Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

76. Olvasói levél: dohányzó alsó szomszéd

2018. július 15. 09:00 - Captain Admin

A 10 legrosszabb szomszédtípust felsorakoztató listán nem véletlenül lett bajnok a dohányzó szomszéd. Aki annyira balszerencsés mint az alábbi olvasónk, az a saját bőrén is tapasztalhatja, hogy egy ilyen szomszéd nem csak kellemetlenséget, hanem egészségkárosodást is okoz.

Kedves Szomszédháború!

Sajnos új szomszédunk van. Az alattunk lakó egész nap cigarettázik, hozzánk pedig ömlik be a füst. Nem tudunk szellőztetni azon az oldalon egyáltalán. Sajnos olyan meleg van a lakásban, hogy nem lehet kibírni, ha csak a másik oldalról szellőztetek. És persze ott mennek az autók is.

Tovább
8 komment

75. Olvasói levél: focipálya a szomsszédban

2018. július 07. 12:20 - Captain Admin

Az alábbi levelet Mária küldte a Szomszédháború blognak, ami soha nem lehetne aktuálisabb mint most, a foci vb idején, és amiben arról panaszkodik, hogy milyen módon keseríti meg az életüket a közvetlen szomszédságukban lévő futballpálya.

Hello 

Első látásra jelentéktelennek tűnhet a problémánk, de elhihetik, hogy elég komolyan megkeseríti az életünket. Hála az utóbbi  évek sikeres focipálya telepítési programjának, körülbelül 2 éve az történt, hogy egy műfüves focipálya létesült a házunk közvetlen szomszédságában.

Tovább
25 komment

74. Olvasói levél: kocsma a szomszédban

2018. június 30. 10:10 - Captain Admin

Mit tehetünk, ha egy kocsma zajai keserítik meg a mindennapjainkat? Ezt kérdezi levelében Klaudia, akitől megtudhatjuk, hogy milyen az élet egy vendéglátó egység szomszédságában élni.

Tisztelt Szomszédháború blog! 

Nekünk olyan problémánk van, hogy nem messze a házunktól üzemel egy "pizzéria" ami kocsmaként is működik. Ezzel még önmagában nem is lenne semmi bajunk.

Tovább
8 komment

73. Olvasói levél: kutyás provokátor

2018. június 23. 07:00 - Captain Admin

Az alábbi levélben Katalin írta le a tapasztalatait a Szomszédháború blog olvasóinak azzal kapcsolatban, amelyek szerint a rossz szomszédság az életkorra sincs tekintettel. A kérdés csak az, hogy egy idős házaspár vajon tud érdemben tenni a rossz szomszédi viszony javítása érdekében?

Tisztelt Olvasó!

 

Egy számomra még mindig hihetetlen, elképzelhetetlen történetet (hogy ez velünk megtörténhet) osztok meg Önökkel. Az elmúlt szombat délelőtt 10 óra körül az én párom szöszmötölt a házunk teraszánál, valami javítani valója volt. Látja, hogy a szomszéd asszony a kérésünk ellenére a kutyáját a bejárati kapunk mellé vécézteti.

Tovább
83 komment

72. Olvasói levél: "csendes" vidéki élet

2018. június 15. 07:00 - Captain Admin

Az ember életében eljöhet az a szerencsés pillanat, amikor úgy érzi, hogy megérdemli a nyugodtabb, csendesebb, vidéki életet, a friss és tiszta levegővel, a madárcsicsergős reggelekkel és minden jóval ami ezzel jár. Így gondolták PAnnáék is, aki levélben írta meg, hogy mi valósult meg a fenti elképzelésükből.

Sziasztok! 

A levelemet azzal kezdeném, hogy a főváros után leköltözni a családommal egy kis faluba az a bizonyos madárcsicsergős "csend" kedvéért, nem tűnt annyira rossz ötletnek, egészen mostanáig.

Tovább
48 komment

71. Olvasói levél: Új ház, új problémák

2018. június 09. 07:00 - Captain Admin

Gábor írta le levélben a Szomszédháború blognak, hogy milyen az a mindennapokban, amikor az új házában nem úgy alakul az élete a szomszédja miatt, mint ahogyan azt eltervezte, vagy ami minimálisan elvárható lenne. 

Tisztelt Szomszédháború Szerkesztőség!

 

Leírom történetem, kíváncsi vagyok ki mit tenne, mert sajnos törvényesen semmit nem értem el a szomszédommal szemben. Családi házat építettem az agglomerációban egy szép környéken, mint később kiderült egy iszonyú szomszéd mellett. 3 gyerekes család, nagyon pici házzal, kis udvarral mellettem.

Tovább
40 komment

69. Olvasói levél: a sikoltó szellem

2018. május 27. 09:35 - Captain Admin

Sok jót nem sugall a cím amit a levélíró adott a történetnek. Meg kell hagyni, sajnos egész találó, de a legszomorúbb az egészben az, hogy ilyesmi sok helyen nap mint nap megtörténik, és mégsem történik semmi a helyzet megoldására.   

Tisztelt Blog, Kedves Olvasók,

Segítségeteket kérem az alábbi helyzet lehetséges orvoslására.

Tovább
47 komment

68. Olvasói levél: szomszéd suli

2018. május 19. 13:01 - Captain Admin

Egy új olvasónk írta meg a blognak, hogy miként nőtt ki a földből egy iskola a szomszédságában, és mivel jár ez a gyakorlatban, a mindennapokban.

 

Kedves Blogszerkesztők!

 

Véletlenül akadtam rá erre a blogra, mert kétségbeesetten keresem a megoldást a szomszédokkal kapcsolatban. A szomszédunkban sokáig üresen állt egy családi ház. 2017 nyarán elkezdték felújítani, már ez elég sok kellemetlenséget okozott, főleg hogy nem tudtuk előre, és nagyon közel van ez a magas ház.

Tovább
4 komment