Szomszédháború

Amikor a probléma házhoz jön

80. Olvasói levél: futballpálya mellettünk

2019. április 03. 19:31 - Captain Admin

Egy korábbi bejegyzéshez kapcsolódva írt levelet Géza a Szomszédháború blognak, amelyben a szomszédságukba telepített futballpályák által okozott problémákba avatja be az olvasókat.

Mária bejegyzéséhez szeretnék csatlakozni.

Tovább
2 komment

79. Olvasói levél: beleköltöztünk a háborúba

2018. december 20. 11:51 - Captain Admin

Egy idősebb házaspár írt levelet a Szomszédháború blognak, mert nem tudják mitévők legyenek ebben a helyzetben, amikor az új lakóhely választásával együtt nem csak az új lakóhelyet, hanem a kedves szomszédokat is megkapták, annak minden akciójával együtt. Konkrétan beleköltöztek a szomszédháborúba.

 

Szép estét kívánok! Mivel nem tudom kihez forduljak a problémánkkal ezért írom meg ezt a levelet, hátha tud valami tanácsot adni, hogy mit lehet egy rosszindulatú szomszéddal tenni. A történet ott kezdődött, hogy a fiunk vett egy telket egy kistelepülésen. Mivel két hónap alatt nem lett kész a ház, kezdődtek a kiabálások, hogy leskelődnek a szomszédba. A fiunk ültetett virágot és gyümölcsfát az utcára, a szomszédok pedig letörték és kicibálták. Utána megkezdődtek a feljelentgetések részükről.

Tovább
12 komment

78. Olvasói levél: családi dráma a szomszédban

2018. október 07. 09:17 - Captain Admin

Éva írt levelet a Szomszédháború blognak, amiből kiderül, hogy nem feltétlenül kell, hogy rosszban legyünk a szomszédunkkal ahhoz, hogy az életminőségünkre jelentős hatással legyenek, bőven elég, ha csak zajlik az élet.

Tisztelt Olvasók!

Mi augusztus közepén költöztünk az új otthonunkba, amin egész nyáron dolgoztunk a három gyerekünkkel együtt, ami miatt sok jó kis nyári mókáról lemondtak. 7. emeleti lakásunkat olyan megoldással tudtuk csak átalakítani, hogy éppen a lányok szobája ,a mellettünk lakó három tagú család szülői szobája mellé került.

Tovább
4 komment

77. Olvasói levél: Nyugdíjas átjáró

2018. szeptember 19. 22:15 - Captain Admin

Az alábbiakban egy újdonsült olvasó kéri ki a Szomszédháború blog közösségének a véleményét a problémájával kapcsolatban, aminek a pontos részletei szolid cenzúra után olvasható. Főszerepben a nyugdíjasok. :)

 Tisztelt Szomszédháború!

Nagyon tetszik a blogotok, sajnálom, hogy csak most találtam Rátok, én is érintett lettem a témában, pedig sosem gondoltam volna. A sztorit igyekszem rövidre fogni. A helyszín: (titok marad, a szerk.)

Tovább
163 komment

76. Olvasói levél: dohányzó alsó szomszéd

2018. július 15. 09:00 - Captain Admin

A 10 legrosszabb szomszédtípust felsorakoztató listán nem véletlenül lett bajnok a dohányzó szomszéd. Aki annyira balszerencsés mint az alábbi olvasónk, az a saját bőrén is tapasztalhatja, hogy egy ilyen szomszéd nem csak kellemetlenséget, hanem egészségkárosodást is okoz.

Kedves Szomszédháború!

Sajnos új szomszédunk van. Az alattunk lakó egész nap cigarettázik, hozzánk pedig ömlik be a füst. Nem tudunk szellőztetni azon az oldalon egyáltalán. Sajnos olyan meleg van a lakásban, hogy nem lehet kibírni, ha csak a másik oldalról szellőztetek. És persze ott mennek az autók is.

Tovább
13 komment

75. Olvasói levél: focipálya a szomsszédban

2018. július 07. 12:20 - Captain Admin

Az alábbi levelet Mária küldte a Szomszédháború blognak, ami soha nem lehetne aktuálisabb mint most, a foci vb idején, és amiben arról panaszkodik, hogy milyen módon keseríti meg az életüket a közvetlen szomszédságukban lévő futballpálya.

Hello 

Első látásra jelentéktelennek tűnhet a problémánk, de elhihetik, hogy elég komolyan megkeseríti az életünket. Hála az utóbbi  évek sikeres focipálya telepítési programjának, körülbelül 2 éve az történt, hogy egy műfüves focipálya létesült a házunk közvetlen szomszédságában.

Tovább
25 komment

74. Olvasói levél: kocsma a szomszédban

2018. június 30. 10:10 - Captain Admin

Mit tehetünk, ha egy kocsma zajai keserítik meg a mindennapjainkat? Ezt kérdezi levelében Klaudia, akitől megtudhatjuk, hogy milyen az élet egy vendéglátó egység szomszédságában élni.

Tisztelt Szomszédháború blog! 

Nekünk olyan problémánk van, hogy nem messze a házunktól üzemel egy "pizzéria" ami kocsmaként is működik. Ezzel még önmagában nem is lenne semmi bajunk.

Tovább
8 komment

73. Olvasói levél: kutyás provokátor

2018. június 23. 07:00 - Captain Admin

Az alábbi levélben Katalin írta le a tapasztalatait a Szomszédháború blog olvasóinak azzal kapcsolatban, amelyek szerint a rossz szomszédság az életkorra sincs tekintettel. A kérdés csak az, hogy egy idős házaspár vajon tud érdemben tenni a rossz szomszédi viszony javítása érdekében?

Tisztelt Olvasó!

 

Egy számomra még mindig hihetetlen, elképzelhetetlen történetet (hogy ez velünk megtörténhet) osztok meg Önökkel. Az elmúlt szombat délelőtt 10 óra körül az én párom szöszmötölt a házunk teraszánál, valami javítani valója volt. Látja, hogy a szomszéd asszony a kérésünk ellenére a kutyáját a bejárati kapunk mellé vécézteti.

Tovább
86 komment

72. Olvasói levél: "csendes" vidéki élet

2018. június 15. 07:00 - Captain Admin

Az ember életében eljöhet az a szerencsés pillanat, amikor úgy érzi, hogy megérdemli a nyugodtabb, csendesebb, vidéki életet, a friss és tiszta levegővel, a madárcsicsergős reggelekkel és minden jóval ami ezzel jár. Így gondolták PAnnáék is, aki levélben írta meg, hogy mi valósult meg a fenti elképzelésükből.

Sziasztok! 

A levelemet azzal kezdeném, hogy a főváros után leköltözni a családommal egy kis faluba az a bizonyos madárcsicsergős "csend" kedvéért, nem tűnt annyira rossz ötletnek, egészen mostanáig.

Tovább
48 komment

71. Olvasói levél: Új ház, új problémák

2018. június 09. 07:00 - Captain Admin

Gábor írta le levélben a Szomszédháború blognak, hogy milyen az a mindennapokban, amikor az új házában nem úgy alakul az élete a szomszédja miatt, mint ahogyan azt eltervezte, vagy ami minimálisan elvárható lenne. 

Tisztelt Szomszédháború Szerkesztőség!

 

Leírom történetem, kíváncsi vagyok ki mit tenne, mert sajnos törvényesen semmit nem értem el a szomszédommal szemben. Családi házat építettem az agglomerációban egy szép környéken, mint később kiderült egy iszonyú szomszéd mellett. 3 gyerekes család, nagyon pici házzal, kis udvarral mellettem.

Tovább
41 komment