egy vendég meg egy másik is pont bement, és nekiment ennek a vendégnek is. mert a hölgy segítségére sietett. Akkor elvitték a rendőrök, de másnap már itthon volt, azóta még elviselhetetlenebb főleg, hogy megtették a feljelentést. Amit itt leírtam csak kis töredéke annak amin már túl vagyunk. Rendőrségen voltunk, két tanú vagy felvétel kellene az esetekről. De felvételt csak portán belül lehet készíteni. A jegyző és a polgármester sem tud segíteni. Ezért ha tudna valami tanácsot adni szívesen fogadnám.

Tisztelettel egy fáradt nyugdíjas.

Amennyiben Ön is érintett, kérem írja meg történetét, vagy jelezze ezen az űrlapon a Szomszédháború blognak!

Elolvastam, de mi ez a blog?   Még több levél itt!   Elméleti bejegyzések itt!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérem ossza meg ismerőseivel is!

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szomszedhaboru.blog.hu/api/trackback/id/tr9014503032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nickben nem engedélyezett karakter található 2018.12.20. 16:12:48

Nem rég kaptam rá a blogra. Azthidtem, a 78. levélnél, hogy itt a vége, de örömmel látom az új posztot...

Poszternek pedig sok sikert. Segíteni ugyan nem tudok, de majd Captain Admin hátha ad valami jó ötletet...
Mindenesetre elég idegőrlő lehet így lenni...

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.12.20. 18:43:25

Tisztelt Levélíró!
A szomszédjuk jól láthatóan nem foglalkozik senkivel és semmivel, nagyon tág határok között válogatja meg az eszközöket és módszereket az önök elüldözésére. A célja ez, az oka más kérdés. A fiuk odaköltözésekor már láthatták, hogy ott vagy beleállnak a konfliktusba és felveszik vele a harcot, vagy elköltözik a fiuk. Önök a lehető legrosszabb döntést hozták, oda költöztek a fiuk mellé, így már önök is kárvallottjai a konfliktusnak.

Meggyőződésem szerint jogszerű eszközökkel jóval nehezebben tudnák befolyásolni a szomszédjukat, mint egy totális szomszédháborúval. A kérdés az, hogy egy nyugdíjas korú házaspár mennyire tud eredményes lenni egy ilyen konfliktusban egy olyan ellenséggel szemben, aki még a testi sértéstől sem riad vissza. Én az önök helyében elköltöznék, mert a nyugodtabb élet akár éveket is jelenthet a számukra, a terrorban maradás pedig biztosan egészségkárosodáshoz vezet. A fiuk helyében akkor vállalnám fel a konfliktust, ha azt évekig eredményesen tudnám folytatni. A kérdés az jelen esetben, hogy mennyire életszerű ez akkor, amikor a fiuk nappal nincs otthon, az ellenségük pedig szinte azt csinál az ingatlannal, amit szeretne.

Ha a szomszédjuk célja az, hogy ne legyenek közvetlen szomszédai, akkor ehhez sajnos egy magas betonkerítés és alapos bekamerázottság sem fog sokat segíteni, mert ezektől függetlenül is könnyen tud kárt okozni, valamint nem mellékes, hogy ezek plusz költsége egyáltalán jobb választás e a költözés költségétől.

Captain Admin · http://szomszedhaboru.blog.hu 2018.12.20. 18:44:42

@A nickben nem engedélyezett karakter található: Szia. Sok levél érkezik, de a nagy részük ugyanazzal a problémás népcsoporttal kapcsolatos, valamint leközlésre nem alkalmas vagy nem érdekes.

ludwigvan 2018.12.21. 14:43:30

Egy hosszú háború teljesen felemészti az embert. Egyetlen dolog kéne, amitől behúzzák fülüket-farkukat, és onnantól kezdve illedelmesen előre köszönnek. Ha nincs ilyenre ötlet, akkor szerintem is a költözés a helyes megoldás.
Egyszer rám megharagudott egy fickó: önhibámon kívül nem tudtam teljesíteni, amit ígértem neki. De jóval előtte szóltam, és bocsánatot kértem, elmagyaráztam a helyzetet, stb. Ő kártérítést követelt. De nem volt semmi szerződés, amit megszegtem volna, úgyhogy először csak finoman elmagyaráztam, hogy az nem jár, de sajnálom, meg minden. Ő pedig finoman elmagyarázta, hogy jár, és neki lett igaza. Tényleg fizettem neki. Nagyon érdekes volt. Egyik pillanatban még teljesen biztos voltam benne, hogy nekem van igazam, három másodperc múlva örültem, hogy csak ennyit kért kártérítés gyanánt. Egyébként semmilyen kárt nem okoztam neki. És végül ő se nekem. Igazából még csak meg se fenyegetett, de mégis éreztette, hogy nincs más választásom.

Dzendör Sztadiz 2018.12.21. 15:40:05

A "kedves" szomszédot is fel kell jelenteni mindenért.

wrstjnethn 2018.12.21. 16:32:15

Megint csak azt tudom mondani, hogy egy kanna benzin és egy gyufa csodákat tud művelni. Most már azt is tudjuk, hogy csak annyi a lényeg, hogy ne legyen tanú...

BOAR 2018.12.21. 16:54:38

A szart is ki kellene verni a kedves szomszédból, csak úgy lazán, tanúk nélkül.
Hetente.
Egy hónap múlva megunná.
Amúgy a feljelentgetősdi az társasjáték, úgy kell játszani, hogy a szomszéd unja meg először a hatóságok zaklatását. Mert Ő is lopja az áramot, marihuánát termeszt a pincében és a felesége szexuális szolgáltatást nyújt pénzért idegeneknek. Ezen felül illegális fúrt kútja van és gyermekpornó van a számítógépén.

2018.12.21. 17:21:28

Volt részem hasonló szituval. Végig jártam az létező összes jogi lehetőséget semmi nem változott. A vége az lett hogy eladtuk nagy nehezen ár alatt a házat.
Inkább el kell menni és ha veszít is anyagilag az ember de nyugodtan lehet élni.

Vagy ha sok a pénze felfogadni pár jóravaló c tipusút azzal hogy buli minden nap... az összes rokonokkal. hajnalig

Béla61 2018.12.21. 19:51:31

Én is azt gondolom hogy jól meg kéne verni a "kedves' szomszédot, csak úgy tanúk nélkül. Nehogy már az hunyászkodjon meg aki vétlen. (remélem tényleg az) Aztán meg milyen férfi a levélíró fia? Férfi egyáltalán? Ha oda költöztette magához a szüleit védje meg őket! Ha a jog már nem járható út, akkor szomszéd veréssel.

MEDVE1978 2018.12.31. 10:39:54

Alapvetően én a szomszéd sokkolózását javasoltam volna elsőre. Mivel nyudgíjas házaspárról van szó, ezért valószínűtlen, hogy a mindenkivel verekedő mocskot el tudnák intézni. Ezért kell a sokkoló, amikor a házhoz közeledik. A rendőrségtől nem kellene félni ebben az esetben, mivel a szomszéd úr fenyegetően lépett fel, tudja mindenki, hogy verekszik, el is vitték a rendőrök le kellett sokkolózni. A probléma ezzel a megoldással az, hogy a leírás szerint túl buta az illető ahhoz, hogy ebből tanuljon és túl agresszív / paranoid ahhoz, hogy a helyzetet tovább súlyosbítja. Magyarul, ha lesokkolózod / elvered stb. lehet, hogy késsel, fejszével, esetleg pisztollyal jön legközelebb. Ezért ez nem nagyon javasolt.
Névtelen feljelentgetés működhet az érintettek részéről is. Egy próbát megér a körzeti megbízott (rendőr) is annyiban, hogy kérni tőle egy negyed órát, elmondani neki a történetet és csak annyit kérni, hogy ha nagyon gáz a helyzet - mert az idióta támadni akar - jöjjön már ki. Aztán, amikor tényleg nagyon gáz, csak akkor kell kihívni.
Be lehet szerezni kamerát is és szépen dokumentálni a dolgait (persze olyan helyre kell feltenni a kamerát, ahonnan nem tudja könnyen leverni). Három-négy őrjöngését felvenni, utána feljelenteni. Ebben az esetben biztosan megbüntetik (bár valószínűtlen a börtön).

A legdurvább az, hogy az írásból az tűnik ki, hogy ez a szemét mindenkit terrorizál (kocsmárosnő, szomszédok). Így viszont lehet, hogy össze kellene fogni ellene valahogyan.

dedunoka 2019.02.16. 16:21:06

Sajnos az a baj, hogy a szomszéd viselkedéséből ítélve kezelésre szorul, ergo nem tehet róla hogy agresszív. Gyakorlatilag beteg. Beteg ember mellé költözni, élni, kockázatos. Azt jelentgetni, hergelni csak rosszabb eredményre vezet. A leírás alapján: üldözési mániában szenved. Nehéz az ilyennel barátkozni is mert azt is azt gondolja hogy hátsó szándékkal teszi az ember. Még a köszönés hangszínét is negatívan elemzi és az élettársa családja ha szereti vagy hasonló habitusú akkor együtt érez vele támogatja elhiszi téves eszméit.
Én elköltöznék egy kellemesebb helyre.