Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

85. Olvasói levél: zakatoló fűtésrendszer

2020. március 07. 14:33 - Captain Admin

Klára írt levelet a Szomszédháború blognak, amiből megtudhatjuk, hogy a gondatlan közös képviselőnek is köszönhetően, milyen az a mindennapokban, amikor képletesen egy szögverő üzem költözött az otthonunkba.

 

Jó napot! Szeretném elmesélni a történetemet, amit esetemben nem a szomszédok idéztek elő, hanem a közös képviselő hanyagsága.

Tovább
2 komment

84. Olvasói levél: a nyugdíjas kommandó akcióban

2019. augusztus 18. 15:19 - Captain Admin

Az alábbiakban egy fiatal albérlő lány részletes helyzetleíró levelét olvashatjuk, aki az egyik legrosszabb szomszédfajtával kénytelen megküzdeni; a régebbi lakástulajdonosokra jellemző, maguknak előjogokat feltételező nyugdíjasokkal.

 

Üdv!

Nekem is meggyűlik a bajom a szomszédokkal, és szeretném elmesélni és tanácsot kérni. Sajnálom, de nem lesz rövid. Már 2 és fél éve lakom a legújabb albérletünkben. Ez a 4. (na nem azért, mert ennyire balhésak vagyunk, csak közben elváltak a szüleim és mi anyával olyan jó szerencsét hozunk, hogy minden albinkat eladták), és ilyen szomszédokkal még sosem voltam "megáldva".

Tovább
177 komment

83. Olvasói levél: egyszerűen minden zavarja

2019. augusztus 11. 09:46 - Captain Admin

Márta írt levelet a Szomszédháború blognak. Esetükben a problémát egy idős szomszédjuk jelenti, aki mivel állandóan otthon van, minden alkalmat megragad a hatóságok helyszínre. Kemény dió. Vagy mégsem?

 

Kedves Szomszédháború!

 

Sajnos nem véletlenül találtam rá a blogra, de most már az ideg és az elkeseredettség okán is írok, hátha valakitől jön egy jó tipp, hogy mi a teendő az én helyzetemben. Elnézést, ha kicsit hosszú lesz, de az elmúlt egy hónapban sok mindennel tette pokollá az életünket a szomszéd.

Tovább
10 komment

82. Olvasói levél: kisgép szerviz

2019. május 23. 16:02 - Captain Admin

Az alábbiakban Éva levelét olvashatjuk, akinek egyszer csak testközelben kellett megtapasztalnia a hazai kisvállalkozások létszám növekedésének az egyik hátul ütőjét. Vagyis azt, amikor az közvetlenül a szomszédunkba települ. Az eset jó példája annak, amikor a probléma házhoz jön. Nem kell érte tennünk semmit. 

Üdv!

A blogot olvasva megállapítottam, hogy a mi helyzetünk talán nem annyira tipikus. A férjem 50 éve, én 30 éve élünk a társasházban, amelynek miénk a harmada. 3 éve az alattunk lévő ingatlanon egy új tulaj nyitott egy motorosfűrész és hasonló robbanómotoros gépek boltját.

Tovább
4 komment

79. Olvasói levél: beleköltöztünk a háborúba

2018. december 20. 11:51 - Captain Admin

Egy idősebb házaspár írt levelet a Szomszédháború blognak, mert nem tudják mitévők legyenek ebben a helyzetben, amikor az új lakóhely választásával együtt nem csak az új lakóhelyet, hanem a kedves szomszédokat is megkapták, annak minden akciójával együtt. Konkrétan beleköltöztek a szomszédháborúba.

 

Szép estét kívánok! Mivel nem tudom kihez forduljak a problémánkkal ezért írom meg ezt a levelet, hátha tud valami tanácsot adni, hogy mit lehet egy rosszindulatú szomszéddal tenni. A történet ott kezdődött, hogy a fiunk vett egy telket egy kistelepülésen. Mivel két hónap alatt nem lett kész a ház, kezdődtek a kiabálások, hogy leskelődnek a szomszédba. A fiunk ültetett virágot és gyümölcsfát az utcára, a szomszédok pedig letörték és kicibálták. Utána megkezdődtek a feljelentgetések részükről.

Tovább
15 komment

78. Olvasói levél: családi dráma a szomszédban

2018. október 07. 09:17 - Captain Admin

Éva írt levelet a Szomszédháború blognak, amiből kiderül, hogy nem feltétlenül kell, hogy rosszban legyünk a szomszédunkkal ahhoz, hogy az életminőségünkre jelentős hatással legyenek, bőven elég, ha csak zajlik az élet.

Tisztelt Olvasók!

Mi augusztus közepén költöztünk az új otthonunkba, amin egész nyáron dolgoztunk a három gyerekünkkel együtt, ami miatt sok jó kis nyári mókáról lemondtak. 7. emeleti lakásunkat olyan megoldással tudtuk csak átalakítani, hogy éppen a lányok szobája ,a mellettünk lakó három tagú család szülői szobája mellé került.

Tovább
4 komment

77. Olvasói levél: Nyugdíjas átjáró

2018. szeptember 19. 22:15 - Captain Admin

Az alábbiakban egy újdonsült olvasó kéri ki a Szomszédháború blog közösségének a véleményét a problémájával kapcsolatban, aminek a pontos részletei szolid cenzúra után olvasható. Főszerepben a nyugdíjasok. :)

 Tisztelt Szomszédháború!

Nagyon tetszik a blogotok, sajnálom, hogy csak most találtam Rátok, én is érintett lettem a témában, pedig sosem gondoltam volna. A sztorit igyekszem rövidre fogni. A helyszín: (titok marad, a szerk.)

Tovább
163 komment

76. Olvasói levél: dohányzó alsó szomszéd

2018. július 15. 09:00 - Captain Admin

A 10 legrosszabb szomszédtípust felsorakoztató listán nem véletlenül lett bajnok a dohányzó szomszéd. Aki annyira balszerencsés mint az alábbi olvasónk, az a saját bőrén is tapasztalhatja, hogy egy ilyen szomszéd nem csak kellemetlenséget, hanem egészségkárosodást is okoz.

Kedves Szomszédháború!

Sajnos új szomszédunk van. Az alattunk lakó egész nap cigarettázik, hozzánk pedig ömlik be a füst. Nem tudunk szellőztetni azon az oldalon egyáltalán. Sajnos olyan meleg van a lakásban, hogy nem lehet kibírni, ha csak a másik oldalról szellőztetek. És persze ott mennek az autók is.

Tovább
17 komment
süti beállítások módosítása